Snabbpicknick

Sköna lata dagar, eller sköna lata kvällar kanske jag ska säga. Jobbar ännu några veckor så dagarna är fyllda med arbete. Kvällarna tillbringas utomhus mellan fotbollsmatcherna på tv. Diverse aktiviteter såsom löpning, landsvägscykling, uteservering och picknick. Igår tog vi cyklarna (de vanliga hederliga med tjocka däck som kan köras på grusväg) till Oset och Rynningeviken. Ibland får man vara lite lat så hade inhandlat lite picknickmat på stan på väg hem efter jobbet. De sedvanliga jordgubbarna (har köpt en liter varje dag nu efter jobbet i två veckors tid, bäst att passa på) och mackor från Subway. Inte alls lika fint som paret en bit ifrån oss som satt på en filt i gräset och åt och drack rosévin med kylbag. Fast mysigt hade vi ändå :)                         

I valet och kvalet

Helst vill jag inte tänka tanken. Inte ännu. Jag suger fortfarande på Vätternrundan-2010-karamellen. Jag njuter även av lugnet. Sommaren, solen och livet.
Tränar såklart men helt utan press. Igår blev det en tur på racern med PT´n som är så pass stabil så han kan cykla igen vilket jag är glad över. Mycket roligare med sällskap. Underbart skönt att ta lite semester från den planerade träningen. Gör det jag känner för. Ingen press, inget måste.

Anmälningen för Vätternrundan med Team Ride of Hope 2011 är igång. Jag vill inte ens fundera på det, just nu. Kanske om några veckor, några månader. Ska jag eller ska jag inte? Det är frågan.
Det var en fantastisk upplevelse och det är grymt att ha ett mål att sträva efter. Fast saknar samtidigt inte pressen, att jag måste cykla. Upp tidigt varje söndag och köra långpass. Just nu är det grymt skönt att ta sovmorgon och äta långfrukost på balkongen. Fast i vår kanske jag är grymt sugen att fokusera på cyklingen.
Varför kan jag inte få bestämma mig i maj istället :)
5km vs 30mil

Sprang igår för första gången på sex veckor. Varmt och tungt. Tog det lungt i 6min-tempo dryga 5 km. Denna gång ska jag inte rusa fram och få problem igen. Kände dock lite smått i vaden.
Att det ska vara så jobbigt att springa. Sjukt att det kändes jobbigare att springa 5 km än att cykla 30 mil :)
Idag, dagen efter har jag ont i kroppen. Stel i nacke och rygg och ont i vaden. Mycket ondare i kroppen än efter 30 mil på cykel. Hoppas dock på att kunna börja springa lite smått. Men skyndar långsamt.

Hoppas ni alla haft en bra midsommar. Jag har haft en underbar helg.

Återhämtningspass

Så sjukt jäkla nöjd. Sprudlar av energi. Var så pigg hela söndagen, ville inte gå och lägga mig. Ville vara vaken och känna den sprudlande känslan som jag har i kroppen.
Vakande lite på natten av att benen ömmade lite. Lite småstel och öm i benen, men förvånasvärt fräsch i benen och kroppen.

Sambon och jag tog en tur till Kilsbergen och vandrade ca 5 km (hade tänkt längre men började regna och vi blev alldeles för blöta). 
Skönt att sova ut lite och sen röra på benen. Skönt att slippa ställa klockan på söndagen för träning med Örebrocyklisterna. Ta dagen som den kommer. Nu är mitt stora mål uppnått. Ska bli skönt att ta lite semester från den fokuserade träningen.
Blev även en promenad på knappt en timme på kvällen. Full av energi.Resultat

Hittade en rolig sida där man kan se sin position och hur många man kört om och blivit omkörd av.Vätternrundan 2010

Helt euforisk och lycklig. Älskar cyklingen.
Kunde aldrig tro det innan Vätternrundan att jag skulle tycka så mycket om det. Har varit livrädd och trodde jag skulle få ont överallt och inte orka. Tycka att det skulle vara en plåga. Har haft väldigt stor respekt för den långa distansen och att man cyklar mitt i natten.
Sådan häftig känsla när vi kommer in på målrakan. Kände mig inte helt slut så som jag trodde jag skulle känna. Sambon o föräldrarna tyckte jag såg pigg ut. Jag kände mig riktigt pigg och så förvånad att jag tyckte det var lättare än jag någonsin hade kunnat ana. Mycket kan jag tacka Team Ride of Hope och sub12-gruppen. Utan deras hjälp och glädje hade jag nog inte fått samma upplevelse. Grymt nöjd med våran klunga. Vi klarade målet med råge.

Tiden blev: 11h 13min inkl. 5 st depåstopp.

Anna och jag åkte från Örebro vid midnatt i fredags. Min snälla svägerska skjutsade ner oss till Motala. Anlände strax efter 01 och hade då god tid på oss att hämta nummerlappar och förbereda oss för starten 03.14. Även god tid till att frysa och undra vad vi gjorde där mitt i natten helt frivilligt för att cykla 30 mil. Ja det låter ju helt sjukt att man gör något sådant frivilligt, fast i efterhand kan man förstå varför.

Vi mötte upp resten av Team-medlemmarna i Ride of Hope-tältet och rörde oss mot starten. Väldigt pirrig och nervös. Det började ljusna när vi rullade över startlinjen. Förvånasvärt pigg med tanke på att jag missat en hel natts sömn. Sovit väldigt bra hela veckan, 7.5 timmar varje natt och natten till fredag 10 timmar. Vilade i två omgångar på eftermiddag/kväll på fredagen.
Det kändes tryggt och bra att cykla i klunga. Kände att söndagsträningarna med Örebrocyklisterna gett mig mycket. Lite oroväckande efter 4 mil. Tyckte att tempot var en aning för högt. Kände redan en liten dipp. Eller så kände jag efter för mycket och oroade mig för hur jag skulle klara av att cykla i ca 29 km/h i 30 mil. För sedan försvann den känslan. Det kom några små dipper emellanåt. Speciellt då vi hoppade över en depå, Fagerhult. Började känna av magkatarren och blev orolig att magen skulle börja krångla. Började tappa energin och hann inte dricka då tempot just då var relativt högt med motvind och låg 2:a i klungan och ville inte fippla med vattenflaskan. Räknade ner och önskade länge att cykeldatorn skulle passera 170 km då Hjo skulle vara nära. I depån i Hjo blev det saft, bulle, bar, kexchoklad och gel och en pepcid. Energin kom tillbaka och magkatarren försvann. Kände mig stark hela sista vägen förutom lite smådipper. Sista 3 milen var nog jobbigast. När lagledaren Gary sa att vi kanske kunde komma in på under 11 timmar blev nog flera taggade och ville köra på. Kände att jag inte riktigt kunde trycka på så mycket jag ville i uppförsbackarna sista milen. Trodde de skulle köra ifrån mig på slutspurten men de var väldigt mån om att alla skulle komma in tillsammans, att vi skulle köra in på målrakan i två fina rader.

Stort tack till alla deltagarna i klungan som gjorde min dag. Tack till Anna som sällskapade mig ner till Motala och i mörkret och regnet innan start. Tack till min käre sambo som stod och tog emot mig på målrakan. Tack till min mor med man som skjutsade mig hem.

Euforisk

Helt euforisk efter dagens Vätternrunda. Har haft en underbar dag. Lycklig av att klara av 30 mil runt sjön på en bra tid dessutom. Återkommer med utförligare info, nu ska jag slappa i soffan med älsklingen. Lite småtrött :)

Morgondagens måltider. Ingen höjdare för e...

foto0525 (MMS)

Morgondagens måltider. Ingen höjdare för en gormand. Kommer säkerligen längta till kvällens middag. Kanske en pizza i soffan :)

Nu närmar det sig med stormsteg...

Packar för fullt och provar mina kläder. Vad snygga vi kommer vara i våra teamkläder :)


Laddar

Nu är det uppladdning som gäller för hela slanten. Vitargon har sin plats på skrivbordet. Matlådorna är med.
Igår var det en skön och avkopplande kväll med tjejerna. Välbehövligt och mycket trevligt. Underhållande film och sen umgänge på uteservering. Dock ingen öl för mig, blev en cola och hem i säng tidigt. Nu är det fokus som gäller.

En avkopplande promenad i eftermiddag med en vän sen förbereda kläder och annat inför loppet.
Fredag blir det sovmorgon, sen iväg och jobba några timmar, på eftermiddagen försöka sova några timmar (om det går). Sen avfärd kl.00 mot Motala. Snällaste svägerskan skjutsar ner mig.
Nervös

Jag är inte rolig just nu. Lättirriterad och fräser för minsta lilla :)
Jag börjar bli riktigt nervös. Har tom åkt på en släng av magkatarr, inte alls bra :(
Det börjar dra ihop sig för Vätternrundan. Känns nervöst och stressande. Har inte riktigt koll på läget. Har förändrat sig mycket sen första stund, anmälan. Jättetråkigt att Lina och Annika inte ska med :( Kommer sakna er grymt mycket!!! Trist att Malin och Ann-Marie inte heller ska med. Ännu tråkigare är att min sambo inte ska med heller. Från att ha varit ett stort gäng känner jag mig rätt ensam (förutom Anna och hela ROH-gänget såklart!!) i det hela just nu. Tror att det är därför jag blir extra stressad och nervös. Har anmält mig till en sub12-grupp. Kommer jag orka hålla deras tempo. Kommer jag klara att laga punktering om jag får en sådan? Många funderingar som far omkring i huvudet. Det känns läskigt. Jag är nog lite rädd.

Måste vända mina negativa tankar och börja tänka positivt. Ska börja ladda med Vitargo och försöka fokusera.
Ska bli så skönt att gå på bio ikväll med tjejkompisarna, SATC. Tänka på nåt helt annat för en stund.

Det börjar dra ihop sig

Sista långpasset avklarat med min sköna innan det stora eldprovet på lördag, Vätternrundan.
Minimunmålet 100 mil är avklarade och målet på 120 mil är inte långt borta. Idag har jag lyckats skrapa ihop 13,5 mil och är då uppe i totalt 112 mil. Börjar pirra i magen. Är allt redan nervös.

Idag var det en tung cykeltur. Hade inte laddat med energi då vi brukar stanna halvvägs för att ladda depåerna. Idag blev inte stoppet förrens efter 10 mil. Jag var helt slut när vi kom fram till torget i Nora. Laddade inte så bra igår med maten och veckan som varit har nog tagit en hel del på mina krafter. Var tunga sista mil tillbaka.
Efter lite plättar med glass och färska jordgubbar och en tupplur blev jag människa igen (även om en trött sådan :)

För övrigt är det fotbolls-VM här hemma för hela slanten. Tur för sambon att han är sjukskriven :)Min älskade

Bloggpausen blev kort efter att jag deklarerat den, längre var den innan.
Idag känner jag mig lättad. Jag känner mig glad. Jag känner mig lycklig. Jag är stolt. Jag är vansinnigt kär i världens bästa man.

Min sambo skulle springa Stockholm marathon i lördags. Självklart ville jag vara med och stötta honom och följde med Örebro AIK´s buss upp till Stockholm. Det var en härlig dag. Så roligt att vara supporter och så roligt att få vara med och ta del av den härliga stämningen.
Innan start hann jag med att träffa Coyntha, hennes man och coach. Trevligt!!
Tanken var att ge mig iväg och ställa mig på nån lämplig plats där jag kunde få se loppet. Anslöt med Milla, Frida, Erika och Nilla vid Rålandshovsparken. Eftersom jag inte är helt Stockholmsvan så gick jag såklart åt fel håll när jag kom upp i tunnelbanan. Resan till parken tog längre tid än vad jag trott. Kollade på klockan och insåg att det skulle bli tight att hinna med att se min sambo, så rusade fram till vägen där de sprang. Hann precis med nöd och näppe se honom. Var riktigt pigg och gjorde tummen upp. Därefter hann jag ansluta till tjejerna. Mycket trevligt! Hann dock inte vara kvar så länge då jag vill vara på plats på stadion när han kom i mål.
Efter 03:16 kom han springandes in i mål. Så stolt!! Så duktig!! Imponerad!! Du är bäst min PT!!


Lite strul innan. Hans Garmin ladde inte på kvällen innan loppet. Han fick låna min och tror att det fungerade bra :)
Lite strul efter...därför min frånvaro. Han däckade ihop i söndags. Jag var helt säker på att det var loppet som och det dåliga intaget av vätska och mat på söndagen som gjorde att han säckade ihop. Blev ambulans och akuten. Många oroliga timmar. Igår kväll fick han äntligen komma hem! De har som tur varit väldigt tillmötesgående på sjukhuset så jag har fått vara med honom hela tiden. Virus på balansnerven är diagnosen. Inget allvarligt och han kommer bli helt frisk. Har fått ställa in Spinninginstruktörsutbildningen i helgen, men vad gör väl det. Livet, kärleken och välmåendet är det allra viktigaste. Viktigare än något annat.~Ingenting är mera värt än denna dag~

...eller någon annan dag. Livet är fantastiskt, så ta vara på varje sekund och tala om för dina nära vad de betyder. Livet hänger på en skör tråd.
Det har varit tyst på bloggen ett tag och det kommer det nog bli ett tag framöver. Tar en liten paus.

Börjar snart bli mer verkligt

Det har känts väldigt avlägset. Nu börjar det dock närma sig mer och mer. I måndags var jag på musikutbildning för att lära mig hur man laddar och mixar musik till ett pass.
Idag fick jag ett mail från Spinninglagledaren om vilken tid som skulle passa mig i höst att ha mitt pass.
Nästa vecka åker jag till Uppsala för att gå Spinningutbildningen, Steg 2 i fyra dagar.

Men innan det så ska det sympatikolhydratladdas och peppas en massa inför marathon på lördag.
Jag ska dessutom försöka få ihop ett antal kvalitetspass på cykeln. Nu är det inte långt kvar till Vättern och mina 100 mil på cykelsadeln som ska uppnås innan.


RSS 2.0