Bestick

När jag var liten tyckte jag 50- och 60-talsmöbler och inredning var så fult, ja rent ut sagt hemskt.
Jag har ändrat mig. Rejält.
För några år sedan när besticken Gense Focus de Luxe relanserades blev jag jättesugen på att köpa dem. Tycker de är så snygga. Har dock inte gjort det utan har fortfarande mina IKEA som jag visserligen gillar fortfarande.

       


Focus de Luxe
av Folke Arström för Gense, 1955 i ny tappningFick ett mail från Designonline att de har kampanjerbjudande på Focus steel, endasst 269 kr för 12 delar. Så frågan är köpa eller inte? Har inget behov av bestick egentligen, men de är ju snygga och dessutom billiga :)


Virrig

Det blev inte direkt lättare när Friskis öppnade en till anläggning. Fast man kan ju undra hur svårt det kan vara egentligen? Nu har vi råkat ut för två missöden, sambon och jag. Vi kanske helt enkelt är lite förvirrade :)

Första gången var när jag hade bokat en TRX-instruktion för mig och sambon på Kvarnen. Hade inte varit tillräckligt tydlig. Sambon stod och väntade på Öster och jag undrade vart han hade tagit vägen.
Så hände det igen i söndags. Vi var bokade på ett spinningpass och jag går in och ska dra mitt kort. På displayen står det att jag inte har några bokade aktiviteter. Stirrar rakt fram med tom blick och ett frågetecken i pannan.
NEJ, utbrister jag. Har jag tagit fel? Japp, passet var på Kvarnen och inte på Öster. Vi hinner inte cykla till Kvarnen och byta om på 10 min. Vi får avboka oss.
Med facit i hand gjorde det inte så mycket. Jag hade med mig min usb med min spinningmusik så vi gick in i spinningsalen och rev av mitt morgonpass, utan nedvarvning. Gick vidare till roddmaskinen och brände av 5 st 500m-intervaller. Avslutade med bålstyrka både på mattan och med TRX-banden. Det blev en riktigt bra förmiddag trots min virrighet.

Gardinerna jag påbörjade i lördags blev även de klara men tog sin lilla tid. Min symaskin strulade från första stund. Så kom inte längre än till nålande och strykande av gardin. Symaskiner strular alltid :( Tror det är dags för en service.
Kom på den briljanta idén att jag kunde låna symaskinen efter 7-årskalaset hos Peters syster, och det gjorde jag. Hann sy halva gardinen sedan gav hans systers maskin upp. Ännu en strulande undertråd. Ett sista försök fick bli att åka förbi Peters mor. Ville inte ha sönder ännu en symaskin så hon fick sy klart. Det funkade bra. Så tillslut i söndagskväll blev gardinen klar. Bara stång och uppsättning som återstår. Bilder kommer.

Efter träning

Skidor på tv och en smoothie på ananas, vindruvor, banan och mjölk. Bäst att fylla på lite efter löpningen.
Nu ska det sys gardiner och till kvällen blir det schlagermiddag hos svärfar med fru.

En gång är ingen gång

Två gånger börjar bli en vana.
Startade ännu en lördag i den blå dressen, löparskorna och strålande solsken. 15,2 km löpning blev det idag. Underbar start på dagen. Sprudlar av energi.
Stretchar och kollar på Tjejvasan på tv. Härliga helg!

Effektiv och avslappnad

Vi var inbokade på Spin Puls Distans idag, jag och sambon. Sambon har fått en svullen hälsena och jag kände mig lite sliten efter helgens träning. Vi bestämde oss igår kväll för att revidera vår plan.
Istället för att jobba över och sen åka till Friskis sent och köra ett pass och komma hem och stupa i säng åkte jag hem i tid från jobbet. Tog med mig min dator hem och satt och jobbade en stund i köket medan sambon fixade mat. Åt tillsammans i lugn och ro. Därefter packade jag iordning inför morgonens jobb och jobbresa.
När jag smält maten satte jag mig på cykeln och brände av ett pass, 4x4 intervaller. Härligt svettigt.

Duschad och klar 20.15, och då har jag hunnit jobba över en timme och kört en timmes träningspass. Inte ett dugg stressad eller trött. Väldigt avslappnande. Hemmaträning och hemmajobb är bra för själen. Ibland vill man inget hellre än att trängas på gymmet, svettas tillsammans med andra i en spinningsal eller springa intervaller tillsammans med ett gäng löpare. Socialt och så himla kul. Dock inte idag. Idag ville min kropp ta det lungt och jag ville inte stressa iväg till Friskis. Trainern är bara bäst de dagar jag känner för att vara hemma och ta det lungt fast ändå träna och svettas lite.


Distansrekord

Det är långpass varje lördag med klubben. Min tanke har varit att försöka få igång en långsammare grupp med lite kortare distans redan i höstas. Så blev tyvärr inte fallet då jag blev förkyld med en envis hosta som inte ville ge med sig. Det blev 2 månaders uppehåll från löpningen. När jag blev frisk var det inte riktigt läge att börja direkt med att springa långt. Nu efter en månad med bra träning och smygstartande med löpningen tänkte jag att jag skulle göra ett försök att springa lite längre idag då det var årsmöte och inspirationsdag.

Det var flera som var intresserade att springa lite kortare, ca 15 km och i lite långsammare tempo (ca 5:40-6:00-tempo). Jag var lite osäker på om 15 km skulle vara i längsta laget för min del. Det längsta jag sprungit i hela mitt liv är just 15 km. Nu efter flera månaders löpuppehåll så kändes 15 km långt.
Min tanke var att jag nog kunde avvika lite om jag ville köra kortare. Vi började riktigt långsamt i skönt prattempo. 6 st blev vi i vår grupp, riktigt skoj!
Började känna lite i kroppen efter 8 km, men kändes annars väldigt bra. Jag tänkte att jag hänger på och sänker farten om det inte känns bra. Två i gruppen orkade inte riktigt hänga med efter halva biten så vi körde på lite snabbare. Sista 3 km splittrades vi lite och körde på i valfritt tempo. Där började min energi försvinna, men jag bet ihop.
Totalsträckan blev 17,26 km. Grymt nöjd! Distansrekord för min del.

Efter passet blev det gulaschsoppa och ostmacka. Kaffe och årsmöte. Därefter föreläsning av Benny Frisk, sjukgymnast och osteopat. Många kloka och tänkvärda ord och råd. Härligt med insupande av ny kunskap. Det finns så många rön och olika skolor gällande idrottsfysiologi. Intressant!

Nu ska jag och sambon (han sprang 25,6 km ) ha en skön eftermiddag och kväll i soffan.


Stark?

Har tänkt länge att jag vill köra lite mer styrka. Har även tänkt att jag vill testa lite nya pass på Friskis.
Har gjort både och, men samtidigt. Jag har alltså testat några pass som jag inte brukar köra och de har alla tre en sak gemensamt, att de innehåller mest styrka. Dessutom har min sambo följt med på samtliga pass och även ett par vänner. Det är riktigt kul att köra gruppträning och speciellt med vänner. Två flugor i en smäll. Både träning och umgänge. Passar bra just nu när mitt liv är väldigt hektiskt.

De pass vi testat är: Cirkelfys, Station-Intensiv och Skivstång-Intervall. Gillar Station och Skivstång bäst. De fick fram illamående-känslor vilket är ett stort plus, knäpp som man är :)
Ikväll blev det Skivstång. Då jag kör det så sällan har jag aldrig koll på vilka vikter jag ska ha på stången. Kollar på tjejerna brevid hur mycket de lägger på och lägger på ungefär samma. Jäklar vilka starka tjejer och tanter det är på Friskis. Fick kämpa rejält idag. Är jag verkligen så svag? ;) Blir taggad såklart att köra med styrka.
Jag vill bli stark! Imorgon lär det kännas i både ben och armar. Sköna härliga träningsvärk.Brist på snö

Sista åren har vi åkt massor med skidor. Inte i år. För att kompensera det hela så köpte vi ett vallaställ och ett vallajärn idag :) Det är ju nåt man bara måste äga när man har eget garage.

I brist på snö här i Närke tar vi nog bilen och åker några mil norröver imorgon och testar skidlyckan.

En bra start på dagen och snart helg
Jag fick ett mail från en kollega nu på morgonen som kom att tänka på mig när han läste serien nedan.

Ännu ett härligt morgonSpinpass avklarat. Så skön start på morgonen. Underbart positiva och morgonpigga motionärer. Idag var det hela 8 reserver på mitt pass. Alltså 48 st morgonpigga människor som var sugna på spinning. Är det inte härligt så säg?

Känner mig på sprudlande fredagshumör.
Ha en underbar helg allihopa!Återkommer

Hade tänkt blogga om semestern, träningspass och lästa böcker. Det kommer :) Kan dock inte lova när.

Har jobbat, jobbat och jobbat. Ingen tid över. Inte precis så som man ska leva enligt Robin Sharma i "Munken som sålde sin Ferrari", men ibland går det inte att bestämma över sin tillvaro.


RSS 2.0