Vitaminer och ekologiskt

Vad passar inte bättre än att fylla kyl och frys med nyttigheter inför höst och vinter?
Perfekt sysselsättning att plocka bär på fjället denna sista lediga vecka som vi tillbringar i Tänndalen.

Har länge velat åka upp till fjällen för att se hösten och kunna plocka bär. Vi har alltid varit här innan bären hunnit bli klara. Siktet var inställt på hjortron. 
Dessvärre såg vi bara myrar fulla med hjortronblad men inga hjortron. Redan många som plockat eller ett dåligt hjortronår? Trodde ett tag att vi inte skulle hitta några alls, men helt plötsligt såg jag ett gult litet bär, sen ett till, och ett till...och helt plötsligt över en halvliter. Dan efter hittade vi ett ställe till. Så idag har jag kokat sylt på 1 litet hjortron vilket blev 5 små barnmatsburkar. Inte det nyttigaste med sylt men hjortron är fullt med nyttigheter och dessutom ekologiska. Blir perfekt till höstens pannkakor och vaniljglass.

Blåbär finns det gott om. Har plockat lite varje dag för att ha i filen. Ska plocka några liter att ta med hem. Blåbär är fulla med vitaminer och antioxidanter. Perfekt att ha i fysen. Använder ofta frysta bär i filen, gröten, smoothien eller i fruktsalladen.

Gratis att plocka, fulla med vitaminer och så får du motion och frisk luft medan du plockar. Perfekt sensommar/höstutflykt. Man måste ju inte åka ända till fjällen för att plocka ( jo kanske hjortronen), men blåbär och lingon finns det i stort sett varje skog. Så ut och plocka!

Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0