Inomhuspremiär

Idag var det dags för säsongens första inomhuspass i Tybblelundshallen. Tanken var att ta det lugnt. Ingen klocka utan bara ha kul och springa på känsla.
 
Inledde som vanligt med löpskola. Därefter intervaller.
3x30 sek + 4x7 min.
Fick för mig att det bara skulle vara 3 st intervaller så tryckte på rejält på sista varvet på 3:e intervallen. När alla började förbereda sig och prata om sista intervallen fattade jag först inget sedan brast jag ut ett nej inte en till.
Det var bara att bestämma sig och bita ihop och det gick ju bra. Dock inte lika fort som nummer 3 men inte långt ifrån. Kändes riktigt bra med tanke på första intervallpasset och med så pass lite löpning som det varit på sistone.
Massor med nya förmågor och många tjejer, kul!
 
 
 
 
 

Coltingpannkakor

På tiden. Jag har tänkt att prova göra Coltings pannkakor länge. Säkert ett par år men inte fått tummen ur.
Nu har jag fått upp ett större intresse för alternativ och nyttig mat så kände att det var dags att prova.

6 ägg
3 msk jordnötssmör
1 mosad banan

Till det åt vi turkisk yoghurt, hallon och blåbär.
Det kändes bra att äta pannkakor utan mjöl och socker. Riktigt gott! Peter tyckte de var lite gummiaktiga och matiga, men fick klart godkänt.

Coreutbildning

Haft en mysig, inspirerande, givande och lärorik helg på västkusten.

Startade helgen i Göteborg hos min bästa syster med sambo. Blev bjuden på mysig restaurang med tapas och rödvin. Sov över hos dem och på morgonkvisten begav jag mig några till mil söderut, till Kungsbacka.

Två givande och fullspäckade dagar på Friskis och utbildning i core.
En hel hög med glada och trevliga Friskisledare som var med på kursen och framförallt en härlig och duktig kursledare.

Nu är jag sugen att leta låtar och hitta övningar som jag gillar och bygga ett pass. Tanken är att efter nyår ska jag leda ett kombipass core/spin.
Riktigt laddad!

Det känns som en utmaning för mig att lära ut rätt teknik och även att stå i en sal och instruera. Det känns som stor skillnad mot att sitta på spincykeln, där jag känner mig trygg. Det blir nåt helt nytt. Spännande ska det bli!

 

 

Oct. 28, 2012

Simpremiär

Har haft planer på att gå på vår simträning med klubben länge. Vill lära mig crawla.
Har dock haft otur med förkylningar och kurser och annat just den tiden. Men ikväll hade jag inget att skylla på.
Sjukt nervös innan. Hade ingen aning om jag skulle känna någon eller om jag skulle känna mig sämst bland alla duktiga triathleter. Kanske skulle sjunka som en sten och få andnöd i vattnet.

Det gick över förväntan. Fick några små råd att tänka på. Det kommer dröja innan jag är en simmare men det är kul med utmaningar. En fördel när man börjar på noll är att det kommer gå fort till man är dubbelt så bra :)

Riktigt skoj var det! Nöjd och glad att jag tog mig dit. Snygg badmössa fick jag också.

Snabba skor

Nu är jag löpsugen!!
Vilat i 1,5 vecka. Halsont och febrig. Nu frisk men sympativilat med sambon efter helgens sista tävling, Växjö marathon.

Mina nya snygga skor anlände idag, ett par Asics skyspeed 3. Nu är jag sugen på att springa långt, springa fort och nöta snabba intervaller på bana. Galet läckra i orange och lila kulör.
Milen på 45 minuter snart? ;)

 

 

Nystart och lägga grunden

När man är hemma finns det mer tid att fundera och reflektera.

Suget att träna mer och leva nyttigt blir större, fast jag just nu lever tvärtom. Betydligt lättare att vara onyttig när jag är hemma och är sjuk. Orkar inte tänka, vara nyttig. Stoppar i mig det som är mest lättillgängligt för stunden.

Idag är jag dock piggare så med inspiration från inspiratören Lina blir det broccoli- och potatissoppa på menyn ikväll. (Tyvärr går det inte att länka vare sig från iPhone el. iPad)

Tävlingssäsongen är över för min del. Peter har sitt sista stora mål på lördag, Växjö marathon. Snart dags att sätta igång grundträningssäsongen. Blir lite laddad när jag läser cykeltidningen Kadens om nystart. Speciellt nu när jag blivit sjuk igen. Funderar på att äta lite extra bra och strikt kommande två veckor. Födelsedagar och sjukdomar gynnar inte direkt till ett bra och nyttigt leverne. Så nästa vecka kör jag igång en nystart.

Jag ska avstå från kaffe, socker, vitt mjöl (pasta, kakor, bröd), rött kött och alkohol. Samtidigt äta bra mat med mycket frukt och grönsaker. Jag börjar på måndag (varför alltid skjuta på det?), nej jag börjar redan imorgon!

Så alltså tors 18/10 - 31/10. Någon som är sugen att hänga med?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiration & bästa presenten

Plåga eller inspiration att läsa träningsbloggar när man är sjuk?

Bästa sambon kom precis hem med en påse uppmuntran till mig, cykeltidning, trisslott och apelsiner. Kärlek.

 

 

Igår blev jag väckt med tända ljus, blommor och ett litet paket. Paketet innehöll ett par simglasögon. Nu är jag taggad att börja simma. Legat i sängen och spanat på simprylar och crawlteknik på youtube.        

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Åldern tar ut sin rätt?

Jag ligger just nu nerbäddad med feber. Började känna av en sträv och torr hals igår och kände mig inte helt fit for fight. Det blev en lugn kväll och somnade skönt i soffan. Tänkte att det brukar kunna hända grejer efter en natts sömn. Det gjorde det också fast inte i positiv bemärkelse. Vaknade med feber. Så idag har jag legat nerbäddad hela dan och nyligen vaknat till liv. Det kan vara svårt att få i sig nåt att äta när man är sjuk. Fil med müsli, blåbär, pumpafrökärnor och torkade tranbär tillsammans med några färska plommon och grönt te med ingefära och kanel har blivit min måltid idag. 

 

 

Det har varit lite för många sjukdagar för mig i år. Kan det vara för att jag fyllde ett år äldre igår? ;) Nej det tror jag knappast. Snarare otur och kanske ett immunförsvar som är lite försvagat?

Jag försöker äta bra mat mestadels. Mycket grönsaker och frukt. Självklart blir det en och annan godsak ibland. Ibland mer och ibland mindre. Veckan som varit betydligt mer då det både varit kurs och födelsedagsfirande.

Tycker det är oerhört intressant med god och nyttig mat. Äter gärna mat lagad från grunden med bra råvaror. Ibland tar dock latmasken och godisråttan över. Det gäller bara att hitta en bra balans där det nyttiga tar överhanden.

 

Träningssöndag

En söndag full med träning, men inte så fysisk sådan.

Varit på föreläsning i Tybblelundshallen med SISU och J2 performance. Ett block med teori och ett block med övningar. Temat var fysträning.
Vissa saker var för de som utövar eller tränar bollsporter. Men ett flertal övningar passar även för oss som utövar "linjär" sport såsom löpning. En hel del matnyttig information fick vi med oss hem.

Har precis dragit på mig mina nya 2XU compression calf guard. Laddar för lite intervallträning i Markaspåret med AIK.
Peter stannar hemma och vilar. Han körde grymma 33 km löpning igår.

Superlördag

En underbar lördag med klarblå himmel och strålande sol.

Pigg och utvilad. Efter en god frukost tog jag en skön löptur runt naturreservatet. Kroppen hade inte helt vaknat till liv så blev ett lite lugnare tempo. Sträckan blev 9 km och tempot 5:25. En underbar start på dagen.

Bara att svida om till nästa träningspass. Core på Friskis och även uttagning. Nya spännande planer på gång. Riktigt skoj!

Efter en dusch och lite mat tog vi en utflykt till Kumla och cykelcrosstävling. Kul att se lite duktiga cyklister och fina cyklar. Har lite dålig koll på de tävlande men kul ändå att se nåt nytt.
Passade på att bjuda in oss på lite fika hos min mor o styvfar.
Snart dags för middag på stan med goda vänner.

Som sagt en superlördag!

Positiv stämning

Det blev lite småstressigt imorse när jag kom till Friskis.
Anlände ca 6.45 då mitt Spinningpass startar 7.00. Friskis öppnar 6.30, men det var fullt med folk utanför när jag kom dit. Det hade blivit ett missförstånd med den som skulle öppna.
Fick släppa in alla och vissa var väldigt negativa.
 
En av mina motionärer berättade att hon sagt till dem i kön att vara lite positiva. Tänka på att det är fredag. Inget allvarligt har hänt. Man är ju inte mer än människor, folk kan försova sig eller annat.
Du är frisk och är här för att träna. Var glad för livet.
När någon sa att de skulle skriva en insändare till Allehanda sa hon att det är typiskt gnälliga närkingar. Människorna i kön skrattade och blev gladare. Hon spred en härlig stämning bland de gnälliga morgontrötta personerna.
 
En stor eloge till henne. Se det ljusa och positiva istället för att se det svart.
Härliga underbara fredag. Ha en underbar helg alla söta där ute.
 
 
 

Starka ben

 

Inte just idag kanske, men de kommer bli. Nyss hemkommen från en 7,5 km löptur. Första 5 km i ett fint tempo. Därefter kändes kroppen tung. Förmodligen söndagens benpass och tisdagens 85 min spinning som satt i benen.
Avslutade mitt träningspass med 15 min i hemmagymmet. Plankor, armhävningar och rygglyft. Jag är helt kär i vårt nya hemmagym!

Nu är det dags för dusch och sen iväg till granntjejerna för vin, Dallas och mys. Här hemma är det killkväll, Champions legue.

 

I väntan på jul

Det är inte riktigt dags ännu. Men så fort kylan kommer tycker jag att det börjar bli dags för lite glögg. Här väntar vi inte på första advent utan börjar redan i november.

Vill du inte vänta så länge går det redan att förhandsbeställa årets glögg, Blossa 12.
Blossa 12 är Yuzu Ingefära. Den japanska yuzufrukten som påminner om grapefrukt och mandarin i ett möte med vår svenska glögg med en kryddig touch av ingefära.

 

Premiär

Igår hade jag premiär i vårt nya uppdaterade hemmagym.
Det känns grymt bra att kunna köra ordentliga styrkepass hemma.

Uppvärmning och nedvarvning bestod av yoga-övningar.
Därefter blev det fokus på ben, bål och balans. Övningar på balansplattan. Mag och ryggövningar på min nya favoritboll. Benböj med skivstång. Utfall med kettlebells. Kettlebellssving. Fick även med några övningar för armarna.

Idag känner jag en skön känsla av träningsvärk i kroppen.

 

RSS 2.0