Run Run Run

Lyssna på den nya låten av Adolphson & Falk där de hyllar Stockholm marathon:
http://vimeo.com/43095996





Nu är det verkligen nära. På lördag smäller det för sambon. Årets största mål. 
Sista passet är avklarat. Nu har han börjat ladda med bra mat. Kolhydrater och Fitnessdrink med en massa mineraler och vitaminer.
Känner att jag också börjar bli lite taggad. Måste lägga upp en bra taktik vart jag ska stå och hur jag ska langa energi. Vore även trevligt att hinna träffa lite underbara människor där uppe som jag inte träffar så ofta.



 

Det frodas

Det frodas rejält i vårt hem, både inomhus och utomhus. Mycket av vår tid senaste veckorna har lagts på trädgårdsarbete. Riktigt kul att se förändringen och få in mer liv runt oss i grön form.

Den enda nackdelen är att träningen och speciellt cyklingen fått stryka lite på foten. Min motivation går upp och ner. Har fått till två riktigt usla löppass vilket gjort att jag tappat självförtroendet. Vissa dagar känner jag mig urstark :)
Men det viktigaste av allt är att jag mår toppen. Pigg och glad :)

Borde kanske få till ett mer strukturerat träningsupplägg. Lite för mycket hafs och slafs och ta dagen som den kommer. Jag är nog lite inrutad och vill veta vad jag ska göra. Någon som vill bli min personliga tränare? ;)



2 flugor i en smäll


Det gäller att tänka smart.
Det blev ingen tur med Örebrocyklisterna denna söndag heller. Morsdag och födelsedagskalas på schemat som man absolut inte vill missa. Grillning och underbara pajer till efterätt hemma hos far och fru i trädgården med stora familjen i det underbart fina sommarvädret.

Då får man slå två flugor i en smäll. Cykla hem till mor och till far. 4 mil hem till mor med omväg, några kilometer till nästa stopp hos far med fru. Sedan cykla en liten omväg hem vilket blev 4 mil till. Så totalt 8,6 mil cykel med stopp mitt emellan.
Umgänge och cykelträning i ett. En helt perfekt söndag.




   

Underbara dagar

Älska sommar och sol!
Energin flödar i kroppen. Livet leker. Blir lika glad varje år som solen och värmen kommer. Funderar ibland varför jag inte bor i ett annat land. Iallafall halva året. Älskar vår, höst och vinter också så vill inte missa alla årstider. Skulle dock önska att sommaren var några månader längre.

Sköna sommaraktiviteter under veckan. Ballongflyg och picknick med familjen (dock flög inte jag utan enbart min far). Cykeltur med sex grabbar på jobbet igår kväll. Häng i trädgården hemma.

Cyklade en 8 mils runda igår tillsammans med killarna på jobbet som skall åka Vätternrundan. Kul! Kände mig riktigt stark också. Inga problem att hänga med. På cykeln är jag ändå rätt stark trots att jag inte varit ute på så många rundor. Det känns bra!

Ha en underbar helg i solskenet!



Söndagstur

Planen var att cykla med Örebrocyklisterna idag. Igår kväll ångrade sig sambon och tyckte att vi skulle ta en egen tur, så det fick bli så.

Vaknade med ömmande lår efter gårdagens löprunda. Som tur är det lite andra muskler som får jobba i cyklingen , men självklart kände vi av våra ben under hela turen.

Det blev en 3-timmars tur på cykeln, 82,5 km. Rundan blev kävesta-Pålsboda-Hallsberg-kumla och hem. En kort fikapaus i Hallsberg.

Det blev kortbyxor och ärmlöst. Sommar i Närke. Lite färg har landat på den blekvita kroppen. Lovely!




 

Njutning

En solig lördag förmiddag. Precis avklarat en löprunda på 14 km. Det kändes i benen att de inte är vana vid längre turer. Efter 10 km började de bli stumma. Första 7 km gick i skapligt tempo sen tappade jag lite sista 6. Bara att vänja benen med lite längre turer.

Ägnat två hela dagar åt trädgårdsarbete. Idag tänkte vi bara slappa och umgås. Fika o bebisbesök, tapas och fotboll står på schemat.
Sitter nu i solen och återhämtar mig med en Fitline Restorate och en skål med kesella, keso, kanel, kokos, nötter och hallon. Inväntar Peter som är ute på en 35 km tur. Sista tuffa veckan innan Sthlm marathon.




Färg på platten

Gjorde ett nytt försök denna vecka med löpningen. Denna gång kändes det mycket bättre. Var det för att jag valde den platta sträckan vid Oset? Första kilometern kändes seg men därefter orkade jag öka tempo och hålla det i 7,7 km som blev den totala sträckan. Landade på ett snitt på 5:05. Helt ok!

Måste få in fler kuperade pass. Min stora svaghet är backar. Vansbro terränghalvmarathon börjar närma sig med stormsteg. Nyss var det ju en evighet dit, men nu är det alldeles för nära. Ännu närmare är Halvvättern. Vart har tiden tagit vägen?
Kanske kan bero på det tråkiga vädret, en massa timmar i trädgården och att jag haft flera envisa förkylningar?
Men nu har jag massor med energi. Nästan lite för mycket för att hinna göra av med allt :)

I höstas köpte jag mig ett par nya Asics 2160. Sista åren har det kommit så många snygga löparskor. Gillar nog Nikes löparskor bäst om man tänker på enbart utseende. Har dock aldrig sprungit i dem så har inte vågat mig på att testa trots att de är snyggast. Jag lever i Asics-världen och har stenkoll på alla modeller och vet vilka som passar mig. Tyvärr är de inte lika snygga. Deras lättviktsvarianter har dock kommit i lite snyggare och modernare färger. Dock var inte de 2160 som jag beställer så jätteroliga. Ganska så tråkiga typiska löparskor. Pimpade till dem lite genom att köpa knallrosa skosnören på Stadium. Lite snyggare och roligare blev dem. Känner mig allt lite snyggare när jag springer och betydligt snabbare :)



Var är formen?

Bortblåst?

Förkylningar, hosta och annat skit verkar ha tagit min form. Tränat så dåligt på sista tiden. I söndags var det dags att sätta igång igen. Spinning 70 min. Det gick finfint.

Igår tog vi en skogstur på mtb. Trött som attans i ryggslutet. Är kroppen ovan?

Idag var det dags för löpning. En tur i markaspåret. Hela kroppen kändes som seg sirap och så tung. Måste erkänna att jag var tvungen att gå en stund. Tempot blev 5:35-fart. Inte godkänt.

Jag är orolig. Orolig för att min form lämnat mig. Nu ska jag på jakt efter den. Först ska jag dock ha en skön kväll med granntjejerna och fika lite :)

En form som inte är bortblåst är killen i blått linne på fotot nedan, min sambo. I helgen sprang han Göteborgsvarvet. Inte het nöjd med tiden då han inte klarade målet sub84. Själv tycker jag det är superbra, tiden blev 1:24:54. Något jag själv bara kan drömma om.



Göteborgsvarvet

På lördag smäller det. För vissa. Inte för mig.
Det blir 4:e året i rad som jag åker ner till Göteborg för att vara supporter och åskådare på Göteborgsvarvet.
En gång har jag varit anmäld men inte kunnat springa pga höft/vadproblem. Så fyra gånger som åskådare då borde det snart vara dags att springa kan man tycka :)

Det både lockar och inte lockar. Det är hutlöst med människor överallt. Massor som står och hejjar och peppar längs vägen vilket jag går igång på rejält. Det är även massor som springer.
Det är nog det sistnämnda som gör att loppet inte lockar mig. Jag vill springa i min egna takt. Inte bli störd över folk som springer i en helt annat takt. Behöva springa om, springa slalom. Det gillar jag inte. Därför är jag inte så sugen att vara med och springa. Fast ändå är jag nog lite sugen ändå... :)  Nej det blir inget i år heller. Även om jag lätt hade kunnat köpa mig en startplats trots att jag inte var anmäld. Istället tänkte jag gå på fest i hamnen och dricka ett glas på fredagkvällen. Westernfest med jobbet. Tror inte det är den bästa uppladdningen för Göteborgsvarvet så jag nöjer mig att vara åskådare istället. Ska heja på min bästa vän och bästa sambo istället och förhoppningsvis en drös andra som jag känner.

En liten snabbrapport från mina nya produkter som jag äter. Mitt sötsug har minskat rejält och jag är inte alls så kaffesugen. Känner mig rejält positiv. Känner mig väldigt pigg och förkylningen är puts väck.





Cykel

Jag försöker att inte ha ångest, men svårt.
Har inte tränat speciellt bra sista veckorna. Sjukdom, mycket på jobbet och hemmasnickrande har satt stopp för träningen.
Nu börjar det dock krypa i min kropp. Jag vill cykla!

Ser och hör cykelfrälsta människor överallt omkring mig. Är ett gäng på jobbet som är nyfrälsta. Kan inte säga att när jag hör dem prata om deras cykeläventyr att jag blir mindre sugen att cykla.
Tror att det bara MÅSTE bli en cykeltur imorgon!




Pigg & Fräsch

Senaste två åren har jag hållt mig väldigt frisk. Inte alls lika förkyld som tidigare. Visst har jag haft lite småförkylningar och så men inte en enda sjukdag på jobbet eller varit sängliggande.
I år däremot har jag redan haft 1 + 3 sjukdagar. Januari hostade jag som en tok i 8 veckor. I mars blev jag hängig några dagar. Februari och april har jag haft ett par dagar där jag haft lite småkänningar av något i kroppen. I maj fick jag vara hemma från jobbet igen. 2 dagar i sängen och nu förkyld och råga på det även pollenkänningar.

Idag lunchade jag med en vän som rekommenderade mig kosttillskott. Hade turen att jag fick några burkar av henne som jag kunde testa. Så nu skall jag hem och vara testkanin. Hoppas resultatet blir en duracellkanin :)

Ha en trevlig helg!



RSS 2.0