Adventstider

Det första ljuset är tänt.
Adventstider och veckorna rusar mot jul. 8 grader varmt ute och mörkt, grått och blött. Inget direkt julväder.
Väntar på att första snön ska komma.

Vi har slutat med julklappar förutom till barnen. Tycker ändå det är kul med några små paket. Tänkte tillbaka till adventskalendern jag hade när jag var liten med 24 st små paket och gjorde mig en egen tolkning av adventskalender. Det är väl bara advent fyra dagar i månaden så räcker väl med fyra paket, ett varje advent.
Detta är vår adventskalender. Dock inte full med klappar. Saknas fem paket på bilden.SVDA11

En vecka senare... Det var inte nu i helgen jag var på träningskonvent, utan helgen innan.
Tiden går så fort. Dagarna rusar förbi. Samtidigt försöker jag bromsa. Jag försöker med all kraft jag kan att komma ner mer i varv. Det är inte det lättaste. Helgen som var kom jag iallafall riktigt ner i varv. Inga måsten, bara vara. En Göteborgstripp tillsammans med sambon. Hälsade på syster med sambo. Umgänge och ta dagen som den kommer. Superskönt och välbehövligt. Kontrast till helgen innan.

Hur var träningskonventet då? Superkul men lite stressigt mellan varven. Så mycket jag ville hinna med. Många ombyten och spring mellan olika ställen.

Vad gjorde jag då?
Lördag
09.30-10.30: Föreläsning - Distans vs Intervall
11.00-12.00:  Core Passion
12.20-13.20: LUNCH
13.40-14.40: MTB (utepass)
15.10-16.10: Windy to Earthy roads - spinning
16.40-17.40: Tandemspinning

Söndag
09.00-11.15: Block: Spin - Ledarskap spinning
11.45-12.45: LUNCH
13.05-14.05: Löpteknik med Mattias Sunneborn
14.30-15.30: Spinning intervall pyramid

Alla pass kanske inte levde upp till förväntningarna men ändå kul att testa.
Bäst var Ledarskap Spinning och löpteknik med Mattias Sunneborn.

Härligt med inspiration till sin träning.

TRX

I och med att jag börjat löpträna med en klubb så vill jag förbättra mig ännu mer. Förut kunde målet vara att orka springa en mil på under timmen. Nu är målet att springa milen på 50 min. Jag förbättrar mig och sporras av att bli ännu bättre.

Nu är det grundträningssäsong och fokus är inte längre att bli så snabb som möjligt. Just nu är fokus att bygga upp en bra grund. Att bli starkare är ett av målen i vinter och då framförallt i bålen. Blev väldigt nyfiken på att testa TRX efter att Malin varit på en instruktion. Jag är ute efter en effektiv funktionell träning där min kropp ska bli starkare och framförallt i bålen, då är TRX ypperlig träning.

Bokade en instruktion på Friskis tillsammans med min sambo. Tyvärr blev det en kommunikationsmiss. När sambon inte dök upp så ringde jag och då satt han i roddmaskinen på Öster och instruktionen skulle vara på Kvarnen. Inte alltid så lätt det där med kommunikation tydligen :) Jag fick mig iallfall en instruktion och en riktig genomkörare av kroppen.
Riktigt bra instruktion och vilken suverän träning.

Nu är jag riktigt laddad att bli starkare. Gäller bara att få in en naturlig tid att köra en genomkörare på gymmet. Sedan det andra att komma ihåg alla övningar vi gick igenom. Minnet är inte alltid på topp :)


Njutning och ny vän?

img_2138 (MMS)

Haft en så skön och avslappnad kväll. Precis vad jag behövde. Mingel i en av stadens inredningsbutiker med snittar och rött vin med min goda vän. Efter det hemmamys med god mat och avslappning i soffan. Sambon var och shoppade i cykelbutiken, vinterdäck till våra cyklar och en ny vän som får vila lite i sin kartong. Förhoppningsvis kommer vi bli riktigt goda vänner :)

Att vara

Får som oftast problem när jag börjar träna mer löpning. Under året som gått har det varit höften och vaderna som spökat. Förra veckan blev det bara värre och värre i vaden. Bokade tid hos min naprapat. Min kropp har aldrig reagerat så som den gjorde efter det besöket. Armar och käkar har delvis varit bortdomnade och värkt. Haft svårt att koncentrera mig.

Har inga problem med kroppen utan allt har med stress och höga krav. Spänningar i nacke och höga axlar
och andning uppe i bröstet pga stress. När jag sedan tränar så är det kroppen som säger till. Jag får ont.

Har varit en jobbig känsla. Många funderingar och tankar och värk.
Var lite inne ett tag på att ställa in helgen som var "Svettisdagarna" i Kista som jag sett så fram emot. Det var tur att jag inte gjorde det. Kändes bra under helgen. Behövde inte fundera på en massa måsten. Bara vara och träna och inspireras av det jag gillar mest. Hade kanske behövt bara vara lite mer men känner att jag börjar komma på fötter igen och fått mig en rejäl tankeställare. Jag måste släppa på kraven.

Återbesök idag hos naprapaten. Min kropp kändes bättre men satt ändå en del kvar. Nacken släppte fint. Det var
vaden som var värst. Massage och nål i vaden. Det var allt annat än skönt. Fy fasiken vad ont det gjorde och gör
fortfarande. Haltar fram nu. Men samtidigt så bra det känns. Det får göra ont vid sådana tillfällen. Då vet jag att
det blir bättre. Hoppas på att reaktionen inte blir lika stark som sist, denna gång är jag dock väldigt medveten om reaktionen kommer. Jag behöver inte oroa mig. Då är det som det ska. Kroppen är finurlig.

Nu är mitt största mål att försöka "bara vara" lite mer. Inte bli stressad över tvätthögen, kylskåpet som sinar, maten som skall hinnas lagas m.m. Lättare sagt än gjort men det måste ske en förändring.
Jag är redo för att släppa på kraven en aning.

Vill gärna rapportera om helgen som varit men ikväll ska jag bara vara så tar det en annan dag :)

Helgens gottepåse

Massor med gott godis i gottepåsen i helgen. Friskisdagarna i Kista där 1500 ledare ska svettas och inspireras i dagarna två.
Jag har bokat mig på mestadels cykelpass men ska försöka byta lite. Min kropp mår inte helt bra. Har varit lite för mycket på sistone. Det får bli att byta ut ett par spinningpass mot yoga eller en föreläsning.

Mums

Det var längesen vi åt fruktsallad. Förstår inte varför. Så himla gott.
Ikväll blev det en fruktsallad bestående av äpple, grapefrukt, clementin, honungsmelon, päron, kiwi och banan.
Toppad med turkisk yoghurt, hasselnötter, mandlar, russin, kokosflingor och honung.

Lär bli snart igen. Mums!

Kyla och livsglädje

Det varma höstvädret har försvunnit. Temperaturen börjar krypa ner. Det är kyligare ute. Friska mornar på cykeln. Både skönt och inte. Friskt och skönt. Kalla lår och fingrar.
Imorse tog jag mina tunna ullvantar under mina fina hemvirkade som jag fått av Peters syster. Hon är den mest pyssliga personen jag träffat. Har fått ett par vita och ett par bruna vantar. Så fina.

Jag är egentligen en pysslig människa. Älskar att fixa och greja, måla och fota. Vill egentligen fotografera och sen redigera bilderna och lägga upp snyggt på bloggen. Jag gillar design. Så blir lite frustrerad att det mest blir mobilfotograferade bilder uppslängda på bloggen helt oredigerade. Skälet till att jag inte gör dessa saker är brist på tid. Eller så ska jag nog säga andra prioriteringar. Tiden finns ju. Jag skulle kunna sitta ett par timmar varje kväll om jag ville. Istället väljer jag att göra andra saker. Mycket tid går åt till träning och annat såsom jobb, städning, handling, matlagning, träffa vänner.

Allt har sin tid, även om jag gärna skulle ha några fler timmar på dygnet. Finns så mycket roligt att förgylla tillvaron med. Älska livet!
Inspirationsdag

I lördags var det avspark för grundträningssäsongen. Dags för långpass igen på lördagarna. Ja iallafall för sambon. Jag har inte sprungit så många långpass själv i mina dar. Min önskan för denna säsong är dock att kunna vara med och springa lite längre pass på lördagsförmiddagarna. Kanske inte så långt som killarna dock som brukar springa 20-30 km sisådär. Jag tänkte att jag kunde ligga mellan ca 13-20 km till att börja med.
Hoppas bara min kropp inte strejkar för mycket, den gillar tydligen inte för mycket löpning. Håller tummarna hårt för att jag ska kunna springa. Vill så gärna bli en bättre löpare och kunna springa längre och orka mer.

Inspirationsdag i Kilsbergen hela lördagen. Start med långpass över stock och sten på delar av Kilsbergsleden.
Jag körde med den långsamma gruppen som sprang lite kortare. 13,3 km blev det totalt. Det är svårt att hålla något tempo där det är som värst med stockar och stenar och upp och nerför. Fullt upp med att kolla vart man sätter ner foten. Tyvärr lite för mycket fokus på fötterna då jag missade lite av upplevelsen på vissa håll. Är ju så otroligt vackert. Vill gärna springa mer terräng. Riktigt nice.

Efter dusch blev det mat på Kilsbergen konferens och lodge, därefter föreläsning av Lorenzo Nesi - tränare för Studenterna i Stockholm.
Han började att jämföra våra klubbar, många likheter men samtidigt väldigt många olikheter. Så imponerad över hans driv och klubbens driv och inriktning. Han skriver periodiserade träningsscheman för var och en av löparna. De följer programmen och rapporterar varje vecka alla genomförda pass med tider och kommentarer om passen. Riktigt seriöst. I vår klubb har vi gemensamma träningar men inte alls individanpassat.

Sambon och jag blev ännu mer sugna på att lära oss mer om träningsupplägg. Skulle gärna vilja ha ett mer strukturerat träningsupplägg och periodiserat för att bli så bra som möjligt. Känner tyvärr att vi har en hel del kvar att lära oss. Nån som har något bra tips om träningsupplägg och periodisering?


Nya terrängskorna gjorde sig bra uppe i Kilsbergen.


Vila vs träning

Ikväll var tanken vila. Så blev inte fallet.
Kände mig riktigt seg efter en hel dag framför datorn. Mörkret som infann sig redan vid 17-snåret gjorde mig inte direkt piggare. Jag går verkligen inte igång av det mörka vädret. Kroppen vill lägga sig i dvala och helst inte göra något. Kände verkligen inte för att bara åka hem och vara trött. Så det blev ett spontanSpinningpass. Kul att gå på någon annans pass, har mest blivit mitt eget på sistone.

Pigg som attans efteråt. Träning och Friskis ger verkligen energi. Det rockar fett liksom :)


                     
                       Bild lånad av Anna

Färg förgyller tillvaron

Känningar i benhinnorna. Bestämde mig för att stå över tisdagens löpintervaller. Mitt beslut att få in mer styrka i min träning gjorde att istället för intervallerna bokade jag mig på ett Cirkelfyspass på Friskis. Ett bra beslut. Precis vad jag behövde. Massor med folk, svettigt, jobbigt och tunga övningar.
Det enda jag reflekterade över var uppvärmningen. Vi sprang i cirkel med olika övningar såsom indianhopp m.m. Påminde en del om vår löpskola på intervallträningen med löpklubben, så jag kände mig hemma. Det som var den stora skillnaden var att de flesta sprang så sakta. Jag är van med löparkillarna i klubben och hänger på deras tempo så kändes som om jag sprang alla i hälarna. Sen på stationerna kunde jag köra mitt eget race och ta i precis hur mycket jag ville. Det kändes bra. Peppad och sugen på att bli starkare. Grymt kul var det.

För att förgylla kvällen ännu mer passade jag på att ta på mig färgglada kläder. Så mycket gladare blir jag av de än svarta tights och nån blek top. Det blev en riktigt bra kväll. Somnade gott då kroppen kände att den gjort sitt, trots ensam i sängen. Sambon är i Italien på tjänsteresa. Inte alls avundsjuk ;) Italien är ju mitt favoritland.RSS 2.0