Sista dagen

Sitter i bilen på väg hem.
Har varit på resande fot flera veckor i sommar. Aldrig känt ångest över att en resa tagit slut. Har haft massa ledighet och flera resor framför oss. Idag är det skillnad. Idag känns allt så definitivt. Idag är sista dagen. Sista dagen på en elva månaders ledighet tillsammans med min underbara dotter.
Imorgon är det arbete. Känns helt overkligt. Ska jag ställa klockan. Gå upp själv. Ta hand om bara mig. Åka iväg själv. Sitta på ett kontor 8 timmar om dagen med saker som just nu känns så oviktiga.
Byta ut dagar med frisk luft, sköna promenader och bus med en glad dotter. Ångest.

När jag jobbade sista dagen innan förlossningen hade jag ångest över att vara hemma så länge. Vad skulle jag göra hemma elva månader? Oj vad tiden gick fort. Inte behövde jag ha ångest heller. Dagarna har rullat på och det har verkligen varit en underbar tid.
En tid att minnas. 

Bara för att mammaledigheten är slut kan jag ju inte deppa ihop totalt. Gäller att hitta nya bra rutiner och se till att få kvalitetstid ihop med dottern några timmar per dag och på helgerna. Har valt att gå ner lite i tid. Kommer jobba 90%. Vara ledig varannan fredag och jobba halvdag varannan. Fredagar kommer bli vår heliga tid. Då är det roliga saker som ska göras tillsammans. Inte städa och handla mat, utan umgås, leka, bada, fika och träffa vänner.
Nu gäller det att se till ljuspunkterna i livet och försöka hitta nya rutiner.

En ny rutin blir att gå upp tidigare på morgonen för att kunna komma hem tidigare på kvällen. 
Tack för den här tiden älskade älskade dotter! 


Vitaminer och ekologiskt

Vad passar inte bättre än att fylla kyl och frys med nyttigheter inför höst och vinter?
Perfekt sysselsättning att plocka bär på fjället denna sista lediga vecka som vi tillbringar i Tänndalen.

Har länge velat åka upp till fjällen för att se hösten och kunna plocka bär. Vi har alltid varit här innan bären hunnit bli klara. Siktet var inställt på hjortron. 
Dessvärre såg vi bara myrar fulla med hjortronblad men inga hjortron. Redan många som plockat eller ett dåligt hjortronår? Trodde ett tag att vi inte skulle hitta några alls, men helt plötsligt såg jag ett gult litet bär, sen ett till, och ett till...och helt plötsligt över en halvliter. Dan efter hittade vi ett ställe till. Så idag har jag kokat sylt på 1 litet hjortron vilket blev 5 små barnmatsburkar. Inte det nyttigaste med sylt men hjortron är fullt med nyttigheter och dessutom ekologiska. Blir perfekt till höstens pannkakor och vaniljglass.

Blåbär finns det gott om. Har plockat lite varje dag för att ha i filen. Ska plocka några liter att ta med hem. Blåbär är fulla med vitaminer och antioxidanter. Perfekt att ha i fysen. Använder ofta frysta bär i filen, gröten, smoothien eller i fruktsalladen.

Gratis att plocka, fulla med vitaminer och så får du motion och frisk luft medan du plockar. Perfekt sensommar/höstutflykt. Man måste ju inte åka ända till fjällen för att plocka ( jo kanske hjortronen), men blåbär och lingon finns det i stort sett varje skog. Så ut och plocka!Mat

Jag intresserar mig mer och mer för mat, bra mat, ekologisk mat, mat utan socker, mat utan massa konstiga tillsatser.
Jag följer inte någon speciell kost. Är inte vegetarian. Äter inte bara raw food. Äter inte alltid nyttigt. Älskar fikabröd.
Dock ju mer jag intresserar mig för att äta bra och mindre socker minskar mitt sötsug. Jag utesluter inget. Tänker bara att jag vill äta så bra som möjligt, vilket jag inte alltid gör. Men ju mer jag intresserar mig ju mer lär jag mig och ju bättre äter vi.

Sedan vi fick barn känns det ännu viktigare att äta bra. 
Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska ge sitt lilla matvrak som älskar mat och alltid vill ha det vi äter. Än så länge går det att ge annat utan att hon märker att vi inte alltid äter samma. Hon har ännu inte fått smaka nåt socker, inga kakor, ingen glass eller liknande. 
Hittade dessa små kakor i en kokbok för små utgiven av Ellas kitchen, bananstavar som jag provade att göra. De blev populära. Rätt söta med bananen och russinen så inget man ger i mängder, men perfekt att ge istället för en kaka. 
En vecka kvar i augusti

Tre veckor av min utmaning att komma igång med träningen regelbundet inför kommande "lägga i ytterligare en växel" har passerat. Målet var 20 pass i augusti. Har hittills lyckats få ihop 13 pass så ligger lite efter, med endast en vecka kvar. Förkylningskänningar har sinkat min planerade träning. 

Som tur är jag ledig och tillbringar hela veckan i fjällen vilket betyder inga måsten och bara en massa ledig tid vilket underlättar. 7 pass att hinna med på 7 dagar.

Det har blivit dåligt med lite längre löppass så idag kände jag att nu är det bara att köra, inga undanflykter. Peter skulle ut och köra ca 20km så jag drog ut innan och fick ihop 14km. Försökte lägga mig i ett lite långsammare tempo så att jag inte skulle bli rökt efter ett par kilometer. Måste säga att det var den bästa löprundan på mycket länge. Skönt behagligt tempo, bra musik i lurarna, underbar utsikt över alla fjälltoppar. Kände mig stark och njöt varje sekund.
Fredagsfys före fredagsmys

En vanlig förekommande mening hos tränande folk.
Jag gillar det skarpt. Älskar fredagsmys. Tända ljus, god mat och dryck, trevligt umgänge, mys i soffan. Trivs ännu bättre att slappa och mysa efter en fysisk ansträngning och en skön dusch.
Så har ni inte provat kan jag rekommendera fredagsfys före fredagsmys.

Ikväll blev det löpning, 11 km distans. Tanken var att springa lite längre. Nu vet jag inte om 11 km platsar som lite längre. Hyfsat iallafall för mig just nu. Hade mer tänkt mig minst 12 km. Insåg snabbt att jag drog på för snabbt första 4 km så hade lite svårt att hålla tempo och orka springa långt. Sprang första biten där det var en del folk som passerade och kände att jag direkt höjde tempot. Måste nog springa rundan från andra hållet så jag börjar första biten där det är lite mindre folk.

Imorgon är det ironman i Kalmar. Hade gärna åkt och kollat på alla grymma deltagare men dessvärre blev det inte så i år heller.
Sörjer inte jättemycket då vi ska åka med far och bror med familjer imorgon till Kolmården. Blir mysigt det med.20-utmaningen

Det är slut på min mammaledighet. 10 månader har gått. Fort som bara den. Vår lilla tös är snart ett år. Helt ofattbart.
Som tur är har jag lite semester att ta ut så jag börjar inte arbeta förrän 1/9.

Det borde vara lätt att få till träningen när man är helledig, men har varit sisådär med min träning i sommar. Visst har väl fått ihop sisådär 2-3 pass per vecka som oftast (men inte alla veckor).
Vi har jobbat en hel del i trädgården med diverse arbeten, så skyller lite på att det inte funnits så mycket tid vissa dagar.
Jag tror dessvärre det kommer bli svårare att få tid till träning när jag börjar jobba. Så eftersom jag hade tänkt lägga i en högre växel är det hög tid att göra det i augusti när jag fortfarande är ledig. Så jag bestämde mig för en 20 dagars utmaning. 20 pass i augusti. Var inne på 25 pass men brukar ibland ställa målet lite väl högt. Jag kan ju sikta högre men att minimum är 20 pass.

Tanken är följande fördelning per vecka:
2-3 löppass
1-2 styrkepass
1 cykelpass

Denna vecka har jag hittills sprungit ett pass på 9,2 km. Kört ett bål o benpass och cyklat backe på racern.
En dag kvar denna vecka och kvar på schemat står ett löppass och ett styrkepass. Kanske kan bli ett kombipass imorgon?

RSS 2.0