Tiden rusar förbi

Snart är september slut. Jag har jobbat en hel månad. Det har snart gått ett helt år sen vår älskade dotter föddes (imorgon fyller hon 1 år). Alla säger ju att tiden går fortare ju äldre man blir och ännu fortare när man får barn. Jag kan bara hålla med.
 
I år har vi haft mer tid till övers. Vi har haft två hela lediga månader tillsammans. September har dock bara flugit förbi. I år har vi iallafall hunnit med att äta kräftor även om det blev sent i september. Sitta ute en lördagkväll i vårt växthus i september är inte fel. Vädret har verkligen varit underbart denna sommar/höst.
 
Imorgon är det oktober och 1-årsfirande. Sommaren är definitivt slut. Frosten har kommit. Till helgen blir det kalas och bullarna är bakade (självklart kanelbullar på kanelbullens dag 4 oktober).
 
Börjar reflektera över året som gått. Hur det varit att bli mamma, hur kroppen förändrats och kommit tillbaka. Mer om det i ett annat inlägg. Nu är det fokus på lilla dottern som skall firas.
 
 
 
 
 
 
 

Löpkvällar med Göteborgsvarvet

Jag har knappt varit med på en endaste löpträning med klubben under hela 2013 och 2014. När jag fick förfrågan om att sitta med i styrelsen tackade jag ja. Saknade sammanhållningen och klubbkänslan och kände att jag hade mycket tid över på kvällarna när jag var mammaledig.
 
När vi fick förfrågan om att inleda ett samarbete med Göteborgsvarvet träffade vi en representant och gick igenom vad det skulle innebära. Vi tog ett beslut att köra löpkvällar i Örebro och även satsa på ett seedningslopp.
 
 
Jag har kommit igång med min löpning förutom ett långt uppehåll nu pga en envis förkylning. Jag är inte speciell snabb men vill bli bättre. Så att löpträna i grupp vore ypperligt men inte riktigt tagit mig tid att gå iväg på den gemensamma träningen. Så när det skulle bestämmas vilka som kunde ställa upp som ledare anmälde jag mitt intresse. Så från att inte varit med alls på träningarna blev jag plötsligt hjälpledare. Sex tisdagar i rad med olika teman.
 
Vi uppskattade att vi var ca 120 personer på träningen igår. Vi delade in oss i fem grupper: Fri fart, 5.00, 5.30, 6.00 och 6.30. Det kom många nybörjare vilket var väldigt roligt. Blev rätt jämt antal i varje grupp så en bra spridning på folk.
 
 
 
 

Kappsäck och tidiga mornar

Inne på min andra arbetsvecka. Nu känns nästan allt som vanligt igen på jobbet, förutom att det är lite nya medarbetare jämfört med innan jag gick hem.
 
Mina tankar om träning/logistik/transportmotion har börjat praktiseras. Lever lite i kappsäck och går upp tidigt på morgonen. Väskan packas på kvällen med dagens kläder. Tightsen och träningstopen ligger redo att klivas i på morgonen. Det blir cykling till och från jobbet knappa 7 km enkel tur. Inte direkt nån träning att tala om men en bra dos med frisk luft och perfekt vardagsmotion. Nu med mina nya rutiner så duschar jag på jobbet vilket innebär att jag kan trycka på mer på cyklingen vilket medför att det går 5 min fortare att transportera mig plus att det blir lite mer tränin än bara motion.
 
Har tagit med en hel väska med grejer till jobbet för att slippa släpa på massa saker varje dag. Har hängt upp krokar på sidan av bokhyllan. Tror dock att det tar lite tid innan jag får snurr på allt. Igår glömde jag ta med handduken ner till duschen så fick torka mig med papper :) Idag glömde jag stoppa i bär o nötter i min kvargburk som jag äter till frukost vid datorn när jag är duschad och klar på jobbet. Övning ger färdighet.
 
Nästa steg är att testa transportlöpa. Då krävs det ännu lite mer logistik. Att ta med kläder dagen innan för att slippa en stor ryggsäck. Har varit och beställt pakethållare och en cykelväska. Det gäller att ha bra och fungerande saker om man ska ut i ur och skur och fullt med grejer. Är det nån som har bra tips för transportlöpning/transportcykling så dela gärna med er.
 
Ikväll blir det premiär för mig på länge att vara med på klubbens löpträning. Vi har dessutom ett samarbete med Göteborgsvarvet som startar ikväll. Mer om detta i ett annat inlägg.
 
 
 
 
 
 
  
RSS 2.0