Stockholm marathon

6:e året jag deltar som supporter på Stockholm Marathon. Får ofta frågan om jag själv inte skall springa. NEJ brukar jag svara, aldrig, det är för långt. Så känns det just nu, men jag har lärt mig att man aldrig ska säga aldrig. Vet vem vart vägarna tar en. Just nu tycker jag att en halvmara är lagom. Jag vill satsa på att bli snabbare på milen och på halvmara.
 
Sista två åren har jag även fått med mig en till supporter, vår dotter som får hänga med i ur och skur på tävlingar och annat. Har även fått med mig min syster som bor i Stockholm som sällskap och support. Riktigt trevligt!
Är dessutom väldigt trevlig stämning i vår klubb då vi är så himla många som är med och deltar. I år var det ca 75 st som sprang. Helt otroligt!
 
 
Min sambo har sin sub3-gräns som han fajtas med varje år. Förra året klarade han det och sprang på 2.57. Då hade han extra push av Runners World och Asics marathongruppen och en egen tränare.
I år har det varit lite tuffare med en liten svacka i motivationen och även en del sjukdomar. Även om målet även i år var sub3 var det mer tveksamt att klara det. Sluttiden blev 3.03. Lite besviken.
 
Själv tycker jag att han är grym och att det var jättebra presterat trots att han inte klarade målet. Bra jobbat älskling! Ni kan läsa hans racerapport här
 
 
 

Lilla Snigel

Vår lilla goa Bianca utvecklas mer och mer för varje vecka som går. Vissa dagar pratar hon en massa och vissa dagar ingenting. Är dock inga sammanhängande meningar utan enstaka ord.
 
Härom veckan hörde vi dock två sammanhängande ord som sas flera gånger "Akta dig". La ihop två och två och funderade på om de sjunger om Lilla snigeln på dagis. Började sjunga den och hon blev helt till sig.
Nu är det mycket "Akta dig" "Lilla" som sägs hemma. De är för goa de små liven.
 
Går ofta och drar runt på sin egen Lilla snigel som hon fått av farfar.
 
 

Yoga

Jag gillar yoga mer och mer. Det kan vara avslappnande och gör ont på samma gång. Inser att jag är stel som en pinne och behöver det. Speciellt efter löpning behöver jag det ännu mer.
Finns inget skönare än att sträcka ut en öm kropp. 

Tyvärr tar jag mig väldigt sällan tid till yoga. Ett tag gick vi iväg på söndagskvällarna på Friskis yoga. En jättteskön avslutning på veckan. Tyvärr tog de bort  söndagspasset och prioriterar inte det en vardagkväll. Tar ca 2h i anspråk och det känns för mycket. Vill då hellre göra nåt annat.

Det mest perfekta som jag nu hittat är att yoga hemma ca 15-30 min. Superbt! Det finns det alltid tid till.
Har fått chansen att testa Yoogaias yoga. Där finns det massor med olika pass att välja mellan. Lugna och softa pass till betydligt hårdare från 15 min till en hel timme. Har hunnit testa fem olika pass. Väldigt olika men oftast bra. Perfekt att kunna välja och vraka mellan flera pass och precis när man vill. 
Perfekt för en stel kropp som min.Att avsluta

Har velat fram och tillbaka. Nu är beslutet taget.
Jag kommer inte att fortsätta som instruktör på Friskis. Har vilat en termin och har självklart saknat det ibland, men fler saker överväger vilket gör att jag nu avslutar detta kapitel i mitt liv. Bara för det behöver det inte vara för alltid. Jag kan ändra mig när som och börja igen. Var sak har sin tid.
Jag älskar fortfarande att träna och att leda men fokus ligger just nu på annat. Jag vill inte vara uppbunden en dag i veckan. Jag vill kunna vara lite mer flexibel.
 
Dessutom har det varit mycket sjukdomar detta år och det blir stressande att ha ett pass som måste bytas bort.
Nu kan jag ägna mer tid åt löpning och åt klubbens träningar istället. Där kan jag vara med och leda men med mer flexibilitet.
 
Då jag sitter med i löpklubbens styrelse känner jag mer engagemang där än i Friskis. Vill inte bara gå dit och riva av mitt pass. Skall jag vara med skall jag göra det helhjärtat. Nu slår hjärtat hårdare för Örebro AIK och tiden finns inte till båda.
 
Vips kommer jag inte längre ha något medlemskap och kort på Friskis. Blir en ny fråga. Skall jag lösa ett nytt kort eller inte. Kan inte påstå att jag är där så ofta, men känns väldigt konstigt att bryta helt. Måste nog ta mig en funderare.
 
 
 
RSS 2.0