Ännu fler mål

Skrev en kort presentation om mig på jobbet igår. Alltid lika svårt. Pratade med en kollega och frågade vad han skulle säga om han skulle säga endast ett ord om mig. Fick till svar: målmedveten.
Ja det kan jag ju bara konstatera här. Förra inlägget handlade om mål, så även detta.
 
Sedan vi flyttade till nytt kontor fick jag ett höj- och sänkbart skrivbord. Perfekt tyckte jag. Ändå använde jag det knappt. 
Som vanligt är det bara att bestämma sig. Blev påmind när det kom på tal runt fikabordet. Någon undrade hur många kalorier man förbränner om man står upp. Nu är jag inte intresserad av att förbränna kalorier utan blev nyfiken på andra positiva egenskaper som det kan leda till. Blev mer taggad när jag ändå läste att det är samma förbränning som att springa 10 marathonlopp per år att stå och arbeta. Dessutom hörde jag att man lätt får problem i höfter/knän när man springer för att man sitter för mycket. Man tar med sig sittställningen även under sitt löppass och är då för kort i höftpartiet. Det triggade igång mig att vilja stå mer på jobbet.
 
Skaffade mig appen "Stand Up" och satte ett mål att stå minst 3 timmar per dag. Då tänkte jag att jag även kunde lägga till några små saker som kan stärka mig och göra mig mer rörlig. I mitt mål per dag ingår det även att göra ett antal benböj, tåhävningar och rörlighet för ryggen. Tar inte någon tid av dagen utan gör att man sträcker ut kroppen och får bättre hållning vilket kan undvika att jag får ont.
 
Vissa dagar i januari har gått bättre än andra, men känner att jag är på god väg.
Snittet har blivit 2 timmar stående, 8 benböj per dag, 14 tåhävningar per dag, 7 rörlighetsövningar per dag. En bit kvar till mitt mål varje dag men betydligt bättre än under hela 2014.
 
 
 
 

Mål 2015 - Januari

Nytt år och nya möjligheter :)
Lång paus från bloggandet. Får väl inse att bloggen inte är prioritet just nu. Livet, familjen och träningen tar mer plats.
Det jag kan sakna är att kunna reflektera över min träning och mina mål och få det på pränt. Så därför lägger jag ut mina mål och summeringar för varje månad för att själv lätt kunna få mig en bild över mitt mål och hur det gått. Vet inte om det är intressant för någon annan än mig själv, men ni får välja om ni vill läsa eller inte =)
 
Mitt mål för januari var att komma in i träningen mer regelbundet och hitta lusten att vilja träna och förbättra mig. Jag inser att jag behöver sätta mål för att jag ska lyckas. Jag blir mer sporrad och mer inspirerad, tränar mer och mår så mycket bättre på köpet. Blir piggare och får mer energi över till annat. Win-win.
 
Satte mitt mål på 25 pass i januari och försöka få till tre löppass i veckan. Därutöver inga andra kriterier förutom att passen måste vara minst på 30 min och promenader eller cykeltransport till jobbet räknas inte som träning.
 
Hur gick det då?
Jag klarade mitt mål med antal pass, slutade på totalt 26 pass.
Däremot fick jag inte ihop tre löppass per vecka. Antingen pga skavanker/sliten eller för att jag istället prioriterade skidåkning (pga att det fanns snö, vilket jag tycker är helt ok). Jag är ändå väldigt nöjd.
 
Nästa mål i februari blir 23 st pass (färre dagar i februari). Fortfarande ett mål på tre löppass i veckan.
Vill därutöver ha minst ett styrkepass, ett simpass och ett spinning/cykelpass i veckan. Det blir en större utmaning då det kräver lite mer planering. Nu när vi har en massa snö kommer det nog inte gå ihop sig heller då jag vill prioritera skidåkning istället. Vill även få in mer yoga i mitt liv. Tiden skall bara räcka till :)
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0