Blickar framåt

Har varit usel på att blogga och läsa andras bloggar. Inspirationen och lusten finns inte riktigt där när jag inte kan träna. Har kommit in i någon lugn lunk och är hemma och fixar och donar och sen iväg för lite umgänge stundtals för att få lite socialt. Tempot är lågt.

 Anna och jag har aldrig umgåtts hemmavid hos varandra trots att vi nu känt varandra i ungefär nio månader och bor i samma stad. Träffas mest på Friskis eller i andra träningssammanhang. Nu tyckte jag att vi borde göra nåt åt det så jag bjöd över Anna på lite mat och tyckte det var passande att prata lite om mål och träningsupplägg för 2010. Mycket trevligt!
Ska försöka sammanställa mina mål och få dem på pränt för en bra vägledning under året som kommer.
Ett nytt år med många nya möjligheter!


Trots en vit jul blev det inte som jag tänkt mig

Denna julen är ingen jul som jag tänker lägga på minnet, trots att det blev en vit jul.
Jag ligger hemma sjuk i influensa och har gjort det sedan i måndagskväll. Fick iallafall träffa familjen på mors sida på julafton, så lite trevligheter har jag fått jag med, även om jag mest låg i ett soffhörn :)
En till tråkighet som hände igår. Min bror med familj´s underbara hund Hampus åkte upp till hundhimlen. Fina, goa och underbara Hampus.

Tycker inte om att skriva ledsamma och negativa inlägg men ibland är ju livet så. Det är bara att blicka framåt. Just nu sitter jag och spånar på mål för 2010. Ett nytt och bra år fullt med nya möjligheter!



GOD JUL!

God Jul på er allihopa! Njut av fina vita dagar med mycket umgänge med nära och kära. Lata er och ät god mat och njut av livet.

Själv sitter jag hemma alldeles allena så här kvällen innan julafton. För några år sedan hade det nog varit otänkbart, men man ändras. Trivs riktigt bra i mitt eget sällskap. Jag utvecklas och blir starkare för varje år och för varje motgång jag går igenom. Träningen gör mycket för självförtroendet och den inre trivseln. Jag blir inte bara starkare fysiskt utan även psykiskt. Sitter och spånar lite på det nya året 2010 medan jag dricker glögg och slår in julklappar.

Ha en underbar jul! Kram på er!




Julklapp

Fick nyss ett mail från Terese.
Jag vann hårvårdsprodukter i hennes julkalender. Passande en dag som denna när jag ligger hemma och snörvlar med halsont. En annan sak som muntrade upp mig idag var en vän som kom förbi med hennes sambo och gav mig en liten julklapp. En liten sak som betyder så mycket. Vänner ska man vara rädda om.




Combaten nockade mig

Har länge velat testa Body Combat. Min syster tränar det på nJoy här i stan. Nu hade de ett gratis prova-på-tillfälle på nJoy till jul. Har inte varit i deras nya lokaler och inte heller provat passet. Så har sett fram emot detta i flera veckor. Av olika anledningar har det inte passat. Förra veckan var jag förkyld hela veckan så vi bestämde att vi skulle gå igår, sista chansen.

Kände av förkylningen fortfarande men var så trött på att ha vilat i en vecka och tänkte att det går nog bra att träna ändå eftersom jag kände mig pigg. Hade lite svårt att hänga med i första övningarna men sen släppte det och jag hängde på rätt bra för att vara första gången. Riktigt skönt pass, bra ledare, skön musik och moves. Kul att prova nåt helt annat mot vad jag brukar träna. Borde lägga in lite nya pass emellanåt för att få en kick vilket jag fick igår. Kanske lite väl stor kick.

När jag kom hem frös jag jättemycket. Duschade och efteråt var jag helt slutkörd. Låg och svettades och frös om vart annat i natt, så idag var det inte på tal att gå till jobbet.
Hoppas på att jag är piggare imorgon. Ingen vidare bra start på julen. Julstämningen här hemma är just nu noll. Ensam och febrig hemma i min lägenhet.



Julavslutning

Idag var det sista passet på Juniorjympan för höstterminen. Jultema med utklädsel och fika på slutet. Själv var jag passande röd i Friskis/tomte-tema. Det blev väldigt svettigt att jympa i den varma tomteluvan.
En annan funkis hade med sig hela sin sons fotbollslag på passet. Vantligvis brukar vi vara 5-8 tjejer på passet men idag var vi 20 barn varav ungefär hälften var killar. Riktigt skoj!
Nu är det bestämt att jag kommer fortsätta köra Juniorjympa även på vårterminen. Dock kommer jag inte längre stå i receptionen. Jag tror att jag behöver den tiden till annat. Vårterminen lär bli fullspeckad, redan nästan fulltecknat :)




Skridskor

Förra året köpte jag nya skridskor, ett par hockeyrör. De användes en gång. Ikväll blev det dags för årets tur. Var ju tvungen att inviga den nybyggda bandyhallen. Först ut var det bambi på hal is. Förutom gången förra året så var det längesen jag åkte skridskor. Har nog inte åkt sen högstadiet eller nåt sådant.
Kul var det och ont i fötterna fick jag. Undrar om jag får ont nån annanstans? Får se imorgon.
Kvällen för övrigt har ägnats åt att klä julgran och dricka glögg och äta pepparkakor med goda vänner. Julmys.





Ändrade planer

Planerna för kvällen var klara. Skidorna gjordes iordning igår kväll så att jag snabbt skulle kunna ge mig ut i spåret efter jobbet. Jag var riktigt taggad och sugen. Nu blev det inte riktigt som jag planerat.
Imorse startade nämligen inte min bil. Motorvärmaren hade inte startat på morgonen så tänkte att eftersom det var så kallt ute ville den inte starta. Kunde som tur var lifta med en kollega till jobbet. Satte i motorvärmaren och testade att starta bilen när jag kom hem. Inte ett tecken på liv. Den var död. Så istället för planerad skidåkning fick det bli batteribyte och en dryg tusenlapp fattigare. Det blir inte alltid som planerat. Nu har jag iallafall ett nytt och fräscht batteri så nu är bilen förberedd för vinterns skidresor :)

En tusenlapp fattigare ytterligare idag, fast på en betydligt roligare grej. Jag har anmält mig till Blogger Boot Camp 2010. Tjohoo!! Ska bli så kul!!






Dilemma

Fick precis datumen för Spinledarutbildningen.
En helg i mars och en helg i maj. Var uppbokad på en sak i mars och en i maj och självklart sammanfaller de med varandra. Varför är det alltid så???

Saken i mars är Stafettvasan med jobbet. En viktig grej som jag inte bara ska åka utan är med och ordnar i vår region.
Saken i maj är samma helg som Göteborgsvarvet. Planerat med Anna att springa. Nu ska även min syster springa och hennes särbo som nyss flyttat till Göteborg. Så boende och sällskap ordnat och en sak som jag verkligen ser fram emot.
Spinledarutbildningen har jag också sett fram emot väldigt mycket.

Hur ska jag göra?? Känns inte alls kul :( 

Ingen skidträning trots snö

Idag var det sista barmarksträningen tillsammans med mina arbetskamrater innan jul. Jag var dock inte med. Fortfarande förkyld. Undrar om de klarade sig bra utan mig (vilket de förmodligen gjorde :), brukar vara jag som håller i träningen. Det har snöat här hela dagen så det är alldeles vitt på backen. Snart dags att åka skidor, jippiee!
Istället för att springa ikväll tog jag mig en promenad upp på stan. Inhandlade lite julklappar. Kändes skönt att fixa de få jag tänkt köpa i lugn och ro. Det var inte alls så mycket folk på stan.
Sedan var jag tvungen att testa västen som vi fått upptryckt till Stafettvasan. Perfekt, nu kommer vi lätt känna igen alla medarbetarna i spåret.
Nä nu vill jag vara frisk och träna skidor, istället för att sitta i soffan och vara grymt sötsugen.



Veckans träning - v.50

Nu är det verkligen inte många veckor kvar på året. Det ska bli intressant att summera året som gått och blicka fram mot ett nytt år och sätta nya mål. Innan det får jag kämpa på några veckor till.
Om jag hade fått till mina två planerade Spinpass hade veckan varit ypperlig. Dock började fredagen med halsont och sedan snor i näsan. Vilar just nu och hoppas på att det känns bättre imorgon igen. Nu har jag vilat tillräckligt :)  Tänkte försöka passa på att få lite julklappsinköpsstämning så istället för träning ikväll blir det nog en tur på stan.




Middag med julkänsla

Tredje advent och lucia idag. Julkänslorna kommer mer och mer. Söndagsmiddagen idag blev med lite julkänsla. Kryddade kycklingfilérna med lite kanel tillsammans med paprika, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Kanelen, den hackade sötmandel och brysselkålen bidrog till en middag med julkänsla. Riktigt god kombination tillsammans med fetaost och fullkornsris.

Trots vila från träningen idag pga förkylning har jag ändå rört på mig en del ändå. Morgonpromenad på 45 minuter, Yoga 30 min, promenad till och från Friskis 2x15 min och skuttat runt med juniorerna i 45 min. Det får nog bli sängen tidigt ikväll så jag förhoppningsvis är pigg till imorgon för då vill jag träna. Höstterminens sista vecka innan julschemat börjar.



Morgonstund

Det var lite skillnad på att vakna upp idag mot igår. Betydligt piggare, mer utsövd och mådde betydligt bättre.
Hade en skön och soft kväll hemma hos brodern igår. Lille bebisen låg hos mig i soffan. Sov och snusade mot min arm. Så liten och så söt. Världens goaste.

Vaknade och klädde på mig kläderna och gick ut i det friska vädret. Frosten låg fint på marken och träden. En skön uppfriskande och uppgiggande promenad. När jag kom hem blev det frukost och en skön yogastund. Underbart att ha en skön och lugn morgon.



Rogivande promenad

Igår var det julbord och julfest med jobbet. Tänkte att det skulle bli rätt så lungt. Det blev det inte. Inte så lätt att jobba med mest killar. Drinkar beställs in utan att jag hinner blinka. Det var längesen jag var ute och längesen jag drack så mycket. Det är ju bara en gång om året som det är julfest.
Den begynnande förkylningen som jag hade när jag vaknade igår morse bidrog nog till att jag kände mig sämre idag. Har inte alls varit så pigg. Blev en lång sovmorgon. Minns inte när jag sov så länge. Har inte gjort många knop idag. Legat framför tv:n och kollat på Vinterstudion. Kände att jag var tvungen att göra nåt, så det fick bli en promenad precis innan det började skymma. En timmes promenad längs Svartån. Lungt, tyst och fridfullt. Mest fåglarna som hördes. Skönt att rensa huvudet lite och skönt att få frisk luft. Välbehövligt för både kropp och själ.


Pepparkaksbak

Träning fem dagar i rad, så idag var det dags för en vilodag. Vaknade lite småsnorig så det var nog välbehövligt med lite vila. Ikväll har det bakats pepparkakor. Inga vanliga pepparkakor utan det blev Franska skurna pepparkakor. Mycket goda måste jag säga. Har nog ätit en tio stycken, så nu sitter jag i soffan och har ont i magen. Inte så smart. Har bara så svårt att låta bli. De var ju så goda. Börjar ladda med mat redan idag. Imorgon kväll är det dags för julbord och julfest med jobbet.


Franska skurna pepparkakor
ca 60 st

1 dl sötmandel finhackad
100 g smör eller margarin
0,75 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bikarbonat
2,75 dl vetemjöl

Rör matfett med socker och sirap. Rör ner mandeln och kryddor. Blanda bikarbonat med mjölet och rör ner i degen. Ta upp degen och dela i 2 delar. Rulla ut varje del till rullar ca 10-15 cm. Linda in dem i plastfolie och lägg dem i kylskåtet så att de blir riktigt kalla.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
Låt kakorna kallna på galler.


Barmarksträning - skidor

Idag är det tisdag och det betyder barmarksträning inför Vasaloppet. Idag var vi bara tre stycken som dök upp. Slopade vissa koordinationsövningar och körde mer på flås och teknik.

Passets upplägg:
1 km uppvärmning - jogging.
Upphopp, indianhopp och höga knän.
Backträning med stavar. 10 ggr uppför en backe.
Intervaller i grusgrop med stavar. 6 ggr.
Nedvarvning - jogging 3 km

När jag kom hem avslutade jag träningen med lite stakövningar med mitt Doorgym från Casall. Tog i med hela kroppen och stod precis som jag skulle staka, böja benen samtidigt som armarna dras nedåt och bakåt. Gjorde 30 st i 7 omgånger. Riktigt jobbigt men bra träning inför skidsäsongen.




Veckans träning - v.49

2 Spinningpass, 2 styrkepass, 1 löppass, yoga 20 min. Hade jag haft ett längre yogapass hade denna vecka varit fulländad.
Två välbehövliga vilodagar. Känner att mer än 5 pass per vecka är för mycket för mig och min kropp, både fysiskt och mentalt. 4-5 pass per vecka är optimalt för att jag ska fungera bra.
Kände mig riktigt trött och sliten på passet igår. Vet inte om det är för att jag tränat på ganska bra eller om jag enbart var trött igår efter att jag sovit dåligt på natten. Får känna hur det känns på träningen ikväll.

 

Helgen går mot sitt slut

Ännu en fullspeckad och kul helg är snart till ända. Denna helg har tillbringats stor del i Friskis tecken.
Ett jobbpass i receptionen i fredags. Därefter thaihämtmat, rödvin och mys i soffan.

Efter en lång och skön frukost var det dag för ännu ett lördagspass. Spinning och styrka tillsammans med vännerna Anna, Sara och Johan. Kul med sällskap av flera goda vänner.
Hem och duscha och göra sig iordning till eftermiddagens och kvällens julmingel och glöggfest. Hann med att klämma in en glöggfika med lussebullar och pepparkakor tillsammans med syster och särbo. Direkt iväg på julmingel med Friskis. Lite info inför våren, god mat, umgänge, tävlingar och utdelning av julklapp.
Eftersom minglet var slut redan tidigt på kvällen hann jag hem till goda vänner på glöggfest. God hemmagjord glögg, snittar, pepparkakor, ost, tävlingar och trevligt umgänge.

Idag söndag lång sovmorgon, yoga och pyssel hemmavid innan det var dags att åka till Friskis idag igen. Jobb i receptionen, skutta runt med barnen och egen träning (Crosstrainer och Spinning).
Nu sitter jag i soffan och njuter av julte, kex med brieost och mörk choklad. Söndagar är sköna dagar.




Relax

Kvällen igår tillbringades på relaxen med tjejerna på jobbet. Kändes skönt att komma in i värmen efter en ruggig dag utomhus. Jag såg till att vara på plats lite före de andra så att jag skulle hinna med ett litet träningspass. Hann att simma 1200 m i bassängen. Det var längesen jag var och simmade, tror att det var Vansbro senast. Ett riktigt skönt träningspass för hela kroppen. Efter det kunde jag njuta desto mer av maten, bubbelpoolen, solariet, bastun och umgänget på relaxen. En riktigt skönt kväll i avslappningens tecken.

Nu på morgonen har jag varit hos min naprapat. Möttes av ett dovt ljus och tända ljus i det smakfullt inredda väntrummet. En behaglig känsla spred sig i min kropp. Tänk om man kunde få starta varje dag utvilad och en stund för sig själv med levande ljus, därefter lite behandling och en hel del goda råd. Han är fantastisk min naprapat. Inte bara duktig på kroppen utan även på det mentala. Han tyckte dock inte att jag behöve någon mer tid, han tyckte att min kropp mådde bra. Lite spänningar i nacke och skuldor men som avhjälps bäst av lite massage, avslappning, andning, mindre grubblerier och mer njutning. En riktigt bra start på fredagsmorgonen. Känner mig harmonisk, lugn och avslappnad. Man måste ta tillvara på de små tillfällena, njuta mer av livet och nuet och inte gå och grubbla så mycket.

Idag är en ny härlig outforskad dag. Njut av den och ha en underbar helg allihopa!



Njut av det lilla

Gårdagens glöggmys fick mig lite i julstämning. Blev så sugen på pepparkakor idag igen. Brukar inte äta något onyttigt på jobbet. Har varit väldigt duktig sista månaderna, jag tackar oftast nej till kaffebrödet. Idag kunde jag inte låta bli att ta en kopp te och några pepparkakor för mig själv vid datorn. Njutning. Ibland räcker det med det lilla.

Ikväll blir det ingen träning om inte bowling räknas? ;) Bowling och årets första julbord står på schemat. Jag och några arbetskamrater är bjudna av en leverantör.



Planering är A och O

För att hinna med allt man vill är planeringen väldigt viktig. Igår hann jag med både ett barmarksträningspass på en timme i Karslundsspåret med arbetskamraterna och sen vidare på glöggmys och test av makeupprodukter. Däremellan få i mig lite mat. Allt detta utan stress. Kände mig dock som en riktig packåsna när jag gick till bilen på morgonen. Tre väskor och två påsar med grejer var jag tvungen att ta med mig på morgonen för att dagen och kvällens logistik skulle fungera.

Det tog riktigt emot att byta om till löparkläder och bege sig ut i mörkret i minusgraderna. Hade vi inte en bestämd tid att ses skulle jag nog aldrig gett mig ut. Det var inte alls lockande att ge sig ut i mörkret och kylan. Dock så fort jag börjar röra på benen och känna värmen komma så tycker jag det är så härligt så. Det är ju hur skönt som helst att sprina ute när det är lite kallt. Förstår bara inte att det ska ta så emot precis innan när det är så himla skönt under tiden och efteråt.



   

Summering November

November är avklarad och bara december kvar av detta året. Detta år har gått så fort. Som de äldre sa när man var liten att tiden går fortare med åren vilket jag verkligen känner av.
Träningsmängden i november har varit bra förutom ett litet uppehåll då jag var i Italien. Vila och återhämtning vilket är ett väldigt viktigt inslag i träningen så det ser jag bara som positivt.



Summering Oktober

Glömde visst att göra en summering för oktober. Snart är det dags för en årssummering vilket blir spännande att se hur min träning varit under året.
Lite förkylningar som drog ner träningsmängden denna månad.


Veckans träning - v.48

Det blev sisådär med träningen under veckan. Det var en massa andra aktiviteter som gjorde att träningen uteblev; influensaspruta, barnfödsel, handboll och arbete på Friskis. Det tog jag dock igen på helgen.


RSS 2.0