På gång

Har sagt det många gånger men nu är det verkligen hög tid att komma igång med löpträningen. Igår sa PT´n att det skulle bli ett lite längre pass. Själv skulle han springa 15 km men kände att jag måste nog börja lite lugnare. Landade på 11 km. Näsan och ögonen rann hela dagen igår. Kände mig seg. Förmodligen pollen som spökar. Idag känns det bättre. Kan nog tacka regnskuren som kom precis när vi begav oss ut på löpturen igår för det.
Bestämde att jag skulle ligga på ett lite högre tempo än normalt. På långpass tidigare har jag legat på ca 6 min/km. Jag måste våga pressa mig lite mer. Efter 9 km blev det tungt. Benen kändes riktigt stumma men det var bara att bita i och köra vidare. Nöjd med kvällens insats. Nu är det bara att försöka lägga in fler långpass och även lägga in intervaller för att kunna öka farten.

Summa: 11 km  Snittfart: 05:44

1 km

 05:54 min/km

2 km

 05:39 min/km

3 km

 05:35 min/km

4 km

 05:50 min/km

5 km

 05:33 min/km

6 km  

 05:54 min/km

7 km

 05:44 min/km

8 km

 05:41 min/km

9 km   

 05:48 min/km

10 km

 06:01 min/km

11 km

 05:28 min/km

Träningsupplägg

Sitter och spånar lite. Måste ta tag i ett mer vettigt upplägg närmsta veckorna. Efter söndagens pass med Örebrocyklisterna beslutade vi oss för att köra med dem alla söndagar med undagtag för vissa då vi har annat som vi ska iväg på. Det kommer bli lugna helger framöver med tidiga kvällar både fredag och lördag. Inte massa vin och sena kvällar. Nu är det hård disciplin som gäller några veckor framöver. Efter det är det sommar och välförjänt vila kommer. Då kan vi sitta ute på balkongen och sippa på vin sena sommarkvällar :) Nu är det dock hårdträning som gäller.

Minst 100 mil ska skavas på cykeln. Tror nästan jag ska öka målet lite till minst 120 mil på cykeln innan Vätternrundan. Just nu är vi uppe i 17 mil.

v.17 - Träningsvecka
v.18 - Träningsvecka + Hjälmaren runt (?) (lör)
v.19 - Träningsvecka med "träningsläger" Kristi Himmelsfärd (tors-sön)
v.20 - Lugnare vecka  - Göteborgsvarvet (lör)
v.21 - Träningsvecka
v.22 - Träningsvecka
v.23 - Utbildning Spin (tors-sön)
v.24 - Lugnare vecka - Vätternrundan (lör)

Här är ett grovt schema av de närmaste veckorna. Nu ska det detaljplaneras för bästa upplägg.

Datorfri helg

Så skönt att knappt starta datorn på helgen. Njuta av ledigheten och livet. Umgås med kärleken, familj och vänner. Greja hemma, motionera och äta gott.

Lördagen var planerad att springa Kumla Stadslopp, 10 km. Ett avstamp i min löpning. Det blev inte så. Kände av halsen redan på fredagen men hoppades såklart att det skulle ge med sig vilket det inte gjorde. Vaknade med torr hals och inte helt pigg. Istället för att springa fick jag nöja mig med att vara supporter, vilket inte var helt fel det heller. PT´n sprang in på 40.48. Han skulle göra ett lungt lopp. Bra jobb! Imponerad över alla duktigare löpare. Kan inte bli annat än taggad. Jag vill också kunna springa fort.

Lite ångest över att alla planerna skulle falleras i helgen pga halsen. Jag hade tur. Vakande i söndags och kände mig piggare. Tvekade lite först, kände efter. Kan jag cykla eller inte? Tanken var att följa med Örebrocyklisterna på deras söndagsträning. PT´n peppade mig. Han ville såklart ha med mig. Så fick det bli. Cykla med den lugna gruppen var tänkt, men blev mellangruppen som delades upp i två grupper och vi valde den lugna mellangruppen. Visste inte alls hur pigg jag skulle vara. Orolig att jag inte skulle vara så pigg, inte orka hänga med. Gick över förväntan. Kände mig riktigt pigg och taggad att köra fortare men fick hålla igen för att hålla mig till klungan. Cyklade 4 mil sen fika med ostmacka, kaffe och kanelbulle i Viby. 5 mil hem efter fikat. Riktigt nöjd med en tur på 9 mil. En härlig söndagsförmiddag. Gissa vem som var enormt trött igår och somnade som en gris i soffan? Jo jag. PT´n däremot åkte iväg på kvällen och körde intervaller med klubben och var superpigg. Imponerad!

BBC 2010

Oj vad tiden går fort. Fredag igen. För en vecka sedan gick färden till Stockholm tillsammans med Anna, där vi mötte upp Coyntha och laddade för helgens Blogger Boot Camp. Tiden går alltid så fort. Har inte hunnit ladda upp bilder eller skriva nåt mer om helgen.
Jag gör ett försök nu.


Lördag
09:15 Afro - Amie Lindberg
- mycket energi. Ett pass helt i min smak. Afro är nog min grej fast jag inte trott eller förstått det. Med svaga fötter är barfota träning perfekt för mig. Sköna rörelser där man får släppa loss totalt. Gillar!

10:30 Gemensam aktivitet
- Lära känna varandra och prata med nya människor. Kul!

11:30 (75 min) BBC-passet (ett tufft pass utomhus där hela kroppen får jobba) - Sofia Rundgren och Mela Pettersson
- Tufft utepass där man verkligen får känna att man lever. Jobbigt under tiden men efteråt är man såå nöjd. Riktigt bra träning. Behöver träna mer tuffa pass och detta är ypperligt. Man pushar varandra. Benböj, utfallsgång, burpees, intervaller i backe, grodhopp i backe m.m.

12:45 Lunch
- Pastasallad med kryddad nötfärs från GI-boden. Härligt fräsch men var nåt med kryddningen tror jag som gjorde att jag inte gillade den. Inte så hungrig heller även om det var viktigt att fylla på med energi.

13:45 Gemensam aktivitet
- Mingla runt bland glada och trevliga deltagare

14:45 Dans - Caroline Nilsson
- Enkel koordination och mycket glädje från instruktören. Dock så längesen jag körde aerobis/danspass så kände mig lite stel men gillar att släppa loss. Caroline är duktig.

16:00 Spinning – Emil Forss
- Seg i benen efter alla dagens pass och speciellt efter BBC-passet. Kände först att jag var trött och funderade på hur jag skulle orka men det löste Emil ganska fort med hans peppande röst. Inledningen med Charlotte Kall gjorde att jag fick rysningar. Svetten sprutade. Mycket nöjd.

20.00 Tapas på Sangria Tapas Bar
- Hungrig som attans. Mycket goda tapas. Dock trött så blev en tidig kväll.


Söndag

10:00 Pilates – Matilda Pamelius
- Riktigt skönt pass. Kroppen var öm, främst i framsida lår. Riktigt bra instruktör. Bra röst och bra pass.

11:15 Föreläsning ”Kroppen har ordet” – Frida Lundqvist
- Fina Frida höll en mycket bra föreläsning som gjorde att jag fick några tankeställare. Proffsigt.

Mycket nöjd med helgen.

Idag är det vilodag :)

foto0491 (MMS)

Idag är det vilodag :)

Löppass

Första riktiga löppasset tillsammans med PT´n idag. Det tog bara några månader :)
Genrep inför lördagens tävling. Benen var fortfarande lite stumma. Kanske inte så konstigt då det var sjunde passet på fyra dagar. Imorgon ska jag vila, iallafall nästan. Bara 45 min lätt jympa med barnen står på schemat.

Dagens pass:
Uppvärmning och löpskolning 20 min tillsammans med PT´n.
Löpning 4,6 km. Där drog han iväg som ett skott och jag fick fullfölja mitt pass tillsammans med min Garmin.
1 km: snittempo: 5:27
2 km:                 5:45
3 km                  5:39
4 km:                 5:23
4,6 km:              5:03
Total tid: 25:16, snittempo 5:30.
Nedvarvning ca 1 km 6 min.

YouTube-klipp BBC

Har hittat några YouTube-klipp från BBC där jag är med.

Klipp 1 - Afropass med Magdalena Bibik. Jag syns i ljuslila linne. Filmat och upplagt av Terese Alvén.

Klipp 2 - Valda bitar från BBC, flimat och upplagt av Miashopping. Jag finns med i gul tröja och även på dansklassen i ceriserosa linne.
Kumla Stadslopp

Kumla Stadslopp har länge varit inskriven i almanackan. Ja inte min då, utan min sambos.
I söndags när jag kom hem från Stockholm sa han att jag tycker du ska vara med och springa på lördag.
- Jag? sa jag. Jaha varför då? För att få ett avstamp på min löpträning. Komma igång på allvar med träningen och ha en utgångspunkt. Eftersom han är min PT i löpning så får han bestämma. Igår blev jag visst anmäld till Kumla Stadslopp och sträckan 10 km som går av stapeln nu på lördag 24:e april.

På tal om löpning och att vara en löpare har jag funderat på några dagar. Det började under BBC-passet i lördags. Jag pratade med min träningspartner Frida och sa att jag inte var nån löpare, att det inte var min grej. Undrar nu i efterhand varför jag sa så? Fick mig en tankeställare under Fridas föreläsning där hon tog upp ämnet att hon själv sagt tidigare att hon inte var nån löpare men att hon nu är det. Jag kände direkt när jag hörde orden att jag ångrade det jag sagt och ångrade mina negativa tankar. Nu ska jag blicka framåt och jag ska börja springa mer, jag ska kunna kalla mig en löpare.

Trampa ur benen

foto0484 (MMS)

Trampa ur benen. De ömma benen behövde lite rörelse. Blev 40 km på racern ikväll. Riktigt kallt ute. För lite kläder på oss. Känns iallafall mycket bättre i benen efteråt.

Stelnar till

Träningsvärk. Ja jag har träningsvärk efter helgens alla pass. Värst är det i framsida lår och öm som sjutton precis ovanför höfterna. Har stelnat till rejält på förmiddagen efter flera timmar sittandes på kontorsstolen. Välbehövligt med den obligatoriska lunchpromenaden på 20 min som jag började med förra veckan. Skönt att röra på de stela benen. Har ni träningsvärk idag? Var ömmar det mest?Nöjd deltagare

Sitter nu i soffan helt utslagen medan sambon är iväg och springer intervaller. Trött och nöjd efter en mycket bra helg i Stockholm tillsammans med Anna och Coyntha och en massa andra härliga tjejer på BBC 2010. Mycket svett, skratt och glädje. Det värker lite här och var i kroppen. Känner mig riktigt nöjd efter helgens fem träningspass. Orkar inte fixa med foton, blogga eller läsa bloggar idag. Ska packa upp väskan och sen vara social och mysa. Vill bara tacka arrangörerna och alla deltagarna för en mycket lyckad helg.Hotellfrukost

foto0479 (MMS)

Hotellfrukost är inte dumt alls. Kroppen är lite öm och trött, men mår prima.

Pulsspinning

foto0475 (MMS)

Dags för pulsspinning. Sällskap av fina fiskar :)

Lunch

foto0473 (MMS)

Nu lunch och BBC-passet avklarat. Nöjd efter en riktigt bra förmiddag. Mat från GI-boden. Pastasallad med nötfärs

Afrodans

foto0472 (MMS)

Första passet avklarat. Afrodans, jättekul! Svettigt och skönt. Jag i min nya fina gula tröja.

Laddar

foto0468 (MMS)

Inga restauranger i närheten så det fick bli en sallad på hotellrummet. Helt ok. Mätt och belåten och trevligt sällskap. Läggdags så vi är pigga inför Blogger Boot Camp imorgon.

Uppladdning

Packning och uppladdning inför Blogger Boot Camp. Lite mys på torsdagkvällen med våfflor och tända ljus efter soppan och löprundan. Sommardäcken är på bilen som ska ta mig och Anna till Stockholm och träningshelgen. Tack ♥ för däckbytet!

Planerna var att ta racern ut på en runda men jag hade verkligen ingen träningslust alls. Det kändes motigt och dessutom blåste det en massa ute. Istället packade jag inför helgen och städade lägenheten. När PT´n var klar med däcken och skulle ut på en löprunda blev jag lite sugen iallafall på nån typ av rörelse. Det fick bli min morgonrunda på 6 km men i ett annat tempo än på morgonen. Jag hade grym träningsvärk i ben och bak. Tack GymGlam :) Att 17 min ben/bak-träning kan vara så jobbigt, eller är det så att jag är dåligt tränad? ;) Borde lägga in mer styrka i min träning.

Löptur: 6 km  Tid: 33.54
1 km: 6.07      Puls 143
2 km: 5.57             157
3 km: 5.26             164
4 km: 5.45             166
5 km: 5.31             170
6 km: 5.08             177Godkänd

Det var minsann på ett hårstrå. Fick nyss provsvaret från skrivningen från Steg 1-utbildningen med Friskis & Svettis. Jag är godkänd! HURRA!

Har haft så dåligt med tid över till att plugga. Läste några timmar kvällen innan vilket inte alls är optimalt. Hoppades på att jag ändå skulle ha hyfsat bra grundkunskaper, vilket jag tycker jag har gällande kost och träning. Däremot gällande anatomi och blodomloppet är det lite sämre. Tyckte att provet var svårt. Många frågor jag inte hade en susning om. Det räckte iallafall till att bli godkänd. Skönt! Nu kan jag släppa det och fokusera framåt. Det går bra nu!

NIKE Running Gift Pack

Det kom ett paket till mig igår från Löplabbet. Ett set från Nike med tunna löparhandskar och en löparmössa i funktionsmaterial. Handsken har en praktisk nyckelficka på insidan. Kändes riktigt skönt. Nu blev jag löpsugen.
Åter igen har löpningen fått stå åt sidan åt andra aktiviteter. Inte bra.
Nu är det dock fint vårväder ute så får se om jag kan prova mitt nya set. Kanske en morgonlöprunda imorgon, då är det förmodligen lite svalare. Till imorgon är min kropp förhoppningsvis redo för träning. Lite trött och sliten efter söndagens tre pass. Ikväll blir det ingen träning utan istället är det planerat att ta en lång och skön promenad i solen.Lunchpromenad

Så skönt att få komma ut en stund i detta härliga väder.
En promenad på lunchen gör gott för både kropp och själ.
Hittade en massa tussilagon i dikeskanten. Det är vår!

Har precis ordnat biljetter till ÖSK-matchen ikväll. Perfekt fotbollsväder och en perfekt viloaktivitet tillsammans med sambon. En skön måndag!Premiärtur och sköna söndag

I veckan hade vi bokat upp oss på ett par pass på Friskis till söndagen, ifall det inte skulle vara väder för utomhuscykling. För säkerhetsskull.
Tog en skön sovmorgon och kaffet ute på balkongen i solskenet. Efter det var det dags att fixa med cyklarna. Pumpa lite däck och fixa med PT´ns clips till cykelskorna. Leta fram kläder. Vad slår det mig då? Var sjutton är mina cykelskor? Hade de i källarförrådet i gamla lägenheten. Har jag sett dem sedan flytten? Nej. Alltså då ligger de i en kartong uppe på vinden i vårt andra vindsförråd på andra sidan stan. Suck. Det finns massor med kartonger där. Hur lång tid kan det ta att hitta skorna? 15 min, 45 min, 2 timmar? Jag fruktade det värsta. Satte på oss kläderna och cyklade bort mot förrådet i vanliga skor. Kändes knepigt. Går upp på vinden och ser en resväska som jag hade i gamla källarförrådet. Det finns en chans att de kan ligga där men kändes inte som det. Trodde att de skulle ligga i en brun flyttkartong. Fanns inga bruna flyttkartonger längst fram. Detta kan ta tid tänkte jag. Vi öppnar resväskan säger jag till PT´n innan vi baxar fram alla kartonger. Vad ligger där i? Jo mina cykelskor. Oj vad skönt det kändes!

Blev en kort men underbart skön tur på 38 km. Nu är vi på G.
Passen på Friskis var fortfarande bokade. Vi tog ett beslut att köra en riktig träningsdag. Släppa lägenhetsfixande och bara ha en skön söndag. Så efter cykelpasset blev det att äta lite lunch och byta om och dra vidare till nästa pass. Först ett Cirkelgympass och efter ett Spin Pulspass. Kände mig otroligt stark på spinningen. Grym känsla.
En härlig söndag!
Morgonträning

Sitter just nu och är väldigt varm. Eftersvettningar från morgonträningen. Teét som jag dricker hjälper väl till lite dessutom. PT´n min hade sovmorgon på jobbet idag och kom med den briljanta idén att vi skulle morgonträna tillsammans. Så 06.30 gick vi in i Friskis & Svettis dörrar. Det blev 20 min Crosstrainer och 20 min Rodd.
Oj vad jag började svettas nästan direkt och väldigt mycket. Kroppen blir varm direkt på morgonen.
Känns skönt. Snart är det helg dessutom!
Det gäller att vara effektiv. Skulle behöva mera tid. Har knappt hunnit göra nåt i lägenheten i veckan. Får göra ett ryck i helgen. Dessutom måste det bytas däck på bilen, cykeln måste ses över och vill hinna med att ta första cykelpasset utomhus.

Trevlig helg!

Summering Mars

Trenden fortsätter. Ökning av den lättare träningen och minskning av den vanliga träningen.
Att träningen minskat under mars månad är inte så konstigt. Tiden har inte riktigt funnits. Fokus på packning och flytt sista veckorna i mars. Månadens första vecka med Friskis Steg 1-utbildning drog upp snittet.
Nu är jag dock laddad att fokusera på träningen mer. Vi får blunda lite hemma att det är lite rörigt, nu måste vi köra hårt PT´n och jag :) Första veckan började bra med "träningsläger" i Funäsdalen.


Jämförelse under året (Snitt/vecka):
Januari: Lätt träning: 87min Träning: 265min
Februari: Lätt träning: 124min Träning: 226minTävling Löplabbet avgjord

Har fått in många fina löpminnen. Tack deltagarna för era berättelser!
En vinnare är korad:

Anna med bloggen The Sectret Dream

"Mitt absolut bästa löpminne är ju självklart Lidingöloppet 2009. För mig är det en helt fantastisk prestation att ha genomfört det. Från att alltid varit sämst på idrotten i skolan till att genomföra ett av de tuffaste loppen. Att efter x antal kilometer ha så ont i varenda muskel att man undrar vad man håller på med. Och sedan komma på upploppet, att se målgången, att kunna öka och spurta och ge allt. Att springa in precis framför mål och att springa över mållinjen, sträcka upp armarna och bara skrika av glädje!! Amazing!!"

Läs den längre versionen på hennes blogg: http://runrunner.wordpress.com/2009/09/27/lidingoloppet-2009/

Imponerande att hon anmälde sig till Lidingöloppet ca en månad innan utan något längre träningsupplägg och genomförde loppet.
GRATTIS Anna!

 

Fjälltur

0-358cafa55118ad1f7ba353a2d3037e42.png


Ännu en härlig dag på fjället. 36 km i varierande terräng.
Nygräddade våfflor och grillad hamburgare på 1000 m höjd.

På tur

77b8dcebdd144a9be90ee8bf9bc66074.png


På tur i fjällen. Vilken dag. Massor med snö, fjäll o solsken. 25 km vid Bruksvallarna o Ramundberget.
Fantastiskt.
Glad Påsk på er!

Tänndalen

-4346af0deffbc6d4dcd0db5ce721fe5.png


En heldag i skidbacken. Nu är låren möra. En härlig dag i Härjedalen och Tänndalen.

RSS 2.0