Training Camp

Fick en resebroschyr från Springtime Travel på Lidingöloppet.
Funderade en massa på att åka utomlands förra hösten, men dessvärre blev det inget med det. Inte efter heller. Nu är jag grymt sugen på att resa någonstans. När jag får en broschyr om träningsresor blir inte suget mindre.
Det vore ju grymt kul att åka på ett Training Camp till Portugal.
Någon som vill följa med??




Veckans träning - v.39

En väldigt lugn vecka innehållande mycket vila. Försökte få bort alla förkylningssymtom och laddade inför lördagens lopp.
Efter en så lugn vecka är jag taggad igen att träna ordentligt. Funderar på om jag måste lägga upp min träning, försöka ha en plan. Just nu bokar jag pass som jag är sugen på för stunden. Jag kanske måste planera lite mer för att få bättre resultat, för nu är det hårdköning, träning och åter träning som gäller. Nästa lopp är inte förrens i slutet av februari. Vad ska jag ha för strategi tro? Hur ska jag lägga upp min träning? Måste nog fundera på det lite, jag måste ha en plan.



Lidingöloppet 15 km 2009

Avfärd från Örebro 06.30 på morgonen i bil, jag och tre kompisar. Vi ville ha gott om tid innan start.
Chauffören lyckades köra fel två gånger och dessutom blev det flera pauser då det nog intogs lite för mycket vatten. Kö när vi kom in på Lidingö. Iväg och hämta nummerlappar. Själv var jag väldigt lugn men kände mig lite orolig för mina kamrater som skulle starta 30 min före mig. De fibblade med tidtagningsgrejen och nummerlapparna vid Lidingövallen. När klockan var 10.15 (de skulle starta 10.30) sa jag att ni borde nog skynda er bort mot starten. Själv gick jag i godan ro bort mot Koltorp och starten medan de andra rusade iväg före mig. Jag kollade på klockan och funderade om de verkligen skulle hinna till starten, vilket de inte gjorde. De hade sprungit sista kilometern och kastat överdragspåsen på vagnen och fick starta i startgruppen efter.

Själv så promenerade jag bort mot Koltorp i lugn takt och fokuserade mig på loppet. Kroppen kändes inte helt lätt. Förkylningen hade inte gett med sig helt. Kände mig ändå inte orolig. Jag hade reviderat mitt mål med tanke på hur jag mådde. Min tanke var att ha ett trivsamt lopp, se mig omkring och njuta av det fina vädret och omgivningen. Det hade jag mestadels av loppet. Försökte ta det lungt och inte stressa upp mig. Min tanke var att trycka på lite mer när jag sprungit ungefär halva loppet. Tyvärr gick det inte. Kroppen kändes tung och istället fick jag sakta ner på tempot en aning. När jag närmade mig mål började jag spurta och fick tillbaka krafterna, det kändes lätt igen och jag hade kunnat springa på mer. Så i efterhand hade jag nog kunnat trycka på lite tidigare. Hade dock inte kunnat springa på så pass så jag hade klarat mitt mål under 1.30.

Nu har jag jätteont i mina benhinnor. Det blir vila från löpningen helt denna vecka. Smygstartar ikväll med lite yoga vilket känns välbehövligt nu när kroppen känns stel. Nu får jag inte ta paus från löpningen helt, nu är jag taggad att förbättra mig. Ett löppass i veckan under vintern tror jag kommer passa mig perfekt. Nu är jag sugen på att träna pass inomhus.







Resultat Lidingöloppet MK15 2009

Slutttid: 1.36.06     Placering: 2203

0,9 km: 0.06.38     Placering: 2696
5,2 km: 0.35.23     Placering: 2573
11,2 km: 1.12.42   Placering: 2294
 

15 km - 11.00

Nu har jag laddat med mat. Kanske lite väl mycket. Känner mig uppblåst och tjock.
Huvudvärk och snorig. Inte så bra.
Nu ska jag inte vara negativ. Jag kommer vakna pigg och fräsch och laddad imorgon.
Pastasalladen är gjord. Ipoden är laddad. Väskan är packad.
Imorgon åker vi kl.06.30 från Örebro. Mina vänner startar kl.10.30 och jag kl.11.00.

Godnatt, nu ska jag sova så jag är pigg och fräsch imorgon.


Lidingö nästa

Igår blev det sista passet innan lördag. Tanken var att springa en mil i lagom tempo och samtidigt känna om mina inställningar jag gjort på min klocka kändes bra. Har hållt på att trixa med klockan fram och tillbaka och när jag sprang i söndags fick jag springa och fippla på klockan under löppasset vilket inte alls var bra.
Så tanken med gårdagens pass var att få en bra känsla så allt ska klaffa på lördag.

Inställningarna på klockan funkade klockrent och det kändes som jag valt bra inställningar som visades på dispalyen. Jag kommer kunna ha full koll på vilket tempo jag springer i.
Det som kändes mindre bra var att jag kände mig helt orkeslös. Hade fullt sjå att springa 5km, ville helst bara stanna och gå flera gånger. Jag måste ha nåt skit i kroppen för så där trött bör jag inte vara. Sprang inte direkt fort så kan inte tagit slut pga det. Så nu tänker jag vila, vila, vila. Sova mycket och äta ordentligt med mat.
Ikväll blir det relaxen på Gustavsviks nöjesbad. Hade tänkt simma några längder men jag ska nog ta det lungt istället.


Veckans träning - v.38

Efter en väldigt bra föregående vecka var jag laddad att fortsätta med en lika bra vecka. Måndagen kändes bra. Sedan började jag dessvärre känna mig hängig. Trött, matt och snorig. Trots 40-årsfest/kräftskiva på lördagen piggnade jag iallafall till framåt söndageftermiddag så att jag kunde avsluta veckan med lite träning. 

Just nu proppar jag i mig Echinagard och Esberitox eftersom jag inte får bli mer sjuk. På lördag är det Lidingöloppet som stundar, Halvlidingö för min del.
I stort sett alla mina arbetskamrater hostar, har feber och är genomförkylda. Själv så bröt det aldrig ut förra veckan utan jag gick bara och kände mig småhängig. Tänker inte bli sjuk denna vecka heller. Jag är stark och tänker stå emot bacillerna. Jag ska ju vara pigg och i form på lördag.


Ola Ravald

Igår var jag och Anna på en föreläsning med Ola Ravald som SISU ordnade.

Ola tillhör en av de främsta skidtränarna i landet och ligger bakom sprintsatsningen som låg till grund för Sveriges framgångar i OS i Turin 2006. Idag jobbar han som utvecklare och resursperson för SOK och har som nästa mål OS i Vancouver 2010.

Föreläsningen handlade till stor del om tekniken i fristil vilket kändes som överkurs för min del som inte ens utövar fristil. Dock kunde många paralleller dras till klassisk stil. Intressant att höra hur de jobbar med elitåkarna för att förbättra deras åkstil och prestationer.

Han förordade funktionell träning och visade på många bra övningar på detta. Personligen på min motionsnivå tror jag att jag kommer långt med detta bara genom att köra yoga och core. Den träningen måste prioriteras med ett pass av varje per vecka.

Nya löparskor

Fick hemleverans direkt från USA häromdagen. Ett par nya löparskor, Asics Gel-Kayano 15 i vitt, silver och rosa. Mina favoritfärger.

Oj vad de matchar min cykel. Dessvärre använder jag ju inte löparskorna när jag cyklar. Jag kanske måste leta efter ett par nya cykelskor i samma färgställning :)

Mina nuvarande löparskor är också ett par Ascis Gel-Kayano och jag har varit supernöjd med dem. När jag fick höra att en vän skulle åka till USA och att löparskorna där bara kostade det halva mot här hemma så var jag inte sen att göra en beställning. När jag dessutom gick in på hemsidan och såg att de fanns i rosa var det bara att slå till. Denna färgkombination verkar inte finnas i Europa så det finns nog inte så många här hemma som har likadana. Det enda dilemmat nu är att jag inte vill skita ner dem nu när de är så vita och fina. Jag kanske får börja springa på löpbandet på Friskis istället för i spåret =)


Värmande dryck

Passar det att göra reklam för glögg på en träningsblogg? Kanske inte.
Dock är ju min blogg bara tankar och bilder från mitt liv men nischad åt träning och hälsa.
För mig är hälsa inte bara träning och nyttig mat. Det är att må bra, att njuta av livet.
En värmande kopp glögg i vintermörkret är njutning för mig.

I år är Blossas 09 endast en beställningsvara, då Systembolaget inte tyckte att glöggen höll måttet.
Jag är ändå nyfiken på den och har såklart förhandsbokat en flaska.
Blossa 09 har en smak av clementin.

                                  
Vill du inte ha alkohol i glöggen så har det även kommit två nyheter till i snygg förpackning. Lättglögg i två smaker, Lingon och Apelsin.  
Enligt Blossa: "Den ena har fått smak av friska lingon, medan den andra har en julig smak av mogna apelsiner. Dricks med fördel väl kylda, ur eleganta cocktailglas".

                
Foto: www.Blossa.se

Vila & Shopping

Jag är inne på dag 3 med vila. Oj vad lugn och avslappnad jag är jämfört med förra veckan. Mycket har jag hunnit dessutom. Umgåtts med mor och syster, tittat på tv, shoppat och städat lägenheten.
Kändes dock trist att behöva vila ännu en dag, men känns ändå bäst. Försöker mota bort det som vill angripa min kropp. Tror inte mitt immunförsvar riktigt kommit i balans efter pencillinkuren eftersom jag känt mig småkrasslig till och från efter den tog slut. 

Vad finns det som jag tycker är minst lika kul som träning, jo det är shopping. Så istället för kvällens träningspass blev det lite shopping istället. Hade iallafall lite med träning att göra eftersom jag hamnade på Stadium och drogs till träningskläderna. Har tänkt länge att jag behöver byta ut mina sportbh:ar, så det blev ett inköp av två stycken, en vit och en svart. Rosa är min favoritfärg så kunde inte motstå den cerisefärgade niketopen.
Nöjd med kvällens shopping och även dammning och dammsugning, men imorgon vill jag träna!
Vad vore inte skönare än att runda av jobbveckan med ett träningspass innan tjejkompisarna kommer hem till mig imorgon kväll på lite mat och vin.


 

Veckans träning - v.37

Förra veckan är jag mycket nöjd med. Både löpning, spinning, cykling, styrketräning och golf. Det enda jag saknade var ett yogapass för att få veckan fulländad.
Denna vecka hade jag tänkt skulle bli nästan lika bra. Måndagen började bra. Igår fick jag dock hoppa över Crosstrainingen. Ikväll ska syster och jag fira mor som fyller år. Det blir mat och efterätt hemma hos syster.
Hoppas på att jag är piggare till torsdag då det verkligen skulle passa bra med ett löppass. Lidingöloppet närmar sig med stormsteg.



Vilodag

Ikväll var planerna att åka till Karlslundsspåret och köra ett Crosstrainingpass med Friskis. Sista passet för säsongen och ypperlig träning inför Halvlidingö. Det blev inte så.
Istället blev det vila, soffläge och choklad. Kände mig helt slut när jag kom hem. Vet inte om jag är slutkörd eller vad det är. Kände att det nog var bäst att lyssna på kroppen. Måste säga att kvällen varit riktigt skön. Inte legat så många timmar i soffan på länge, väldigt välbehövligt.
Får ändå vara lite nöjd, har iallafall hunnit tvätta sex tvättmaskiner och förhoppningsvis mycket piggare imorgon.

               

Vinst - Halvvättern

Det damp ner ett brev i min brevlåda igår.
Jag hade vunnit en tävling som jag inte ens visste om att jag deltagit i. Jag blev verkligen glatt överraskad!
Jag cyklade två etapper av Ride of Hope. Tydligen lottade de ut en vinst i varje etapp, och jag var en av nio vinnare. Tjohoo vad glad jag blev!

Har starka funderingar på att cykla Vätternrundan nästa år. Kanske vore perfekt att köra Halvvättern helgen innan som genrep och sista långpasset innan stora Vättern. Nu är jag riktigt cykelsugen!! Det får bli mycket spinning i vinter :)




Utforskar Garmin

Nu har jag ägt min Garmin Forerunner 405 i en vecka. Har dessvärre inte lärt mig så mycket om den ännu. Inte haft tid att sätta mig in i alla funktioner. Har iallafall lyckats mata in mina värden och använt den när jag sprang i torsdags. Fick inte fram det jag ville på displayen när jag sprang, kändes viktigare att hinna med löpturen än att sitta och pilla på klockan. Tryckte bara på start och stopp på passet och lyckades föra över data till datorn. Mer än så kan jag inte ännu. Skulle behöva någon erfaren person som kan tipsa mig om enkla funktioner på klockan. Känns som en djungel av funktioner hit och dit. Har dessvärre inte tiden heller att sitta och pilla på den, känns som om jag skulle behöva några timmar för att lära mig allt och få koll på den.



Nya klubbor

Denna helg har även den varit lite i golfens tecken. Hämtade mina nyinköpta klubbor i fredags. En ny träfemma och en ny hybrid fyra av märket Callaway.
I lördags fick jag prova snyggingarna. Hybriden blev genast min kompis. Golfspelet kändes riktigt bra. Jag kom fyra av tolv som deltog i lördagens tävling. Mer golfsugen men ändå glad att säsongen snart är slut. Känner mig trött. Det är alldeles för mycket nu. Skulle bara vilja åka iväg och slappa en vecka.

Söndag idag och även den har varit fulltecknad. Det blev en cykeltur med Örebrocyklisterna på förmiddagen, 7,5 mil. Det gick tungt. Jag känner mig sliten. Måste prioritera sömnen, datortiden måste skäras ner. Jag hinner inte.

Veckans träning - v.36

Förkylningen satt i under veckan. Halsen började kännas bättre men var fortfarande snorig. Så träningen var det sisådär med veckan som var. Laddade istället för helgens golftävlingar. Total tid ser bra ut men det är bara för att två golfrundor drar upp totaltiden.
Nu däremot känner jag mig frisk och laddad för att träna utan avbrott.


Pulsklocka

Jag har hämtat min nya pulsklocka :)
Har dessvärre knappt hunnit känna på skönheten. Åkte och hämtade den direkt efter jobbet. Sen byta om och cykla till Friskis. Träna en timmes Spinning, därefter vila en stund och sen gå på nästa pass, Cirkelgym. Hem och duscha och laga lite mat. Nu är klockan strax 22 och det är dags att sova. Jag behöver mer tid!!! Hur ska man hinna med allt man vill? Jag vill lära känna min nya kamrat, men det får bli en annan dag. Sängen hägrar istället och förmodligen kommer jag vakna med träningsvärk. Minns inte när jag tränade styrka sist.



Fruktkorg

Korg och korg. Kartonger med frukt. Inte så glamouröst ute på bygget. Tänkte beställa några skålar i plast men hittade inga bra i vårt beställningssystem, så det får duga med pappkartonger. Frukten är ju det viktigaste.

Mitt första steg på jobbet i vår friskvårdssatsning. Fruktkorg ingår i budgeten för friskvård. Jag har tagit på mig uppgiften att inhandla frukt till vår arbetsplats varje måndag. Förhoppningsvis får jag ännu gladare och trevligare gubbar ute på bygget :)                      


Omberg

Nyss hemkommen från en fantastisk golfhelg i Omberg. Just nu är jag en aningens trött. Ingen viloresa direkt.
Anländer på slätten på fredageftermiddag. En timmes golfträning, fika och lite vin innan de andra tjejerna anländer. Trerätters middag och utdelning av starterkit. Självklart måste vi ha snygg utstyrsel så årets sponsrade t-shirt är en grön Lyle & Scott.

Lördagmorgon, utvilad och taggad efter en god hotellfrukost. Det är finaldags. Sista tävlingen, finaltävlingen för säsongen. Jag hittar inte slagen förrens på sista nio hålen. Det kändes inte helt klockrent. Jag kom på plats 8 av 11 deltagare. Mitt första år så mina krav var inte så högt ställda eftersom jag fortfarande är höghandicapare och några i gänget är singel. Målet var att slippa bära looserhatten.
Efter rundan blev vi utmanade av ett killgäng att gå en runda på korthålsbanan. Mitt lag vann och vi blev självklart bjudna i baren av det förlorade laget. Innan lördagens trerätters middag hade vi prisutdelning och självklart lite Bollinger att skåla i. Fantastiskt fina priser och starterkit. Se bild nedan allt fint jag fått i helgen.
Lördagkvällen blev sen. Ändå väldigt pigg på söndagen trots en del vin och drinkar. Söndag var det tävling igen. Både singeltävling och lagtävling bästboll. Hittade slagen, dock otur med poängen. Singeltävlingen var inte godkänd men vårt lag vann. Så nöjd och glad att ändå få vara lite av en vinnare.

Banan i Omberg var väldigt fin. En trevlig bana med underbara vyer och fantastiskt vackert belägen vid Vättern.
En helt underbar helg med så trevliga tjejer.


Taggad

Taggad!
Snart börjar tävlingen! Blåser kallt, så känns skönt med en mössa på huvudet. Sommaren är definitivt slut.
Håll tummarna för mig!

Test Testar...

0-2f1e777c817cfb4cf8c567cc0a56ef4c.png

Kolla varifrån!

Test Testar att mobilblogga.

Både högt och lågt

Träningsaktiviteten denna vecka är låg. Övriga aktiviteter ligger högt på listan.
Fortfarande inte tip top vilket känns jobbigt. Täppt i näsan, huvudvärk och småseg.
Det har inte blivit något riktigt träningspass på hela veckan och i helgen blir det inget heller.
Abstines i hela kroppen. Tänker ge mig ut ikväll trots min seghet, min huvudvärk och min täppta näsa, och trots regnet som strilar ner utanför fönstret. Kroppen skriker efter rörelse.

Jag har haft två bra dagar i Skövde och Billingehus. Trevliga människor och trevlig omgivning. Temat var friskvård och hur vi ska agera som Hälsoinspiratörer på företaget. Diskussionerna handlade om hur vi ska fånga upp de som är i riskzonen att bli skadade i arbetet, som inte rör på sig och som äter dåligt. Erfarenheter från våra olika distrikt och diskussioner om framtiden. Det kändes mycket inspirerande.
Diskussionerna varvades med promenader i vacker natur, lunch vid en sjö, tävling med olika uppdrag i lag, middag i en lappkåta vid öppen brasa, qigong innan frukost. Telefonen lämnades kvar vid alla tillfällen som hade varit passande för ett fint foto, vet inte vad jag tänkte med. Så tyvärr blir det ett inlägg utan foto.

Förutom en löptur i regnet ikväll blir det packning igen. Vid lunchtid imorgon åker jag och tio tjejer till Omberg för att spela golf. En avslutningsresa för säsongen 2009. Viktig avslutningstävling på lördag. Imorgon blir det träning på rangen och på söndag ytterligare en tävling. Det ska varvas med umgänge, goda middagar, spa och som jag hört från tidigare år, mycket sprit ;) Så det lär inte bli någon hälsoresa.

RSS 2.0