Snabblunch

Vissa dagar orkar jag inte stå vid spisen. Speciellt inte nu.
Idag har det varit arbete på förmiddagen och intog en senare lunch hemma. Ingen matlåda från igår då vi blev bjudna på mat hos några vänner. Mycket trevlig kväll för övrigt. Blev mycket träningssnack och barnprat. Kul med likasinnade.

Ett tag åt jag gröt till frukost varje dag. Nu var det längesen, då jag kommit in i en fil o müsli-period. När jag funderade på lunch ville jag ha nåt snabbt, enkelt men nyttigt. Det fick bli gröt.

Lite tager-vad-man-haver-gröt blev det. Havregryn, vetekli, krossade linfrön, solrosfrön, torkade aprikoser, gnutta salt, mjölk och vatten. Toppades med lingonsylt och kokosflingor. Riktigt gott blev det.

Planering i soffan

När man inte kan träna kan man ligga i soffan och läsa om träning och planera lite.
Har precis bläddrat lite i Runner´s world och fortsätter med mitt löpsug.
 
På nåt vis känns det inte lika långt till löpningen längre, även om det såklart är ett bra tag dit. Nedräkningen har börjat och förlossningen närmar sig för varje dag som går. 25, 39, 54 dagar eller nåt där mellan?
 
Läste två artiklar, En "Höfta inte - träna höfterna för att motverka knäproblem" och den andra "Uppgradera löpningen - fyra enkla sätt". Två artklar som passar mig. Behöver bli starkare i höftpartiet så de övningarna kommer jag ta med mig i mitt kommande styrkeprogram. Den andra artikeln om tre löppass i veckan; ett långpass, ett backpass och ett tempopass för att bli en bättre löpare tar jag också med mig.
 
Egentligen inga nyheter för mig men en väldigt bra påminnelse och inspiration inför 2014. Vill satsa mer på löpningen och tror att det kommer passa mig ypperligt. Perfekt träningsform för en föräldrarledig mamma.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mariestads marathon

Igår tog vi en utflykt till Mariestad. Jag, Peter och delar av hans familj. Peters mål var att springa marathon och hade en förhoppning på sub3. Vi andra satt i solen och supportade med cola, vatten, sportdryck, jordnötter, choklad och vattenmelon. En sträcka på dryga 5 km skulle springas 8 ggr.
.
Peter var avslappnad och taggad, men tyvärr tog värmen, den tråkiga banan med lite folk musten ur hans energi. Det blev inget pb men dock seger i M35 och 5 totalt av ca 55 löpare på tiden 3:16. Helt klart godkänt.
.
En väldigt trevlig utflykt till en mysig stad längs Vänerns strand. En lugn dag men med några kortare promenader och mestadels upprätt läge blev kanske ändå för ansträngande för mig? Idag har jag haft en eftermiddag i sammandragningarnas tecken. Det enda som hjälper är liggande sidläge.  
  
                                                                                                                                                                                                                                                  .    

Löpsugen

Blodomloppet igår kväll. Flera från jobbet sprang, många från klubben sprang, Peter sprang och flera goda vänner sprang. Själv låg jag hemma och tittade på DN-galan och knåpade på träningsprogram för min rygg. Inte bitter alls utan med gott humör. Det enda är att det kommer ett enormt sug att springa.  
 
Imorgon är det mer löpning. Skall följa med till Mariestad och se min älskling springa marathon. Kan tänka mig att löpsuget kommer komma ännu mer.
 
Blev så sugen så att jag var tvungen att ta på mig löparskor till jobbet idag :) Matchade min marinblå outfit med mina blå favoritskor, Ascis racer 8. Tänker även att det är bra för min rygg att använda bättre skor även om jag sitter mestadels på jobbet.
 
 
 
 
 

Status

Min status denna vecka, (v.33+3 idag) är konstaterad foglossning. Jag har blivit sjukskriven 25%, då jag har svårt att sitta still en hel dag framför datorn och jobba. Min kropp säger ifrån.

Jobbar just nu 6h per dag, åker hem och slänger mig direkt i soffan. Helt slut i rygg och knopp. Efter någon timme är det dags att vakna till liv. Min tanke är att köra ett av avsnitten på cd:n "harmonisk graviditet". Mental träning med tal och avslappnande musik. Efter det köra genom kroppen med några rörlighetsövningar, yogaövningar och stärkande ryggövningar.

Har fått tid hos sjukgymnast men inte förrän i slutet av nästa vecka. Min erfarenhet sedan tidigare av vårdcentralernas sjukgymnaster är sådär. Har känt tidigare att jag många gånger har bättre kunskap själv. Så just nu knåpar jag på övningar att göra för att underlätta min foglossning. Tips mottages gärna.

Sköna söndag

Idag har det varit en mycket bättre dag. Efter en ledig dag mår kroppen så mycket bättre. Får känna efter i början av veckan hur min kropp mår, om jag behöver gå ner i tid eller inte. Vila verkar iallafall vara medicinen.

Förutom vila har vi hunnit med lite shopping till bebis, oljat in vår cederträfasad, fått dörren till vår friggebod på plats, grillat hos vänner, softat i soffan o följt friidrotts-vm och vänner o bekanta som idrottat (Cykelvasan, midnattsloppet och Ironman). Grymma idrottare! Kan inte bli annat än imponerad och en smula avis.

Nu är det paus och vila i soffan med lite mellanmål bestående av persika, ananas, plommon, keso, turkisk yoghurt och kanel.

Nedräkning

I början av graviditeten såg jag hos några andra gravida att de hade 100 dagar kvar till förlossningen. Tänkte att det är en evighet tills jag är där. För ett tag sedan, ja exakt för 50 dagar sedan gjorde jag ett inlägg då det var exakt 100 dagar kvar. Idag är det en ny milstolpe, 50 dagar kvar.
Det kan kännas så kort. Men för mig känns det just nu som en evighet. Min kropp har inte alls varit med mig i veckan. Har varit tvungen att gå hem tidigare från jobbet. Jag klarar helt enkelt inte av att sitta på en kontorsstol i 8 timmar. Har värk i ryggen. Svårt att sova. Inatt fick jag gå upp en timme för sidan domnat bort pga för mycket sidoliggande.
Vill inte vara negativ och gnällig, men just nu har jag tyvärr svårt att bara le och vara glad. Hoppas att dessa 50 dagar går fort och att värken försvinner. För jag vill inget hellre än att le, för glad det är jag ändå.

Att förbereda sig

Om man nu kan förbereda sig för förlossningen. Det går nog inte att föreställa sig hur det kommer bli eftersom jag aldrig varit med om det eller att det är så olika hur den blir från person till person. Erkänner att jag är skraj, men inte så pass så jag går och oroar mig en massa hela tiden.
 
Enligt det jag läst och hört är det bra att förbereda sig och har inte riktigt vetat hur jag skall göra det. Jag har tänkt att det löser sig :) Nu fick jag låna två böcker av en bekant som nyligen fått en liten son: "Föda utan rädsla" och "Att möta förlossningssmärtan". Perfekt kvällslektyr sista 7 (?) veckorna som är kvar. Skall även börja träna avslappningsövningar. Känns bra att vara lite förberedd för det som komma skall.
 
Ser förlossningen som ett tufft och hårt marathonlopp och det skulle jag ju aldrig springa utan att vara förberedd så känns bra att både vara påläst och träna lite inför det. Sedan vet man aldrig hur dagsformen är just den dagen, hur "vädret" blir och hur kroppen känns. Men som jag brukar säga när jag brukar stå som åskådare på tex marathon. Kan de kan väl jag? Det kommer göra ont men vilket lopp gör inte det? Medaljen efteråt lär vara betydligt mer värd en den i silver eller guld som hängs runt halsen efter ett lopp. Ju större medaljen är ju tuffare skall väl loppet vara oxå? Så jag inser att det säkerligen blir det tuffaste loppet jag kommer genomföra.
Nästa år kanske jag kan springa ett marathon? För klarar jag detta borde det vara en bagatell? =)
 
 
 
 
                     
 
 

Kastar in handduken

Jag har haft mycket funderingar under min graviditet gällande träning. Älskar träning och rörelse och var redan innan graviditeten lite rädd för att inte kunna träna. När jag sedan blev gravid var min plan att hålla igång så mycket jag bara kunde. Vill vara stark under graviditeten och redo för förlossningen. I alla böcker står det att det är så bra att träna under graviditeten, och har man inte tränat innan är det bra att börja. Tyvärr är det inte alltid så lätt. Inte ens för mig som älskar att träna har det varit helt enkelt för.

Första 16 veckorna var jag så trött att jag inte visste vart jag skulle ta vägen plus lite lätt illamående på det. Mycket på jobbet dessutom gjorde att det inte blev så mycket ork över. 


V.17-30 var mina bästa veckor. Jag hittade tillbaka till energin. Underbart! Visserligen klarade jag inte av att springa men cykling och andra lugnare aktiviteter gick fint. Tanken min var att hålla igång med transportcykling till jobbet, promenader, simning och styrka ända till förlossningen.

Min förhoppning var att kunna cykla till jobbet när det började förra veckan. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Kroppen sa ifrån. Det räckte mer än väl att åka bil och sen jobba 8 timmar på det. Provade dock att ta en kort cykeltur efter jobbet i fredags. Gick sådär. Sammandragningar och ryggont. Sedan hade jag ont resten av kvällen, svårt att överhuvudtaget sitta upprätt.
Denna vecka hittills har jag inte ens klarat av att jobba 8 timmar i sträck. Kroppen säger rejält ifrån. Känns tidigt (är idag v32+1), men bara att inse. Jag får kasta in handduken och ta dagen som den kommer.

Redo?

Semestern är alldeles strax slut, endast ett fåtal timmar kvar. Imorgon är det åter igen arbete. Har sisådär ca 8 veckor kvar att arbeta. Vanligtvis brukar det gå väldigt fort. Denna gång tror jag dessvärre inte det kommer gå lika fort. Fasar lite för att behöva gå upp tidigt, transportera mig till jobbet och jobba 8h per dag. Vet att det stundtals kommer bli stressigt vilket inte alls är bra. Vill kunna cykla till jobbet, men efter denna vecka när kroppen inte alls känns lika smidig undrar jag om jag orkar cykla 13 km och sen jobba 8 timmar på det?
Veckan som kommer får bli ett test.

Har varit en alldeles underbar semester. Vi har varit uppe till vår nyinköpta fjällägenhet och fixat och vandrat lite i fjällen, varit hemma och snickrat på vårt hemmaprojekt friggebod/växthus, umgåtts med nära o kära - fikat o grillat, varit på Vinön och lyssnat på Lisa Miskovsky och haft en avslappnad och skön vecka på Öland. En toppensemester helt enkelt!

Kom hem sent igår kväll. Idag har vi packat upp, tvättat, städat, handlat mat, klippt gräset, ansat buskar och gjort oss redo för jobb imorgon.
Firar det sista av semestern med lite uteträning i gröngräset. Underbart skönt! Styrkeövningar passar fint för min kropp. Bra att förbereda mig inför den kommande förlossningen. Börjar bli lite smått nervös.

Mellanmål

Det har varit några fina dagar med badväder. Soldyrkare som vi är har vi då självklart valt att vara utomhus. Tyvärr är vi inte lika stora vattendjur. Två badkrukor snarare :) Älskar att vara vid vattnet, se det glittra och lugnet. Gillar även att bada men då måste det vara varmt.

När det är varmt blir man inte lika hungrig men ett konstant sug finns där. Då är det ypperligt med mellanmål. Sambon vill gärna ha kaffe och bulle. Jag är också svag för kaffe och kanelbulle men föredrar nyttigare och fräschare mellanmål. Så i vår fikakorg igår tog jag med mig förutom kaffe och bulle, en påse med torkade aprikoser och en burk med keso, turkisk yoghurt, vattenmelon och blandade nötter. Helt i min smak, mums!

RSS 2.0