100 dagar

I början kändes det som en evighet till dagen D. Idag är det precis 100 dagar kvar ( ja med några veckor hit eller dit, chansen att det blir just 6 oktober är kanske inte så stor).
Nu börjar det iallafall bli väldigt påtagligt. Inte alls lika smidig och betydligt tyngre med diverse småkrämpor. Annars mår jag finfint.

Hemma är det full fart med påbörjat byggprojekt.
Imorgon kväll är det dags för halvmarathon ett par mil utanför Örebro. Det enda och första halvmaraloppet jag sprungit. Blir onekligen sugen att springa men i år är jag åskådare då Peter skall springa. Nästa år kanske?

Jordgubbar är sommar

Det blir mer och mer en matblogg än en träningsblogg :) Tanken med min blogg är visserligen en mix av träning, inredning, mat och leverne. Fokus har dock blivit på träningen även om jag har många andra intressen.
Nu när jag inte tränar lika mycket som tidigare så blir det självklart ett annat fokus.
 
Tisdagar innebär mat och dryck med granntjejerna. Denna vecka var vi hemma hos mig. En ljummen och otroligt skön kväll då vi satt ute till 23 på kvällen. Drycken för kvällen var en bubblande rosé med smak av jordgubb och vattenmelon, Blossom Hill. Jag smuttade lite för att få känna smaken. Riktigt god. Kändes lite söt och vi funderade på om den skulle vara god till mat. Enligt rekommendationer passar den till asiatisk mat. Nu blev det inte asiatisk mat utan en lax i ugn med färskpotatis som toppades med vitlöksolja, soltorkade tomater, ruccola och ost. Vinet passade mycket bra till maten.
 
Till desserten smakade den inte lika bra. Blev lite besk tillsammans med det söta. Ett mycket gott vin att dricka ljumma sommarkvällar. Kan rekommenderas! Jag sparar för att komma ihåg till nästa sommar när jag också kan dricka.
 
Till efterätt hade jag gjort en pannacottapaj.
 

Botten:

14 Digestivekex

100 g smält smör eller margarin

Fyllning:

3 dl grädde
1 dl socker
3 gelatinblad
½ l jordgubbar
200 g cream cheese

½ l jordgubbar till garnering

Blanda kexen och det smälta smöret i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbara kanter och ställ den svalt i kylskåpet medans fyllningen görs.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Sjud grädde och socker i en kastrull tills sockret har lösts upp. krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något.

Kör jordgubbar och creem cheesen i en matberedare. Hälles ner i grädden och rör till en slät smet. Bred smeten över pajbotten och ställ allt i kylskåpet några timmar till pajen stelnat.

Garneras med jorgubbar och avnjutes.

 
 
 
 
 
 

Sommardryck

Tisdagkväll innebär middag, vin och umgänge med granntjejerna. Igår var det bubbel som skulle testas som dryck. Till det fick vi supergod fisksoppa och vitchokladpannacotta till efterätt.
Det var Petters kollektion P.LEX som vi testade. En variant med alkohol i och en utan.
 
P.LEX Pure 0% är en naturligt alkoholfri dryck gjord på druvmust av Proseccodruvor och friskt källvatten, ett perfekt alkoholfritt alternativ för den som vill dricka något ”vuxnare” än läsk. Drycken och designen har tagits fram i samarbete mellan producenten Azienda Iris och hip-hop artisten Petter. Drycken har uppkallats efter Petters alias P.LEX som står för Petter Alexis. Mousserande mycket frisk dryck med toner av äpple, päron, citrus och mineral.
 
Perfekt för dig som är gravid eller gillar att träna mycket och ska upp tidigt på morgonen efter och inte vill vara sliten. Svalkande, bubblande och frisk. Tyckte dock att den var lite tam i smaken. Lite för mycket smaksatt mineralvatten. Hade gärna önskat lite mer smak. Men ändå en vuxen smak och plus för en snygg flaska. Betydligt festligare än ett glas vatten eller en burk cola :) Perfekt till midsommar!
 
 
 
 
 

Vätternrundan nästa?

Idag tänker jag på alla som kör Vätternrundan. Lite småavundsjuk faktiskt. Cykelsuget finns där. Därför sätter jag på mig träningskläderna, hjälmen och löparskorna (känner mig lite amatörsmässig utan mina cykelskor och cykeltröja men känner inte att jag vill sitta fast med fötterna. Säkerheten före coolheten) och tar min hybrid ut för en cykeltur. 1/10 blir nog lagom. Alltså 3 mil istället för 30 :) Hejar samtidigt på er tappra Vätternrundancyklister!

 

Vätternrundan nästa?

Idag tänker jag på alla som kör Vätternrundan. Lite småavundsjuk faktiskt. Cykelsuget finns där. Därför sätter jag på mig träningskläderna, hjälmen och löparskorna (känner mig lite amatörsmässig utan mina cykelskor och cykeltröja men känner inte att jag vill sitta fast med fötterna. Säkerheten före coolheten) och tar min hybrid ut för en cykeltur. 1/10 blir nog lagom. Alltså 3 mil istället för 30 :)

Hejar samtidigt på er tappra Vätternrundancyklister!

Magolja

Nu börjar det synas ordentligt att min mage växer och frodas. Känner även av att det är nån typ av gymnast inuti den :)
Läser på diverse sidor att det är bra att smörja magen med någon olja. Hittade Apotekets egna som inte kostade så mycket. Vet inte om det behövs, men varför chansa?





Stockholm marathon

Oj vad tiden går fort. Tanken var att detta inlägg skulle skrivas förra måndagen :)
 
Sambon stora mål för i år är avklarat, Stockholm marathon.
Jag var med i vår supportergrupp och reste upp ett tält precis bredvid TV4:s tält så våra fina flaggor fick mycket tv-tid :)
 
Ett stort gäng AIK:are samlades vid tältet för gruppfotografering innan loppet (ja iallafall ungefär hälften av dem som var anmälda). Så kul att se så många som springer marathon. Blir så insprirerad av att vara med i detta gäng. Även om jag inte är med och springer nåt alls nuförtiden. Blir sugen att springa men frågan är om jag nånsin blir sugen på att springa så långt som ett marathon? Jag har iallafall lärt mig att aldrig säga aldrig ;)
 
En varm och skön dag (iallafall innan och under själva loppet, sen regnade det mest :) bjöd Stockholm på i jämförelse med förra årets kalla +4 grader.
 
 
 
 
 
RSS 2.0