Kallare vindar

Det är snart november och vi går mot kallare tider. Det finns inget dåligt väder utan mest bara dåliga kläder :)
Tror många på mitt jobb tycker jag är knäpp som cyklar varje dag till jobbet. Själv känns det riktigt skönt att få lite frisk luft när jag är inomhus hela dgarna.

Jag har rustat mig för kylan genom att shoppa lite nya jackor.
En praktisk Helly Hansen som är vind- och vattentät och funkar utmärkt att cykla till jobbet i.
Även denna jacka praktisk och även ett krav om jag är ute på arbetsplatsbesök. Kanske ingen jag kommer använda privat dock :) Varm och go iallafall. Det känns onödigt att behöva frysa. Ikväll tänker jag inte frysa heller. Planen är att tända kaminen hemma och provsmaka lite varm glögg. Fick lite julkänslor igår när vi kollade på julsaker på Ikea, så vi smygstartar lite. Det är väl ok? =)
Fredagsmys

Skönt med fredag!
Känner mig inte helt hundra. Vaknade med huvudvärk och smått rinnande näsa. Hoppas inte att det är nån förkylning på G. Ska ladda med några drinkar Echinacea under dagen så hoppas jag det går över.

Äntligen kan jag få riktigt gott kaffe hemma. Fick pengar förra året i födelsedagspresent för att köpa mig en espressobryggare. Tänkte att jag skulle vänta tills vi flyttade. Nu har vi bott i huset i snart 4 månader och fyllde år igen nyligen så kände att det var dags. Så i veckan köpte vi oss en Nespresso Citiz & Milk
Har velat nån vecka vilken kulör jag skulle välja. Ville helst ha en vit men fanns bara gräddvit och det ville jag inte ha, så det fick bli en svart istället. Provade en Lungo igår. Lite blaskig tyckte jag så ikväll blir det nog en espresso och en cappuchino till frukost imorgon.

Igår var vi en sväng till Ikea. Kikade lite på julpynt. Tidigare år har jag tyckt det varit alldeles för tidigt att köpa julsaker men inte i år. Ser verkligen fram emot att pynta lite i nya huset.
Terräng-DM i rörliga bilder

Hittade lite filmer från Terräng-DM. Lite kul att kolla på. Oj vad långsam jag ser ut i uppförsbackarna. Behöver träna backar och börja springa lite fortare :)

Från Starten:Första varvningen:
Innan mål:

Terräng-DM

I lördags var det dags för Terräng-DM i markaspåret. 2 varv a´4 km för oss tjejer och 3 varv för killarna.

Var ett stort gäng blåklädda löpare på plats. Örebro AIK bästa löpklubben i stan? =) Grymt kul med så många på träningarna och tävlingarna. Peppar mig att träna mer löpning och bli bättre.
Löpex långloppscup börjar närma sig sitt slut. Endat två tävlingar kvar. Vi ligger i toppen och fightas med IF Start. Det blev många fina poäng i lördags.

Hur var loppet? Markaspåret är kuperat. Jag är svag i backar. Hade inga större förhoppningar och inga stora mål. Såg det mer som en trevlig tillställning och bra poäng till klubben. Ja mest iallafall. Sen är jag ju tävlingsmänniska så lite mer än så blev det. Skulle jag orka hålla samma tempo som Åstadsloppet? Det trodde jag inte eftersom det är skillnad att nöta plan asfalt mot kuperad terräng. Skulle jag orka hålla tempot så skulle målet vara att springa på 41 min. Kände rätt fort att det kommer inte gå. Första varvet gick ändå hyfsat. Andra varvet gick tyngre. Sluttiden blev 41.52. Hyfsat nöjd.

Killarna startade strax efter att vi tjejer kommit i mål. Jag var kvar och såg starten men kunde inte stanna kvar och kika på loppet. Jag var tvungen att åka hem och förbereda fika- och matbjudning. Peter var inte alls nöjd med sitt lopp, men som vanligt är han superduktig. Min bäste löpare!

Styrketräning

Lång startsträcka på hösten. Min plan har varit att få in lite mer styrketräning i schemat i höst.
Visserligen har jag smygstartat lite. Inomhussäsongen med intervallträning i Tybblelundshallen innebär avslut med bålstabilitetsträning. Situps, plankan och rygglyft i ca 10 min. Så 10 min 1-2 ggr i veckan är mer än vad det varit under hela sommaren. Har mest bara nötit cykel, spin och löpning. Mest benen som fått jobba.

Nu är vårt nya "musik/träningsrum" tapetserat och snart klart. Bara en ny snygg matta och en trainer som saknas. Tanken är att köra lite styrka hemma.

Idag tryckte någon på start-knappen. Varit på hälsoundersökning och nämnde min stela nacke och att jag fått lite ont i min armbåge. Fick tid hos sjukgymnasten som jag träffade imorse. Mycket bra kille. Självklart vet jag att det inte är bra att sitta mycket vid datorn och att styrketräning behövs. Ändå prioriterar jag inte styrkan. Tycker ju att jag är så duktig som tränar mycket och har svårt att hinna med. Livet består ju av så mycket saker som borde göras och som jag vill göra. Tyvärr bortprioriteras vissa saker. Nu ska dock inte styrkan bortprioriteras mer.
Så idag efter intervallerna ska det lyftas hantlar och dras i gummiband när jag kommer hem.

Har inte tagit något foto på vårt nya träningsrum men lägger in en bild som visar vår nya fondtapet. 90 cm bred fond i vitt och rött.


Åstadsloppet 2011

Dags att avlägga rapport från lördagens tävling. Åstadsloppet 10 km. Tyvärr inget foto. När både jag och sambon ska tävla blir det inget fotograferande. Mina trogna supportrar, mor och plastfar är inte så bra på att fota :) Innan själva loppet var vi nog så koncentrerade så att ta med kamera och fota innan start glömdes visst bort.

Mitt mål var att slå min tid på Kumla stadslopp som jag sprang i våras, 52.15. Hade ingen aning om jag hade kapacitet till det. Ett bra mål iallafall, då man måste tro på sig själv. Sänkte målet lite ytterligare och målet var att springa under 52 min.

Såg på klockan att första 4 km låg jag riktigt bra till. Maxmedeltempot fick ligga på 5.11 totalt och jag låg på 5.04 i snitt. Var dock orolig att jag sprang lite för fort för att jag skulle orka hela biten. Vet dock av erfarenhet att jag lätt tappar ork på slutet så bäst att ligga på rätt sida. Så blev det även i lördags. Efter 4 km tappade jag kilometer efter kilometer. Så vid 6 km kände jag att jag var tvungen att trycka på lite för att inte tappa för mycket. Sista 3 km gick långsammare igen. Började bli rejält trött. Nu var det bara att ta fram viljan sista biten. Nerförsbacke allra sista biten till Tybblelundshallen och vetskapen att det inte var långt kvar tryckte jag på sista biten. Det var riktigt kul att springa sista biten inne i Tybblelundshallen.

Tiden blev 51.48. Nöjd och glad över att ha klarat mitt mål.
Sambon sprang halvmaran på 1.25.16.

Tider:
1km: 4.58
2km: 5.03
3km: 5.07
4km: 5.09
5km: 5.16
6km: 5.21
7km: 5.08
8km: 5.17
9km: 5.21
10km: 5.08
Totalt: 51.48

Utvilad

Kaffe och choklad i soffan. Nyss ätit god fredagsmiddag med sambon. Lugn och skön hemmakväll. Onsdag och torsdag var nästan lika lugna. Mest suttit på rumpan och ätit. Varit på kurs igen med lika god mat den här gången. Hoppas att vilan gjort gott. Imorgon är det dags att tagga till igen. Åstadsloppet, 10 km står på schemat. Vill gärna ta pb, alltså under 52.15. Har ingen aning om jag klarar det, då jag inte löptränat så bra sista månaderna. Sporrar mig dock att en arbetskamrat lovat mig att bjuda på lunch om jag springer under 52. Så jag går på det! :)

Inte alltid som man tänkt sig

Skulle beställa mig ett par Asics DS Trainer 16. Lite lättare löparskor. Smidiga, snygga som jag kan springa fort i :) Passande skor att ha nu när inomhusträningen har satt igång. Igår körde vi första höstpasset inomhus i Tybblelundshallen.
Skorna var tyvärr slut i min storlek.

Det blev ett par sådana här istället (se endan), lite tyngre, fulare och kanske lite långsammare ;) Fast förhoppningsvis väldigt bra på sitt ändamål. Att springa i vinter och i terräng. Det blev ett par Asics Gel Trabuco.
Inte så dumt köp ändå med tanke på att vi går mot kallare och blötare tider. Min tanke är att jag ska få in ett ytterligare löppass per vecka. Känner att bara köra intervallpass inte är det mest optimala. Jag behöver även få lite längd. Ett bevis på att jag är lite otränad på det är att jag har grym träningsvärk efter ett 10 km pass i lördags. Inte ett långpass i en löpares öron, men för min del som max sprungit 6-8 min i ett steck på intervallpassen var det ett långpass :)


RSS 2.0