Appar

Ligger och roar mig i sängen mellan sovstunderna med bl.a. att kika på det enormt stora utbudet med appar på telefonen. Det är otroligt vad mycket det finns.

Har snöat in mig lite på fotoappar. Jag tycker om att fotografera och tänker ofta att det där skall jag göra ett inlägg med. Tar foto med kameran och funderar på inlägget. Sedan stannar det där.
Det tar för mycket tid. Fotot skall föras från kameran till datorn. Datorn skall startas och sedan vill jag helst redigera fotot i photoshop. Därför blir det ingenting istället.

Nu när man kan blogga från telefonen och ta bilder som redigeras direkt är det betydligt lättare att spontanblogga. Istället för en timme behöver det bara ta 10 min för att skapa ett inlägg.
Utvecklingen är verkligen på framkant.

Bifogar foto på dagens utsikt, vår sovrumslampa.

En dag är den andre ej lik

Full aktivitet vissa dagar, eller jag kanske ska tillägga de flesta dagar. Så skulle även denna bli. Fyra inbokade möten på jobbet. Funktionär på Örebro AIK's halvmara ikväll.

Fick ställa in alltihop. Den begynnande svedan i halsen blev värre. Vaknade med ännu mer taggtråd i halsen jämfört med igår, dessutom febrig och hängig. Det var bara att borra ner huvudet i kudden igen.

Lätt att tycka synd om sig själv. Se solen utanför fönstret och läsa inlägg på Facebook där alla gör en massa trevliga saker utom jag. Det är där man måste vända tankarna. Tänka att det är förhoppningsvis inget allvarligt, bara ett par dagar. Vad gör det? Ta istället tiden att hinna vila och fundera över bra saker i livet. Njut av de nya fina lakanen i sängen och av den fina tapeten på väggen som man vanligtvis inte hinner titta på och njuta av.

Återhämtning och laddning

Återhämtning och mys efter dagens lopp. Även uppladdning inför morgondagen. Terränglöpning i Kilsbergen med sambon, Ola och familj.

Nöjd att snön uteblev idag. Istället för snö och 2 grader blev det sol och 9 grader. Hoppas på lika fint väder imorgon.

Premiär

Idag var det tävlingspremiär. Kumla stadslopp 10 km. Min första tävling 2011 för Örebro AIK. Då var jag grymt nöjd. Sprang på 52.14.
Har inte haft riktig kontinuitet med min löpträning så var riktigt osäker på min löpform inför dagens tävling. Målet var iallafall att slå förra årets tid. Siktade på att komma in på ca 51.30. Låg tillsammans med tre andra tjejer i öaik vilket kändes riktigt bra. Första 5 km var inte alls jobbiga. Mitt mål var att ligga på 5.10-fart men låg på 5.05 och vågade inte öka mer. Lite ovan med tävling och lite feg. Två 5 km-varvslingor. Det började bli lite jobbigt efter ca 6 km, men ändå inte jättetungt. Kom in på en tid på 50.09. Riktigt nöjd då jag förbättrade mig med mer än 2 min mot förra året.

Så här i efterhand så hade jag nog kunnat pressa mig ner under 50. Var inte helt slut. Fegade nog lite. Men bra att ha som mål nästa tävling. Nu är det sub50 som gäller :)

Påsk i fjällen

Tredje året vi firar påsk i fjällen. Funäsfjällen i våra hjärtan.
Betydligt mer snö denna påsk än förra, men betydligt kallare och blåsigare. Förra året hade vi strålande sol och
+15 grader. Åkte längdskidor i t-shirt. I år var det lager på lager och snabbfika utomhus eller en längre inomhus.
Inget påskväder men ändå härlig fjälluft, snö och avkoppling.

Två dagar i backarna, en i Tänndalen och en i Ramundberget. Två dagar på längdskidorna, en tur upp till Kariknallens toppstuga och en dag till Ösjöstugan. Sol ena dagen, yrande snö andra. Lätt åkning ena dagen och tuffare andra. Kvällarna var dock lugna med avslappning och god mat. Man behöver inte underhålla sig så mycket med en massa aktiviteter på kvällarna, räcker gott med en god middag, ett glas vin och nån öl och yatzy på sing höjd. Kudden lockar väldigt tidigt på kvällen.

Bjuder på två bilder från min påsk. Soppa, macka och bulle vid Kariknallens toppstuga. Lite blåsigt och trött var jag efter 23 km åkning och sista 5 km rakt uppför. Bäst att ladda med energi för att orka de sista 15 km hemöver fjället som ni kan se på andra bilden. Otroliga vyer och miljö. Älska fjällen.

Måndagsmys

Bjuden på lunch idag av en vän som jag inte träffat på länge.

Tjejfika efter jobbet med god fika och trevliga samtal. Lättsamma och djupa samtal. God äppelkaka och fint påskpynt.

Glada nytillskott på sms, en ny fin tjej föddes i vänskapskretsen.

Rosa energi hemma. Köpte med mig hallontryfflar i härligt fin rosa förpackning från Åre chokladfabrik.
(Gå in och leta påskkycklingar och vinn ett påskägg).

En riktigt mysig måndag.     

Vår eller vinter?

Det är visserligen samma visa varje år. Det blir värme, sol och vår. Sedan kommer det ett bakslag med kyla och snö. Det har varit flera kalla dagar med isande vind. Svårt bara att acceptera. När det är sommartid och solen börjar synas mer vill man helt enkelt ha vår.

Jag tänker mig en glass på Stortorget i solen. Vet att jag kan få sällskap :)
Plocka fram utemöblerna på altanen. Cykla årets första mtb och racertur. Ja det finns massor med saker jag längtar efter.
Almby IK börjar sin mtb-träning idag och Örebrocyklisterna började sin söndagsträning igår. Ett säkert vårtecken, trots att det inte känns som vår utomhus.

Snart så ska cyklarna få komma ut på grönbete. Ska bara valla skidorna en sista gång för säsongen och svischa nerför backarna en sista gång.
Sen kan det bli vår!
     
RSS 2.0