BBC mamma

Stora delar av min helg tillbringades i Stockholm. Åkte upp på fredagen för att hinna umgås med min syster som flyttat till storstaden. Hemmamys tillsammans. Upp tidigt och bege mig in till stan för en dag full med träning och föreläsningar - BBC mamma. Ett träningskonvent anpassade för mammor och gravida arrangerat av Mela och Sofia. En dag full med glädje, träning, svett, kunskap och inspiration.
 
 
Första passet på dagen var H.I.T.mama med Anna. Högintensiv intervallträning i Tabataform med diverse olika övningar där vi körde i par. Efter det föreläste Anna om träning under graviditet. En bra och gripande föreläsning.
 
Efter lunch startade vi med passet Kick Ass Mamas med Lofsan. Ett gruppträninspass i cirkelform med många bra övningar som både passar gravida, mammor och marathonlöpare. Efter passet föreläste hon om träning för mammor. Fick bra tips av båda tjejerna om bra övningar och vad man bör tänka på som gravid och som nybliven mamma. Två tjejer med stor kunskap och erfarenhet.
 
Vi avslutade dagen med ett spinningpass med Andrea. Jag var lite mör i kroppen och ville inte trycka på för mycket. Var ett tag sedan jag tränat så intensivt under en och samma dag. En annars perfekt avslutning att få trampa ur benen med ett pass som aldrig blev för tufft. Nu fegade jag nog lite också med tanke på att inte ta slut helt.
Det är nåt helt annat att inte riktigt kunna ligga på topp och bara tokköra, något som jag annars gillar. Kroppen min reagerar lite annorlunda just nu. Inte lika pigg och alert som vanligt.
Det kändes rejält på söndagen att jag inte kört så hårt på länge. Träningsvärk och sliten. Fick vila några timmar i soffan på eftermiddagen för att orka.
Helgen har varit väldigt inspirerande och givande på alla sätt och vis. Tar med mig kunskapen hem och tar med mig några övningar direkt till mitt eget pass. Kommer blir lite justeringar framöver.
       De flesta bilderna är lånade av Träningsevent.se
 
 
 
 
 
 

Fylld

Nyss hemkommen från en tripp till Stockholm. Trött men glad.

Har med mig hem en full goodiebag med godsaker i: yogabok, bodylotion, juicer, strumpor, träningstop och annat smått och gott.
Även påfylld själv med en massa annat. Full med endorfiner, träningsglädje, kunskap, inspiration, systersmys och en kropp med härligt skön träningsvärk.

 

 

Vitaminer och antioxidanter

Finns det något bättre än ett välfyllt kylskåp inför helgen? Grönsakslådan och fruktfatet hemma fullkomligt svämmar över. Jag älskar frukt och grönsaker. Goda sallader till maten, maträtter fulla med färgglada grönsaker, smoothies, fruktsallader, mums!
I helgen tänker jag frossa i vitaminer och antioxidanter. Inte av någon särsklid anledning utan bara för att det är så gott och för att min kropp är så värd det.
 
 

Vänskap

Det finns olika typer av vänskap. En typ är en ganska ny sådan, bloggvänskap. Antingen kan man vara vänner via webben och bloggar. Läser varandras bloggar och kommenterar, men man har aldrigt träffats i det verkliga livet.
Sedan finns det en variant av detta som leder till något djupare där man även börjar ses utanför cyberrymden, i det verkliga livet. Betydligt trevligare att kunna se den andra personen, höra dennes röst och man kan hitta på saker tillsammans.
 
På sista tiden har det inte funnits så mycket tid och ork kvar till bloggen och vänskap på bloggen via kommentarer. Istället har det blivit lite mer vänskap i det verkliga livet. Förra veckan träffade jag till och med två av mina relativt nyfunna vänner som jag träffat via bloggvärlden. En lunch på Stora Örebro med positiva och energiska CykelOla och en lördagsfrukost på Java tillsammans med fystränaren och glädjespridarden Malin-Charlotta.
Tacksam för det positiva som bloggen fört med sig. Nästa helg bär det iväg till Stockholm, delvis pga bloggandet. Annars hade jag säkerligen inte haft koll på att det var en passande händelse just nästa helg.
 
 
 

Sömn

Sömnen är A och O för mig. Mår inte alls bra om jag inte får sova.
Kan riktigt längta efter sängen och att få sova ibland. Just nu sover jag lite väl mycket. Hade önskat att det var betydligt mindre, men vad gör man när man inte orkar vara vaken? ;)
 
Fick höra en sak idag som gjorde mig riktigt upprörd. En person jag känner som är överhopad med jobb gick in till sin chef och sa att jag orkar inte driva detta projekt alldeles själv utan hjälp. Jag kan inte ens sova om nätterna för allt bara snurrar runt. Vad får han till svar? -Tror du att du är ensam om att inte sova? Sen hånskrattade lite och började prata om annat. Blir både arg och ledsen att många chefer saknar empati och du ska inte minsann tro att det är så lätt alltid. Det har det aldrig varit förr. Det var nog väldigt vanligt förr i arbetslivet. Dock accepterar nog inte vi yngre detta. Vi värdesätter vår familj, våra vänner och vår fritid och kan inte lägga all tid och energi på jobbet.
Nej nu blev jag upprörd igen.
 
 
 

Påsk i fjällen

Det har redan gått en vecka på hemmplan sedan vi kom hem från fjälls. Ännu en påsk i det vacka Funäsfjällen. Alltid lika härligt! Fick dock åka hem lite tidigare i år då min far fyllde 60 år, men då fick vi ju det bästa av allt. Både en fjällsemester och umgänge med familjen under påsken. Helt perfekt!
 
Började tyvärr första dagarna med halsont så fick bli andra typer av aktiviteter mot vi brukar. Jag tog snövesslan upp på fjället medan Peter tolkade efter med skidorna. En lunch uppe på toppen i Kariknallens toppstuga. Därefter fika ute i solen. Satt och njöt en stund innan jag tog vesslan ner igen medan Peter skidade ner.
 
Dag 2 hyrde vi skoter. Pratat om det ett flertal gånger men det har inte riktigt lockat plus att det kostar rätt mycket pengar. Passade dock bra med halsont. Var rätt kul men jag föredrar nog ändå skidåkning.
 
Hann med två dagar i slalombacken och två dagar på längdskidorna, mestadels i strålande sol. Vissa molntäcken kom in stundtals.
Annars en toppenvecka med mycket aktviteter och även mycket slappande i vår fina stuga i Bruksvallarna.
 
 
 
 
 
RSS 2.0