Hälsoinspiratör

Varför tycker jag det är så tråkigt att packa? Trots att jag verkligen gillar att åka bort. Sitter just nu hellre vid datorn än att ta tag i packningen för att jag inte vet vad jag ska ha med mig för kläder. Svårt i-landsproblem :)

Imorgon åker jag till Skövde och är hemma igen på onsdagkväll. Jag ska iväg på träff med Hälsoinspiratörerna i regionen på mitt jobb.
Syftet med dagarna är att lyssna av och sprida goda exempel från vardagen och sätta nya mål för vad vi vill med vår hälsosatsning i företaget.
Det kommer bli diskussioner, föreläsning och aktiviteter. Startar onsdagen 06.30 med Qigong. Det ska bli riktigt roligt!

Summering Augusti

Jag får väl säga att antal träningsminutrar i Augusti är godkänt. V.32 som drar upp snittet och v.33-34 som drar ner pga av lugnare aktivitet pga pencillinkur. Desto mer tid till golf under dessa veckor vilket inte är helt fel. Det är onekligen svårt att hinna med alla aktiviteter som jag vill göra. Man måste ju arbeta också :) Det räcker inte att jobba 40h vecka på mitt ordinarie jobb, utan har även tagit på mig ett 3h pass på Friskis varje vecka.

Igår när jag stod på Friskis kom Cykelola och pratade med mig. Trevligt med nya bekantskaper genom blogg/idrott!!


Veckans träning - v.35

Äntligen var pencillinkuren slut och jag kände mig laddad att köra igång ordentligt. Veckan började bra med både ett Spinningpass och ett löppass med diverse moment som löpning/intervaller/backintervaller/grusgrop. Min tanke var att få in ett ytterligare löppass denna vecka. Började med ont i knät så fick vila lite några dagar. Lagom till helgen började jag känna nåt skit i kroppen. I söndags började halsen kärva, och idag har jag jätteont :(  Mitt immunförsvar är ju nedsatt efter pencillinkuren, trist. Det blir att vila ikväll också, tyvärr :(



Lördag

Nu är det lördag, sköna fantastiska dag. Planerna var att ha en dag i träningens tecken.
Börja med en skön yoga på morgonkvisten, kl.10 på Friskis. Hem och ladda för ett löppass i spåret.
Sen hem och fylla på depåerna och iväg och köra ett temapass i Spinning med schlager som tema.

Vaknade lite rosslig i halsen och inte helt fit for fight. Inte alls bra. Var iväg på en skön Yoga imorse tillsammans med Anna. Beslutade att skippa löppasset även om det tog emot. Så nu är jag hemma och softar och väntar på Spinningpasset. Har passat på att göra en beställning, så nu är jag nära.....snart blir jag med ny pulsklocka....JIPPIE!!

Har nyss laddat med lite blåbärsgröt med mandlar. Nu ska jag vila i soffan så jag orkar köra så svetten lackar till Schlagerlåtar.

        

Handla handla

1. Pulsklocka
Jag har haft funderingar ett tag på att köpa mig en ny pulsklocka. Nu borde jag verkligen ta tag i saken. Verkar som min klocka fått tuppjuck. På löpningen i tisdags kunde den gå ner till 100 i puls medans jag sprang, sen tillbaka till 165 som jag låg. Idag innan spinningpasset var jag nere på 55 när jag satt och väntade på att få gå in i salen, tror inte jag var knappt under vilopuls då :)

2. Hybrid
Jag måste slå längre slag på fairway. Det räcker inte med min järn 6:a. Mina träklubbor funkar inte bra heller. Jag måste ha en ny klubba, en hybrid 5:a. Ska gå in på golfshopen imorgon innan golfrundan och spana på klubbor.
Idag var jag en sväng till Dormy för att kika på rean, kom hem med ett par Pumabyxor, en Peakanorak och en Peakkeps.

Det är härligt att shoppa! =)

Snabb lunch

Ja jag erkänner det. Jag är alldeles för dålig att prioritera matlagning även fast jag borde. Måste få in någon rutin och planera veckans matinköp och matlagning, annars blir det som nu väldigt ostrukturerat och inte alls så bra vissa dagar.
Blir lätt att jag tar en matlåda från frysen (som jag som tur var har eftersom när jag lagar mat blir det storkok) på morgonen när jag ska åka till jobbet. Idag blev det inte ens så. Det fick bli en sväng till Coop och handla lite på lunchen. Då jag inte jobbar inne i stan och bara har en halvtimme lunch är det inget alternativ att äta ute.

Dagens lunch bestod av plättar, keso med grillad paprika/vitlök/basilika, paprika och avokado. Väldigt enkel att slänga ihop på lunchen och måste faktiskt säga att det blev riktigt gott. Det kommer jag göra om.

Veckans träning - v.34

Idag har det blivit en välbehövlig vilodag. Är lite stum i benen och har ont i knäna/benhinnorna efter gårdagens Crosstrainingpass i Karlslundsspåret. Det blev en kväll med umgänge med två tjejkompisar, fika i Kumla och en titt på Rydell & Quick i Kumlasjön.

Förra veckan var rätt lugn, men ändå nöjd med 90 min löpning och 2st 18 hålsrundor. Jag åt trots antibiotika och var extremt trött. Hoppas på att kunna komma igång ordentligt denna vecka istället.  


Bioreklam

I helgen var jag på bio, såg både "Inglorious Bastards" och "Sommaren med Göran". Två väldigt olika filmer, båda väldigt bra på sina sätt. Som vanligt är det reklam innan biofilmen börjar.

En av reklamfilmerna just nu är för Friskis & Svettis.  För er som inte kommer gå på bio i Örebro inom närmsta tiden, kan gå in på länken och titta på den på Friskis & Svettis hemsida.

Som ni ser på bilden nedan är jag med i filmen  =)



Åstadsloppet

Igår gick Åstadsloppet av stapeln inne i centrala Örebro. Ca 900 deltagande.
Två distanser, den ena på 10 km och den andra på 21 km. Jag deltog inte som löpare utan som funktionär. Var flaggvakt och kunde spana på alla löpare som kom förbi mig i Stadsparken. Det är kul att titta på alla duktiga löpare, kan inte annat än bli inspirerad att träna mer. Kände igen flera av deltagarna, en speciellt som jag tyckte var extra duktig, Anna.
Jätteimponerad av dig, bra jobbat tjejen!!

Kände mig inte alls sugen att springa igår. Kanske för att jag känner att jag inte är i form. Kroppen känns trött, känner mig sliten. Var och spelade golf idag och det gick inte alls. Var helt slut.  Skönt att jag tagit sista tabletten antibiotika. Nu längtar jag efter att få känna mig pigg. Mina läppar är helt sönderbräna och variga eftersom jag varit så extremt känslig mot sol under kuren. Känner mig verkligen jättefräsch, not.
Snart så....är jag fit for fight! Laddad för att träna mer och hårt!

Blodomloppet avklarat

Ett till lopp avklarat. Detta hade jag inte alls laddat för. Såg det mest som en kul grej att göra tillsammans med arbetskamraterna. I och med att jag hade ont i halsen tisdag och onsdag och snorig så hade jag inte höga förhoppningar på loppet. Inte heller pga att jag äter pencillin.
Nu ska jag inte komma med en massa bortförklaringar. Kan iallafall säga att jag är långt ifrån nöjd. Min tid blev 59:48. Kom som tur var under 60 min-gränsen. Planen var ju att ta det lungt och det gjorde jag. Det var ett väldigt behagligt lopp med behagligt tempo, kände mig pigg hela vägen fram till 8 km. Vågade inte trycka på.
Måste tänka på att för ett år sen kunde jag inte springa alls pga strulande hälsenor. Så lätt att höja målen, kanske lite väl fort ibland. Jag ska vara glad att jag klarar av att springa 10 km. Istället tycker jag det är dåligt och vill helst komma under 55 min. Får se det som en sporre att förbättra mig istället. Så snart pencillinet gått ur kroppen blir det hårdkörning =)
Ett stort plus till ICA för matkassen vi fick efter loppet. Riktigt goda saker, smarrigt! Ett riktigt trevligt lopp!

Blodomloppet

Imorgon torsdag går Blodomloppet i Örebro. Jag har dragit ihop två lag från jobbet. Antingen kan man promenera 5 km, springa 5 km eller springa 10 km. Är man fem stycken kan man anmäla sig i lag och få en matkasse från Ica.
Jag ska springa 10 km. Hoppas jag iallafall. Vaknade igår av att det var strävt i halsen. Idag känner jag mig inte alls så pigg, så som det känns nu kommer jag få stå brevid och titta :(  Tycker verkligen inte om att äta antibiotika, immunförsvaret sätts ner. Så att jag skulle bli drabbad av nåt nu kanske inte var så oväntat med tanke på att flera på jobbet går runt med halsont.
Jag vill ju springa!

Uppdaterat 20 Aug:  Känner mig lite piggare idag. Lite småsnorig endast. Så det blir att springa ikväll. Tänker dock ta det ganska lungt. Ingen press på mig själv. Det får bli en trevlig och lugn runda och sen umgänge med arbetskamraterna.



Veckans träning - v.33

En väldigt lugn vecka på träningsfronten. För övrigt har den varit mer än lugn. Tre golfrundor och två jobbpass på Friskis på kvällarna förutom en vanlig 40 timmars arbetsvecka. Som sagt koncentration på golf veckan som varit och denna vecka då jag äter antibiotika. Känns dock lite segt att vila så mycket från träningen. Desto mer laddad att träna sen när höstterminen startar v.35 (då lär jag väl inte vara ensam på gymmet, är nog fler som är sugna på att träna efter sommaren).


Veckans träning - v.32

Hann inte med eller glömde bort att summera veckans träning förra veckan.
Mycket nöjd med veckans träningstid. Många dagars vila och få pass, men långa pass.  Däremot lite löptid vilken inte är så bra, men vågade inte på att springa dagarna innan Ride of Hope. Var rädd att köra slut på benen så jag inte skulle orka cykla. Det var bättre att vara pigg i benen inför de två dagarna med cykling.


Skön lördag

Uppe med tuppen idag med trots att det var helg och ledigt. Slog ut första bollen på golfbanan kl.07.45 idag.
Golfbanan var fylld med dagg och ett lugn. En riktigt skön runda trots uselt resultat, 22p vilket inte är godkänt.

Vi spelade färdigt lagom till lunch. Hörde med brodern med familj om de var sugna på en lunch på stan. Javisst!
Vi lyxade till det och gick till East West. Bästa sushin i stan. Jag tog en Mellan då jag var jättehungrig. Ingen dålig tallrik som jag fick, riktigt gott! Sjögrässalladen längst ner till vänster är gudomligt god.
Nu ska jag nog stå mig även till kvällen. Blir endast lite småplock tillsammans med tjejkompisarna.


Löpning i regnet

Efter lite efterforskningar så verkar det råda blandade åsikter gällande antibiotika och träning. Min slutsats är dock att du ska inte träna när du äter antibiotika eftersom du har en infektion i kroppen. Nu när min diagnos är borrelia och mina symtom endast är ett rött märke på benet (känner mig fullt frisk för övrigt) känns det inte farligt att träna. Kommer ändå att ta det lite lugnare dessa två veckor som jag äter tabletterna. Koncentration kommer bli på golf, denna vecka blir det så mycket som tre rundor.

Igår var jag tvungen att ge mig ut och röra på mig lite mer. Hade packat väskan till jobbet så jag kunde åka direkt för att spara tid. Regnet öste ner och det var kallt. Kändes som det hade varit skönt med en långärmad tröja vilket jag såklart inte hade packat ner eftersom det varit så pass varmt sista tiden. Det får gå ändå tänkte jag. När jag kom fram till spåret skulle jag sätta på min Ipod, den var stendöd. Var visst ett tag sen jag laddade den =/  Hur sjutton ska jag motivera mig med att springa 8-10 km själv utan musik? Hade som tur med mig handsfree till mobilen, så petade ner den i sport-bh och satte på radion. Perfekt!

Det blev en lugn och skön runda på 10,3 km. Tid 1:06. 6.24-tempo. Lagom fuktig och lerig när jag kom hem och väldigt nöjd. Skönt! Efter dusch och mat blev det mys hemma hos vännen i soffan med thé.

Ride of Hope - etapp 8

Min andra etapp och den näst sista i Ride of Hope. Tyvärr kunde jag inte vara med i den sista och avslutande etappen mellan Uppsala - Stockholm. Det ska ha varit en upplevelse att cykla in ett så stort antal cyklister på Gröna Lund. Får se till att boka in det till nästa år så jag inte missar det. Jag är ändå nöjd med mina två etapper. Det har varit fantastiska dagar. Det är så roligt att träffa flera cykelentusiaster och framförallt att få träffa de söta bloggerskorna, Lina, Annika och Anna.



Vaknade lite småöm i benen, mest ont i knän och fötter. Kändes dock inte så mycket efter att jag satt mig på sadeln igen. Det var mest händerna och baken som ömmade, annars kände jag mig ganska så pigg och fräsch.
Hade en god natts sömn på Scandic i Västerås med god hotellfrukost på morgonen. Perfekt uppladdning för en dag på cykelsadeln. Vi åkte iväg från Västerås kl.9 på morgonen med riktning mot Sala, där nästa och den enda depån för denna sträcka skulle vara. Vi startade i en lugn grupp då Annika vaknade även denna dag med migrän. Stackare tänkte jag, strongt gjort att cykla 13 mil med migrän. Stark som hon är så beslutade hon sig för att cykla med oss, men vi valde den lugna gruppen för säkerhetsskull. Som tur var försvann migränen och hon kände sig pigg. Lite för pigg som vi andra för att åka med i den lugna gruppen. Så vi beslutade oss för att dra ifrån och komma ikapp den medelsnabba gruppen. Vi körde alla fyra tillsammans med en kille från Västerås CK i klunga där vi turades om att växeldra. Riktigt skoj!
Några mil innan Uppsala kom vi ikapp gruppen som lotsade oss in i Uppsala och till Akademiska där vi skulle samlas allihopa. Efter en stunds vila åkte vi med gemensam trupp till Ride of Hope Grand Prix där dagens etapp slutade.

Etapp 8 - 10,5 mil - Västerås - Sala - Uppsala - tid 4.30 h




Med vemod sade Anna och jag adjö till de andra som skulle cykla sista etappen på söndagen. Baken och händerna tyckte nog att det var skönt att slippa cykla ännu en dag, men inte jag. Jag ville cykla mera.
Tusen tack alla för två fanatstiska dagar. Speciellt tack till er som anordade dessa dagar och till cykelklubbarna som guidade oss. Grymt imponerad över de som cyklade alla nio etapperna, totalt 125 mil. RESPEKT!

Ride of Hope - etapp 7

Två etapper av nio har jag cyklat i Ride of Hope. Jag har bidragit genom min cykling med 700 kr till Barncancerfonden, vilket känns oerhört bra. Med tanke på att jag har en liten kusin som gick bort för ett antal år sedan alldeles för ung i cancer kändes det extra bra att samla in pengar just för detta ändamål.

Anna och jag åkte tidigt på morgonen med bil från Örebro på fredagen, för att anlända i Katrineholm strax efter kl.8. Strax därefter kom Annika och Lina. Jättekul att ses!!
Strax efter kl.9 gick starten i Katrineholm. Solen strålade och värmde rejält redan så dags på dagen. Kände att det kommer bli en varm dag, vilket det blev. En kanondag i strålande väder med strålande människor.




Dagens sträcka blev: Katrineholm-Hjälmaresund-Köping-Västerås. Total sträcka: 135 km. Total tid inkl. stopp vid depåer: 6.30 h.



Jag var ganska så trött när vi kom i mål i Västerås. Jag var inte alls hungrig men med påtryckningar från de erfarna cyklisterna om att äta något direkt vid mål gick vi till McDonalds och köpte mat. Det blev en kycklingburgare och en milkshake, riktigt gott och välbehövligt. Tror att det var det som gjorde susen till dagen efter. För när jag cyklade Halvvättern åt jag dåligt efteråt eftersom jag inte fick i mig mat och var orkeslös flera dagar efteråt.
Efter lite vila och en skön dusch stannade vi till på ett italienskt pizzahak. Anna och jag åt pizza och de andra sallad. Kände att jag behöve mycket energi. Fyllde även på senare med nötter och choklad.

Antibiotika - träning?

Utförlig berättelse från Ride of Hope väntar. Har tyvärr inte hunnit, men det kommer.

Andra funderingar just nu... Påbörjade en kur med Doxyferm (penicillin) i måndags, som jag ska äta i 14 dagar,
pga misstanke om att jag bär på borrelia.
Apotekaren sa att jag skulle ta det lite lugnare med träningen. Frågan är hur lungt? Jag vill ju träna hårt och massor just nu!! ;) Någon som har erfarenhet?

Ride of Hope 2009 avklarat

Hemma igen efter två fantastiska dagar i solen med cykling och underbara människor. Det har gått över förväntan. Känner mig inte alls så trött idag som jag trodde jag skulle vara. Vill vara kvar och vara med och cykla imorgon i den sista och avslutande etappen. Istället är det packning som gäller och tidig avfärd imorgon till Göteborg och Madonna-konsert.
Nedan ser ni en bild på oss tjejer, Lina, Annika, Anna och mig efter att vi gått i mål i dagens etapp.
Mer rapport kommer senare när jag kommer hem från Göteborg.

Tack tjejer och övriga RoH-medverkande för två fantastiska dagar!







Ride of Hope

Nu börjar det dra ihop sig. På fredag och lördag ska jag, Anna, Annika och Lina cykla etapperna 7 och 8 i Ride of Hope.
Fredag, etapp 7: Katrineholm - Västerås (128 km)
Lördag, etapp 8: Västerås - Uppsala (105 km)
De andra ska cykla även sista etappen 9 mellan Uppsala och Stockholm, vilket jag tyvärr inte kan vara med på :(  Jag ska ner till Göteborg och gå på Madonna (inte fy skam det heller :)

Idag kom "Ride of hope-gänget" till Örebro. Jag och Anna åkte dit för att möta upp cyklisterna. Stod där en timme och småpratade, riktigt trevligt!! Köpte mig en ny snygg Ride of Hope cykeltröja för 500 kr. 300 kr går oavkortat till Barncancerfonden så det var inget att tveka på. Nu är jag taggad att köra, det ska bli så roligt!!!!



Måndag och ny vecka

Igår var det måndag och efter en arbetsdag så är det ypperligt med lite träning.
Först blev det 5 km löpning i Karlslundsspåret. Ett tempopass, med uppvärmning 1 km, 3 km i tempo mellan 5.25-5.55, sen nedvarvning 1 km i lungt tempo. Första kilometern i tempopasset gick lite för långsamt: 5.55 (hade tänkt ligga nånstans på 5.40-5.45), men sen drog jag på snabbare i 5.25-tempo och sista kilometern höll jag på att dö och orkade inte riktigt köra så fort så tiden blev 5.29. Sista kilometern borde varit den snabbaste, men jag höll på att stanna flera gånger. Var verkligen en plåga. Då måste man tänka att det är när det är jobbigt som det ger resultat.

Hem och byta om till cykelkläderna. Hade bestämt med Anna att köra ett kortare pass. Både hon och jag var trötta i benen, hon efter långpasset på cykel på söndagen och jag efter löppass på söndagen och måndagen.
Vi åkte en runda som jag brukar köra, ca 3,5 mil med transportcykling genom stan. Benen var grymt sega. Skönt iallafall att trampa ur benen lite.

Bara simningen som saknades idag så hade det blivit en triathlon fast inte riktigt i rätt ordning men ändå :)

Nu blir det vila i dagarna tre, välbehövligt för mina ben. Vila och kolhydratuppladdning inför fredag och lördag, då Ride of Hope stundar.

Veckans träning - v.31

De planerade tre löppassen per vecka är inte så lätt att få till med tanke på att jag inte är helt skadefri. Efter tisdagens trevliga långpass i Åtvidaberg behövde jag vila från löpningen tyvärr. Det fick bli ett spin-pass istället vilket inte är fy skam.
Nöjd med de två löppassen som blev av, två riktigt bra kvalitetspass. Även om intervallerna inte gick så fort som jag tänkt. Med tanke på förra gången jag körde tusingar drog jag på alldeles för fort i början blev det dessvärre lite för långsamt denna gång. Jag har svårt att känna tempot i min kropp, men det lär man sig väl med tiden.


RSS 2.0