Frukost-Uppladdning

0-6c86911c4b5e825d0a3380eecdecdcb4.png


Uppladdning. Vila. Mat. Amerikanska pannkakor och frukt till frukost. Mumma.
Skidorna är inlämnade för vallning och ska hämtas i eftermiddag.
Program om Tjejvasan på tv. Nu börjar det närma sig. Sista etappen på Halvklassikern är snart gjord.

Tävlingsnerver

Börjar nog allt bli lite nervös. 5 dagar kvar. Känner efter. Funderar. Har jag tränat tillräckligt? Kommer jag orka? Känner jag mig inte lite sjuk? Inga bra tankar alls.
Nu vilar jag och äter Esberitox/Echinagard för att få bort förkylningskänningarna. Kollar igenom min genomförda träning. Nu ska jag tänka positivt. Tänka att jag är grym. Att jag är stark. Att detta kommer jag klara galant. Det kommer gå så bra att åka 45 km skidor på tisdag. Förhoppningsvis bra väder och underbart sällskap (iallafall innan och efter, min PT och jag lär ju inte åka i samma hastighet).

Sammanställning träning 2010 innan Halvvasan:
v.53   285 träningsminuter varav 0 min skidor
v.1     275 min                           0 min
v.2     445 min                           310 min
v.3     415 min                           225 min
v.4     342 min                           242 min
v.5     442 min                           315 min
v.6     164 min                           58 min
v.7     510 min                           0 min

Totalt 1150 min skidor och sträckan 19,5 mil.

Inte som planerat

Planerna för kvällens pass var 15 km i 5:30-tempo. Istället blev det 10 km i 6:00-tempo.
Kändes inte alls bra. Vet inte vad det är. Har känt mig kraftlös snart i tre veckor. Trott att det varit någon förkylning på G men inte blivit nåt. Är jag trött? Är det nåt skit i kroppen? Är jag bara omtumlad efter allt som hänt (även om det är positiva känslor)?

Flåset är inte det som tar emot, utan kroppen. Känner mig matt och kraftlös. Ingen stuns i musklerna. Ingen ork. Känns inte alls kul. Jag ville ju köra skiten ur mig ikväll. Det gick inte. Var inte så trött så jag trodde jag skulle dö, inte därför jag drog ner på tempot. Kroppen ville helt enkelt inte åka fortare. Nu var det grymt tröga och sladdriga spår så det gjorde väl sitt lilla till att det inte gick så fort. Kan dock inte skylla på det. Kände att kroppen inte ville. Behöver jag vila tro?

Ska äta och softa resten av kvällen. Packa några kartonger i lugn och ro. Njuta av lugnet. Inte stressa. Längta.

Uppdaterat ons 24:e
Tror det är nån förkylning som spökar i kroppen. Vaknade lite småsnorig imorse. Så nu knaprar jag Esperitox och dricker Echinagard. Bokade av Step-passet ikväll, får räcka med ett lungt Juniorpass, sen vila och ta hand om mig själv.Morgonträning

Från och med igår började jag min nya tjänst på jobbet vilket innebär arbete inne i stan på kontorstid istället för arbete tre mil från stan med start kl.06.30.
Min tanke är att börja morgonträna. Inte denna vecka och inte nästa då det är Halvvasan. Efter Halvvasan kommer skidorna ställas in och det är löpning som gäller. Löpning passar perfekt som morgonträning.
Sa till min PT (min PeTer) att vad skönt det ska bli med sovmorgon när jag börjar nya jobbet och log lite. Fick till svar att det inte kommer bli någon sovmorgon, du ska träna :) Han har fått för sig att jag ska springa sub50 på Blodomloppet i Augusti, så då lär det verkligen hårdtränas och satsas på löpning.

Blev glad när jag läste Runners World igår. Flera kända ansikten. Jättekul!!

Skidorna inställda

Min plan var skidåkning hela helgen, långpass både lördag och söndag.
När jag vaknade i lördags ändrade jag mig. Snö, snö och åter snö. Inte alls kul att åka när det snöar och dessutom lär väl ingen varit ute och spårat heller. Jag tror jag bara skulle ha blivit frustrerad och sur istället för att det skulle ha gett mig så mycket. Det är helt sjukt hur mycket snö vi har fått. Nu börjar jag faktiskt tröttna.
Snart en vecka kvar till Halvvasan. Efter det vill jag ha vår. Gärna redan på onsdagen.

Nöjd ändå med helgens träning.
Lördag värmde jag upp med 15 min Crosstrainer innan Spin Puls-passet. Spin Puls 55 min kl.11.00. Jättesvårt att komma upp i puls. Riktigt jobbigt att hänga i. Min kropp är inte riktigt gjord för att träna hårt på förmiddagen. Hur ska det gå nästa vecka då Halvvasan redan starta kl.9 på morgonen? Avslutade med 5 st roddintervaller. Skönt och svettigt avslut på lördagsträningen.
Söndag provade jag för första gången på Skivstång Kondition. Först Skivstång ca 45 min sen kondition med olika rörselser i 15 min och nedvarvning/stretch 10 min. Jag tyckte det var alldeles för rörigt och ostrukturerat för min smak. Vet inte om passet ska vara uppbyggt så eller om det berodde på ledaren. Föll mig inte alls i smak.
Efter det körde jag ett Spin Intensiv-pass i 55 min. Musiken var rätt bra, kände mig peppad och pulsen gick att få hög. Riktigt svettig och bra träning. Gick in i mig själv hela passet. Ledaren gjorde inte direkt så att man blev taggad och peppad. Kändes som om hon tyckte det var riktigt tråkigt. Såg ut som hon sålt smöret och tappat pengarna. Tur att musiken var bra så jag kunde köra hårt ändå.

Kärlek

Det ekar tyst på bloggen. Tankarna och känslorna är på annat håll. Jag kan bara inte låta bli att inte berätta nyheten. Förutom att förra helgen i Sundsvall var fantastiskt kul med 30-årsfest och umgänge med underbara människor så fanns det en till höjdpunkt. Vi förlovade oss. Det kan tyckas vara väldigt snabbt inpå, men vi har nog aldrig känt såhär förut. Två vuxna människor som är väldigt förnuftiga och eftertänksamma kan få vara lite busiga ibland. Det är dock ingen lek utan självklart på blodigaste allvar. Det känns underbart!Lågintensiv träning

Veckan var dåligt planerad. Fokus på annat håll. Testpass löpning i måndags. Tanken var tre skidpass denna vecka, tisdag, torsdag och lördag. Det blir bara ett. I tisdags blev det grejande med annat som kändes viktigare.
Förkylningskänningar eller bara slutkörd i onsdags. Blev endast gympa med barnen. Lungt pass.
Igår kväll kände jag mig inte heller helt kry. Inte så dålig så jag skulle strunta i träningen. Dock vågade jag inte ta ut mig. Orolig för att nåt skulle bryta ut om jag tog i för hårt. Bestämde mig ganska snart att det får bli ett lungt pass. Strax efter det bestämde jag mig för att hela denna vecka skulle gå i lungt tempo. En perfekt vecka för återhämtning när tiden inte riktigt finns och kroppen inte riktigt känns helt pigg.

10 km teknikträning på skidor blev det. Bara hitta en känsla. Inte ta ut mig. Inte tycka att det är jobbigt. Otroligt nöjd efter passet. Det gick inte fort, men inte heller långsamt. Jag tog inte ens ut mig, blev knappt svettig kändes det som. Hittade en riktigt skön känsla. Kändes som jag flög fram vissa bitar. Ett underbart pass utan att anstränga mig. Rakt in på kontot.

Tanken har varit hela tiden att ta med sig skidorna till Sundsvall i helgen. Vi bestämde oss häromdagen att inte göra det. Inte stressa och släpa med oss en massa grejer. Njuta av sällskapet och omgivningen istället. Nu när vi haft så mycket snö hemma känns det inte lika aktuellt.
Ser fram emot helgen. Ska bli så kul att träffa sötnosarna, Anna, Lina och Annika.

Testpass nr 1

Hög tid att börja med min löpträning. Beslutade förra veckan att börja smygstarta med ett pass i veckan.
Igår blev det en testrunda. Känna på kroppen, känna tempot och kolla av min puls. Detta blir tänkt att ha som en testrunda för att se mina framsteg under 2010.

Sträckan blev 5,37 km. Hagagatan-Risbergska-längs ån tillbaka vid gångbron-Örnsro.

Sprang hela tiden i ett bekvämlighetstempo. Det kändes aldrig riktigt jobbigt. Ändå sticker min puls iväg rätt bra. Låg på en relativt hög puls trots att jag inte tog ut mig.

Snittpuls under passet: 168 slag/min
Maxpuls under passet: 177 slag/min
Tempo: 05:52 min/km


Långtur på skidor

Skidträningen går nästan enligt planerat. Antal tänkta skidpass innan Halvvasan kommer upnås. Satte ett mål på 18 pass innan loppet och är uppe i 10 pass med tre veckor kvar. Det enda som inte är uppnått är min tänkta styrketräning inför loppet. Nu är det ju inte så många veckor kvar så det känns som om all krut ska läggas på kondition och skidteknik.

Helgens långpass på lördagen med min Peter genomfördes nästan enligt planerna. Vi kom iväg lite senare än planerat då vallningen tog lite mer tid (som vanligt :). Hade ett hyfsat pressat schema då vi skulle bli hämtade vid Digerberget för paus med lunch. Sedan hade vi lite tidspress för att komma hem igen innan mörkret. Det gick nästan. Vi fick åka sista timmen i skymning och såg inte spåret så långt framför oss. Konstig känsla då man inte riktigt såg om det var uppför eller nerför framför oss. Tappade lite tid på väg till Digerberget då spåret helt plötsligt slutade vid en väg. Vi visste inte vart vi skulle gå för att hitta ett anslutande spår. Spåret enligt kartan var inte spårat. Efter ett samtal, lite koll på kartan så kom det några som hade åkt norrifrån och berättade vart vi skulle ta vägen. Vi fick gå en bit på vägen för att ansluta på spåret norrut.
Det var pistat nästan hela vägen. Spåren var rätt fina. Bitvis var det förberett för söndagens Wadköpingslopp.
En underbar dag.

Totalt: 43 km
Första sträckan: Ånnaboda - Lisselängen - Digerberget =  26 km
Paus med mat och fika i Nora hos svärmor.
Andra sträckan: Stakardammen - Blankhult - Ånnaboda = 17 kmSummering Januari

Jag struntar i att summera varje vecka utan nöjer mig med månadssummering av min träning.

Kikade lite på vad jag hade för mål förra året. Började med 140 träningsminuter per vecka, ökade därefter till 160 och senare till 200 min per vecka. Tror nog att jag kan öka målet till 250 träningsminuter per vecka i början av detta år. När förkylningen släppt klarade jag ju det galant. Bara att köra på!
Har även fått en ypperlig träningskamrat som peppar mig att träna mer.RSS 2.0