ASICS marathongrupp

Peter har gjort ett flertal försök att lyckas klara sub 3 på marathon men inte lyckats. Han har varit så strukturerad och duktig med sin träning men faller ändå på målsnöret. Varje tävling har jag varit en trogen supporter och tänkt att den här gången grejar han det, men inte. Har sett besvikelsen i hans ögon men ändå kämpar han på och ger sig inte.

Därför tänkte jag när jag såg att Runnersworld utlyste personer som ville delta i deras marathongrupp och få hjälp med träning och annat att jag skulle anmäla honom. Det gjorde jag utan att tala om det för honom. När det damp ner ett mail i hans inkorg läste han det inte så noga, utan trodde det var ett vanligt mail som brukar komma från Runners world. Efter ett tag förstod han var det var och fick veta vad det skulle innebära. Hjälp med coachning, utrustning och annat så blev han såklart väldigt glad.
Inte dumt att ha en snäll sambo ibland ;)

Följ hans resa på: http://www.runnersworld.se/artiklar/det-har-ar-asics-marathongrupp-2014.htm


Mammastark

Idag är jag stark. Jag är påfylld med en massa positiv energi. Vissa dagar är helt enkelt så bra, och idag har det varit en sådan.

Mysig morgon med en glad dotter. Förmiddagen tillbringades på Friskis på mammacore. På eftermiddagen blev det en solskenspromenad i spåret. Till kvällen fick vi besök av tre härliga tjejer med mycket positiv energi. Smittade nog av sig även till Bianca som var på strålande humör och jollrade mest hela tiden.

Nu har det blivit bestämt att det blir jag som kommer leda mammacore nästa termin. 
Funderar en del på upplägg efter dagens pass som bl.a. innehöll plankor. Borde de ens finnas med på ett mammapass? Visserligen är vissa deltagare hyfsat starka som har gått en hel termin, men många är nog inte det. Många övningar går ju att variera nivå på. Frågan är bara hur man ska förmedla rätt nivå till de olika deltagarna? Hade jag inte haft den kunskapen jag har skulle jag definitivt kört på alldeles för hårt idag.

Happy Hips

Dagarna rusar förbi. Besök, utflykter, hemmamys och promenader i höftluften.
 
Denna vecka var planen att börja med lite mer träning. Mer styrka och cykla på trainern. Det får tyvärr vänta. Inte frisk från förkylningen och har en envis hosta som blev sämre i helgen.
Jag kör vidare på promenader och mammamage-appen. Har även lagt till ett yogapass för höfterna efter tips från andra bloggare (happy Hips - www.yogobe.com). Ett perfekt pass för stela höfter. Ja mer än stela är mina. Får ofta problem med mina höfter och vader när jag springer så känner att detta är perfekta övningar för mig. Jag lunkar på med soft träning ett tag till.
Nu ska vi däremot upp till Tybblelundshallen och kika på tuffare träning, pappa som skall springa intervaller. Inte alls avundsjuk ;)
 
Bild från yoga-videon (ej foto på mig, då skulle det inte se så bra ut, inte riktigt lika smidig och vig :)
 
 
 
 
 

Mammaträning

Jag har varit på Friskis för första gången sedan Bianca kom.
Premiär för mig på mammacore igår. 46 mammor med sina småttingar var på passet, imponerande!
Jag hade inga höga förväntningar då lillan oftast inte vill vara själv för länge. Hade tänkt ta en promenad dit med vagnen men då hon trivs mycket bättre i bilstolen kändes det som ett bättre alternativ att åka dit i bil. Ett kort avbrott på en minut då hon var lite kinkig, för övrigt var hon en ängel som antingen sov eller satt och kikade förundrat på sin mor. 
 
Så kul att köra ett pass. Full med energi efteråt även om jag inte var så stark och kunde köra på de tuffaste övningarna.
Håller på att klura lite på om jag ska leda detta pass nästa termin, då jag fått förfrågan. Perfekt sysselsättning en dag i vecka. Bara Bianca håller med :)
 
Idag har hon inte riktigt varit lika lätt. Smågnällig mest hela dagen. Förmiddagen ville hon tillbringa på mammas bröst och eftermiddagen var det inte så mycket som var bra, tills vi fick spontana fikagäster. Då blev hon nöjd igen. Tack Ola och Sara för bullar, sällskap och nåt lugn som smittade av sig :)
 

Fredag

Det har varit en snorig vecka för mig. Peter klarar sig som vanligt, kände endast nåt lite ett par dagar och vilade sen var han fit for fight igen. Bianca har klarat sig hyfsat, lite småtäppt och några små snorkråkor bara.
 
Min träning hittills har mest bestått av promenader och lätta magövningar vilket har fungerat bra att utöva även när jag varit snorig. Kommer lägga i en ytterligare växel nästa vecka. Promenaderna kommer jag fortsätta med och funderar på att ha som mål att gå 40 km i veckan. Denna vecka har jag gått 30 km och då är det två dagar kvar av veckan.
 
Bianca och jag har haft sällskap av vår fyrfota vän Oras på våra promenader. En helt fantastisk mysig hund på alla sätt. Tyvärr måste han få ett nytt hem och vi gjorde ett försök att ta honom men känner att jag mäktar inte med passet med hund nu när vi har en liten. Känt mig stressad då det blir mycket tider att passa och allt är inte lika smidigt med en liten. Blir dock ledsen i ögat när jag tänker på det eftersom han är så go och lätt att ha att göra med. Har inte kunnat ge honom den kärlek och gos som han förtjänar. Damen här hemma kräver mycket närhet och svårt att hinna med att tillfredsställa två närhetskranka varelser.
 
Nu är det iallafall fredag och det är skönt att ha pappa Peter hemma. Det firar vi med lite (ja vi kommer inte äta upp alla fyra chokladkakor ikväll ;) kaffe och choklad. Vilken är din favoritchoklad?
 
Höstnytt

Har inte köpt något nytt till hemmet på länge, förutom saker till barnrummet.
Vår vita matta i vardagsrummet hade blivit grå och letade efter en ny. Sprang på en på Lagerhaus och passade på att köpa den plus lite annat när de hade 20%. Tips lägg till Lagerhaus på Instagram så får ni ta del av diverse erbjudanden.

Det blev en ny matta, en lampa och en ljuslykta. Höstlöven plockade vi på en av våra barnvagnspromenader. Så nu har vi lite höstigt även inomhus. 


Träning och förkylning

Denna vecka har jag fått bra rutin på både promenader och övningar. 
Igår efter all soffmys tog vi oss ut i det grådassiga vädret på en promenad på 6,8 km. Skön och frisk höstluft.
Därefter mina sedvanliga mammamage-övningar. Igår utökade jag magövningarna med hjälp av en 4 kg tyngd på magen och gummiband.
Det blev benböj, tåhävningar, biceps, triceps, rodd, axeldrag, bröstpress. Fortfarande enkla övningar då mina magmuskler inte gått ihop ännu. Skyndar långsamt för säkerhets skull.
 
Idag vaknade jag med halsont och förkylning. Mindre kul. Glad bara så länge den lilla slipper bli sjuk. Själv minns jag inte när jag var förkyld sist, 2012? Har varit så förskonad under min graviditet.
 
 
 
 
 

Lata dagar

Har inte suttit i soffan lika mycket denna vecka som tidigare veckor. Fått lite bättre rutin på morgonen. Ny blöja, pyjamas väck, morgonamning, sminkad,  frukost, brasa tänd i kaminen och dags för promenad redan vid 10 (inte speciellt tidigt men sover man till 8 är 10 riktigt bra :)
Idag var vi väldigt effektiva och hade nog kunnat stå startklara ute redan 9.30 men vi sitter fortfarande i soffan med pyjamas och klockan har precis passerat 10. Kan inte förmå mig att resa mig utan mammahjärtat vill snusa och mysa lite till med trött och mysig bebis. 
 
Inga planer alls idag förutom sedvanlig promenad och mammamageövningar.
Tanken var att eventuellt ta en tur och hälsa på mitt jobb, men vi får se. Får se när vi kan slita oss från soffan.
Ingen stress 😄
 


Kommentarer

Grrr...blir lite sur på blogg.se-appen. När jag skall svara på kommentarer så ser jag endast en rad o paddan stavar ju till de ord den vill hej vilt så ibland undrar ni väl varför ni får så konstigt svar av mig :) Kan dessutom inte radera mitt svar o skriva nytt. Går inte heller att logga in på blogg.se på paddan via safari.
Ibland går svaret iväg innan jag hunnit skriva klart o det blir jätteknepigt.
Så då förstår ni varför det kan vara nåt konstigt svar ibland, inte jag som är knäpp ;)

Nya tider

Idag är vår lilla tjej en månad gammal. Vad fort det går till skillnad mot precis innan förlossningen. En månad innan var en evighet.
 
Denna vecka har tyvärr inte varit som jag tänkt. Haft feber och problem med bröstet, mjölkstockningsproblematik. Så mycket tid har gått till att vila, amma och handmjölka (funderar om jag ska köpa en pump?). Så mina planerade promenader har blivit få. 
 
Dessutom har dottern som tidigare så nöjt legat i babynestet nästan vägrat ligga själv. Vill absolut inte vara själv, ska vara i famnen hela tiden. Så mycket tid har tillbringats i soffan. Skönt med fredag idag och helg så pappa kan få agera lite madrass/mys. Så kändes väldigt aktuellt att prova bärselen och den gillade hon skarpt. Somnade direkt även fast jag samtidigt väsnades med dammsugaren. Den får nog bli min bästa vän framöver.
 
Även nya tider med vintertid, mörker och mer höstkänsla. Mera mysiga brasor i kaminen. Mer tända ljus.
I helgen blir det smygpremiär av vinter/jul. Vi tänkte provsmaka glögg. Årets Blossa och en alkoholfri med hallon/saltlakrits.
 
 

RSS 2.0