God Jul

Ha en underbar jul alla fina!
Själv ska vi fira i dagarna fyra. Så är det med en stor familj.

Ät gott, njut av varandra, slappa men ta gärna en promenad och njut av frisk luft (hade gärna skrivit det fina vintervädret, men tyvärr är det varmt, grått och regnigt).

Peter inledde julafton med sedvanlig julaftonslöp. Hoppas att jag kan vara med nästa år. Börjar suga riktigt i löptarmen.

Två bloggare i familjen

Jag kan inte tro att det är sant.
Min sambo är ingen bloggare. Har fnyst lite åt mig emellanåt. Nu är det dock en annan ton här hemma :) Nu består vår familj av två bloggare. Peters blogg kan ni läsa här:

http://www.runnersworld.se/blogs/petersvenson/index.htmStyrketräning på dagtid

En oplanerad gråmulen torsdag. Vad hittar man på då?
Bianca och jag bestämde (eller kanske bara jag :) oss för att åka till Friskis en stund och gymma lite. Det är tillåtet att ha med barn i gymmet på vardagar före kl.14 förutsatt att de sitter i bilstol eller i barnvagn. Väldigt bra! Har dock inte utnyttjat det tidigare då jag tyckt att jag lika gärna kan köra hemma. Men blir inte alls så fokuserat hemma. Dessutom trivs Bianca mer i bilstolen än babysitter el. filt hemma. Så det blev en perfekt förmiddag med 10 min crosstrainer och ca 40 min styrketräning.
Kanske blir att planera in ett sådant pass i veckan efter nyår. Gäller att passa på när man kan lyxa till det med träning på dagtid. Ska jag bli stark 2014 så gäller det att kunna köra lite hårdare och tyngre vilket är svårare att få till hemma.
Efter passet trängdes vi med pensionärerna på Willys. Inhandlat julskinka, grötris, glögg, vörtbröd, pepparkakor och julmust till vår grötbjudning med hela vår familj på söndag. 
 
 
 
 
 
 
 Mammaträning

Nu är vårens schema släppt. Jag kommer från 15/1 veta vad jag och Bianca ska göra på onsdagar kl.10.30. Leda corepass.

Nytt för nästa år är även ett jympamammapass på torsdagar. Kan nog bli att jag går på det ibland också. Inte för att jag är någon jympatjej men smidigt med pass mitt på dagen där bebisar är tillåtna. Förhoppningsvis kommer jag kunna springa en hel del 2014. Men om vädret inte lockar är det bra med alternativ. 

Har gått på mitt andra spinningpass och det kändes riktigt bra. Lite svagare i bålen mot normalt men kände mig rätt stark. Dags att lägga in cykling/spinning i mitt veckoschema. 1 pass spinning och 1 pass trainer per vecka är planen.

2014 kommer jag vara stark! :)
Status och shopping

Jag har varit på efterkontroll, exakt 9 veckor efter förlossningen. Fortfarande lite svag i bäckenbotten vilket jag misstänkt och känt. Har nog slarvar lite med att knipa de 60 st rekommenderade varje dag. Blir en sekvens plus några fler vid mammamage-appträningen. Dessutom några extra vissa dagar när jag sitter och ammar. Men erkänner att det finns dagar då jag inte kniper en enda gång. Bättring på det!
Väntar därför ett tag till innan jag börjar springa. För mig ligger cyklingen lite varmare om hjärtat än löpningen så det känns inte som hela världen att vänta med löpningen så länge som jag kan cykla.

Efter kontrollen blev det lite shopping. Mest grejer till Bianca och hennes rum som just nu mest är ett kaos med tvätt, vagn, skidpulka och andra saker. Nya tavlor, kuddar, lakan och gardiner. Återkommer med foto senare när kaoset är borta.


Premiär

Många premiärer har jag framför mig. Idag var det premiär på spinningcykeln. Bokade mig spontant då det planerade styrelsemötet för Örebro AIK (har blivit invald i styrelsen och dags för första styrelsemötet för min del) sköts en vecka. 

Stod inte upp så mycket utan blev mest sittande cykling. Stod kanske upp ca 1/3 av de stående partierna på passet. Känns i magen vid stående så med tanke på att jag skyndar långsamt tar jag det lugnt. Jag är bara så nöjd över att kunna träna och svettas. Behöver inte vara tokkobbigt och stenhårt. Den tiden kommer. Fokus nu är på att bygga en stark grund. 

Nya frukostvanor

Förr åt jag alltid havregrynsgröt till frukost, men senaste åren har det blivit naturell fil, någon tärnad frukt och müsli.
Gröt blir alltid godast gjord i kastrull och tycker det tar för lång tid på morgonen (om nu ca 4 min är så lång tid av ens liv :). 
Jag är en periodare när det gäller frukost och har nu när jag är hemma och mammaledig inlett en ny period, en grötperiod.
Idag blev det gröt gjord av fiberhavregryn, kruskakli, krossade linfrön, pumpakärnor, solrosfrön, ägg, tärnat äpple och kanel. En hård macka, en mugg Earl Grey te och egen färskpressad juice av apelsin och ananas. 
En bra start på morgonen och en ny vecka.
Dags att öka lite smått

Idag blir lilla Bianca 2 månader. Hon växer så hon knakar och utvecklas från vecka till vecka. Nu ler hon och jollrar åt oss. 
Idag har hon dock nästan sovit hela dagen. Sliten tror jag efter gårdagens inflyttnings- och 30-årsfest. Kalas idag också, kusinen som fyllde 4 år. Stolt liten kille när tårtan dukades fram.

In på tredje månaden och dags för mamman att öka sin motion ett snäpp. Idag blev det ett lugnt och kort pass på trainern. 20 svettiga men sköna minuter.
Imorgon är jag bokad på spinning. Nästan lite läskigt ;) RSS 2.0