Årskort bad

NA har haft annons i några veckor. Köp årskort på Gustavsvik till halva priset.
Motionsbad + Upplevelsebad + Sommarbad för 350 kr (ord.pris 700 kr).
 
Trodde först det var någon hake. Tidigare har ett årskort för enbart motionsbad kostat 1980 kr, men
nu kan man även gå in på upplevelsebadet och sommarbadet för nästan en tredjedel av priset.
Köp 3 istället för 1 och betala 1/3. Tog ett tag innan jag förstod att det var så (har iof inte riktigt fattat ännu hur det kan vara så billigt även till ordinarie pris).
 
Med tanke på att jag börjat simträna tyckte jag det kunde vara en bra grej. Kunna simma när som helst i ett helt år för 350 kr. Jag var inte ensam som tyckte det tydligen. 9000 andra Örebroare tyckte likadant. Eller förmodligen fler. Vet fler än jag som vände när vi såg kön. Det var en lång ringlande kö hela lördagen och söndagen. Insåg snart att för att tjäna ynka 350 kr var det inte värt att stå och köa i 2-3 timmar. Inte en chans.
 
Jag går gladeligen dit en annan dag och betalar 350 kr extra och få köa max 1 minut. Tycker att 700 kr är väldigt billigt för simning i ett helt år det med. Frågan är bara om det kommer vara proppfullt i bassängerna 2013 med tanke på att så många köpt kort? Eller köper folk bara för att det är billigt? Även de som aldrig simmar i vanliga fall? :)
 
 
 

Myslördag

Oj vad jag sett fram emot denna lördag.

Första ordnade långpasset med klubben. Fyra olika fartgrupper och olika distanser. 6.00-tempo, 5.30, 5.00 och gasellerna. Från 13 km till 25 km.
Jag sprang med i 5.30-gruppen i 13 km. Känns lagom att starta med. Kroppen kändes lite seg efter en tuff vecka men riktigt skoj att vara ett helt gäng som springer tillsammans.

Det jag sett fram emot ännu mer är en heldag i soffan. Bara slappa, mysa och ta det lungt. Just nu fika och skidor på tv. Sedan planera lite och läsa en bok. Till kvällen blir det nån eller ett par bra filmer.

Lördagsmys på hög nivå!

 

 

Bra och dålig men ändå samma

Samma pass, samma musik, samma lokal, samma ledare men ändå så olika.
 
Idag körde jag mitt 85 min spinningpass. Även förra onsdagen.
Förra onsdagen kändes det allt annat än bra. Idag kändes det kanon. Förra veckan var det stressigt på jobbet, jag glömde bort att äta mellanmål. Passet var inte i den salen jag brukar köra. Musiken strulade, lappen med borgskala/pulszoner satt inte så att jag såg den. Jag tappade fokus och svamlade mest.
 
Idag var jag lugn. Kom i god tid. Hade ätit mellanmål. Hunnit förbereda mig bättre. Kände mig mer självsäker och hade bättre koll på läget. Kände mig riktigt nöjd efter passet.
Boostad med energi.
 
Motionärerna har höga krav på sina ledare vilket jag tycker de skall ha. Men vi instruktörer är inte mer än människor. Vissa dagar är helt enkelt bättre än vissa och idag var det en sådan dag!   :) 
 
                                                                                                                                                                       

Endorfinkick

2000 funktionärer samlade på Kistamässan en hel helg. Svettisdagarna som är Friskis eget konvent. 160 olika pass/föreläsningar att välja på av hög kvalité. Dessvärre kunde jag bara välja 8 av dem, sedan var min helg full.

Lördagen inleddes med en föreläsning "Det blir alltid som man tänkt sig" med den mentala styrketränaren Olof Röhlander. Mycket positiv energi, inspirerande och rolig kille.

Första träningspasset blev core i 3D. Många bra övningar att ta med mig hem. Gäller bara att komma ihåg alla :)
Därefter löpteknik med Sunneborn. Mycket löpskola och olika tekniker att tänka på.

Avslutade dagen med spinning "Epic ride" med Jessica Claren. Annorlunda pass. Bra och jobbigt. Skönt att avsluta dagen med lite konditionsträning.

Söndagen började även den med en föreläsning. Distansträning med cykeltränaren Mattias Reck. Mycket bra även den. Flera saker jag kan ta med mig hem i min planering och träningstänk.

Pass nummer två var för att prova nåt helt annat, nämligen Crossfit. Fick testa pullups, stå på händer och hopprep. Fick lära oss från grunden och teknikerna. Grymt svårt! De som kör Crossfit är grymt vältränade.

Valde ett utomhuspass, löpintervaller med Lisa och Ruben McRae. Löpskola och korta intervaller. Först 2st 30sek, 45 vila, 1st 60sek. Två varv.
Därefter 15/15. 15sek intervall/15 vila i totalt 7 min. Sjukt jobbigt!!

Det avslutande passet "totalövningar" var tungt att köra direkt efter intervallpasset. Olika skivstångsövningar och några konditionsövningar.

Jag kommer förmodligen somna ovaggad ikväll med ett stort leende på läpparna :)
 
 
 

 

 
 
 
 

Investeringar

Denna vecka har min kortsamling utökats med två kort. Ett för inneträning i Tybblelundshallen där jag kan träna löpintervaller. Det andra så att jag kan simträna två gånger i veckan.

Har hunnit med två löpintervallpass och två simpass för säsongen. Nästa vecka är det dags att börja med långpass i löpning. Ser fram emot en härlig höst och vinter med mycket grundträning.
Lycka 💓

Rörlighetsträning

Har haft väldigt mycket att göra på sista tiden på jobbet. Full fart och dessutom en massa kurser på det.
Gillar att ha mycket att göra men stressar lätt upp mig så det är inte alltid så bra.
Har medvetet tagit det lite lungt med träningen efter förkylningarna som varit då jag haft så mycket att göra. Inte så bra att köra på för hårt med en stressad kropp.
 
Så i söndags när sambon tog en löptur beslutade jag mig istället för att köra yoga och core hemma.
Igår kväll hade jag bokat in oss på ett Flex-pass på Friskis.
Detta är beskrivningen:
Flex är ett pass som tränar och utmanar din funktionella rörlighet, den naturliga flexibilitet din kropp behöver.
Du mjukar upp och sträcker ut dina muskler en i taget, eller i totala övningar för hela kroppen. Träningskänslan är fokuserad med tydliga övningar. Musik ger energi att träna mjukt och dynamiskt.
Genom hela passet får du instruktioner och vägledning och kan träna rörlighet utifrån dina egna förutsättningar.
 
Kan bara säga att det gjorde gott för mig och även för Peter. Så skön känsla i kroppen under passet och även efteråt. Idag känns min kropp så mycket bättre.
Dessutom ger det extra energi att testa något nytt. Jag gillar gruppträning helt enkelt. Så skönt att bara vara deltagare för en gångs skull. Att bara fokusera på mig själv. Ja jag sneglade allt på Peter emellanåt för att se om han klarade av att göra övningarna. Såg allt lite stelt ut ibland =)
 
 
 
 
RSS 2.0