Tredje gången gillt?

Gjorde ett tredje försök till promenad på kvällskvisten denna vecka, men kroppen sa blankt nej. Eller inte kroppen, snarare enbart magen som protesterar. Fick vända hemåt eftersom det inte alls kändes bra. Lite snopet att inte kunna aktivera mig. En ny och annorlunda känsla. Har tio veckor kvar av graviditeten och hoppas verkligen inte kroppen ska säga ifrån mer.

Hoppas innerligt att cyklingen fortfarande fungerar. Nästa vecka är det jobb igen och jag cyklar alltid till jobbet. En skön stund till och från jobbet att rensa huvudet och få frisk luft. Vill verkligen inte behöva ta bilen redan. Tänker positivt och tror att det fortfarande fungerar. Återkommer nästa vecka om det.

Erkänner att jag blev lite frustrerad när Peter gick ut på sin löprunda och jag fick vända åter från min planerade promenad. Men jag är inte den som deppar ihop utan letar möjligheter. Det fick bli ett 20-minuters styrkepass i gröngräset istället. Benböj, balansövningar, armar, rygg och lite mage anpassade för min gravida kropp fungerade fint. Skönt att kunna göra nåt då jag annars blir lätt rastlös. Denna semestervecka har varit extremt lugn och avslappnande. Välbehövligt, men det finns en gräns. Vill gärna ha lite rörelse och fysisk aktivitet för att må bra.

Att vara gravid

Vissa stunder älskar jag det. Känner mig snygg och hyfsat smidig. Vissa stunder är det inte lika kul. Känner mig otymplig, magen stramar och jag har svårt att röra mig.

Men att vara lite osmidig och inte kunna leva som vanligt är inte så farligt i det stora hela. Är ju egentligen en väldigt kort tid och går ändå väldigt fort. Precis gångna 30 veckor och 75% av tiden avklarad. Känner den lilla varelsen mer och mer. Det sparkas och grejas för fullt där inne. Väldigt fascinerande och overkligt. Mysigt samtidigt som det nu börjar bli lite jobbigare att sova. Har vaknat ett par gånger på natten av rejäla sparkar i sidan.

Sista veckan har det hänt saker. Jag är inte alls lika smidig. Försökte mig på en promenad igår kväll men blev bara 30 minuter då det kändes som om magen vägde minst 30 kilo. Övriga kroppen var så pigg. Pigga ben och armar som ville springa fort fort. Det är bara att inse mina begränsningar. Vissa dagar går det bara inte. Så är det bara, men jag blir inte ledsen för det. Den tiden kommer och jag gläds istället åt det växande livet där inne.

Växer i färdriktningen

Snart bara 10 veckor kvar. På måndag passerar jag v.30. Tidigare kändes "nåtpå30" väldigt avlägset. Det går fort. Har gått både sakta och fort. Nu under semestertider går det extremt fort. Älskar ledigheten. Eller ledigt och ledigt :) Är inte på jobbet men har slitit nu i 1,5 vecka med att bygga friggebod och växthus hemma. Väldigt skoj men lite slitsamt. Tanken med morgonträning under semestern har fått utebli. Räcker gott och väl att hålla igång minst 8 timmar varje dag med att bygga. Tror dock vi tar lite semester nu innan det är dags att börja arbeta igen. Behöver ladda batterierna inför slutspurten.Mera färg

Det är inte bara i hemmet man blir glad av färg. Vem blir inte glad av att sätta på sig ett par färgglada skor. Insåg när jag tittade på våra löparskor att de är väldigt färgglada. En del av vår Asics-samling hemma. Ett par skor för varje tillfälle.

Inatt drömde jag att jag var ute på en löptur och jag bara flög fram. Börjar bli rätt sugen på en löptur :)

.

Färg

Sommar och sol just nu vilket man blir glad av. Färg är något annat som man kan bli glad av. Köpte nya handdukar och tvålpump till badrummet i fin ceriserosa kulör. Blir glad varje gång jag kommer in i badrummet :)

.

Rea-shopping

Magen och bäckenet växer så det knakar :) Har växt ur alla mina tighta kläder för länge sedan. Vill helst inte shoppa för mycket nytt som jag ändå inte kan använda efter graviditeten, men en hel del måste inhandlas. Gäller att handla lite smart dessutom, som saker som jag kan använda även efter graviditeten. Magen kanske inte blir sitt vanliga platta jag dagen efter förlossningen heller, så kan nog vara bra att utöka träningsgarderoben med några fler loose-varianter.
Nu har Röhnisch 50% på en del plagg så det är bara att passa på, vilket jag gjort.
Köpte mig två linnen, ett i grönt och ett i grått/gult. Brukar mestadels snöa in mig på olika kulörer av rosa men tänkte att denna gång skall jag utöka i några andra färger. Beställde även med några par av favorittrosorna i microfibrer. Nu kan det bli en massa träning på semestern =)
 
 
 
 
 
              
 
 
 

Styrketräning

Smygstartade med att fira in semestern lite med ett kort styrkepass hemma innan sista arbetsdagen inför semestern. Var flera veckor sedan förra passet. Blir lika frågande varje gång jag kör ett pass varför jag inte gör det oftare. Älskar ju det.
Har visserligen svaret. Tidigare kunde jag lätt klämma in ett pass mellan alla andra saker. Heltidsarbete och andra aktiviteter fanns det alltid tid för träning. Nu har det varit väldigt mycket grejande inför hemmabygget och andra inköp som har tagit mycket tid. Nu under graviditeten är det inte lika lätt att klämma in ett pass. Efter 8 timmars arbete och kanske 2-3 timmars fixande efter jobbet behöver min kropp vila lite. Bäst att lyssna på kroppen och bebisen.
 
Nu under semestern ska jag iallafall kunna få till träningen lite bättre. Mer tid kommer finnas. Längtar!
Underbara fredag och sista dagen på arbetet på några veckor. Lycka!
 
 
 
 
 
 
 
 

Njut av semestern

Nedräkning till semestern har börjat. Fyra lediga veckor. Tid för avslappning, rörelse, slappande, jobb, umgänge, ensamhet.
 
Våra veckor är rätt så planerade men samtidigt inte. Alla veckorna är styrda till diverse resor och aktiviteter men samtidigt väldigt fria under veckorna. Tanken är att ha en grov plan men som har utrymmer för diverse spontana saker beroende på väder, vind och humör.
 
Några tips för att få en skön och stressfri semester:
  • Sov så mycket du har lust med.
  • Sänk tempot.
  • Gör det motsatta mot vad du brukar göra. Är du jätteaktiv på jobbet – ta en passiv semester. Är du passiv på jobbet, exempelvis sitter mycket, rör på dig mycket.
  • Planera inte för mycket. För mycket planering kan också skapa stress.
  • Sänk ambitionsnivån och ta dig mer tid till att vara spontan och tid att vara för dig själv eller tillsammans med andra.
  • Skapa kommunikationsfria zoner. Stäng av mejl och mobil och ta en ordentlig paus från jobbet.
  • Njut! Semestern är till för att njutas och inte en massa krav.
 
 
 
 
 

Projekt

Förra veckan blev det i stort sett ingen träning alls, om man inte räknar med mina 54 km transportcykling. Endast en ynka 35 minuters morgonpromenad.
Fullt upp med annat såsom bjudning för granntjejerna, handla virke på bygghandeln, Ikea-besök, träffa en söt nytillkommen bebis, heja på när Peter sprang halvmarathon, träffa syster som var hemma från Göteborg, spela minigolf, fika på stan med fin vän och sätta igång med vårt hemmaprojekt på allvar. Det är inte svårt att fylla tiden med saker.
 
Det är snart semester och vår plan är att göra klart vårt hemmaprojekt innan bebisen kommer, så att vi till nästa säsong kan njuta av vårt nya fina växthus/orangeri/lounge och friggebod. Nedan kan ni se Peter i full fart med att bygga stommen till friggeboden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0