På tiden?

Att börja simträna inför Vansbro kanske? Det är ju hela 10 dagar kvar :)

Det blev faktiskt ett kort simpass idag på 1000 m. Syster, systers sambo och jag tog en tur till Kumla och till Djupadalsbadet, ett utomhusbad med bassänger. Skönt att simma utomhus när det är så varmt och fint väder.
Undrar om jag ska hinna med tre pass till innan Vansbro? Fyra pass innan måste väl räcka? Undrar om jag kan säga samma till Lidingöloppet? Skulle inte tro det..... =)

Löpning i hettan

Var jag riktigt klok igår som löptränade? Kändes inte som det när termometern visade 45 grader i solen. Senare på kvällen visade det sig att jag definitivt inte var ensam. Pratade med flera som tagit en löptur, dock lite senare på kvällen.

Åkte till Karslundsspåret direkt efter jobbet. Skönt att springa i ett spår där det finns mycket träd som ger skugga. I solen är det inte kul att springa när det är så här varmt. Nån måtta får det vara på det hela. Tyckte det gick riktigt bra trots värmen, tills jag passerat 3,6 km. Det tog bara stopp. Jag klarade inte att springa mer än 4 km. Det var tungt. Kunde inte med att gå sista kilometern. Vilade 100 m, sedan gav jag mig på att testa lite intervaller.
Vila 100 m x 4
Löpning, snabbt 200 m x 3

4 km på 24:25 min, 6:06-tempo. Andades tungt. Kom upp i maxpuls 185, ca 95 % av max.
Intervallerna vet jag inte alls hur fort jag sprang. Min pulsklocka är för enkel för att klara av att registrera flera tider. Dags att köpa en ny relativt snart känner jag, eller så får det stå på önskelistan till hösten då jag fyller år.

Grötfrukost

Ny arbetsplats, nya tider. Från och med idag är jag på ett nytt bygge. Nya rutiner, nya vanor.
På mitt förra ställe hämtades det färskt bröd från det lokala bageriet, det fanns god ost och salami till. Det var väldigt lätt att ta en macka för mycket. Finns det nåt bättre än nybakt bröd kl.9 när magen kurrar som mest. Det är gott, men kanske inte så nyttigt.
Idag kom jag till det nya stället. Där äter de havregrynsgröt till frukost. Inget lyx med nybakt bröd inte. Det kanske är riktigt bra. Första tanken var att det kändes lite torftigt och tråkigt. Andra tanken var att det är ju inte så dumt med tanke på att jag ska försöka vara lite nyttigare. Grötfrukost blir en bra start! :)


       Foto: mrsmalinski

Program juli för motionärer

Nu har AXA Sportsclub lagt ut träningsprogrammet för juli månad.

Så här står det på sidan:

Nu har du haft en månad att komma igång och kan börja med grundträning. Skillnaden från förra månaden är att jag bytt ut ett av de lugna passen mot ett intervallpass.

2 ggr/vecka: Löpning 30 - 90 minuter

Ska du springa 30 km är det viktigt att du lär kroppen att hålla på en stund. Lägg in ett längre pass under helgen, om du har tid. Spring lugnt så att du orkar jogga hela passet.

Intervallträning

Intervallpasset består av en uppvärmning och en nedjoggningsdel samt själva intervallerna. Ha en effektiv intervalldel på ca 15 min och varje intervall 2 - 5 min. T ex 5 x 3 min, 4 x 4 min, 8 x 2 min, eller variera under passet. Jogga lätt i pausen som bör vara ca hälften så lång som intervallerna. Spring gärna intervallerna på ett småkuperat elljusspår eller liknande. Har du inte sprungit intervaller tidigare, ta det lugnt och testa dig fram.

Bonuspass

Kör t ex ett styrkepass på gym eller ett alternativpass som komplement till löpningen.

Tänker anpassa programmet på mitt sätt och skriva ihop det lite mer utförligare. Passar ju bra att pyssla med sånt nu när jag inte tränar. Träningsplanerar gör jag istället för tränar.

Shopping

Om man inte kan träna vad gör man då? Jo shoppar! :) Är fortfarande lite småsnorig, men snart så...!
I väntan på att bli helt frisk shoppar jag, äter och umgås =)
Igår kväll blev det en trevlig tur med vännerna med shopping på landet. Fika på Naturens Hus. Musikfestival i Kumla.
Idag har jag shoppat två par skor, ett par cykelbyxor och en golfpiké och golfhandske. Måste ju få fin bränna på armarna och handen när jag spelar golf i solskenet ;) Nu ska jag strax iväg till Karlslunds herrgård på middag, det ska bli mycket trevligt!

Med tanke på förra inlägget om att äta nyttigt får jag nog börja nästa vecka med tanke på kvällens middag. Imorgon och på lördagkväll blir det ännu mera festligheter med god mat. Tack iallafall för era tips. Jättebra! Jag ska tänka mer på vad jag stoppar i mig. Det är så lätt att jag tar en kaka fast jag egentligen inte är sugen och att den inte ens ser god ut. Ska bara unna mig då jag är riktigt sugen och det är så smarrigt så det inte går att låta bli. Sötsugebegäret ska stoppas! :)

Skärpning

Jag behöver någon som springer bakom mig med en piska. Någon frivillig? =)
Jag måste skärpa mig men vet inte hur jag ska göra. Jag är en stor gottegris som gillar det mesta, mat, godis och bakverk. Ja name it all. Har så svårt att låta bli. Det är alldeles för gott.
Finns just nu inget stopp i mig. Är konstant hungrig och sugen. Måste bryta mönstret och bli lite nyttigare. Vet bara inte hur jag ska göra. Någon som har nåt bra tips? Förutom piskan =)

Preparerar med vitaminer

Nu är jag trött på att vara hemma. Nu vill jag ut i solen och leka med de andra barnen :)
Preparerar min kropp med lite vitaminer, färska jordgubbar och kiwi. Mumma för kroppen.
Har suttit i soffan mest hela dagen och lekt med datorn. Pillat lite i Photoshop, se fotot nedan.



        Foto: mrsmalinski

Veckans träning - v.25

Det blev ingen summering för v.23 o v.24. Då var det med uppladdning innan Halvvättern och nedvarvning/återhämtning efter Halvvättern.
V.25 var tanken att min löpträning skulle starta. Vågar inte gå ut för hårt så började med två lugna 5 km-pass. Varvade löpningen med två cykelpass, ett inomhus och ett utomhus. Denna vecka blev det inga krusiduller i träningen, bara ren och skär löpning och cykel och mycket vila.
Känner att fyra pass i rad inte är det optimala för mina hälsenor. Tanken var att vila ett par dagar, vilket blev lite längre än så. Just nu gör jag allt för att kurera mig från min förkylning.



YouTube-klipp

Det är ju inte alltid att jag hinner surfa runt och kika på alla sidor jag vill kolla på. Idag kan jag inte skylla på brist av tid. Har inte orkat så mycket annat än att surfa och ligga i soffan och kolla på tv.
Har helt missat att Caroline "GymGlam" lagt ut filmer från Blogger Boot Camp. Jag syns på bild en liten stund i båda filmerna :)



Muscle Class





Teaching gym dance workout

Tyvärr blev det värre

Näsan som började rinna igår morse fortsatte hela dagen och till kvällen gjorde jag nästan slut på en hel rulle med papper. Huvudet kändes tungt och jag försökte lägga mig tidigt. Kunde inte somna alls. Vaknade flera gånger under natten varm som ett element. Insåg då att det inte skulle bli nåt jobb idag. Har legat hela dagen. Fy vad rastlös jag blir. Har legat och surfat halva dagen, sovit, kollat på SVT Play (Henrik Schyffert) och på film (Yes Man). Jag fick Film Home Delivery, tack så mycket! ;)
Hoppas på att vakna piggare imorgon så att jag kan jobba. Fy sjutton vad trist det är att vara sjuk när det är så fint väder ute. Cykelsugen ju!!

                        Foto: mrsmalinski

En cykeltur

På midsommardagen tog Anna och jag en premiärtur ihop på våra fina Trek-cyklar. Roligt med sällskap och mycket lättare att ta sig ut.

En jätteskön tur på 3 mil i lagom tempo. Det relativt fina vädret höll i sig ända tills vi nästan var framme. Det blev grått och några regnskurar föll ner från himlen. Det blev genast kyligare och jag kände att tröjan jag hade på mig var i tunnaste laget. Blev nog även kall på midsommaraftonskvällen då vi satt ute. Idag sitter jag här med halsont och en rinnande näsa :( 

Gillar Annas utmaning att cykla 100 mil på 11 veckor. Skulle gärna hänga på den om det inte vore så att jag måste koncentrera mig på löpningen. Fast å andra sidan känner jag att mina hälsenor inte klarar av alltför hård löpträning. Hoppas på att kunna springa tre pass i veckan men är osäker på hur det kommer gå. Det blir nog så att jag kommer komplettera min träning med en hel det cykling, så 100 mil kanske inte är så dum utmaning ändå :)  Hittills har jag lyckats få ihop 84 mil på 9 veckor.



Midsommar snart till ända

Min midsommarafton i bilder.
En väldigt lyckad dag och kväll. Trots en väderprognos som visade gråa moln och regn hela dagen kom inte regnskuren förrens vid 22-tiden på kvällen. Det kunde inte bli bättre. Fint väder, god mat och trevligt umgänge.
Det blev en löprunda på morgonen, 5 km i Karlslundsspåret. Skön start på dagen.




Idag har jag varit väldigt pigg. Inte så ofta jag varit så pigg en midsommardag tidigare som jag var i år. Riktigt skönt!
Ikväll blev det en tur med räkbåten med bror, brors sambo och dotter, pappa med fru, brors sambos far med fru. Fortfarande skönt väder. Underbar midsommarhelg i riktig svensk anda.

Midsommar i dagarna tre

Började fira midsommar i onsdags på jobbet. Budapesttårta och jordgubbar. Observera lappen om Blodomloppet på fikabordet. Jag försöker få med mig mina arbetskamrater att springa/gå Blodomloppet i augusti. Tyvärr är de inte lika entusiastiska som jag.
Fest på kvällen med jobbet. Fantastiskt bra ordnad taklagsfest med god mat och bra underhållning. Det blev visst lite sent, slutade kvällen på en uteservering på stan. Jag kom hem 01.30, tur att jag hade sovmorgon idag och inte behövde vara på jobbet förrens vid 10. Nöjd över att hinna med ett löppass på 5 km innan festen. En tur i ett väldigt kuperat spår. Riktigt bra träning för Lidingö. Många långa och branta backar.
Ikväll blev det ett Spinningpass och kokning av färsk potatis. Imorgon ska jag göra hemmagjord potatissallad att ta med till midsommarfesten. Det blir sillunch, grillning, lekar och umgänge i en sommarstuga ett par mil härifrån.
Tänkte försöka hinna med ett kort löppass imorgon förmiddag.

Maj

Jag visste att jag var sen att få ihop maj´s månadssummering men inte hade jag koll på att jag helt glömt bort april :)
Med tanke på maj´s månads träning kanske det är förståligt. Jag har prioriterat träninen istället för inlägg.
Hade inte satt nåt ökat mål för maj gällande träningen. Aprils mål att träna minst 200 min/vecka slog jag med råge, nästan uppe i det dubbla. Även fått till lite golfrundor också. Väldigt nöjd med månaden.

Denna vecka har jag ännu inte fått ihop nåt träningspass. Ikväll ska jag på Taklagsfest på Stora Hotellet. Tog med mig löparkläderna till jobbet. Tänkte ta ett kort pass i Markaspåret innan festen. Nu måste jag ju ta min löpträning på allvar! :)


April

Missade helt Aprils månadssummering. Tanken var att öka från 160 till 200 min/vecka med Träningen.

Kom inte riktigt upp i målet men kompletterade denna månad med lite lättare träning.


Utmanare

AXA Sportsclub vill inspirera oss som tänker springa Lidingöloppet i någon form. De kommer att lägga upp träninstips varje vecka och så har tränaren Emil Wingstedt skapat träningsprogram på tre olika nivåer.
De tre nivåerna är: nybörjare, motionärer och tävlare.
Den 25:e varje månad kommer det finnas ett nytt träningsprogram för kommande månad.

Dessutom har de utsett några utmanare, 3 löpare i varje nivå som man kan följa under deras träning fram till Lidingöloppet.
Det var över 150 personer som anmält sitt intresse att bli en utmanare, och jag blev uttagen som en av dem!!
Det ska bli jättekul!! Taggad som sjutton att börja löpträna nu! Idag blir det dock vila med rekommendation av min naprapat.

Är jag frisk?

Jag tror allt att man blir lite skadad när man börjar träna :)  Sedan blir det väl inte bättre av att blogga och lära känna flera träningsmänniskor. Jag blir inspirerad och får energi.

Har tänkt på de som cyklade Vätternrundan i helgen. Har läst berättelser från årets lopp på några bloggar, är imponerad av er Lina & Malin. Ni är grymma!
Jag kan inte annat än bli inspirerad. För några år sedan trodde jag väl aldrig att jag skulle vilja cykla 30 mil. Never!
Efter förra söndagen då jag cyklade 15 mil fick jag mersmak. Trodde att det skulle vara skitjobbigt, vilket det inte var. Visst var det tungt vissa partier det ska jag inte sticka under stolen med, men allt positiva övervägde när det ömmade i låren och orken tröt.
Hade tänkt att köra Halvvättern även nästa år eftersom det var grymt trevligt och kul. Frågan är om jag ska våga mig på stora Vätternrundan istället? Gulp....detta tål verkligen att tänkas på...

Vansbro nästa

Har knappt ägnat en tanke åt Vansbro. Suger fortfarande på cykelkaramellen, den smakar betydligt godare.
Idag har mina tankar varit hos alla tappra cyklister som cyklade Vätternrundan. Bra jobbat!!
Var tvungen att ta ut min racer och cykla lite jag med. Kändes dock inte lika kul att ge sig iväg själv och cykla. Mötte inte en enda cyklist, alla var nog vid Vättern. Hade hellre varit där kände jag, men var ändå skönt att åka ut på en tur.

Började dagen med ett skönt yogapass. Underbart att sträcka ut kroppen och andas djupt. Välbehövligt kände jag. Efter det blev det en cykeltur på ca 4 mil.

Därefter började en tanke på Vansbro. Jag gick ner i källaren och letade på min våtdräkt från 2005 då jag simmade Tjejsimmet. En excellent våtdräkt inköpt på Lidl =)  Den funkade fortfarande. Satt lite stramt vid halsen annars satt den som gjutet. Var lite orolig att den skulle vara lite tight över låren. De har på nåt vis växt lite sen jag började cykla mer :)

Fredagsmys

Thé och muffins kanske inte är det man förknippar med en fredagkväll. Regnet har öst ner hela dagen.
Inte sugen på att gå upp på stan eller göra något speciellt en regnig och grå fredagkväll som denna..
Fredagsmys med goda vänner och tända ljus passade mig ypperligt ikväll. Slängde ihop en sats med muffins.
Äpple & Kanelmuffins med fullkornshavregryn. Tog med en påse muffins och lite thé till min söta vän.
Skönt med en lugn fredagkväll. Pigg, glad och utvilad imorgon. Yoga står på schemat kl.10.



Sänkning

Tjoho! Nu är jag inte riktigt lika mycket blåbär i golf längre :)
Nu är min sänkning införd. Jag har inte längre 36 i handicap. Mitt nya handicap är 33,5.
Jag börjar närma mig mitt årsmål som är 30. Det ska jag klara!!

Löpning

Hög tid att sätta igång med löpträningen. Det känns långt till slutet av september, då Lidingö stundar. Men som vanligt brukar ju tiden gå otroligt fort. Bara att sätta fart. Speciellt med tanke på hur löpningen känns just nu.
Åkte iväg till Karslundsspåret igår efter att jag kommit hem från Arlanda. Kände mig inte alls pigg men efter flera dagars vila var jag sugen på att träna. Det blev bara 5 km-slingan. Oj vad tungt det gick. Ärligt talat så kändes det nästan lättare att cykla 15 mil än att springa 5 km. Helt annat att springa än att cykla. Ja verkligen hög tid att fundera på löpträningen.

Imorgon var planerna att åka till Karlstad och titta på Karlstad Stadslopp. Nu blir det inte så. Funderar istället på att göra lördagen till en riktig träningsdag, ska fundera på upplägget för dagen ikväll. Snart är det helg! Tjoho!

Mina tankar ikväll och imorgon kommer vara hos de cyklister som skall köra Vätternrundan. Hoppas vädret blir bättre än prognoserna sagt.

1:a pris Golftävling

Vi ville inte gå upp tidigare än vad vi behövde. Åkte 05.30 imorse och frukosten skulle serveras kl.07.30 i Arlanda. Tävlingen började 08.30. Vi svänger in på Arlanda stads golfbana 07.35, nöjda och glada. Packar upp våra golfprylar och kilar in och undrar var alla är. Får tag i en kille som säger att vi inte är de första som åker fel. Det är fel golfbana. Inte Arlanda stad utan Arlanda International. Han förklarar vägen och säger att det tar 30 min att åka dit. Ska vi hinna? Hungrig som en varg kände jag att jag inte skulle klara av at spela golf utan frukost i magen. Det tar endast 20 min att åka dit och eftersom vi inte var ensamma som åkt fel så är starten framflyttad.
Det var jämngrått och regnet strilade ner hela vägen till Stockholm. Det kände inte alls bra. Jag har jättesvårt att spela i regn. 2 mil innan Arlanda lättar regnet. Golfbanan är däremot jätteblöt. Skorna står inte emot vätan helt. Första hålet går katastrofdåligt. Inget kändes bra. Tyckte synd om de två stackars okända killar jag spelade med som skulle dras med mig i fyra timmar. Sen vände det.
Jag har aldrig spelat så bra. Allt bara flöt. Jag skrapade ihop 41 p och vann hela tävlingen!! Oj vad nöjd jag blev.
Av 40 st, varav en tjej till och resten killar går jag och sopar mattan :)

Fick statyetten på bilden, en golfklubba och en svart golfpiké. Glad =)




Foto: mrsmalinski

Midsommarväder

Man kan ju nästan tro att det är midsommar denna vecka. Grått, regnigt och kallt. För en gångs skull kanske
det blir kanonfint väder nästa vecka.
När jag åkte förbi affären efter jobbet hade de svenska jordgubbar. Kunde inte låta bli att köpa. Så nu har jag
mumsat jordgubbar och haft ännu en vilodag. Börjar få lite träningsabstinens men tror att vilan är välbehövlig.
Ska upp i ottan imorgon för att åka till Arlanda stad. Golftävling som stundar.


Foto: mrsmalinski

Examination

Nu är jag klar värd på Friskis & Svettis. Hade examination igår vilket inte var så blodigt.
Så i sommar börjar jag jobba på Kvarnen i Örebro.
Funderar på om nästa steg blir att bli ledare. Nästa uttagning blir till hösten så jag har ett tag på mig att fundera.
Om det är nåt för mig och isåfall vilket pass jag ska leda. Har ju blivit cykelfrälst så spinning ligger just nu närmast
på listan. Får fundera vidare.


Suger på karamellen

Suger fortfarande lite på karamellen. Fortfarande vila. Fick en massa godis av syster med sambo som de hängde runt min hals när jag kom i mål. Det har jag redan ätit upp :) 
Har inte alls så mycket träningsvärk. Visst känns det att jag gjort nåt i låren, men inga problem att gå eller så. Känner inte så mycket. Värre är det med huvudet och orken. Känner mig helt enkelt sliten, trött och seg.
Bäst att sova så mycket som går. Det får bli en tidig kväll, godnatt!


Halvvättern avklarad

Nu är jag trött......
Men NÖJD & GLAD. Mitt satta mål på 6:30 klarade jag med bravur. Åkte in på tiden 5:51.
Jag har haft en helt UNDERBAR dag!! Det var fantastiskt kul. Jag längtar till nästa år. Jag är cykelfrälst!!

Naturen på sina håll är helt fantastisk. Om jag inte var så pass målinriktad och fokuserad på att genomföra loppet på hyfsad tid hade jag stannat på flera ställen och fotat. Otroligt vackert.

Jag hade sällskap i stort sett hela loppet. Hakade på en klunga i drygt 30 min tills en av dem fick punktering och stannade upp. Det var så coolt att hänga på i klungan. Sån häftig känsla!!! Jag vill mer!! :)
De första 10 milen var inte ens jobbiga, jag kände aldrig någon trötthet. Så när det var 4 mil kvar började tröttheten komma i både lår och huvud. Klungan som jag åkte i tidigare i loppet kom ifatt mig. De frågade om jag skulle haka på. Försökte ett tag men kände att jag tyvärr inte hade tillräckligt med krafter kvar. Så fick kämpa helt allena sista milen.

Blev väl mottagen av en hel drös med nära och kära i mål. Tack för stöd och support. Ett extra tack till min coach och chaufför!! :)  Jättekul att Anna stod i mål och gratulerade mig, jag blev jätteglad!!



SMS-tjänst Halvvättern

Beställ löpande rapporter som SMS.

Så här får du löpande rapporter under loppen:
Skriv in koden för loppet : Halvvättern = HV
Tryck mellanslag och startnumret på cyklisten som du vill följa.
Skicka meddelandet till nummer 72700. Kostnad 30 kr.

Här ligger registreringsmattorna:
Halvvättern: Start - Stocklycke - Skänninge - Mål


Jag har startnummer 3044 och startar i Motala 09:40 på söndag 7 juni

Uppladdning

Vila och kolhydratuppladdning idag. Har shoppat Enervit och Vitargo. Ska jag verkligen proppa i mig allt detta?
Jag är tveksam. Blir jag bättre av det, eller kommer min mage att paja helt av alla konstigheter?
Det känns iallafall bra mentalt att ladda lite inför söndag. Är dock väldigt försiktig med Vitargon.
Enligt  hemsidan ska man innan stora Vätternrundan ladda med Vitargo Carboloader 3 dagar innan start med en påse. 2 dagar innan start med 2 påsar och dagen innan start 2 påsar Vitargo + Electrolyte. Eftersom jag bara ska cykla halva och min mage inte är van med den typen av produkter är jag lite försiktig, tror jag kör på halva mängden knappt. Idag har jag tagit ½ påse.


 

Foto: mrsmalinski

Tävlingströja

Fick min tävlingströja på posten idag. En cykeltröja från AXA Sportsclub.
Nu blir det nog inte så varmt på söndag så jag kan enbart ha den på mig. Frågan är om det räcker med en underställströja under eller om jag måste ha en jacka över? Måste fundera och kolla på väderprognosen.

Ikväll skulle jag cyklat sista riktiga träningspasset var det tänkt. Kände mig täppt i näsan och kliade i ögonen när jag vaknade. Livrädd för att det är en förkylning på G. Hoppas att det är pollenbesvär. Vilar istället och laddar med antioxidanter. Passade även på att göra lite inköp på stan till söndag; en underställströja från nike, en cykelpump, nya klotsar till cykelskorna, strumpor, sportsbars, sportdryck och vaselin.

Nu blir det vila, tacos och kärlek ikväll istället för träning.


Veckans träning - v.22

Tyvärr blev det inte så mycket cykling denna vecka pga ostadigt väder, men det gick ju lika bra att spinna lite istället. Så fick även denna vecka ihop 3 cykelpass, ett kortare löppass dock och en kortare golfrunda. Hade tänkt mig ett längre cykelpass i helgen eller två kortare lördag plus söndag, men istället prioriterade jag umgänge på söndagen istället. Träningen kan inte alltid gå i första hand. Bättre med fika och slappande på gräsmatta i solen och sen promenad i solskenet med trevligt sällskap.



Nedräkning

6 dagar kvar till HalvVättern.
Har kollat över hur pass tränad jag är inför loppet, statistiknörd som jag är :)

Summa Cykling/Spinning 2009:

Spinning, mars - maj: 16 pass = 760 min
Cykling, landsväg, april - maj: 15 pass = 1500 min / 587 km

4 månader = 2260 min = 14 veckor = 161 min/vecka

Endast ett träningspass kvar innan söndag. Tänkte köra ett intervallpass på onsdag. För övrigt blir det vila i veckan med eventuellt något lungt pass på fredagen.

Har egentligen ingen aning om hur snabbt jag kan åka 15 mil, min önskan är att kunna åka på 6,5 h men är tveksam på om jag klarar hålla 25 km/h i snitt i så många mil.

Göteborgsvarvet 2010

Nu finns det ingen återvändo. Göteborgsvarvet öppnade sin anmälan precis och jag och Anna hängde på låset.
Nu är vi anmälda!! Tjohoo!

Vilar dock från löpning denna vecka. Nu är det koncentration på cykel inför söndagens lopp. Nästa vecka kan jag börja fundera på löpning.
RSS 2.0