En annan juldag

Ännu en juldag har passerat, Annandag jul. Kalkonmiddag hos svärfar.Ibland är det svårt att hinna med så mycket lediga dagar när man skall åka bort. Skönt att ta det lugnt på morgonen. Inte stressa. Greja lite. Vips så är det dags att göra sig iordning och åka iväg.
Igår hann vi både att köra genom mitt corepass, köra tabata intervaller, valla våra skidor och dessutom blev det skidpremiär.
Riktigt bra pass. Känner rejält i kroppen idag. Ser fram emot de fyra timmar core som jag och Malin skall köra idag. Kroppen kommer nog veta att den lever :).      
                           
    

Jul i vårt hus

Vi firar jul minst tre dagar för att hinna träffa hela vår familj. Idag är sista julfirardagen.
Julafton traditionsenligt med julmat, tomte och tindrande barnögon.
Igår med lax, lingonpannacotta och frågesport.
Idag blir det kalkonmiddag.

Jag förstår inte hysterin med att många äter en massa i jul. Självklart äter vi en hel del men inte mer än vanligt. Visst nån mer efterätt och nån mer chokladbit kanske slinker ner, men inte mer än så. I år har det varit extremt lite godsaker. Ingen chokladask och annat julgodis. Jag har hållt mig till ett par bitar mörk choklad och är nöjd med det. Peter däremot klagar på varför det inte finns nån god vanlig choklad :)

Hoppas ni haft en mysig jul! Hur är era matvanor i jul?

,,,

Julklapp

Igår köpte jag mig en julklapp till mig själv och sambon likaså. Ett par nya Icebugs.
Igår var det lördag och lördag innebär långpass. Peter har inte missat många lördagslångpass senaste fem åren. Själv har jag nyligen börjat. Visst sprang vi några tjejer i våras men nu i höst är vi med på de ordnade långpassen med klubben. Igår var det mitt tredje pass. Efter en förkylning så valde jag att ta den korta rundan som skulle landa på 17 km. Fick tyvärr problem med min höft/vad efter knappa 16 km så valde att gå sista kilometern. Efter lite massage med Aloevera heatlotion och stretchövningar känns det bättre.
Eftersom det är snö och vinter var min tanke att sätta på mig broddarna på skorna inför passet. Men satt i hallen och slet också svettades utan att lyckas få på mig dem. Vi var lite sena skall jag tillägga annars hade det nog gått, men inte under tidspress. Alldeles för hårda och tighta broddar för att vara smidiga att få på. Fick springa utan och det gick rätt bra ändå.
När jag kom hem så hade nya julklappen anlänt så nästa snöpass behöver jag inte slita med broddarna. Hoppas på att jag kommer gilla dem.
r

Julavslutning

Igår kväll hade vi Grand finale och julavslutning med granntjejerna.
Victoria stod som värd för kvällen hemma hos sig. Alla bidrog med något tillugg till knytiset och Victoria ordnade med bubbel och ett enormt prisbord och goodiebags.
 
 
Alla hade fått skicka in två frågor till en frågetävling. Det var två tävlingar och jag fick pris på båda tävlingarna.
I ena tävlingen kom jag tvåa och fick välja ett pris. Jag valde en jacka från Röhnisch. Vilken vinst!
 
Kunde knappt få med mig alla sakerna jag fick.
En jacka, muffinsmaskin, diverse produkter från Kivis musteri, olivolja, juicer, chips, nötter, träningslinne från Röhnisch, Rosti redskapsset, te, servetter, ljus och massor med choklad.
 
Vilken avslutning! Bättre än julafton? :)
 
 
 
 
 
 
 

Lucia

Samma visa i år igen. Jag tänker varje lucia att jag vill se ett luciatåg. Var många år sedan sist. Inte blev det något idag heller. Inte ens en saffransbulle. Fick trösta mig med en pepparkaka och glögg.

Kvällen har jag ägnat mig åt att bygga ett nytt spinningpass till mitt nya pass i vår. Även funderat lite på övningar till coredelen. Dags att bli frisk så jag kan testa alla övningar jag funderar på.

Hoppas ni haft en mysig lucia!
Skiddags snart?

Hoppas det iallafall. Ska bara bli frisk från förkylningen först.

Idag blev det shopping. Ett par nya slalompjäxor så de kan matcha mina nya skidor som jag köpte på semestern.

Snart dags att bege sig till fjälls. Nu börjar jag faktiskt längta lite. Jag var lite tjurig först och ville inte åka. Sambon har lyckats övertala mig. Han bjöd mig på resan och då är det väl lite dåligt att tacka nej? ;)

Tacksamhet

Planen denna vecka var att köra tre avslutande Spinningpass. Sista veckan på höstterminen. Sista gången jag kör 85 min och 45 min morgonpass på ordinare schema. Nu blir det inte så. Tokförkyld. Genomsnorig....igen. Tröttsamt.
 
Har fått ersättare än så länge till två av passen. Så tacksam att det finns vänliga själar som ställer upp. Jag känner ibland att jag kan vara dålig att ställa upp då jag tycker att jag har så mycket omkring mig. Visst man ska tänka på sig själv så att man mår bra. Ibland måste man dock ställa upp. Tänka på andra och itne bara sig själv. När så vänliga själar ställer upp för mig på kort varsel vill jag ge tillbaka.
Imorgon hade jag tänkt ställa upp för en tjej men nu blir det inte så. Här kanske det ändå är tanken som räknas. Jag tänkte ju ställa upp ända tills den där förbenade herr Snuva dök upp.
 
Jag tror jag får sitta hemma i soffan ikväll och dricka varm glögg. Denna äppelglögg köpte vi i Nora i söndags på julmarknad. Riktigt god! Går att spetsa med lite rom el. whiskey om man vill ha lite starkare saker.
 
 

Vackra vinter

En strålande lördag. Inget långpass imorse. Jag tog sovmorgon efter en fredagkväll bestående av julfest och utgång på Ritz. Längesedan jag var ute och dansade. Så kul var det!
Peter mådde inte så bra på fredagkvällen så han stod över löpningen också. Istället tog vi en långpromenad ute i det soliga och vackra vintervädret. Underbart!
Nu blir jag allt lite skidsugen. Dock inte lika sugen att gå ut i förrådet och valla skidor.
Efter promenaden blev det pannkakor, vinterstudion och en tänd brasa.
Provade att göra pannkakor på kesella. Stekte rivet äpple med råsocker och kanel till.Gott! 
 

Hälsa vs Ohälsa

Ibland blir jag riktigt upprörd. Inte så ofta men ibland plötsligt händer det :)
 
Jag tycker att man bestämmer själv hur man vill leva. Det är upp till var och en att bestämma. Dock tycker jag det är riktigt sorgligt om man inte väljer att ta hand om sig själv. Äta bara en massa snabbmat och halvfabrikat och inte röra på sig alls. Aldrig ta trappor eller cykla till jobbet, utan ta bilen så fort man ska någonstans.
Jag tycker verkligen inte att alla måste leva extremt hälsosamt och bara äta raw-food och träna 5 dagar i veckan. Inte alls. Det fungerar lika bra med hemlagad husmanskost och promenader med hunden.
Bara att man är medveten om att ta hand om sig och sina nära. Vårda sig själv till den gräns man själv väljer.
 
Nu har jag och min sambo valt att träna 3-5 dagar i veckan. Cykla till jobbet i ur och skur. Äta hyfsat hälsosamt men samtidigt unna oss godsaker såsom godis och fikabröd ibland.
Vi är nöjda med det och vill inte ha det på något annat vis. Vi älskar att träna och mår fantastiskt bra av det. Gör det även ofta tillsammans och vi ser det som kvalitetstid och ett socialt umgänge då vi ofta gör det tillsammans med andra. Fantastiskt bra såklart att göra det man själv tycker om.
 
Vad är det då jag blir uppröd över? Jo de som gång på gång påtalar varje (ja iallafall nästan) gång man ses
eller via sms: Tränar ni nu igen? Kan ni inte umgås och ta hand om varandra istället? Alltid ett negativt tonläge om det handlar om träning. Som i stort sett aldrig kommer och tittar på de lopp vi utövar. Klipper ut tidningsannonser som visar att träning är skadligt (handlade om något dödsfall vid något lopp) som en pik.
Aldrig en positiv ton att vad bra att ni tar hand om er och er hälsa. Nej bara tvärtom, pikar, kommentarer och gliringar. De säger aldrig något om de personer som alltid sitter hemma i soffan och äter chips och dricker öl. Nej, för det är ju livskvalitét det och då hinner man umgås och bry sig om varandra :)
 
Kan bara säga att vi också sitter i soffan och äter chips och dricker öl, men inte varje dag.
 
 
 
                                   Hälsa eller ohälsa?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snö, dubb och julstämning

Vintern är här. Från ett somrigt Rom med sol och 18-gradig värme till ett vintrigt och kallt Sverige. Härliga kontraster.

Is och snö men inte bangar jag att ta cykeln. På med dubbdäcken, dunjackan och överdragsbyxorna.
Var alldeles svett när jag kom fram till jobbet. Betydligt jobbigare att cykla på snö och dubb. 45 min snöcykling och 85 min spinning idag. Det känns i benen. Gött!
RSS 2.0