Fika

Dags för förmiddagsfika. Inte alls sugen på något sött fikabröd. Ingen frukt hemma. Vad gör man då?

Tur att det finns lite i frysen. Tina lite frysta bär. Blanda vaniljpulver i kesella och servera till bären. Mums förmiddagsfika.

Min hjälte

Lidingöloppet avklarat för sambon. Målet var att ta medalj, alltså under 2:15. Jag var ännu en gång med och supportade. Känns som det var en evighet sedan jag sprang en tävling själv.

Misströstar inte då jag tycker att det är kul att vara där, känna stämningen, spänningen och att se alla duktiga löpare. Stod en stund strax innan 20 km och kikade på loppet. På de 20 min jag stod där hejade jag på 13 personer som jag kände. Jag känner mig delaktig på nåt vis ändå trots att jag inte själv deltog. Speciellt eftersom jag var ett stöd åt sambon.

Stod vid målet ca 2:05 efter start. Hjärtat började slå snabbare vid 2:10. Frågan var vilken tid han skulle springa på?
Under 2:15 var jag nästa säker på. Förra året missade han medaljen på 3 min så i år var det dags. Tiden tickade på och hjärtat slog snabbare. 2:14, och fortfarande ingen Peter. Nu började jag bli riktigt nervös. Skulle han klara det?
Nej tyvärr. Tiden blev 2:16:11. Jättebra såklart men surt att ändå missa medaljen. Terräng är speciellt och Lidingö är ingen lätt bana. Jag är i alla fall stolt!

Onsdagsmys

Onsdag är lika med mys med granntjejerna. Onsdag är lika med vinprovning. Onsdag är lika med tjejsnack. Onsdag är lika med Dallas.
 
Skönt med ett avbrott mitt i veckan. Stress på jobbet och hem och laga mat och betala räkningar. Då är det skönt att gå bort och släppa allt. Äta lite gott, prova ett nytt vin och umgås med trevliga tjejer.
 
Igår provade vi ett lättdrucket vin från Kalifornien, Concannon Glen Ellen Reserve Old Vine Zinfandel. Inget märkvärdigt men ändå gott. Passade ypperligt till de suveränt goda ostarna som vi fick till.
Förra onsdagen var det grilltema hemma hos mig.
 
 
 
 

Hemmagym

Jag är så laddad att bli starkare. Idag blev det ett pass på gymmet. Ett skönt program för hela kroppen med fokus på ben och bålstabilitet ihopsatt av min fystränare. Inga maskiner utan lösa vikter, skivstång och trx. Jag måste erkänna att jag gillar att styrketräna. Gillar känslan att känna mig stark och grym. Desto starkare kommer jag dessutom bli. För nu har jag bestämt mig. Det kommer bli regelbunden styrketräning framöver.

En sak som kommer underlätta styrketräningen är vårt utbyggda hemmagym. Vi hämtade ett paket idag med beställda grejer, en fitnessboll, kettlebells, skivstång och lösa vikter.

Oj vad stark och grym jag kommer bli! ;)

Svettisdagarna

 
Varje år anordnar Friskis & Svettis ett konvent - Svettisdagarna i november i Kistamässan. Två fullspäckade dagar med massor med rolig träning och föreläsningar. 106 olika pass och föreläsningar att välja mellan. Det är som att välja godis ur en stor godispåse full med lyxiga godbitar. Inte det lättaste att välja vad man vill göra. Skulle jag välja allt så skulle konventet behöva pågå i en hel vecka.
 
Nu har jag valt. Förra året blev fokus på Spinning. I år har jag bara valt ett Spinpass. Vill testa lite nytt.
En härlig mix av föreläsningar, löpträning, spinning, core och crossfit. Jag längtar!  
 
Ett urval:
 
                                                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sköna måndag

Startade dagen med att leda ett Spinningpass kl.7.00. Härligt uppvaknande på veckan. Sambon sällskapade.

Jobb hela dagen. Som vanligt går dagarna i raketfart. Mycket att göra och väldigt varierande.

Efter en hel dag på arbetet var det dags att bege sig upp på stan för en fika med bästa väninnan som var nyförlovad och nyligen hemkommen från mitt favoritland Italien. Trevligt med tjejsnack och mys.

Därefter dags för yoga. En träff med barndomsvän i tights stående i hunden. Det var grymt skönt att sträcka ut kroppen. Förundras varje gång och frågar mig själv varför jag inte yogar oftare. Underbart skönt för kropp och själ.

Måndagar är inte så dumma. Nu mys i soffan med älsklingen.

 

 

Att blicka längre fram

Ibland får man inte stirra sig blind på det som händer just nu. Det gäller att lyft blicken framåt.
Har haft lite små motgångar på sistone. Inställda tävlingar och träningspass bland annat. Det gäller att inte gräva ner sig för att det inte blir som man tänkt. Lättare sagt än gjort ibland.
Jag känner ändå att jag har lyckats rätt så bra denna gång.
 
Först var det Blodomloppet (10 km) jag fick hoppa över pga förkylning. Därefter Norasjön runt (21 km).
Nu har jag även tagit ett beslut att hoppa över helgens Salomon trail tour. Ännu en gång får jag stå vid sidan av. Supporta och heja fram min sambo istället för att delta själv. Det gäller att se det positiva i det. Ge energin till partnern istället för att gräva ner sig. Jag lyfter blicken framåt och ser alla möjligheter som finns bakom horisonten istället.
 
Nästa år kommer dock inte Cykelvasan finnas i min horistont. Vi tog ett beslut att inte anmäla oss idag (platserna tog slut på 26 min, helt sanslöst). Jag spånar på andra ideér för min horisont.
 
 
 

Starka ben

Att starta lördagen med ett långpass löpning kan knappast bli bättre. 10 grader ute och härlig frisk luft att andas.
Har längtat efter löpningen och hoppas nu att jag håller mig frisk och skadefri så jag kan nöta på.
Morgonens runda blev 15,9 härliga kilometer tillsammans med min klubbkompis Pernilla. Härligt prattempo. Tiden och kilometrarna bara springer iväg när man pratar under hela rundan. Socialt och bra träning.

Mjölk ger starka ben sägs det. Provar en mjölk med smak av blåbär med extra protein mixat med en mosad banan. Mums återhämtningsdryck efter passet.

Nu blir det vila, städning och firande av födelsedagssambo. Tjocka släkten och vänner kommer på tilltugg och fika på eftermiddagen.

Husmor och Skogsmulle

Återhämtning för Peter och kurering för min del. Det blev en tur i skogen och Skärmarbodabergen på förmiddagen. Andas skogsluft och njuta av naturen och varandra. Tycker vi alltid blir så djupa och filosofiska under våra skogspromenader.

Eftermiddagen tillbringades i köket.
Bakade Philadelphiabullar till födelsedagskalas nästa helg.
En sats med fröknäcke. Populärt i lchf-kretsar. Mycket goda! Kan rekommenderas.
Fortsatte i lchf-anda och lagade kassler- och blomkålsgratäng.
Är inget fan av lchf men tycker att det känns bra att dra ner på kolhydrater ibland. Stora lass med pasta, potatis eller ris kan gärna ersättas med grönsaker eller annat. Har tänkt om lite i matlagningen och känns som vi är inne i ett bra tänk med nyttigare mat.
Nu var inte Philadelphiabullarna speciellt nyttiga, men ack så goda.

Världens bästa

Stolt över Peter som sprang Norasjön runt 21 km idag på tiden 1.25.20. Imponerande som vanligt. Min allra bästa sambo!

Så glad när vi kommer hem och det hänger den sötaste påse på ytterdörren. Tack bästa fystränaren och coachen!

Glad ändå trots att jag själv inte kunde delta idag. Kärlek och uppskattning på hög nivå.

DNS

Did not start.

I början av veckan började det kännas bra. Förkylningen var på väg att försvinna ur kroppen.
Tränade på och kände i onsdags att jag kände mig sämre. Två dagar vila framför mig skulle göra gott inför lördagens lopp, Norasjön runt, 21 km.
På torsdagen blev snuvan värre och fredagen var sådär. Ska jag springa eller inte?

Tog beslutet imorse att inte springa. Vilar en dag till och fokuserar på att bli 100% frisk. Sedan komma igång igen med träningen, fokusera på löpning och styrka kommande veckor.
Jag har ju Sälen trail run i september och Åstadsloppet i oktober att satsa på. Så bara att fokusera framåt istället.
Idag blir fokus att coacha sambon istället.

Nu siktar vi mot stjärnorna.

 

Det känns

Vaknade pigg och alert utan några skavanker.
Nu några timmar senare börjar det streta lite här och var. Börjar känna en tillstymmelse till värk i låren,
börjar även känna smått i armar, mage och rygg.
TRÄNINGSVÄRK som kommer krypande  :)
 
Igår var det genomgång med min fystränare, av det styrkepass som jag skall köra en gång i veckan framöver.
Jag är så taggad att bli starkare. Laddad till tusen.
 
Idag är det även premiär för mitt nya Spin 85 min pass. Livet leker :)
 

Distanspass

Finslipar på det allra sista. Cyklar igenom mitt pass lite lätt på trainern. Jag har en bra känsla. Är säker på att jag kommer älska att köra mitt nya pass.

Nu ska jag bara se till att bli helt frisk från snuvan. Dagens långpass löpning fick utebli pga snuvan. Nu siktar jag blickarna mot tisdagens distanspass på spinningcykeln.

Välkomna på 85 min spinning distans!

RSS 2.0