Sköna dagar i Åtvidaberg

 
Jag och Anna tog min bil och åkte 15 mil i sydostlig riktning. Coyntha med sin gästfrihet hade bjudit hem oss till sitt fina hem. Hon och hennes man var underbara och tog hand om oss mer än väl. Det är härligt att kunna umgås fast ingen av oss egentligen känner varandra. Härligt helt enkelt, kändes så naturligt. Har haft det så trevligt!


Vi hade såklart bestämt att vi skulle träna ett pass ihop. Eftersom Coyntha är en löpare tyckte jag att det kändes självklart att vi skulle ge oss ut på ett längre pass tillsammans. Mitt längsta löppass jag någonsin gjort i hela mitt liv är 10 km. Det blev en runda på 14 km för oss. Kände mig relativt pigg hela tiden, förutom sista 50m som kändes långa (vi var tvungen att komma upp i exakt 14 km :)  Det var kul att springa flera tillsammans, vi kunde passa på att dra varandra då ens toppar och dalar inte sammanföll. Jag är jättenöjd med löppasset. Visst skulle jag vilja kunna springa i ett snabbare tempo, men det kommer. Bara att fortsätta träna. Nu är jag full av inspiration. Måste bara vila mina leder lite. Har ont i fötter och knän. Min kropp är inte så van vid löpträning och speciellt inte van vid långpass. Måste se till att vänja den! :)


Det var underbart fint i Åtvidaberg. Helt fantastisk natur. En varierande löprunda på olika underlag och i olika omgivningar. Vi fick även en sightseeing runt i Åtvidaberg, vi kikade på den gamla kyrkan, solkanonen, åkte båt och strosade runt i fin natur och fikade på ett jättemysigt fik. Vi åkte även och tittade på golfbanan som jag hade hört skulle vara fin. Måste allt se till att boka en golfrunda där någon gång.
Tack Coyntha för fantastiska dagar och gästfrihet och underbart god mat!

Veckans träning - v.30

Nu är jag hemma från Västkusten.
De tre planerade löppassen är genomförda. Långpasset blev inte riktigt så långt som det borde varit. Jag skyller på att jag var på semester. Nu är det en ny vecka och semestern är snart slut, vilket innebär att nu är det hårdkörning som gäller. Nu kan jag inte ligga på latsidan längre. Fullt fokus framåt.

Imorgon ska jag och Anna åka hem till Coyntha för en liten bloggträff. Ett planerat löppass på 15 km imorgon eftermiddag. Hoppas träningsvärken i mina ben gått över, de ömmar rejält efter gårdagens pass.



Härliga västkusten

Bohuslän var härligt med alla sina klippor. Halland är nästan lika härligt. Älskar havet och sandstranden.
Solen, omgivningen och sällskapet ger mig mycket energi. Underbara och härliga semestertider.
Dagarna i Falkenberg har varit fulla med god mat. Lite väl i överkant. Längtar till att äta lite nyttigare. Luncherna och middagarna har varit jättebra, god och ganska nyttig mat. Det som blivit lite väl mycket av det goda är choklad, fikabröd, glass och chips. Det är ju semester :)  Mår dock inte bra av att äta alldeles för mycket av det goda.

Har lyckats med två löprundor under mina fyra dagar hittills i Falkenberg, det är mycket väl godkänt. En kortare runda på ca 5,5 km och en lite längre på ca 8,5 km. Härliga löprundor längs strandkanten. Underbart skönt att höra vågornas brus och springa längs strandkanten.


Beachvolley

Har just nu härligt lata dagar i Falkenberg, ligga på stranden i solen och sitta på altanen och äta god mat.
En hel del rörelse också. Det har blivit många matcher på stranden i form av beachvolley. Riktigt kul. Nu är mina underarmar ömma och smått blå. Hoppas att det inte ömmar för mycket, för planerna är att krossa de andra i flera matcher idag med :)



Kvällens intervaller

Börjar få lite smått panik. Var tar alla veckorna vägen? Tyckte att jag var ute i god tid när jag började löpträna efter Halvvättern. När jag ser i backspegeln så har inte fokus varit på löpningen som planerat. Visst kan jag skylla en del på förkylning, stukning av fot och mina hälsenor, absolut! Dock kan jag inte skylla allt på det. Borde ha tänkt igenom min träning mer strukturerat. Det har jag gjort nu. Framöver ska alla pass vara genomtänka innan jag ger mig ut och springer.

Kvällens pass bestod av intervaller. Planen var 4 x 1000 m i ca 5:20-30-tempo.
Jag började med uppvärmning i 1,25 km. Sedan var det dags för intervallerna. Känner att jag inte riktigt har koll på min kropp och tempo. Första intervallen gick för fort. Det blev en tid på 5:00. Förmodligen det jag fick sota för senare. Andra intervallen tog lite längre tid, 5:30. Nu började krafterna ta slut och jag kände mig allt annat än vältränad.
Tog helt slut efter 800 m på tredje intervallen, blev en tid på 4:40. Sista intervallen blev även den bara 800 m, en tid på 4:20. Väldigt ojämn och jag hade svårt att hålla tempo. Får öva mera.
Usch vad tungt det går. Jag är ingen löpare och får inget gratis, det känns riktigt tungt. Men bara att bita i det sura äpplet och plåga sig själv.

Kvällens pass:
Uppvärmning, jogg 1,25 km
Intervaller 2 x 1000 m, tid 5:00 / 5:30
Intervaller 2 x 800 m, tid 4:40 / 4:20
Nedvarvning, jogg 1 km
Total sträcka 6,85 km exkl. vila / 7,25 km inkl. vila

Semestergolf

Hela denna vecka är det tävlingar på golfklubben. Det är semestergolfvecka.
Tyvärr kan jag bara vara med två dagar och tävla. Igår och idag har jag spelat. Imorgon åker jag till Västkusten igen.
Igår gick det skapligt på partävlingen, inget speciellt bra resultat fast ingen katastrof. Idag spelade jag en singeltävling och då gick det sämre. Jag borde spela mer och träna mer om jag ska bli bättre. Men jag spelar mer för att jag tycker det är kul, skönt och avkopplande. Fast måste erkänna att det är lite jobbigt när tävlingsdjävulen i mig blir besviken när det inte går så bra. Men som jag och en killkompis brukar säga, det viktigaste när man idrottar är inte alltid resultatet utan det viktigaste är att se så snygg ut som möjligt =)

Igår regnade det några skurar så då fick vi varsin regnhatt sponsrade av Dailys. Jag valde en rosa som matchade min klädsel. Idag var tävlingen sponsrad av Puma så valet av tröja blev såklart en Puma :)


En vecka i Bohuslän

En vecka i Bohuslän avklarad. Jag har gått ner i varv. En fantastiskt skön vecka med mycket klippor, hav, dykning och umgänge. Landskapet Bohuslän med sina klippor är fantastiskt vackert.
Nu är jag hemma och tvättar och packar om för nästa tripp. Ska spela två golftävlingar innan jag drar vidare till nästa äventyr.

Tanken var att cykla många och långa turer på Västkusten. Det blev en tur.
Prioriteringen låg istället på att vara ute på havet och klipporna och bara vara och njuta av livet medan de andra dök. Förutom cykelpasset hann jag med två löppass och två långpromenader under veckan. Det får absolut vara godkänt med tanke på att jag var iväg på semester.

Bohuslän är fantastiskt vackert......

Jogg x 2

Foten känns mycket bättre. Nu har det gått två veckor sedan jag stukade den. Var tvungen att testa att springa lite. Så igår efter en skön avslappnande dag på klipporna blev det ett försök att springa lite. Blev en lugn jogg på 40 min. Vet inte exakt sträckan då jag sprang från vår stuga uppför en backe till ett spår som var 3,1 km långt sedan tillbaka till stugan. Förvirrade mig ett par gånger i spåret också :)  Just nu känns det inte så viktigt hur långt det var. Det viktigaste är att jag kommer ut och att det fungerar att springa överhuvudtaget.

Igår kväll bestämde några i stugan att de skulle ta en morgonjogg imorse och jag sa såklart att jag skulle följa med, även om jag kände att det kanske inte var helt klokt att springa två dagar i rad. Imorse var det bara att gå upp med tuppen, strax efter klockan sju och sätta på sig löparkläderna. De som skulle springa bangade men vi begav oss ut ändå. Det blev samma tur som igår minus omvägen då jag förvirrade mig.
Blev en lugn tur för min del då jag inte är den allra piggaste så tidigt på morgonen och framförallt inte direkt efter jag klivit ur sängen. Det var iallafall riktigt skönt och känner mig nöjd. Hoppas på att inte känna nåt i foten.
Smakade bra med nybakt bröd efter löpturen. Några ungdomar i byn hittade inget sommarjobb så de tog initiativet att baka och gå runt och sälja nybakta frallor. Så gott!  

            

Mitt första provdyk

Det trodde jag aldrig skulle hända.
Har aldrig varit något speciellt vattendjur och har någon pratat om dykning har jag bara tänkt: usch så läskigt och farligt.
Till idag.

Är man med ett gäng dykare och få chansen att prova går det ju bara inte att tveka. Så feg är jag inte. Dessutom gillar jag att testa nya grejer och är inte den som säger nej i första taget. Ska dock erkänna att jag tänkte länge att det här vågar jag inte, men så gjorde jag det. Det var häftigt och inte alls så läskigt som jag trodde, även om det självklart kändes väldigt ovant och läskigt emellanåt. Jätteglad att jag provade och gör gärna om det igen!

Det blev en heldag i solen liggandes på några klippor utanför Smögen. Helt underbart! Dock var jag lite väl optimistisk när jag tänkte att jag inte behövde nån solkräm då det var så molnigt på förmiddagen. Nu svider det rejält på kroppen och jag ser ut som en kräfta.


Smygstartar första dagen

Första dagen på kusten. Morgonen var lugn. Vaknade utvilad och pigg. Lång och skön frukost.
Grått utomhus, vilket verkade bidra till att de flesta var lite sega. Inget sol & badväder till mångas besvikelse.
Jag kände att första dagen får bli lite soft. De andra åkte ut med båten för att dyka. Eftersom jag inte dyker kändes det lite trist att följa med i båten när vädret var sisådär. Jag tänkte ta en långpromenad och utforska omgivningen istället.
Precis när jag skulle bege mig ut började det att regna så det fick bli att softa en stund till.
Efter ett tag lättade det, så nu har jag precis varit ute på en timmes promenad. Riktigt skönt!

Deltävling nummer 2 avklarad

Tävling nummer två i Halvklassikern är avklarad. Idag har jag simmat Halvsimmet i Vansbro.

Det var väldigt kallt innan vi började värma upp innan start (se bild 1, där fryser jag skapligt). Blev varm av lite gympauppvärmning vid strandkanten. Vid starten tänkte jag inte ens om det var kallt i vattnet, slängde mig i fort och simmade iväg. Det kändes inte helt bra. Min tanke var att simma som jag brukar göra i bassängen, bröstsim med huvudet under vattnet och upp och ta lite luft emellanåt. Det gick inte. Mina simglasögon immade igen direkt. Sedan var det så mycket folk överallt och det guppade rejält. Kände att jag fick flera kallsupar. Var bara att simma på som vanligt kärringsim, eller vad man nu kan kalla det ;)
Sista kilometern i Västerdalävlen längs bryggan var trång. Mycket folk att simma om.
Med tanke på att det inte riktigt blev som jag tänkt är jag ändå nöjd. Jag klarade iallafall att komma under 40-minutersgränsen, vilket var mitt mål.

Min sluttid blev : 39:28
Jag kom på 250:e plats av 840 som kom i mål. Det får jag allt vara nöjd med eftersom jag inte alls är någon simmare och knappt tränat till detta lopp. Kul var det iallafall. Är dessutom sugen på att lära mig simma, jag vill kunna crawla!


Halvsimmet

Nu börjar det dra ihop sig för nästa tävling i Halvklassikern. Imorgon är det Halvsimmet i Vansbro.
Jag ska simma 1500 m, varav 500 m i Vanån och 1000 m i Västerdalälven.


Känns lite konstigt. Jag har inte alls förberett mig för denna tävling. Har knappt simmat.

Tyvärr kommer inte vädret vara något vidare. De ska bli 12 grader och regn. Just nu är det 18,4 grader i Västerdalälven, så det kanske bli skönt att hoppa i plurret. Varmare i vattnet än i luften.


Har trånat länge efter Marabou´s Sommar. Har varit väldigt sugen att testa chokladen men har inte riktigt unnat mig det. Imorgon tänker jag göra det. Efter simningen tycker jag att jag är värd lite choklad. Även syster min är värd det som följer med mig ända till Vansbro som sällskap.

Uppdaterat 090710, kl.10.40. Nu åker jag strax upp till Vansbro. Är faktiskt lite nervös.
Temperatur just nu: 17.2ºC i vattnet och 13.7ºC i luften. Burr vad kallt.



Cykeltillbehör

Det är inte billigt att idrotta. Känns som det alltid finns något som man måste eller vill ha.
Idag shoppade jag ett par armvärmare och ett par regnskydd till skorna att ha när jag cyklar.

Kände efter dagens golfrunda att jag även borde köpa nya golfskor. Tog en tur till Dormy efter golfrundan men insåg snabbt att jag får lugna mig. Det går inte att köpa allt jag vill ha. Det är inte direkt gratis.

Dagens träning blev en 18-hålsrunda och sen några timmars springande upp och ner i trappor. Hjälpte en kompis att flytta. Vilket väder det blev idag. Prognosen igår sa regn hela dagen. Jag har inte fått en droppe regn på mig och solen har skinit i flera timmar. Underbart skönt!

Nu är det semester

Tanken var att min sista jobbdag innan semestern skulle vara i fredags. Så blev det inte. Jobbade även idag, på min första semesterdag. Tråkigt väder och arbetsuppgifter som inte hunnits med. Det kändes helt ok att jobba. Tog sovmorgon och åt lång och skön frukost hemma innan jag åkte till kontoret. Kändes nästan som semester och gjorde inte ett dugg att arbeta idag.

Kände efter arbetsdagen att jag ville göra nåt kul. Vad är roligast att göra efter en stillasittande dag? Jo träna såklart!
Med en stukad fot får man försöka hitta alternativ träning. Det blev 20 min på roddmaskinen och ett yogapass. Kändes som en perfekt början på den riktiga semestern. Ville fira in semestern lite mer. Köpte med mig lite ost, kex och jordgubbar på väg hem och bjöd över en vän. Mys i soffan och tjejsnack. Nu är det SEMESTER!!

Veckans träning - v.27

Jag får känna mig nöjd med veckan som gått med tanke på att jag stukat foten. Dock är jag inte nöjd med min löpträning. De tänka tre passen blev bara ett. Inget jag kan göra nåt åt. Det går inte att springa med en stukad fot. Det gick iallafall att spela golf och cykla drygt 7 mil, så jag ska väl inte klaga även om jag verkligen skulle behöva springa.



Söndagsutflykt

En söndagsutflykt ut i det gröna. Foten känns bättre. Iallafall så pass bra så att det går att cykla. Det kändes ingenting på dagens cykeltur, glad! Löpningen får dock vänta. Tur att jag har min fina cykel som ställer upp när jag är skadad.

Hängde på ett par tjejer i förmiddags som cyklat med Örebrocyklisternas motionskommité hela våren.
Samlades ett stort gäng och delade upp oss i två grupper. Jag valde den lugna gruppen och vi körde på ett snitt på 26 km/h. Ett lagom behagligt tempo. Det blåste rätt rejält så det var skönt att cykla i klunga. Så mycket roligare att cykla i grupp. Nu måste jag dock lära mig alla tecken man ska göra när man cyklar i klunga.
Dagens pass blev 76,8 km med ett stopp på Sveas café i Kumla.


Ännu en vilodag

Vilodagarna blir bara fler och fler och träniningstimmarna färre. Det känns inte alls bra, men det är väl bara att gilla läget.
Gårdagens inplanerade dubbelpass med cykling och simning blev inställt. Efter lång eftertänksamhet tänkte jag att det är nog ändå bäst att vila foten. Det blev en kväll med aktiv vila. Jag och en kompis cyklade (på min vanliga cykel då såklart och inte racern) på grusvägar runt vid Karlslund och mellanlandade i Hästhagen och satte oss i solen och gottade oss och åt glass. En jätteskön kväll såklart men oj vad jag längtar efter att få svettas, och då inte bara för att det är varmt.

Sista arbetsdagen idag, sen är det semester! Jippie!

Vrickad

Blir så trött på mig själv. Sätter alltid käppar i hjulen för min löpning =/  Min kropp gillar tydligen inte löpträning.
Kände av min fot lite igår på dagen efter löprundan i måndags. Jag har svaga fötter och borde verkligen träna upp dem. Nu fick jag mig nog en tankeställare. Måste se till att få in rehabträning regelbundet, även om det är dötråkigt.

Igår kväll blev det ingen träning. Blev en shoppingtur på Marieberg istället. Köpte två blusar, tre linnen och en t-shirt.
Efter det åkte jag på fest. Nybakt bröd och ost i trädgården. De skulle ut på krogen. Eftersom jag jobbar sällskapade jag bara dit men följde inte med in. När jag är på väg hem hör jag någon ropa från uteserveringen. Jag blev väl helt till mig eller nåt, snubblade till och vrickade foten. Så idag går jag med en inlindad fot. Inte alls kul =(

Tur att jag har min cykel!!! Den kan man lite på i vått och torrt! ;) Den fungerar att köra på även om man har en massa små skavanker. Jag behöver ju även simträna så löpningen får ligga lite i träda.

RSS 2.0