Morgonträning och långpass

Underbara och sköna semester. Härligt lata dagar hemmavid. Lite småfix, slapp och umgänge. Har fått in tre morgonpass innan frukost och ett morgonpass efter frukost. Ett cykelpass och resten löpning. Det kan ibland vara svårt att få till träningen på dagarna och kvällarna trots att man är ledig, då är morgonpasset perfekt. Igår kväll insåg vi att det börjar dra ihop sig för Cykelvasan, så det blev en långtur på våra mtb. Kändes som vi åkte runt hela Örebro. Blev inte så mycket stig utan mer grusväg. Mer vasalikt. 48,6 km på mtb. Längdrekord på de cyklarna. Det kanske inte räknas som långpass i mtb-kretsar men för mig var det ett långpass i jämförelse vad vi brukar cykla. Likadant i morse. Blev ett "kort långpass" löpning,13,5 km. Var går egentligen gränsen för långpass? Finns det något vedertaget eller är det relativt? Beroende på vem man frågar?

 



Kommentarer
Malin-Charlotta

Det är nog beroende på vilken lära man är "uppväxt i" För vissa är långpass över 5000 meter, för vissa är det 10.000 meter osv. Jag har lite öppet sinne och brukar därför relatera till vad individen är van vid. För någon som precis börjat att springa är 5000 meter en helt maraton medan för den mer vana är det en kortdistans.

Enligt utbildningen delade vi i det i kort/medel och lång - varav långdistans gick vid 10.000 meter. Men som sagt, det finns olika skolor som säger olika saker. 1.3 mil låter som ett kort-lång-pass för dig medan det för mig skulle vara just ett helt maraton. Haha!

Jättefint tränat, tjejen!

2012-07-27 @ 19:01:11
URL: http://malin-charlotta.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0