Nya möjligheter

Snart nytt år och nya möjligheter. Gott Nytt År på er fina människor!Sista passet

Idag var det mitt sista Spinningpass. Ja alltså inte sista för alltid. Inte heller sista för i år. Det var mitt sista måndagspass kl.18 på Öster. Sista för terminen. Jag var sjukt laddad att träna, att leda och att svettas. Det var grymt kul. Hög av endorfiner.
Blev extra glad när en av motionärerna kom fram efteråt och sa att det var hennes första spinpass på Friskis. Hennes reaktion var: -Det var ett sjukt bra pass du hade, jag blev grymt peppad och det var superkul.
Det var ett fin kommentar så här sista passet.

Nästa termin gäller det att vara morgonpigg. Jag kommer att leda fredagmornar kl.7.00. En härlig start på fredagar.

Vila, musik, planering och julefrid

Ännu en vecka i vilans tecken. Hostar, hostar och hostar. Har verkligen kommit ner i varv. Hunnit med både julbak och julgransköp och pynt. Erkänner att det samtidigt varit rätt skönt och välbehövligt samtidigt som kroppen längtar och skriker efter träning.
Fick hostmedicin utskriven häromdagen. Har gått och kännt mig helflummig några dagar. Starka grejer. Hoppas på att inte behöva ta mer. Hostan känns iallafall bättre.

Har stillat min värsta träningslängtan med att leta musik och bygga ett nytt Spinningpass inför den nya terminen. Testcyklat lite lätt på trainern för att känna in låtarna. Börjar snart forma sig till ett pass.

Den andra saken jag gjorde igår för att stilla träningslängtan var att jag bokade en resa till mig och sambon till Playitas :) Det var snart ett år sedan vi var där så tyckte det var dags att åka igen ;)

Den tredje var att jag idag bokade startplatser till oss att cykla Halvvättern med Team ride of Hope. Känner att jag saknat ett mål i vår att sträva efter. Har inte varit sugen på att lägga ner en massa tid på långa pass inför Vätternrundan, men vill ändå ha något att sträva efter. Halvvättern känns lite mer lagom. Lagom långt men ändå en utmaning. Utmaningen blir att klara av att cykla lite fortare. Långt orkar jag det vet jag redan. Målet blir nu mer korta och snabba distanser. Känns sjukt kul. Sugen på att nöta intervaller på trainern och sugen på att snart köra mitt nya spinningpass.
Ska bara bli frisk snart...


Vedkorg - budget

Har funderat länge på förvaring av ved. Fastnade för en trådkorg på Mio för 499 kr.Har sugit länge på karamellen och inte kunnat bestämma oss. Snygg men inte så praktisk. Vedsmulor överallt då den är helt öppen. Så började spana efter något annat men har inte hittat DEN vi vill ha.
Har inte riktigt kunnat släppa trådkorgen och när vi var på NK i Göteborg såg vi en hel vägg uppställda med Korbo´s korgar. De är såå snygga men ack så dyra. Den som var bra i storlek kostade 680 kr.
När jag upptäckte att det fanns en billigare variant så slog vi till. Hittar vi en snygg och mer praktisk vedkorg kan vi alltid ha trådkorgen till något annat. Kunde inte motstå det billiga priset, 179 kr på Jula.

Istället för

Fika utan bulle och kaka? Vi får väl se om jag klarar av det :) Det blir mycket fika nu i december, lussekatter, pepparkakor och glögg. Det är ju så mysigt och så gott.
Köpte två nya tesorter idag, lussebulle och pepparkaka. Funkar det att avstå tillbehöret då måntro?

Ordinerad vila

Släppte på det sista hos naprapaten imorse. Blev ordinerad vila i helgen.
Tur att jag har lite roliga saker inplanerade för helgen.

Ikväll blir det Middagsmysterium på Örebro slott. Trerätters med teatralisk inramning.

Middagsmysteriet spelas upp för middagsgästerna vid sittande bord och publiken involveras i föreställningen bland annat genom att vara med att lösa gåtan.

Meny
Krämig skaldjurssopppa med chilimarinerade kräftstjärtar samt pepparrotscreme och citronolja av raps från Julita.

Vilt-wallenbergare av dovhjort, serveras med svampsallad, potatis- och selleripuré samt lingongräddsås.

Vaniljpannacotta med äppel-, russin- och kanelkompott.


Imorgon har vi blivit hembjudna till Ola med familj.
Tror att jag ska överleva en helg utan träning ;) Trots att jag redan vilat i dagarna tre.

Positiv EnergiI höstas ordnade vi en träff för de kvinnliga kollegorna på jobbet med bla studiebesök och föreläsning i huvudstaden.
Föreläsningen handlade om positiv energi och stress med föreläsaren Amanda Thunberg Åkerstrand. Som julgåva gav vi hennes två böcker "Att göra en ängel" och "Utbränd men inte utslagen".
Fick böckerna i min hand idag. Ser fram emot att läsa dem. Inte helt opassande.RSS 2.0