Sluta klaga, börja leva

Ett kapitel ur boken "Vem gråter vid din grav" av Robin Sharma.
Sluta klaga på att du inte har någon tid för dig själv. Stig upp en timme tidigare. Du har valmöjligheten, varför inte utnyttja den?
Sluta beklaga dig över att du inte hinner träna. Om du sover 7h och arbetar 8h har du 252h varje månad till fritid.
Det är upp till dig att ta till vara på de oändliga möjligheter som varje dag bjuder på.
 
Jag håller med fullt ut även om det kan låta hårt. Försök att se varje dag som en utmaning att göra det allra bästa av din dag. Njut och lev.
 
Igår hade jag första praktiska passet med min fystränare. Förstår inte hur jag kunnat bli så svag. Eller kanske inte så konstigt med tanke på att jag knappt tränar någon styrka. Nu ska det bli andra bullar, taggad till tusen :)
Bara att bestämma sig. 

Mygg och träskmark

Även fina torra stigar och grusvägar. Dagens träningspass bjöd på blandat kompott.
Ola bjöd med oss på en träningsrunda ikväll. Killarna i löparskorna och jag på mtb:n. Cyklade till Lillåspåret ca 10 km. Där hoppade killarna av sina cyklar och sprang ut i terrängen. Tänkte att det blir en lugn runda för mig. På grusvägen blev det lugnt och skönt men i skogen kunde jag inte ens hänga på dem. Inte varje dag man inte hänger med en löpare på cykel :)
 
Blev en runda på 13 km i terräng och 20 km på asfalt. Fick gå stundtals där det var riktig träskmark. Men mestadels gick det bra att öva teknik. Många rötter och stenar att köra över. Ett skönt träningspass i härlig terräng.
 

Spännande

Massor med spännande på gång.

Jag har haft min första träff med min nya fystränare. Det är så spännande och känns så klockrent. Blir alldeles sprallig, glad och motiverad av bara tanken. Känner mig trygg inför mina stundande utmaningar. Att ha någon kunnig vid sidan som kan ge tips och råd är guld värt.
 
Mitt stora mål just nu är bara runt hörnet, Vansbro terränghalvmarathon 23 km, 5 juli.
Har kollat på bilder från tidigare lopp för att se vad man bör ha på fötterna. Köpte mig ett par terrängskor i höstas som tyvärr var lite väl klumpiga. Ser på bilderna att många har vanliga löparskor då terrängen inte verkar vara så tuff, mer likt ett elljusspår med några mindre stigar. Lite väl sent men idag kom ett par nya terrängskor som jag beställt. Asics Gel Fuji Trainer. De kändes klockrena på foten. Hoppas de är lika bra i spåret. Frågan är dock om det är dumdristigt att springa i ett par nya skor?
 
Har fått ett träningsupplägg närmaste veckorna inför Vansbro. Sista långpasset på lördag, 20 km står på schemat. Då kommer Peter på att jag lika gärna kan vara med på Semesterhalvmaran utanför Kumla på lördag. Tävling men ingen press. Bra övning på tävling, mat och dryckintag och poäng till klubben i Långloppscupen. Det kommer bli ett lungt pass, ingen press på tid eller så. Fast jag kommer slå PB vilket som eftersom jag aldrig sprungit en halvmara tidigare =) Lite nervöst och pirrigt.
 
Så festen med jobbet på fredag får bli umgänge, mat och ett stort glas vatten. En riktig festprisse har jag blivit =)
 
 
 
 

Midsommardag

Midsommarafton bjöd på både det ena och andra. Solsken, moln och regn. Picknick ute i det fria och mat på restaurang.
 
Vaknade pigga och utvilade på midsommardagen. Inte alla som gjorde det idag kan jag tänka mig :)
Enligt väderprognosen sade den regnskurar mest hela dagen men av erfarenhet brukar det vara bättre längre ut vid havet man befinner sig. Så det blev en tur till Marstrand. En promenad runt ön, besök i fästningen och i några butiker. Mysig dag.
 
 
 
 
 
Framåt kvällskvisten var det dags att bege sig hemåt. Fotboll på tv och en skön stund för mig själv när vi anlände hemma strax innan 21. Påbörjade en god bok, tog ett glas vin och lite choklad. En dag hemmavid innan den allra sista hela arbetsveckan innan semeter. Livet är rätt så bra just nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sub 50

Jag minns när Peter sa till mig för två år sedan att jag skulle springa Blodomloppet till hösten på 50 min. Jag skrattade bara åt honom. Tänkte att springer jag på 55 min är jag sjukt nöjd.

Två år senare har jag passerat den magiska gränsen. Igår tog jag PB på 10 km. DM 10 000 i Hallsberg en solig och fin sommarkväll. Tiden blev 49:54. Mycket nöjd.

Så här i efterhand känner jag att jag hade kunnat pressa mig mer. Planen var att komma precis under 50 och det gjorde jag. Fokuserade nog väldigt mycket just på att komma under den magiska gränsen att jag inte vågade chansa. Sprang väldigt säkert och sansat. Var aldrig trött. Kom aldrig en endaste negativ tanke trots att det var det som jag var mest orolig för innan. Var orolig för det mentala när man springer runt runt på samma bana. Log hela loppet inom mig. Kände mig så stark och glad. Ett mycket lyckat lopp både fysiskt och psykiskt.

Nu är jag sugen på nya mål ;)

Laddar och funderar

Dags för tävling ikväll. DM 10000 på bana. Ett bra och snabbt underlag som gjort för att sätta PB. Dock är den mentala biten lite tyngre. Springa runt runt har jag lite svårare för. Det gäller att fokusera och inte tänka så mycket på alla varv jag springer. Försöka koppla bort tankarna och fokusera på det positiva. Fick många bra tips av min fystränare igår. Damp även ner kilometer-tider på mailen precis när jag satt hemma själv och funderade. Skönt att vara lite förberedd.

Ja ni hörde rätt min egen fystränare. Ett spännande projekt på gång. Mer om det i ett senare inlägg.

Nu ska jag fokusera inför kvällens lopp. Lite orolig dock för min kropp som inte kändes helt hundra när jag vaknade. Fortfarande stel efter söndagens intervaller. Nacken är stel. Vi hoppas det går bort under dagen. Lite nervös och spänd men det hör till.
 
 

Lurad?

Om 17 dagar skall jag springa min första halvmara, Vansbro halvmarathon. Inte vilken halvmara som helst heller utan i terräng. Till råga på allt gick jag in på hemsidan igår och läste och såg att den var inte 21 km som ett vanligt halvmarathon utan 23 km. Dessutom ingen vanlig höjdprofil. Några rejäla backar. Lidingö släng dig i väggen.

Undrar vad jag gett mig in på. Ola kan jag skylla på dig?


Mellan regn och solsken

Morgonen började i ett grått sken. Ja iallafall på himlen. Annars var jag nöjd och glad förutom en liten besvikelse över Sveriges förlust igår.

Planen var en tur i Karslund. Peter lade ut en blänkare på forumet om 25 härliga kilometer på morgonkvisten. Det var tydligen ingen som ville trotsa regnet. Han fick som tur var sällskap av mig (iallafall i bilen på väg dit ;). Min plan var att springa 15 km spåret och så fick det bli.

Regnet öste ner under hela löpturen men kände att det inte gjorde ett dugg. Det enda var att mina redan tunga terrängskor (som jag funderar på om jag ska byta ut) blev ännu tyngre av allt regn. 15 km spåret i Karslund bjöd på många fina rötter, stenar och vattenpölar. 5 km spåret är rena motorvägen i jämförelse.
Mina tankar fanns hos de som cyklade Vätternrundan i regnet.

Kvällen avslutas med värme och solsken.

Lycka till!

Ett stort lycka till, till alla er som skall svettas och kämpa de 30 milen runt Vättern. Lite smått avundsjuk kan jag allt vara, men är rätt nöjd att istället luta mig tillbaka.

Idag har vi hämtat grus och fixat till ute i trädgården. Ska precis sätta mig nöjt på bänken med en kaffekopp. Ikväll håller vi tummarna för Sverige!

Imorgon ska jag följa er alla cyklister. Spännande värre. Det är något visst med Vätternrundan. Får rysningar när jag tänker på det, positiva sådana.

Så lycka till Sverige och cyklister!

Återhämtning

Vilar och återhämtar mig efter gårdagen. Förvånansvärt pigg idag. Ändå klokt med vila. Lite övertidsarbete och mathandling sedan kunde soffan intas efter en god middag.

Nu är det spännande värre på tv:n. Just nu 1-1 Sverige-Ukraina. Vad blir resultatet?

Halvvättern 2012

Sitter hemma i soffan med ett leende och är så nöjd. Mest glad och nöjd för att vi kom iväg till Motala idag. Har som sagt varit lite osäkert då sambon varit krasslig under veckan.

Dagens tur gav mig massor med cykelglädje. Fick en rejäl kick och det är sådana här dagar som påminner mig varför jag älskar cykling så mycket. Att fullkomligt flyga fram och känna sig urstark. Eufori.

Det var en trevande start med mycket folk och ryckig åkning. Tempot var lite för långsamt för min smak. Redde upp sig efter en stund. Stannade två gånger under loppet och precis innan andra stoppet vid Rök (vid 106 km) kände jag en liten dipp. Snurrig i huvudet och lite orkeslös. Efter lite kaffe, ett par bullar och en gel blev jag människa igen och det var bara att trycka på igen. Sista 44 km kände jag mig urstark.
Sammanfattningsvis kände jag mig väldigt pigg och stark hela loppet förutom under ca 20 min då jag kände mig lite svagare.

Tack till alla som förgyllde min dag!
Dagens lopp: 150 km på tiden 4h 55min (inkl. 2 stopp ca 13 min).

Fick en plakett för att som tjej cykla under 6h och killarna under 5h. Jag skojade med killen i disken och frågade om jag fick nåt mer eftersom jag klarade under 5h som tjej. Jag kunde tydligen inte charma honom tillräckligt och fick vara nöjd med medalj, diplom och plakett, och det är jag SUPERNÖJD! :)


Ny cykel?

Packar inför imorgon. Letar cykelinspiration och blir sjukt sugen på en ny cykel :)
Gå in och skapa din egen cykel:
http://www.trekbikes.com/se/sv/collections/custom_project_oneSoft

Soft dag. Peter känner sig piggare. Tror nog att det blir lopp imorgon.
Vi laddar idag med lite shopping och städning.

Första besöket på NASTA welcome home. Mina gamla kvarter. Kändes lite märkligt att komma dit. Nu var det företag i alla hus på herrgården, inga boende kvar. Mysig butik. Helt klart värt ett besök.

JA eller NEJ?

Cykling på söndag? Ja eller Nej?

Imorgon börjar aktiviteterna i Motala. Tjejvättern på lördag och Halvvättern på söndag.
Jag och sambon är anmälda till Halvvättern. Förra året satsade jag en hel del på Vätternrundan. Så pass mycket att luften gick ur mig lite efteråt. Vi bestämde oss att någon mer Vätternrunda blir det inte, men för att ändå ha ett litet mål anmälde vi oss till halva. Kul att ha nåt att träna till så att inte racern skulle stå outnyttjad i garaget.

Pga att det dröjde innan värmen kom, Peters fokus på marathon och mina diverse förkylningar har gjort att jag endast cyklat ca 35 mil på racern i år. Efter lördagens kalla väder på marathon har Peter åkt på en förkylning. Så nu ligger startbevisen till Halvvättern utskrivna men vi vet ännu inte om det blir något lopp.
Är Peter fortfarande hängig imorgon ställer vi in. Jag känner att jag inte lagt ner så mycket krut inför detta lopp så att jag verkligen vill eller måste cykla. Känns lite konstigt dock då jag inte är den som kastar in handduken.
Motivationen har varit lite sisådär. Det ska dock ändras på. Jag har lite planer på G :)

Foton från torsdagens bravader. Picknick, utflykt och en tur runt i Garphyttans nationalpark. Riktigt mysigt!

Sista DH


Säsongens sista Desperate Housewives. Eller rättare sagt det sista för alltid. Säsongsavslutning för oss granntjejer med DH på tv. Vi började med Tupperware-party och avslutade med bubbel, snittar och sista avsnittet på tv. Till hösten måste vi hitta en ny serie att följa. Någon ny grannserie som är på gång tro?

Imorgon är det helg. Korthelg. Nationaldag. Underbart skönt. Hoppas på uppehåll och cykeltur.

Nytt PB och tjejmys

Gårdagens lopp:
http://na.se/tv#UUvwFQdBYXrM_gZMEai-0g

Mig kan ni se från ca 2.45


Hittade även ett till klipp där jag syns ca 11 min in i klippet.

Sprang tillsammans med Sara min vän. Vi är väldigt jämna så kul att kunna springa tillsammans. Skönt med lite pepp under loppet när det går lite tyngre.
Sluttiden blev 23.47. Klarade att springa under 24 som var målet. Nästa år då jäklar ska jag klara springa under 23 =)

"Bara" 5.38 långsammare än vinnaren.
Vi hade väldans tur med vädret. Till kvällen slutade det regna och solen kom fram. Blev en mysig picknick med tjejerna på jobbet. En helt perfekt måndagkväll. Ikväll blir det tjejmyskväll igen. Tupperwareparty och därefter bubbel, snittar och sista DH med granntjejerna.


Vårruset

Dags för Vårruset. Start om ca 1h.

Erkänner att jag ändå är lite nervös trots att det är ett jippolopp och att jag inte tar det så allvarligt.
Tanken är samkväm med jobbet. Men så är jag som jag är och får jag en nummerlapp på mig så går det inte att hålla igen :)Finisher

Stockholm marathon 2012 - tid 3:01:03.
Inte jag utan sambon :)
Jag var supporter och langare.

Vilket väder. 4 grader, regn och blåst. Inte speciellt bra förhållanden. Sambons mål att springa under 3h sprack sista milen. Han höll en bra fart fram till 30 km och hade häng på 2.58.
Kom i mål huttrande och genomfrusen. Helt säker på att om det varit bättre förhållande hade han klarat målet.

Jag är iallafall grymt stolt!På väg

Sitter i bussen på väg till Stockholm. Den stora dagen för sambon. Stockholm marathon stundar.

Fick plocka fram vinterjackan ur garderoben. I väskan ligger regnkläder, gummistövlar, mössa och vantar. Prognosen säger 7 grader, vind och regn. Inte optimalt väder för mig som åskådare och supporter. Vinden och ev. spöregn är inte direkt optimalt för löparna. Men i jämförelse med sol och 30 grader är nog detta väder bättre. För löparna då, för mig hade det varit mer optimalt med sol och värme :)

Målet är att springa under 3h.
RSS 2.0