Blogger Boot Camp 09

Efter lite övervägande har jag nu anmält mig till Blogger Boot Camp 09
En hel träningsdag tillsammans med likasinnade träningsintresserade. Det kommer säkerligen bli hur kul som helst!
Kom ju på att det är ju inte förrens 25 april och tills dess kommer jag ju vara frisk från mina ömmande hälsenor!
Design: Henrik Björkman

Golf - det mentala spelet

Jag var på föreläsning med Lars-Erik Uneståhl i måndagskväll. Det var SISU och Örebro Läns golfförbund som ordnade föreläsningen på Örebro Universitet.
Har precis börjat intressera mig för mental träning så tyckte det var ett ypperligt tillfälle att få höra den erfarne Uneståhl.
Det var dessutom gratis vilket inte är några fel. Lärde mig inte så mycket på föreläsningen vilket man i och för sig inte brukar göra, men det gav mig inspiration att lära mig mer.
Köpte boken och cd:n Golf - det mentala spelet. Dessutom har jag ordnat en cd med bla avlappning och mental grundträning. Nu gäller det bara att lägga in tid för Mental träning i träningsschemat.

Beach 09 - 1:a uppgiften

Har fått min första uppgift från Röhnisch Team up.

1. Skriv ner varför du vill komma i form
Mitt mål är att köra Halvklassikern 09 med start med Halvvättern.
Då måste jag även bli kvitt mina smärtor i hälsenorna.
* Jag vill få bättre kondition, orka mer och bli piggare
* Jag vill bli starkare och smidigare, förebygga krämpor och orka mer

2. Skriv ner hur du ska gå till väga för att nå dessa mål
Första målet är att bli kvitt smärtorna i hälsenorna och därför måste jag fortsätta med min rehabiliteringsträning och träna väldigt varierat och med mycket vila mellan träningstillfällena.
Målet är att träna 5 dagar / vecka inkl. träning, lätt träning och mental träning. Ska lägga in mer fokus på mental träning än tidigare.

3. Skriv en kostdagbok under en veckas tid.
Den lilla dagboken är för min egen skull för att bli medveten om vad jag äter.
Ofta slinker det ner bullar och godis av bara farten, utan att vi ens tänker på det.
Kommer starta min kostdagbok på måndag v.6.

Veckans träning - v.4

Summa total träning för veckan ser helt ok ut, 410 min är helt godkänt! Även om jag inte alls tränat speciellt hårt eller mycket. De 3 timmarnas slalomåkande drar upp statistiken rejält. Hade nog velat få in ytterliggare ett ordentligt träningspass men får allt vara nöjd ändå. Måste se på det hela lite realistiskt med två ömmande hälsenor och lägga mig på den nivån de klarar av.


Årets första utförsåkning

Idag har jag lite ont i låren och vaderna.
Tyvärr blev det ingen längdskidåkning alls veckan som gått. Däremot blev det årets första tur på slalomskidorna. Det var riktigt skoj!! Även om backarna inte är så stora i Storstenshöjden så är det ju fantastiskt att bara ha drygt 2 mil dit. Förstår inte att man inte åker oftare.


Röhnisch Team Up

Klicka in dig på Röhnisch hemsida om du vill få peppande veckomail med tips, råd och träningsprogram.
Du kan välja mellan "Beach 09" med Petra Axlund, "Go Green" med Åsa Dengg eller "Rosa Trappa".

Jag registrerade mig både på Beach 09 och Go Green. Mitt mål 09 är att bli mer vältränad och bli en betydligt bättre golfspelare.

Laddar med grädde

Fortfarande mätt efter lunchen. Kunde inte låta bli att ta en pannkaka med grädde och sylt. Gott var det. Blev nog tyvärr lite väl mycket grädde känner jag. Den står fortfarande upp i halsen på mig. Trots det har jag precis stoppat i mig en stor apelsin, en hård macka och ett glas vatten. Behöver nog energi till Spinningpasset idag som jag ska köra direkt efter jobbet. Känns som det var läääänge sedan jag körde spinning......och det var det. Var tvungen att gå in på Funbeat och kolla när jag spinnade sist.....9 dec.....skrämmande länge sedan. Skärpning! Cykelsäsongen närmar ju sig och jag vill verkligen inte hänga efter som en blöt trasa efter pojken min.

Vallakurs

Nyss hemkommen från Vallakurs med jobbet. Kan väl inte påstå att jag är så mycket klokare, det känns ännu mer rörigt i huvudet. Att valla skidor är en hel vetenskap om man ska göra som proffsen. Tur att jag tog med mig pojken min så han kan hålla koll ;)

Pratade ihop oss lite gällande lag i stafettvasan. Var helt inställd på att köra näst sista sträckan på 9 km, men jag var förflyttad till sista sträckan på 19 km. Känner mig inte tillräckligt tränad pga mina förbaskade hälsenor. Vågar jag mig på att köra den längre sträckan? Vore ju härligt att få gå i mål. Riktigt få tokstaka sig sista streckan. Känna adrenalinet när alla står i mål och hejar på mig. Kan inte riktigt bestämma mig för vilken sträcka jag ska ta.....9 km.....14 km.......eller 19 km?
   Foto: Ski go

Veckans träning - v.3

Fortsätter min mjukstart. Veckan inleddes med halsont så det bidrog även det till ett lungt tempo.

Fokus just nu ligger på mental träning, simning och skidåkning. Vågar tyvärr inte köra mer än ett pass skidor per vecka då det är den sämsta typen av träning för mina hälsenor. I lördags sken solen och det var en härlig dag i skidspåret. Det var så kul. Om det inte varit för senorna hade jag lätt åkt flera kilometer till. Istället stannade jag och stretchade mellan varven. Måste lyssna på kroppen.


Stadiumkort


Föredrar Stadium framför andra sportaffärer när det gäller kläder och många andra sportgrejer. Inte fel heller när man får hem en tidning med lite träningsinspiration och erbjudanden såsom "Åk två på Halvvasan och betala för en" om man har ett Stadiumkort. Dessutom är mitt kort laddat med 200 kr i bonus. Inte för att jag ska åka Halvvasan i år men ett bra erbjudande om någon annan tänkte åka. Jag tänkte köra loppet nästa år. Får nöja mig med ynka 9 km i Stafettvasan 2009.


Nytt träningskort

Var och förnyade mitt träningskort på Friskis igår. Blev ett årskort med gympa/spin/styrka.
Är egentligen inte alls någon Friskisfantast men ändå löser jag ett årskort :)
Tycker om de nya fräscha lokalerna, att det är många positiva människor där, att det finns allt samlat under ett och samma tak, att det är billigt och framförallt att jag känner flera som tränar där. Så det känns som det bästa alternativet. Jag är inte helt förtjust i de vanliga gympapassen vilket symboliserar Friskis lite, men det finns ju många andra alternativ.
Tänker satsa på deras Core-pass, Spin-pass och Cirkelgym-pass.

Veckans träning - v.2

Andra veckan in på nya året blev jag äntligen frisk från den segdragna förkylningen. Smygstartade lungt med träningen.

Promenad: 100 min
Simning: 30 min
Längdskidor: 60 min
Rehabiliteringsträning: 60 min
Summa totalt: 250 min träning

Idag är det måndag och ny vecka och tanken var att trappa upp träningen lite från förra veckans mjukstart. Vad händer då? Sitter just nu i soffan och känner att det kliar i halsen. Det kan inte vara sant att det är nån ny förkylning på gång. Har under kvällen proppat i mig Esperitox, Echinaguard, druckit flera glas vatten, druckit ört/grönt te och ätit apelsiner. Ska strax göra lite avslappningsövningar, därefter bädda ner mig i sängen och hoppas på att vakna upp imorgon kry och frisk.

Årets första bad

Idag blev det simhallen direkt efter jobbet. Mitt mål är att lära mig att crawla inför Vansbro - halvsimmet. Än så länge är jag inte ens i närheten. Försöker fortfarande lära mig att andas. Kan låta självklart att andas, det gör man ju ständigt. Dock inte lika lätt under vattnet. Tur att jag har en bra privat tränare som ska lära mig, kan ju inte gå annat än bra :)  Får bara hoppas att eleven inte är talanglös ;)

Mitt i publiceringen fick jag hastigt åka iväg till akuten. Lillasyster min halkade i trappan. Det var en allvarlig stukning. Tur att det inte var värre. Jobbigt ändå när det händer något med sina nära och kära.Foto: mrsmalinski

Verkligheten kommer snart ikapp

Inte många timmar kvar på julledigheten. Snart vardag igen. Har haft en underbar ledighet trots väldigt lite träning. Har vilat, umgåtts och laddat batterierna. Hoppas att jag och min kropp är fulladdade att köra nu.
Bör dock börja lite försiktigt. Hoppas även att mina hälsenor pallar min träning. De ömmar tyvärr lite nu efter förmiddagens längdskidåkningspass vilket är illa. Vågar jag mig på att träna eller måste jag vila några dagar? Alltid ett svårt övervägande. Är trött på vila nu.

Veckans träning - v.1

Började året lungt. Dumt att rusa på direkt på det nya året att ta ut sig när förkylningen inte riktigt lämnat kroppen. Bättre att vila och kurera sig ordentligt. Förhoppningsvis kommer 2009 innehålla mycket träning ändå.

Veckan inleddes med raska promenader; mån 60 min, tis 60 min och lördag 120 min.
När jag inte får med mig trevligt sällskap på mina promenader så är min nyfunna rosa vän ypperlig som ersättare,
min Ipod Shuffle. Hoppas på att få höra peppande toner från den i spåret i sommar.Foto: mrsmalinski

2009

Det blev ingen träningssummering för v.52. Decembermånad har varit usel, i träningssynpunkt. För övrigt har månaden varit mycket bra. Den segdragna förkylningen satte käppar i hjulet för den planerade träningen under julledigheten.
Nu lägger jag 2008 bakom mig. Nu är det ett nytt år, med nya möjligheter.

En förhoppning om ett mycket bra år som väntar. Hoppas att jag håller mig frisk så att jag kan få ett bra flyt i min träning.
Mina tankar just nu är att cykla Halvvättern och simma Vansbro - halvsimmet som jag vet nu.
Jag ska köpa mig en ny cykel och koncentrera mig på cykling. Sedan har jag nyligen köpt spelrätt på Örebro GK, så jag kommer lägga ner mycket tid på golf. Min tanke är att jag ska bli en stabil golfare och inte längre vara nybörjare. Vet inte riktigt var jag vågar lägga mitt mål. Funderar på om det är rimligt att sänka mitt Hcp till 30 (har 36 nu).
Vill även stödja och supporta min triathlet under 2009. Tror starkt på dig och ska finnas för dig!


RSS 2.0