Adventspyssel före träning


NEJ! Jag är inte alls säker. Jag VILL spinna. Ändå avbokade jag passet.
Känner mig inte helt i form. Är trött och näsan är täppt. Jag får nöja mig med en timmes promenad idag.
Jag lyssnar på kroppen. Eller så säger jag som Fredrikssons tränare; jag hade för hög puls på morgonen vilket
gjorde att jag fick avboka passet :)
Dessutom vill jag få upp stjärnor i fönstren och göra lite adventsfint hemma vilket jag förmodligen inte
skulle hinna med om jag åkte till gymmet.
Just nu känns det inte bra. Förhoppningsvis känns det bättre i eftermiddag när hemmet lyser av stjärnor
och adventsstakar.

Förhoppningsvis frisk

Har drabbats av väldigt många förkylningar sista åren. Känns som om jag är en svamp som suger åt mig det mesta. Inte alls kul. Speciellt inte när jag försöker träna regelbundet. Förkylningarna sätter många käppar i hjulet. Nu är jag mer i balans och harmoni vilket förhoppningsvis ska leda till ett bättre immunförsvar. Till min hjälp har jag börjat att äta Mivitotal Flex.  Hoppas och tror att det ska hjälpa mig att få i mig alla vitaminer och mineraler min kropp behöver.
Någon som provat det eller har erfarenhet av något annat preparat som ni kan rekommendera?
                              


                Mivitotal® flex är Mivitotal® plus som bas, förstärkt med Ribos, L-Carnitine och L-taurin. Denna kombination blir ett utmärkt energigivande och uppiggande kosttillskott för Dig som behöver en snabb, extra energikick. Ribos är en kolhydrat (enkel sockerart) som förekommer naturligt i cellerna och som är nödvändig för kroppens energiproduktion. Ett tillskott av ribos har en energigivande och prestationshöjande effekt. L-Carnitine är en aminosyra som omvandlar fett till energi, vilket innebär att man kan utnyttja fett som en energikälla. Uthålligheten samt energin i kroppen kan därför förlängas. Muskeltrötthet förebyggs, syreupptagningsförmågan ökar, energiomsättningen bibehålls och stresstoleransen ökar. L-Carnitine samverkar med C-vitamin och kräver detta vitamin i sin närvaro. L-taurin är en aminosyra som stöttar vätskebalansen i cellerna och därför har stor betydelse för återhämtningen efter träning. L-taurin är dessutom delaktig i många andra processer i kroppen.

Veckans träning - v.47

Veckan har varit ganska lugn. Hälsenan har fått vila efter skidåkningen. Har även ätit Diklofenak (mot inflammation) för att lindra den värsta smärtan.

V.47
Måndag: 
VILA
Rehab 30 min
Tisdag:   
VILA
Rehab 15 min
Onsdag: 
VILA
Rehab 25 min
Torsdag: 
Cirkelträning 55 min
Rehab 25 min                    
Fredag:
VILA
Rehab 15 min
Lördag:
Spinning 60 min
Rehab 20 min
Söndag:
VILA

Summa:
Lätt träning:
  -
Träning: 1 h 55 min varav styrka 30 min / kondition 1 h 25 min
Rehab: 2h 10 min
Övrigt:  -

Lyftet

Håller på för fullt med att spåna på ideér för vårt julspex på jobbets julfest. Jag och fyra arbetskamrater ska sjunga och dansa med omgjorda texter till olika låtar. En av låtarna som vi ska framföra är Dirty Dancings "Time om my life". Jag och en kille ska dansa. Kan säga att jag inte är någon dansare, men dansar mer än gärna. Tycker det är jättekul.
Kollade igenom videon och funderade på hur vi ska gör lyftet. Kommer vi klara av det tro? :)  Måste nog träna en del. Får hoppas jag inte slår ihjäl mig på kuppen. Kanske borde ta hjälp av Dermot Clemenger :)


Ny cykel?

Han (med stort H) var inne i cykelaffären igår för att kolla på lite saker till hans cykel. Samtidigt så frågar han om de har någon bra damcykel. Fanns fjolårets dammodell av Trek inne i butiken, en blå och vit. De visar en bild på årets modell - vit, silver och rosa. Såklart att Malin ska ha den och ringer mig. Jag måste genast kolla på hemsidan.
Visst är den snygg! Blir såklart jättesugen.
Kostar såklart en del pengar och nu är en ny dator första prioritet. Snart inget hårddiskminne kvar.
Han tycker såklart att jag ska prioritera cykel före dator. Cykeln ger mig motion, frisk luft och allt positivt vad det innebär. En dator gör mig bara slö och fet. Känns iallafall som datorn är mer aktuell just nu. Cykeln får vänta till våren, men ack så snygg den är.Förbannad

Det kändes ju så bra igår morse!!! Sen på eftermiddagen började det värka i vänstra hälsenan, och idag är det inte ett dugg bättre :(   Vågar jag träna ikväll? Kanske ett lugnare simpass?
Har ringt min naprapat och hoppas på att han får en lucka så att jag kan få behandling.

Stafettvasan

Stafettvasan 2009 går av stapeln fredag 27 februari.
Varje lag består av fem åkare.
Vi ska åka Stafettvasan med jobbet. Funderar på vilken sträcka jag ska välja. Funderar på sista sträckan. Skönt att slippa backarna. Sista sträckan är väldigt flack. Dags att påbörja stakträning. Får bli en del rodd. Nåt annat bra tips att träna nu när det är barmark?

Sträcka 1: starten Sälen - Mångsbodarna, 24 km
Sträcka 2: Mångsbodarna - Evertsberg, 24 km
Sträcka 3: Evertsberg - Oxberg, 14 km
Sträcka 4: Oxberg - Hökberg, 9 km
Sträcka 5: Hökberg - målet Mora, 19 km
Veckans träning - v.46

V.46
Måndag: 
Cykling 15 min
F&S - KI Balans 60 min
Rehab 30 min
Tisdag:   
VILA
Rehab 20 min
Onsdag: 
VILA
Rehab 30 min
Torsdag: 
Cirkelträning 55 min
Rehab 30 min                    
Fredag:
Längdskidor 7 km
Rehab 15 min
Lördag:
Längdskidor 13 km
Rehab 15 min
Söndag:
Rask promenad 60 min
Rehab 20 min

Summa:
Lätt träning:
 2 h
Träning: 3 h 20 min varav styrka 30 min / kondition 2 h 50 min
Rehab: 2h 40 min
Övrigt: Massage nacke/skulderparti 30 min

Första skidträningen

Första skidträningen för i år är avklarad. Ett pass på 7 km i fredags och ett pass i lördags på 13 km. Känns lite i ljumskarna, och även i övriga kroppen. Härligt med träningsvärk! Mycket positiv till Skidtunneln. Det var jättekul!
Försökte ta det ganska så lungt med ett par varv i tunneln varvat med stretch för vaderna. Visst känner jag av hälsenorna men inte så mycket värre än ett vanligt träningspass. Härligt, jag tror att jag är på rätt väg. Rehabträningen ger verkan.Ski Tunnel

Skidorna är vallade. Väskorna är packade. Strax åker jag till Torsby och närmare bestämt till Fortum Ski Tunnel. Ett pass ikväll och ett pass imorgon förmiddag.

Håll tummarna att mina hälsenor håller! Får även hoppas på att skavsåren från förra helgens skridskoåkning inte ställer till problem. Nu är jag taggad att åka skidor, men måste tyvärr hålla igen lite för att inte försämra min skada. Får satsa på teknik och bara njuta av att få stå på ett par skidor. Det räcker långt.Foto: Fortum ski tunnel (vänster) / mrsmalinski (höger)

Veckans träning - v.45

Veckans träning delas in i:
Lätt Träning: Promenader och andra lättare aktiviteter
Träning: Konditions- och styrkepass
Rehab: Rehabiliteringsövningar
Övrigt: Naprapat och massagebesök

Känner att kroppen inte helt är i form. Förkylningen har inte riktigt velat lämna min kropp. Jag fortsätter rehabträningen och uppbyggnadsfasen med lättare träning.

V.45
Måndag: 
Cirkelträning 55 min
Rehab 25 min
Tisdag:   
VILA
Rehab 15 min
Onsdag: 
Rask promenad 50 min
Rehab 20 min
Torsdag:
Rask promenad 60 min
Rehab 35 min                    
Fredag:
Rask promenad 60 min
Rehab 15 min
Lördag:
Skridskor 60 min
Rask promenad 45 min
Rehab 30 min
Söndag:
Rask promenad 60 min
Rehab 30 min

Summa:
Lätt träning:
5h 35 min
Träning: 55 min varav styrka 30 min / kondition 25 min
Rehab: 2h 50 min
Övrigt: Naprapat 30 min

Bambi på hal is?

Hur ska det här gå? Köpte mig ett par nya skridskor idag. Blir att provköra imorgon. Undrar hur länge sedan det var jag åkte? Hmm...kan det ha varit på högstadiet tro? Hur gammal är man då? Typ 15 år. Hjälp är det 18 år sedan jag åkte sist? Kommer onekligen bli bambi på hal is :) Förresten hur gammal är jag egentligen om det var 18 år sedan jag åkte, jag måste ju vara lastgammal =)
Det är jag förmodligen. Det är fredagkväll. Det är lungt. Mitt fredagsnöje var en långpromenad med en tjejkompis. Klockan är strax efter 22, jag är trött och funderar på att sova snart. Ja jag är gammal =)
Lär väl inte känna mig piggare efter skridskoåkningen, lär nog få ganska ont i kroppen och fötterna :)
                      Foto: mrsmalinski

Har jag gjort bort mig?

Hämtade precis en godisskål och började trycka i mig godis. Vet inte ens om jag tyckte det var så gott. Var nog egentligen inte ens sugen. Samtidigt som jag har munnen full så ringer telefonen och jag svarar. Jag berättar vad jag gör och erkänner att det inte känns bra. Om du inte mår bra av att äta godiset varför gör du det då? Ja det var en väldigt bra fråga. Nä jag borde nog sluta. Rösten i luren säger att det borde han också. Så helt plötsligt bestämmer vi oss för att sluta äta godis. Var det ett så himla bra beslut egentligen? Ja förmodligen var det det. Vet att han är benhård och disciplinerad till max och jag kan ju såklart inte vara sämre. Så det är väl bara att bita i det sura äpplet och hänga på utmaningen. Vi slog ju iallafall inte vad om något, vilket nog är tur det. Känns som om jag isåfall skulle vara förloraren. Eller inte. Nu ska jag inte nedvärdera mig själv. Såklart att jag KAN!     Foto: mrsmalinski

Cirkelgym

Provade mitt första cirkelgym-pass på Friskis & Svettis i måndags. Försökte att ta det lite lungt eftersom jag precis varit sjuk, men det var svårt vill jag lova. Har svårt att hålla igen, speciellt i grupp. Blir så peppad och vill såklart köra järnet. Kände dock att jag inte hade ork för att göra det så höll lite igen. Försöker boka mig på ett pass nästa vecka så att jag kan köra hårdare då. Verkar tyvärr vara väldigt populärt så mån o tis-passen är redan fullbokade. Måste komma ihåg och boka imorgonbitti till torsdagens pass.

Cirkelgym-passet är ett pass på 55 minuter där man tränar styrketräning och kondition i grupp, med tyngden på styrka. 20 st stationer med 11 st styrketränings-maskiner, 1 st spinningcykel, 1 st roddmaskin, 1 st balansboll, 1 st step-bräda, 2 st med fria vikter och 3 stationer där man använder kroppen som redskap. Passet startar med uppvärmning, sedan kör man två varv på alla stationerna och avslutar med nedvarvning och stretch.
Jag tycker det var ett väldigt bra upplägg och passar mig som tycker att styrketräning lätt kan bli lite tråkigt. Jag ska försöka få till ett cirkelgym-pass/vecka. Bara att försöka komma ihåg att boka i tid ;)

Tåhävningar

Jag lider av kroniska hälsenebesvär. Besvären kom efter en helg i Idre i januari 2007. Flera dagar längdskidåkning. Orsaken till besvären är inte bara skidhelgen utan jag är helt säker på att det ligger många andra saker till grund för problemen. Ett icke fungerande förhållande vilket ledde till separation våren 2008. Många gånger ligger psykiska problem bakom många fysiska.

Just nu gör jag allt i min makt för att bli kvitt mina besvär. Jag har påbörjat behandling hos en naprapat som jag träffade på i början av oktober. Vid sidan av behandlingen som jag fått varje vecka gör jag cirkulationsövningar och styrkeövningar två gånger om dagen.

Cirkulationsövningarna ger ökad blodcirkulation och därmed ökar möjligheten till läkning av skadan genom att svullnader minskar, smärtan avtar och vävnaden börjar byggas upp.
Fokuserar på styrketräning för vaderna och balansövningar genom tåhävningar, balans på balansplatta och stretch av vader. Behöver även öka min rörlighet i nacke/rygg vilket bidrar till hälsenebesvären. I mitt rehabprogram ingår även några rörlighetsövningar.

Målsättningen är att öka tolerans mot belastning av skadad vävnad. Förbättra balans och koordination. Öka muskelstyrka och muskeluthållighet.
Smoothie

Smoothie är det perfekta mellanmålet. Även gott till frukost. Förstår inte varför jag inte gör det oftare, är det för att jag inte äger en mixer/blender tro? Gjorde en smoothie till frukosten i lördags. Fungerade utmärkt att använda mixerstaven, men erkänner att jag borde köpa mig en mixer. Frågan är bara varför jag inte kommer till skott och gör det?


Smoothie

3 dl Vaniljyohurt, jag använde K-yoghurt Päron & Vanilj
1 banan
1 dl Frukt & Bär (Ica´s frysta)
½ dl havregryn


                    Foto: mrsmalinski
RSS 2.0