Utrustning

Nu har jag införskaffat mig nya kängor och nya byxor inför våran Fjällsemester. Ute i senaste laget gällande kängorna men hoppas på att hinna provgå dem några gånger innan vi åker. Första provturen blev imorse innan frukost och innan jobbet. Det blev en kortare tur på 30 min tillsammans med PT´n. Hann få två små blåsor på tårna. Det får bli några fler turer innan vi åker, det är iallafall 2,5 vecka kvar innan avfärd. Fast då ska vi hinna en sväng till Malta för sol och bad först :)


Morgonträning

Nu är det fixat, jag kommer in på bloggen igen :)

Har blivit inspirerad av Coyntha som är så duktig med sin morgonträning. Även min PT inspirerar mig. Betydligt lättare att gå upp när älsklingen brevid går upp 20 min tidigare och snörar på sig löparskorna och ger sig ut för en runda.
Igår blev det uppvärmning och nedvarvning, rask promenad i 10 min och mellan joggning i knappa 30 min.
Idag blev det cykel, 16.7 km i 37 min. Svalt och skönt på morgonen. Mår dessutom som en prinsessa när jag sitter på balkongen efteråt och avnjuter frukosten. Skön start på morgonen.
PT´n och jag bestämde att vi ska försöka hålla i morgonträningen under semestern. Då kanske vi kan utöka tiden lite då vi kommer ha mer tid. Jag mår så mycket bättre när jag får röra på mig men vill inte ägna kvällarna åt en massa träning. Prioriterar umgänge och mysiga utflykter just nu. Därför är morgonträning perfekt. Dessutom när vi har detta varma väder är det mycket skönare att träna på morgonen då det är betydligt svalare.

Paus?

Njuter av sommaren och värmen. Dessutom har det strulat till sig med min inloggning på bloggen, kan inte logga in :(

Cykelträning med bra kvalité

Jag vill bli bättre och jag vet vad jag kan förbättra. Jag vet att backträning och intervaller is the shit för att jag ska bli bättre. Ändå så tar jag mig inte ut och tränar det. Kör i mitt bekvämlighetstempo och ibland trycker jag på och rushar lite. Jag erkänner att jag är lite bekväm. Jag tränar för att det är kul och för att må bra. Även fast jag vill pressa mig, vill bli bättre. Den tiden jag lägger ner på träning skulle kunna ge mig mer. Jag skulle kunna bli betydligt bättre. Jag behöver lägga till några nyckelpass i min träning.

Jag har dock känt mig lite vilsen. Inte vetat exakt hur jag ska träna intervallerna eller inte känt motivationen att köra backe själv. Det har lätt blivit ett skönt distanspass eller transportcykling.
Igår däremot blev det ett riktigt bra kvalitetspass tack vare CykelOla och hans sambo Sara. Riktigt kul var det att köra ihop och riktigt jobbigt var det stundtals. Intervaller i Ånnabodabacken är inte att leka med. Oj vad svag jag är i uppförsluten. Flåsade och lät en massa. Tur att ingen hörde mig :) Första intervallen uppför backen kändes snurrig. Kände mig yrslig och helt slut. Många tankar i huvudet, och inga positiva kan jag säga. 3 intervaller var tanken och jag tänkte efter första att fler än en vill jag inte göra. Sen när jag kommer upp till toppen och vänder och åker ner i snabbfart glömmer man bort det jobbiga på bara en sekund. De negativa tankarna är som bortblåsta och jag känner mig stark. Klart att jag orkar fler och det gjorde jag. Tre härliga (eller kanske inte :) intervaller blev det.
Det blev en extra tur på hemvägen. Körde 15/15sek intervaller. Gick riktigt bra på plan väg men så fort det går uppför känns det jobbigt.

Det finns lite att jobba på! Tack Ola och Sara för ett bra pass!
Morgonjogg

Ännu en fantastisk helg har avnjutits i underbart sällskap.
Varmt väder hela helgen. Semesterkänslor.
Mycket umgänge. Massor med kärlek. Lata dagar i solen vid sjö. Rörelse i Kilsbergen och på cykeln på landsvägen. God mat tillsammans med nära och kära.

Två besök hos min naprapat förra veckan. Ont i vaden efter löpturen förra söndagen. Diagnosen blev stel i nacken efter jobb vid datorn vilket leder till snedbelastning vilket sätter sig i vaden. Ny mus ska införskaffas. Mer rörlighet på jobbet. Blev ingen löpning alls förra veckan. Cykel och umgänge tog all tid. Blev peppad av PT´n imorse att gå upp lite tidigare och snöra på mig löparskorna. Ta det lungt. Promenera. Prova jogga. Känna känslan. Njuta. Må bra.

Det blev en tur på knappa 5 km imorse. Promenad i början och slutet och lugn jobb däremellan. Underbart skönt. Eftersvettas på balkongen med morgontidningen och frukost. En bra start på ännu en arbetsvecka.

RSS 2.0