Nostalgi

Idag körde jag ett Temapass Spinning. 70 min med enbart 80-talsmusik.
Härlig nostalgi med Europe, Eurythmics, Scotch, Taylor Dane, Rick Astley och lite andra godingar :)

Många minnen från flickrummet och mina kära Lp-skivor.
Snyggade till mig med snedtofs, pannband, blå ögonskugga och benvärmare.

Var grymt trött och energitorsk efter passet. Planen var att hänga med Peter ut på en löptur. Vilade ett par timmar sen var det bara att snöra på mig skorna. Grymt seg knopp och kropp. Kändes som jag sprang i snigelfart på slutet, var så trött. Fick iallafall ihop 15 km. Nu är det vila resten av dagen :)
Imorgon är det dags för spinningutbildning.
Att välja glädje

Jag har varit lite halvkrasslig några dagar. Trodde det var övergående, men när jag vaknade på fredagen kände jag mig sämre. Febrig och halsont. Kändes mindre bra då planen var en helg i Sälen med skidåkning. Stannade hemma från jobbet och sov halva förmiddagen. Inte helt pigg då heller. Vad var alternativen? Att stanna hemma och missa en skön helg eller hoppas på att jag piggnar till.

Jag valde det sistnämnda. Piggnade till framåt kvällen. Vaknade dock med halsont men ändå hyfsat pigg.
Sambon och vännerna funderade på hur långt de skulle åka på längdskidorna. Själv tänkte jag att det blir som det blir. Tog iaf på mig längdskidutstyrseln och följde med dem åt samma håll. Tanken var dock ingen ansträngning. Det gick bra tills det började uppför. Då tog jag beslutet att vända.
Det blev en superlugn tur på ca 4km i promenadtempo i strålande sol. Tog sedan fram sittunderlaget och satte mig och fikade i solskenet.

Antingen kan man välja att bli frustrerad för att inte vara pigg och inte kunna trycka på, inte kunna köra fullt ut, eller så kan man välja att se det från den ljusa sidan. Att njuta av att man ändå är så pigg så man orkar vara utomhus. Just nu känns det helt ok att sitta ute i solen och äta apelsin. Det är bara att välja glädjen. Jag njuter av nuet, solskenet och en fantastisk dag.  


 

Vårtecken

Solen skiner och våren är här. Alltid lika välkommen och härlig.
Fick en liten bukett med små tussilago av sambon när han kom hem från sin mtb-tur igår.
Riktigt vårtecken.

Vill sprudla av vårkänslor. Tyvärr känner jag mig hängig igen. Halsont och feberkänningar. Trött på förkylningar och annat onödigt. Nu vill jag känna energin flöda.
Soft morgon

Jag älskar att träna. Ibland infinner sig dock inte lusten. Startade lördagen med ett fint löppass på 15,4 km tillsammans med en klubbkamrat. Lite snabbare tempo än normalt vilket kändes sista kilometrarna. Gick iallafall finfint. Tiden bara flyger förbi när man springer i prattempo med trevligt sällskap. Mötte resten av klubbkamraterna i Oset på deras långpassrunda. Kul.

Imorse var sambon sugen att lufta mtb:n. Premiärtur för i år. Jag kände ingen lust, så jag struntade i att följa med. Istället tog jag en skön promenad runt naturreservatet. Ibland är det skönt att bara vara. Strosa omkring, känna den friska härliga luften, gå och småfundera på stora och små saker i livet. Inga måsten. Bara njuta av stunden.
Loka Brunn

Arbetsveckan är snart slut. Dagarna bara flyger förbi.
Startade veckan i positiv anda på Loka Brunn med 160 st kvinnor från länet.
Avslutade söndagen med en underbar 3-rätters middag och en stund i de varma bassängerna utomhus som ni kan se på foton nedanför. Två lyxiga dagar med trevliga människor, inspirerande föreläsningar, god mat och underbar miljö.
Dagarna var fyllda av inspirerade föreläsningar, bland annat två postiva och härliga kvinnor föreläste: Tina Nordström och Sofia Strömberg (vd för Örebrokompaniet).

Kom hem med härlig energi. Direkt från Loka till Friskis för att träna Skivstång/Spin. Påfylld med massor av energi som fortfarande finns kvar i min kropp.

Loka Brunn köptes 2007 av Spendrups och har genomgått en stor förändring. Ett helt nytt SPA har byggts och mycket har rustats.

Foto: Loka (www.lokabrunn.se) / Tina (Sabina Schnegotzki)

Lunch

Min önskan är att handla bra mat - ekologiskt, närproducerat, nyttigt. Veckohandla och skriva veckomatsedel med välkomponerade måltider med bra innehåll. Ibland blir det så. Ibland blir det inte så. Energin, orken och tiden finns inte alltid där. Tyvärr.

Idag hade jag ingen matlåda med mig till jobbet vilken jag annars har till 95% av dagarna. Mötena på förmiddagen drog över tiden. De kollegor som skulle iväg och äta lunch hann åka innan jag ens hann fundera på mat. Jag åkte förbi Ica på väg till kontoret och blev en enkel lunch. Inte helt bra kanske. Lite för lite. Speciellt efter en dag med morgonträning. Får se till att äta nåt riktigt gott och näringsrikt ikväll istället.

Första gången jag provade keso mellanmål. Riktigt gott, men väldigt enkelt att komponera ihop själv. Men som sagt bra när man är på språng och inte har med sig något bra mellanmål.Längtan

I december längtade jag efter snö. Nu längtar jag efter vår.
Det är ljusare tider och vårkänslorna börjar komma. Underbara härliga vår.
Idag kändes det dock inte lika härligt. Snö har fallit ner från himlen hela dagen.
Jag kikar in i vår Fuertueventura-mapp och längtar mig bort. Till solen och värmen och en kopp kaffe utomhus i solskenet. Vissa dagar måste man plocka fram de ljusa minnena.Picknick

Vår i luften. Solen skiner och det är lördag. Planerat långpass på förmiddagen blev istället hemmafix. Känner mig lite småhängig =/. Flera på jobbet som varit hemma och sjuka under veckan. Jag får försöka kurera mig i helgen och vila upp mig. 
Den planerade Vasaloppsspinningen imorgon blir Vasaloppstittande i soffan. Sambon funderar på att sätta sig på trainern och cykla och titta på Vasloppet samtidigt istället för att bege sig till Friskis.
Man får inte gräva ner sig för att det planerade inte blir som det var tänkt.

Nya gardinerna "Picknick" i köksfönstret är på plats. Det kom in lite färg i kontrast mot allt vitt och färglöst. Det känns vårigt och fint. Nu ska även köksstolarna kläs om i samma tyg.Serien Picknick av Marianne Westman. Hon ligger bakom flera designklassiker från 50- och 60-talet. 
Förutom tyg finns det även en kökshanddduk, en tygkasse, tre skärbrädor, glasunderlägg i serien.  Foton: Almedahls

RSS 2.0