Spinning

Hösten är här på riktigt. Imorse var det 3 grader ute....brrr. På med mössan (första gången för denna säsong) och vantarna och ut på en morgonpromenad 05.45. Härligt friskt och en bra start på en solig morgon.

Fram och tillbaka. Inte hundra bekräftat men hoppas på att det blir det snarast. Spinningutbildningen i Uppsala blev inställd pga för få anmälda. Finns ett tillfälle kvar att välja. Eller egentligen inte. I Malmö, vilken var fullbokad.
Dessutom brukar de inte skicka oss från Örebro så långt. Men kunde jag det datumet så skulle de försöka klämma in mig. Hoppas! Lät iallafall som det var 95% säkert.

Har kommit igång med inomhusträningen. 3 Spinpass är avklarade på en vecka. Mycket energi och riktigt kul. Måste komma in i Spinflowet. Blev erbjuden att vara SpinPuls-värd tills jag blir klar instruktör. Komma in i Spinningen lite mer. Tror jag ska köra på det. Som värd ska jag dela ut Pulsband till deltagarna och vara med och cykla under passet och vara behjälplig om det behövs.

Drömmer mig bort

Sommaren känns avlägsen men minnena kommer alltid finnas inom mig. Alla inlägg jag tänkt gjort om min fantastiska sommar har uteblivit. Lägger upp lite foton från vår vandringsvecka i Funäsdalen för att ni ska få lite inblick från vår härliga vandringsresa. En vecka med mycket rörelse, rekreation, lugn och mycket kärlek.

Vill känna fjälluften snart. Vill andas ren luft. Vill känna lugnet och harmonin.
Snart är vinterns tripp bokad till fjällen. Längtar!


Planering HÖST 2010

Sambon och jag kände att det gick åt mycket tid till träning under våren. Vi hade jättekul och trivdes men samtidigt fanns det en inre stress hela tiden att vi inte hann med något annat. Vi hann inte fixa hemma i lägenheten och vi hann inte umgås så mycket med familjen och vännerna. Viktiga saker för att få ett fulländat liv. Träningen är inte allt insåg vi efter en sjukskrivning och en lugn och skön sommar.
Samtidigt har vi mål och älskar att träna. Vi vill bli bättre.

Har lagt upp ett schema som vi ska testa och utvärdera. Ett 4-veckorsprogram. Många fler vilodagar är inplanerade. Försöka fokusera de dagar det är träning och släppa allt vad träning är de träningsfria dagarna. Inte ha dåligt samvete över att vi inte tränar. Vilodagar är vilodagar. Vi lär inte ha några problem att fylla dessa dagar med andra aktiviteter. Sysslolösa, lata eller inte påhittiga är inte vår melodi.
Ska testa ett par månader och se om det känns bra.

Ett förtydligande är att ÖAIK-passen är sambons pass med klubben. Samtidigt ska jag träna annat vilket jag inte bestämt ännu vad det blir. Kan bli olika från vecka till vecka. Antingen löpning, cykling, Spinning eller nåt annat pass på Friskis.
En annan ändring som skett senaste 1,5 veckan är att de planerade två morgonpassen är utbytta till morgonpromenad VARJE morgon.
Tråkiga inlägg

Få inlägg och utan bilder. Fy sjutton vilken trist blogg ;)
Ja jag får väl erkänna att inspirationen finns nån helt annanstans och det är inte på träningen jag lägger energi.

Det jag är mest nöjd med just nu är våra morgonpromenader. Sambon och jag har gått upp 30 min tidigare varje morgon för att bege oss ut för en rask promenad. Det är tungt när klockan ringer. Det är mörkt ute. Första stegen går med grusiga ögon och tunga steg, men bara efter några minuter är man igång. Den friska luften piggar upp oss fort. En stund tillsammans att umgås, reflektera över livet innan livet dra vidare i ilfart med jobb och annat.
Känner mig pigg och lätt hela dagen.

Idag smäller det dock till lite gällande träning. Vi har bokat dubbla pass på Friskis ikväll. Längtar, ska bli riktigt kul att få svettas ordentligt till peppande musik och ledare. Känns som om det behövs efter bakning i dagarna tre och kalasande i dagarna två.
Älsklingen min blev ett år äldre igår och svärfar i söndags.

Spin-instruktör

Nu är det klart! Spin Steg 2 utbildningen är bokad. Många turer fram och tillbaka. Första alternativet efter vårens avbokning skulle bli i november. Så dimper det ner en inbjudan i brevlådan. Ett bröllop som jag absolut inte vill missa. Det var nära att det var det enda alternativet men nu så dök ett till tillfälle upp i oktober. Så nu är det bokat och klart. Jag kommer bli Spin-instruktör.

Äntligen dags för träning!

foto0568 (MMS)

Äntligen dags för träning!

Flitig bloggare

Det kan man väl inte direkt påstå att jag är just nu. Har inte varit så vidare värst med träningen sista veckorna heller. Kurser, förkylningar, flytt, umgänge och mycket jobb är vissa saker som upptar min tid istället.
Känner mig lite off från bloggvärlden då jag inte ens hunnit läsa mina favoritbloggar. Bara att inse att ibland är det så i livet. Finns så mycket IRL som går i första hand. Har dock många tillfällen i mitt huvud som jag redan gjort ett inlägg om, men de stannar kvar i mitt huvud. Kommer inte så långt så det blir nerskrivet, blir ett inlägg av det. Men så slår jag till ibland och gör ett litet inlägg. Bloggen är inte helt död, även om den inte är den mest besökta eller med flest uppdaterade inlägg. Jag känner ingen stress. Jag gör det när jag har lust, när andan faller på.


               

Måste ju berätta mitt nästa stora mål. Har varit lite vilsen i sommar. Tagit semester från allt som hetat mål, press eller strukturerad träning. Nu är jag dock lite sugen på att ha ett mål, ett långsiktigt sådant. Ingen stress ännu. Tid att planera, förbereda och köra lite försäsongsträning under hösten.

För en vecka sedan anmälde jag och sambon oss till Vätternrundan 2011. Har inte orkat tänka tanken tidigare om vi/jag skulle åka eller inte. Men om vi skulle få en plats med Ride of Hope som jag cyklade med förra året var sista anmälningsdagen 27:e augusti. Så i fredagskväll den 27:e anmälde vi oss, precis i sista stund.
Nu känns det bra. Längtar lite efter att få pressa mig på cykeln, köra tuff backträning med Ola :) Gå in i Spinsalen i höst/vinter och köra järnet, svettas som en tok. Ja jag är riktigt sugen. Ska bara vila några dagar till. Vila bort den envisa förkylningen som inte riktigt vill bryta ut men ligger där och trilskas och gör att jag inte känner mig på topp. Sen jäklar ska det cyklas :)

Trevlig helg på er!!

 

RSS 2.0