Vad är egentligen lycka?

Har funderat mycket sista veckorna. Många tankar har flugit förbi i mitt huvud. Vissa har stannat och vissa har farit iväg lika fort. Jag har haft många och långa förtroliga samtal med mina vänner och familj. Utvecklande, givande och glädjande. Inser hur mycket familjen och vännerna betyder. Jag känner mig oerhört tacksam för det jag har.


En person är rik om han kan uppskatta de små sakerna i tillvaron som att se solen gå upp eller känna tacksamhet för att man lever. En person är däremot fattig om han måste åka till månen varje vecka för att må bra.

Så fort du inser att du kan vara lycklig utan prylar och pengar så har du kommit långt. Så fort du kan vara lycklig en hel dag utan att det måste ha hänt visst antal saker och utan att du måste ha fått ett tjog med kickar då är du definitivt på rätt väg.

När du är tacksam så fokuserar du på vad du har och inte på vad du saknar. Därför känner du dig alltid rik när du är tacksam. Det är när du fokuserar på vad som saknas i ditt liv som du känner dig fattig


"Du måste leva i en attityd av tacksamhet. Det är nyckeln till ett liv av rikedom och lycka." - Sir John Templeton

Vansbro Halvsim - Anmäld

Andra grenen i Klassikerhalvan blir Vansbro Halvsim. Nu är jag anmäld!
Simningen går av stapeln Fredagen den 10 juli.
Sträckan är 1500 m (500 m i Vanån och 1000 m i Västerdalälven).


Veckans träning - v.13

Är nöjd med veckans träning. Koncentration på Spinning (för att trimma cykelmusklerna) och Promenader (mental träning med umgänge). Blev även ett corepass och ett simpass. Det enda jag saknade var lite mer styrka och ett yogapass, men det går ju inte att hinna med allt.

Har tagit en välbehövlig vilodag idag. Känner mig lite sliten efter förra veckan. Istället för träning har jag gottat mig i kanelbullar, tårta och mycket trevligt umgänge. Tack vännerna för att ni finns!!


Herrbesök i helgen

Jag har haft herrbesök hemma i helgen. Mysigt med lite sällskap. Jag har varit hundvakt åt min brors hund.
Det har blivit flera långa och sköna promenader. Perfekt att rensa tankarna.
Så underbart med djur, man blir överöst av kärlek och glädje. Inga sura miner där inte.

Har precis avslutat helgen med ett 70 min Spin Medel. Kändes seg i kroppen efter ännu en natt med dålig sömn.
Ändå nöjd, det var skönt att få svettas lite.


25-årsfirande hela lördagen

En skön lördag med långpromenad direkt på morgonkvisten. Lite seg i huvudet dock efter fredagkvällen.
Fika med krämbulle hos födelsedagsbarnet (min systers sambo).
Därefter fick han min födelsedagspresent, 1 h bowling. Självklart lät jag honom vinna. Kändes säkrast så.
Dock inte med så många poäng så han kunde gå och skryta efteråt =)



På kvällen blev det lite vin och mat på Al Forno, som är en väldigt trevlig italiensk
restaurang med mycket god mat. Nedsläckt med tända ljus under Earth Hour såklart!

Förbryllad

......förvånad, men GLAD!
Kom precis hem.....och vad ligger det i tidningshållaren utanför dörren......jo en ros.
Frågan är vem som lagt den där. Jag har ingen aning. Inget meddelande.
Känns som om det skulle vara någon vän, men varför inget meddelande? Jag är förbryllad, men glad såklart.
Någon som tänker på mig, tack! 


Smygtitt

Lägger in en första bild på min cykel, men bara en smygtitt :) Har knappt sett cykeln själv. Blev en hektisk fredag.

Slutar klockan 13 på fredagar vilket är väldigt skönt. Hem snabbt och slänga i mig lite mat. Därefter tog jag bilen upp på stan och parkerade strax utanför cykelaffären. När jag ska lägga i parkeringspengar kommer en tant från frisörsalongen strax bredvid och säger till mig att där kan du inte parkera, du får 700 kr i böter om du ställer dig där. Tack snälla söta säger jag och parkerar bilen en bit längre bort. In i cykelaffären och göra upp affären. Tyvärr var det inte en lämplig dag att ställa in rätta justeringar på sadel och styret. Stora flingor snö faller utanför. Får åka förbi en annan dag och göra lämpliga justeringar. Slänger in cykeln i bilen och åker hemåt. Hinner inte ens titta på skönheten.
Vidare iväg till simhallen. Det blir ett kort pass på 30 min, hinner simma 1200 m. Därefter en skön avslappning i solariet. Hem och fixa till sig och träffa arbetskamraterna för en Afterwork. God Tapasmat, ett par öl och ett par glas vin.
En trevlig kväll med mycket skratt. De drog iväg mig ut på krogen, men där stannade jag bara en halvtimme. Skrattade mest åt folket som var där. Ja erkänner att jag blivit tråkig, längtade mest hem efter min säng och tänkte på morgondagen :)  Nu ska jag gå och lägga mig så jag är pigg för nya utmaningar imorgon.
Godnatt!



Nöjd

Tiden räcker inte alltid till. Måste nog försöka köra dubbelpass vissa dagar för att hinna med min planerade träning.
Ikväll blev det ett dubbelpass, först 60 min SPINNING, därefter 60 min CORE. Med 30 min vila mellan och umgänge med vännen Sara. Skönt med träningssällskap och även skönt att få tid att prata och umgås en stund.
Kände mig riktigt stark idag, inte alls så mör i benen som i tisdags.
Imorgon är det helg och då får jag hämta hem min nya cykel!!

Våffeldagen

Skojade lite med en av killarna på jobbet igår att det var våffeldagen imorgon och att det inte vore så dumt med lite våfflor på jobbet. Vad händer idag då? Jo han har släpat med sig våffeljärnet och köpt med sig våffelsmet och sylt. Så till lunch gräddades det våfflor för hela slanten. Riktigt trevligt och bra initiativ! Små saker som kan förgylla vardagen.

Har precis kommit hem från en stärkande promenad med en vän, hem och vända och iväg på nästa aktivitet, möte på F&S.



Foto: mrsmalinski

Alldeles för ivrig

Ajaj har ont i knät. Inte alls bra.
Kände mig helt upprymd efter Spinningpasset igår, så ivrig som jag är satte jag mig på min cykel på väg hem. Tänkte mig inte för utan cyklade på i samma takt som på Spinningen. Ingen bra idé med tanke på att det var isgata ute. Sladdade och cyklade såklart omkull och slog i knät. Kände inget igår så trodde att det var lungt. Idag har jag dock ont :(  Men får ju skylla mig själv. Att jag aldrig lär mig att ta det lungt. Hoppas verkligen inte att det sätter stopp för mig då jag tänkte köra Spinning även imorgon. Dessutom har jag ju snart en finfin cykel som jag måste provköra.

Var iväg till min naprapat imorse. Många spänningar i min kropp just nu som måste släppas på vilket medför ont i nacke/axlar, knäont och hälsenebesvär. Fick mig en rejäl omgång massage och annat som han satte rätt.
Han ser inte bara till kroppen fysiskt utan ser sambandet mellan kropp och själ. Fick många kloka och stöttande ord. Han tyckte att jag var stark. Han är guld värd!!

Har blivit med cykel

Kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Hade planer på ett par inlägg med bilder, men får bli ett snabbt inlägg utan. Tiden räckte visst inte till. Det får bli en annan dag.
Måste bara få berätta nyheten. Jag har köpt en ny cykel!!!! Glad!!! Ska hämta skönheten på fredag, så mer detaljer kommer senare i veckan.
Även nöjd med kvällens Spin-pass. Ett 70 min långt medelpass. De extra 15 min kändes rejält i benen måste jag säga. Dags att ligga i hårdträning om jag ska orka många timmar på cykel, hur många det nu kan ta att cykla 15 mil.

Veckans träning - v.12

Kategorin veckans träning har ekat tom sista veckorna, fler veckor än jag trodde. Nu är det dock fokus på träningen i första hand. Träningen får mig att må bra, eller iallafall bättre.
Är riktigt nöjd med veckan som gått med i stort sett någon aktivitet varje dag. Vågar dock inte köra på för hårt. Min kropp är inte på topp just nu och bäst att ta det lite lungt. Därför varvar jag min träning med lite lugnare pass såsom yoga, core och promenader. Annars är fokus på spinning. Hög tid att trimma cykelvaderna.



Positiv feedback

Nyss hemkommen från golfträning. Idag blev vi filmade och GolfPro´n kommenterade våra svingar.
Jag fick väldig positiv feedback. Han tyckte min sving såg riktigt bra ut. Bara några små justeringar som att böja ryggen lite och slappna av i handlederna, då trodde han att jag skulle kunna gå långt i år. Han tyckte det såg toppenbra ut. Glad! Nu väntar jag dock på mer vårväder så golfbanorna öppnar. Idag snöar det hemma i Örebro :(

Är för övrigt så himla glad för min familj. Har bott hos sötaste lillasyster i helgen. Hon har servat mig med mat och sällskap. Strax blir det middag hemma hos lillebror. Vad skulle man göra utan sina nära och kära. Love U!

Ny mobil

Idag har jag köpt mig en ny mobil. Tyckte jag var värd det!!
Har letat över ett år efter en snygg mobil med bra kamera som inte är för dyr utan resultat. Idag hittade jag DEN.
Följde med min syster på stan som skulle inhandla en ny mobil och där är den, SAMSUNG TOUCHWIZ SGH-F480.
En pekskärmsmobil med 5-megapixelkamera. Känner mig riktigt nöjd. Så nu kanske det blir fler bilder på bloggen framöver :)

Jag = tävlingsmänniska ?

Ja jag erkänner att jag är en tävlingsmänniska.
På kvällens schema stod det bowling tillsammans med några arbetskamrater.
Jag kan inte påstå att jag gick dit med ett leende. Hade varit ännu en tung dag. Tänkte dock att eftersom jag inte är på topp ska jag prestera allt jag kan på bowlingen, jag ska vara bäst. Sann tävlingsmänniska som jag är.
Vem var det som vann? Jo jag överlägset. Inte för att skryta, men detta gjorde verkligen min kväll. Det var precis vad jag behövde!

Resultat på 3 serier se nedan:
Malin W: 424 p
Malin S: 342 p
Niklas: 340 p
Per-Allan: 296 p
Elina: 249 p


Anmäld

Nu har jag anmält mig till Halvvättern.
Går av stapeln med start i Motala söndag den 7 juni.
"Halvvättern har en bana på 150 km som börjar söderut och har minst fyra depåer i Rogslösa (30 km), Vida Vättern (60 km), Rök (100 km) och Skänning (130 km).  Banan är mycket vacker, varierad och lagom utmanande för både nya och vana cyklister. Starten sker i grupper under morgonen/förmiddagen och målet stänger inte förrän till kvällen vilket innebär att du har hela dagen på dig, om du vill"

Anmälde mig via AXA Sports Club. Då får jag en snygg cykeltröja med på köpet.


På pränt

Har precis kommit hem från årets golfupptaktsträff. Många skratt och elva taggade och glada tjejer. Ett riktigt härligt gäng!
Fick berätta våra mål med säsongen och slog till på stort och tänker sänka mig från hcp 36 till 30.
Jag ska greja det!!! Hur taggad som helst!!!
Jag har haft en supertrevlig kväll med god mat och en del vin. Dags att gå och lägga sig så jag är pigg inför helgens Stockholmstripp. Shopping, teater och god mat och öl med sötaste vännerna.
Som avslut på helgen blir det golfträning i golfhallen. Nu ska svingen sitta inför säsongen.
Avslutningsresan till Omberg i september är bokad. Varför inte bli årets rookie?!!

Summering Februari

Skulle lägga i en ytterligare växel i februari. Så blev det tyvärr inte. Känningar av förkylningssymtom har gjort att jag fortsatt på samma nivå som i januari. Har dock skruvat upp lite, från lätt träning till träning.
Målet med minst 140 min träning grejade jag. Var dock värre med rehabträningen. Skärpning!
Mål för mars är minst 160 min Träning per vecka och minst 70 min Rehab per vecka.

Stafettvasan avklarad

Jag är så glad att jag kunde vara med och åka årets stafettvasa.
Det var så kul!! Fast måste erkänna att det inte alls var kul hela tiden, var rätt jobbigt också :)
Kan berätta att det inte var alldeles lätt att vara med i samma tävling som Björn Lind och Thobias Fredriksson :)
Så med tanke på att det var en hel del elitåkare med i tävlingen får vi vara nöjda med att komma på 621:a plats

av ca 900 lag. Kändes dock inte helt kul att bli omåkt av de flesta. Jag blir iallafall inte ledsen av det utan ännu mer taggad. Nu vill jag träna ännu mera och till nästa år vill jag såklart förbättra mig rejält!

Det allra roligaste i loppet var mina fantastiska skidor. Hade GRYMT bra glid. Har aldrig åkt så fort någonsin i backarna. De första nedförsbackarna efter Hökberg gick så fort. Benen bara skakade och det pirrade rejält i maggropen. Hade det inte varit för de suveräna spåren hade jag nog ramlat och slagit ihjäl mig, kändes som jag åkte minst i 50 km/h =)

Tack sötaste vallaren för SUVERÄNT glid.
Fästet var dock sisådär med. Kan det bero på vallaren tro? :) 




Mitt mål att åka i minst 10,86 km/h slog jag. Hastigheten mellan Hökberg och Eldris hamnade på 11,91 km/h och mellan Eldris och Mora på 11,28 km/h. Sluttiden blev 1 h 39 min, vilket jag får vara nöjd med.
Hade kalasväder med omväxlande sol och moln och -5 grader.
Till kvällen blev det mat och prisutdelning. Vissa hamnade på Evetsbergs Vasaloppsbal på kvällen redigt förfriskade. Själv så tog jag det lungt och laddade för en bal på slottet i Örebro på lördagkvällen.

RSS 2.0