Nervöst nyår

Igår vid 21 släpptes platserna för bokning av mitt diplomeringspass på söndag. 37 lediga platser blev fulla på två timmar. Idag när jag kollar är det 9 reserver bokade. Helt sjukt! Vilket tryck! Börjar bli riktigt nervös.
Det jobbiga är att jag har feberkänningar och snor som börjar täppa till näsan. Jag får inte bli sjuk. Hoppas bara att det är nervositeten som gör sig till känna. Måste åka till Friskis idag och köra igenom några låtar som jag inte känner mig helt hundra i positionerna. Får försöka ta det så lungt som möjligt.

Bangade att följa med till Nora och se sambon springa Sylvesterloppet. Måste vila. Ta det lungt. Inte stressa. Kurera mig. Köra igenom mitt pass en sista gång. Det känns rätt lungt nu. Förberedde för kvällen redan igår för att slippa stressa ihjäl mig idag. Dukade och gjorde klart potatiskakan till varmrätten.
Nu ska jag bara se till att hålla mig frisk.
Önskar er alla ett Gott Nytt År!



Spinning

Spinning dag ut och dag in. Jag drömmer om Spinning. Jag reagerar starkt om jag hör "mina" låtar på radion eller nån annanstans. Det liksom snurrar för runt just nu :)

5 pass på 3 dagar. Samma pass, samma musik, samma ledare. Några fler lär det bli denna vecka för på
söndag då smäller det!
Kl.16.30 är det dags för min diplomering. Nervöst. Det kommer förmodligen vara 38 deltagare och en diplomerare på plats. En som ska granska mig från topp till tå. Underbart, eller kanske inte ;)

Jag börjar känna mig mycket säkrare på ledarplatsen. Det känns inte farligt att sitta där framme. Det känns naturligt att leda, att pusha. Det enda som är min farhåga är att jag koncentrerar mig för mycket, på vad jag ska säga, vad jag ska göra så att ibland när jag byter position så tappar jag takten. Jag måste hålla takten. Har vanligtvis inget problem med det alls. Det är när det är en massa andra saker som jag ska tänka på som det kan bli att jag liksom stannar upp i mitt trampande, kommer ur takt. Måste tänka på det.
Några låtar som inte känns helt självklara med positionerna heller. Men bara att försöka improvisera när jag står där framme om jag glömmer bort. Försöka slappna av, se glad ut, peppa och framförallt inte tappa takten :)



En vit jul

Idag är det kallt. -17 grader visade termometern när jag skulle cykla till jobbet imorse. Det blev yllestrumbyxorna, de varma överdragsbyxorna och dunjackan på. Kände mig riktigt osmidig på cykeln. Drömde mig bort och tänkte på cykelturerna på racern. Lite skillnad.

Älskar värme och sommar. Älskar även en solig vinterdag med massor med snö. Tycker dock att det är på gränsen för kallt just nu. Imorgon skulle det bli lite varmare och komma en massa mer snö. Det kommer bli en vit jul i år. Det gillar jag. Mys.

Några foton från vår skidtur i söndags. Härliga Kilsbergen visade sig från sin bästa sida.





Skön söndag

Idag är det tisdag. Måndagen har passerat. Suger fortfarande på söndagskaramellen. Den dagen var betydligt roligare än måndagen och säkerligen tisdagen.

Premiärpass för mig på skidorna för säsongen. Strålande sol, ca -15 grader. Älsklingen och jag åkte till Ånnaboda och Kilsbergsspåret. Inga vidare spår. Upp och ner i sliriga spår. Inget flyt i åkningen. Det gjorde inget. Känslan var skön. Vädret var underbart. De blå bergen, solen, den gnistrande snön och sällskapet gjorde förmiddagen fulländad. Vi fick ihop 18,5 km vilken jag är väldigt nöjd med även om det inte var nåt vidare tempo. En skön utflyktstur med kaffe och lussebulle halvvägs.


Hem och äta och vila. Mat, skidskytte, fika och filmen Narnia i soffan. Så skönt att slappna av efter ännu en hektisk vecka. Några timmar att ladda om.


Kvällens pass, intervallpass i friidrottshallen. 6 st 4 min intervaller.
Åkeson var där. Han skrev om passet i sin blogg.
Ett utdrag:
"Den suddiga mannen i rött heter Erik Anfält. Där gick det undan i går. Långa intervaller. Bra fart. Det var kul att se. Framförallt var det kul att se Örebro AIK:s träningspass. Dom var många. Varierande kvalite´och fart, men dom var många. Sånt är roligt. Jag tycker fler skulle våga söka upp en förening och börja träna seriöst"

Varierande kvalité och fart. Ja där var jag med och bidrog. Hedrad av att bli omnämnd =))



Hotellfrukost

Hotellfrukost är inga fel. Riktigt fint hotell här i Malmö, och vilken frukost.
Hade gärna suttit kvar i flera timmar och ätit och läst tidningen i lugn och ro.
På ett av borden var det jultema med pepparkaksfil, risgrynsgröt, julskinka och annat gott. Tyvärr orkade jag inte smaka nåt på julbordet, blev proppmätt på filen med färska hallon och müsli, den goda mackan, frukt och äggröran. Var tvungen att bege mig till kontoret för en dag med utbildning.


Adventskalender

Knallade runt i centrala Malmö efter kursen idag. Gick bla in på Granit. Hittade en svart vajer med klämmor som man kan fästa kort, teckningar eller andra snygga saker.
Ett tips som de hade gjort i butiken: en adventskalender. Snyggt! Lite sent för i år men ett tips att spara till nästa år.



Foto: mrsmalinski


Foto: Granit.se

Friskvård

Håller på att förbereda mig inför ett par föreläsningar om friskvård. Jag har lovat att ansvara för friskvårdsbiten på våra lärlingsutbildningar som hålls i Göteborg och Malmö i veckan. Det blir grundläggande kunskaper om kost, hälsa och motion för våra yngsta medarbetare.
Min tanke är att köra ett Morgonuppvärmningsprogram mitt i så att inte deltagarna somnar :)
Bra övning att stå där framme både inför ledarrollen i Spinsalen och även yrkesmässigt.

Idag har jag grym träningsvärk i benen. Intervallpass två dagar i rad. Inte det bästa kanske.
Provade på Spin Puls Intervall igår. Ett nytt pass på Friskis. Lite hattigt och osammanhängande och lite otydlig ledare. Annars var det riktigt bra träning. Pulsen gick upp på röd nästan hela tiden, vilket den inte brukar göra så
ofta på ett vanligt Pulspass.

Idag tror jag att jag tar det lite lungt på SpinPulspasset. Köra ur benen lite. Bäst att passa på. Blir ingen träning på tre dagar. Fanns inget gym på hotellet i Malmö. Lika bra det. Känner att jag behöver vila. Dessutom är prio 1 denna vecka att göra klart mitt pass. Så manus kommer sättas på tåget, på hotellrummet och väntan på flyget. Övningar och vad jag ska säga under passet skall vara klart när jag landar på Täby flygplats på fredagkväll.




Nu blev jag nervös...

Gick in på Friskis hemsida och kollade på schemat framöver och klickade fram v.52.
Vem är det som leder på söndagen då? Jo jag. Gulp. Nu blev jag riktigt nervös :)
Visste såklart att jag ska leda. Har nämligen mitt diplomeringspass då. Blev bara så verkligt när jag till och med finns med på schemat =)


Inte många veckor kvar, måste verkligen lägga i en högre växel.
Passet är inte riktigt klart ännu, sen måste jag hinna testcykla. några gånger. Ja helst en massa gånger.
Ingen rast ingen ro...



Helgens motion

Två riktigt bra pass avklarade i helgen.
110 min TemaSpin på Friskis. Riktigt bra tryck i den gamla musiken. Gillade passet skarpt!
Åt och fikade lite för nära passet så var lätt illamående under hela passet vilket inte var lika angenämt.

Kvällens konsert med Magnus Carlsson var helt suverän. Avskalat, spontant och mycket bra röst. Trevligt med livemusik.





Helgen avslutades i nya friidrottshallen med älskling och Örebro aik.
Fick med mig min vän Sara vilket såklart var mycket roligare. Inte så lätt att hänga med i atleternas tempo :)
Träffade även på en gammal fotbollskompis på passet, kul!

Passets upplägg:
- Uppvärmning
- Löpskola
- 20 st intervaller a´45 sek, 15 sek vila
- 1000 m intervall
- Nedvarvning
- Styrka såsom plankan, sneda situps, ryggresningar, benlyft och armhävningar.





Bild lånad av Anders Tollstern http://tybblelundshallen.blogspot.com/

Vallat skidorna



Nöjd. Snön lyser vit. Skidorna är vallade.
Har hängt över mig sedan snön kom. Skidorna måste vallas. Ingen åkning utan vallade skidor. Nu är de klara. Glidvalla är på. Basvax på fästytan är på.
Nu är jag red för skidåkning. Fast inte idag. Laddar just nu för temaspinning i 2h. 70-, 80-,90-talsspinning i eftermiddag. Sambon är ute på långpass just nu med löpklubben, det blir en riktig träningsdag för honom.
ikväll får vi njuta av ett glas vin eller en öl på Clarion Hotell med toner av Magnus Carlsson från Weeping Willows.
En skön lördag.



Retro

Inredningsintresset har blommat upp lite nu med tanke på husköpet. Lockades av en prenumeration på Elle Interiör. Behöver få lite tips och inspiration. Som gåva fick jag en fin burk från Sagaform.

Retro - design av Lotta Odelius
Sagaform Retro är en 50-talsinspirerad frukost och fika-serie gjord i stengods bestående av mugg, kopp på fat, skål, assiett och teburk. På 1950-talet var det vanligt med motiv av blad, frukter, blommor och geometriska mönster med prickar och linjer. Sagaform Retro-serien bär tydliga spår av dessa motiv. Storlekarna på delarna har anpassats ifrån autentisk 50-talsservis, där t.ex. kaffekoppen var avpassad för en "tår" kaffe, till dagens generösa Café Latte storlekar




Mingel på Team Sportia

Har varit på julmingel på Team Sportia med Friskis & Svettis ikväll. 20% rabatt på allt. Glögg och pepparkakor och mingel med funkisar från Friskis.
Hade tänkt hitta några julklappar till älsklingen men sortimentet var sådär. Istället hittade jag ett par paket till mig själv. Ett par broddar till mina löparskor och tre snygga hårband från Nike.

Idag har det även hänt en annan sak. Bomben har släppts på jobbet. Jag har sagt upp mig och kommer gå till ett konkurrerande bolag. Känns som om jag tagit helt rätt beslut. Magkänslan är så bra.
2010 har varit ett fantastiskt år. Så många händelser på bara ett år.


Musik i öronen

Igår satt jag med Ipoden i öronen hela dagen på jobbet. Testcyklade lite musik på kvällen.
Efter middagen hemma satt jag och lyssnade på mer musik och funderade.
Det är inte lätt att bestämma vilken musik jag ska ha på mitt pass. Mycket svårare än jag kunnat ana.

Eftersom jag åkte på en förkylning har jag och sambon inte kunnat testcykla tillsammans ännu. Tid i spinsalen är bokad på fredag. Passar perfekt att ladda med lite cykling och musik med min älskling innan julbordet med jobbet på kvällen. Efter fredagen är min tanke att nu måste jag bestämma vilka låtar jag ska ha.

Måste säga att det är väldigt kul att ständigt ha musik i öronen, lyssna, få koll på takten i musiken och även vilka artister som sjunger vilka låtar :)

Music is in the air.




RSS 2.0