Veckans mat

Har varit slarviga ett tag med maten. Inget planerande och ingen vidare framförhållning med matlagningen.Nu är vi dock inne på v.2 med bättre planering. Mycket skönt. Dessutom blir det ordentlig mat och fina matlådor. Just nu är problemet mer att det blivit så mycket mat så burkarna är slut och frysen full. Angenäma problem :)
Ikväll blev det Cevapcici, bulgur och paprikarelish  
                                         

Recept från ICA (4 port)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

500 g blandfärs (jag använde nötfärs)

1 tsk sambal oelek

1 tsk salt

1 krm peppar

1 msk smör eller margarin

Stekes i ugn i 200˚C i ca 10 min.

Relish

1 gul paprika

2 tomater

2 tsk olivolja

2 tsk vitvinsvinäger

Jag toppade med lite färsk basilika

Tillbehör

2 dl matyoghurt

4 port bulgur

 

.
.

Cykellycklig

Lördageftermiddag bestod av ett pass på Spinningcykeln i Almby IK´s lokaler.
 
Etapp 1 i Tour of Sufferlandria - Hell hath no fury på storbildsskärm.
Idag var det tjejer som körde på skärmen. Kändes verkligt. Jag levde mig in i filmen. Kändes som jag var en av tjejerna på vägen som susade fram på min racer. Skoja inte att cykelsuget ökade ytterligare. En fantastisk härlig känsla.
 
Perfekt att på skärm när man kör på trainern hemma. Nu behövs bara en projektor och en duk till vårt träningsrum :)
 
Ett pass på 60 min innehållande:
Uppvärmning
2 x 20 min race med återhämtning mitt i.
Nedvarvning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soft lördag förmiddag

 
Startade dagen med frisk luft. Tog en promenad till ICA för att hämta vårt beställda kaffe medan Peter sprang sitt sedvanliga långpass.
Äntligen kan vi njuta av en riktigt god kopp kaffe, espresso, cappuchino eller latte. Köpte även med mig ett par semlor. Så nu har vi njutit av gott kaffe, en halv semla och en frisk och vitaminrik smoothie.
Den andra halva semlan sparar vi till eftermiddagen efter dagens cykelpass.
 
Smoothien bestod av:
  • Kiwi
  • Banan
  • Mango
  • Clementin
  • Ingefära
  • En skvätt vatten
 
 
 
 
 

Cykelsugen

Cykelaffären annonserade om REA. Jag var såklart tvungen att gå in och spana om det fanns någon cykel till bra pris. Är sugen på att byta upp mig. Tyvärr fanns det ingen passande.
 
Istället visade cykelhandlaren mig ett par andra cyklar till ordinarie pris. Skickade med mig ett par kataloger hem. Så nu bläddrar jag och blir så sugen. Shopoholic? ;)
 
Får stilla mitt cykelbegär imorgon med lite Spinning tillsammans med Almby IK.
Ola har bjudit med oss att köra "The tour of Sufferlandria". 12 pass på 9 dagar.
Jag ska dock bara köra ett av dessa pass. Skall bli riktigt kul att testa.
 
  
 
 

Core

Igår hade jag mitt andra CoreSpin-pass på Friskis. Passet var fullt till bredden och som mest var det 57 reserver. 
Nästan lite nervösare nu än förra gången. Jag kan lätt få en blackout och inte minnas vad nästa övning är :) Men det gick bra den här gången också.
 
Nästa helg skall jag till Västerås och bli bedömd/få feedback. Jag ska vikariera på en annan ledares pass och hon skall sitta bredvid och titta på mig. Efter det skall jag få feedback på mig och mitt pass. Nervöst, spännande och förhoppningsvis mycket givande.
På tal om feedback hade någon skrivit på Friskis forum efter passet igår och tackat för ett kanonpass. Det värmer i mitt hjärta. Även väldigt glad att en kär vän var på mitt pass igår och hon satt längst fram i Spinsalen och log flera gånger under passet. Det ger energi!
 
Core-träning har alltid (eller ja på senare år iallafall) legat mig varmt om hjärtat. Men ju mer jag lär mig, ju mer gillar jag det. På tal om glädje, coreträning och feedback tänker jag tillbaka på när Malin och jag övade på våra respektive pass tillsammans. Två nyblivna coreinstruktörer. Helt fantastiskt att kunna dela på kunskap och få inspiration. En härlig dag hade vi tillsammans innan jul.
 
 
 
 

I ur och skur

Idag är det -17 grader ute. Friskt!
En dag som denna skulle nog många ta bilen. Inte jag. Jag cyklade.
 
Är inte värre att cykla när det är -17 än -5. På med överdragsbyxor, de varma vantarna och dunjackan.
Varmt och gosigt :) Nästan lite för varmt då jag blir svettig när jag är framme. Har avancerat lite och har
numer på mig en underställströja när jag cyklar och sätter på mig rena och fina kläder när jag kommer fram.
Pigg och alert och redo för en ny dag :) Det är skönt med den friska luften och att få röra sig lite när jag sitter mestadels still på en stol inomhus på mitt jobb.
 
Är man cykelnörd så är man :) Bidrar en smula till en bättre miljö dessutom.
 
Statistik 2012:
Cyklat till och från jobbet: 195 mil - 96 timmar.
 
Börja cykla du med istället för att ta bilen!
 
 
 
 

Kläder från H&M

Vanligtvis brukar jag inte handla träningskläder från H&M. Gjorde det en hel del förr, men var många år sedan nu.
Slank in i butiken efter jobbet och kunde inte motstå ett par träningstights i svart och gult, en svart bh och ett gult linne.
Mycket nöjd. Bra pris och snyggt! Vi får se hur många tvättar det håller bara.






Vilket tryck

Platserna till mitt onsdagspass släpps på söndagkvällen kl.21.00.
Bokade en plats till sambon 21.05. 21.10 var de slut. Dryga 1,5 timme senare är det 32 reserver.
71 personer som är sugna på just mitt pass. Core/Spin känns som en lyckad kombo.
 
 
 
 
Förutom core har helgen bestått av en del umgänge och annat fix. Scones och te på lördagseftermiddagen hos stadsvännerna och därefter Hobbit på bio.
Idag inkassera granåterbäringen på Bauhaus, inhandla lite vårnytt hem för förnyelse när julen packats ner och familjesöndagmiddag hos min farfar o sambo.
 
Nya gröna kuddar från Lagerhaus och matchande lyktor och vaser från Village.
 
 

Fredagsshopping

Skulle spana efter baddräkt. Intersport hade ett stort utbud men ingen som föll mig i smak. Svårt! Får fundera lite till.

Istället fick jag med mig lite andra saker med mig hem. Ett par sköna Puma mysbyxor och favoritträningstrosorna från Röhnisch.

Imorgon blir det core igen. Fick hoppa in som vikarie. Onsdagens premiärpass gick riktigt bra. Kände mig grymt säker och trygg i min roll. Jäkligt stark dessutom. Tror adrenalinet gjorde att det inte blev jobbigt. Kändes som jag hade kunnat stå i plankan hur länge som helst. Passet var fullt och 38 reserver. Sjukt tryck på Friskis nu. Imorgon är det 68 reserver. Nyårslöften :)











Premiär

Snart 24 timmar kvar till premiärpasset, CoreSpin 90 min.
Ett kombinationspass uppdelat i två delar. Först ca 42 min Core i en sal, förflyttning på ca 5 min in i Spinsalen och avsluta med ca 42 min Spinning. Nervöst!
Det kommer bli något helt annat att stå alldeles själv utan något att sitta på eller hålla sig i. Bara jag liksom.
 
Denna termin blir annorlunda för mig. Inga mer morgonspinpass. Inga taggade motionärer på fredagmornarna. Nu är det onsdagkvällar som gäller framöver.
Min plan är att komma igång mer med simningen och vad passar inte bättre än att starta dagen med simning. Så istället för morgonSpin kommer det bli morgonSim. Bara jag och vattnet. Ser fram emot det.
 
Håll tummarna för mig imorgon!
 
 
 

Årets första och sista

2012 sista och 2013 första fjällresa är genomförd. Vi firade in det nya året i fjällen och närmare bestämt i vårt kära Funäsfjäll. En hel vecka med massor med skidåkning, umgänge och slappande.
Det allra bästa som en semestervecka kan bestå av, en massa motion, mys och avslappning. Den perfekta kombinationen.
 
Av de sex dagar vi var uppe så åkte vi tre heldagar i Tänndalen på våra slalomskidor och en kvällsåkning på Funäsdalsberget. Supernöjd med mina nya skidor och pjäxor. Grym skillnad!
Älskar morgonåkningen, alldeles allena i backarna på nypistad manchester. Peter gillar också manschester men är mer frälst i pistmaskiner. Hans dröm är att någon dag få åka med en pistmaskin :)
 
Bloggvärlden är fantastisk. Har fått äran att lära känna flera trevliga tjejer genom bloggen i olika delar av Sverige. En tjej, Anki som ofta tillbringar sin tid i fjällen och är duktig på längdskidor träffade jag på nu i veckan i slalombacken och åkte några åk tillsammans och pratade såklart en massa träning i liften. Jättekul!
 
Vi varvade utförsåkningen med turer på längdskidorna. Fick ihop 103 km på 7 pass under våra sex dagar. Riktigt skoj att åka. Blir allt taggad att bli bättre på skidorna men låter det förbli som en sport som jag inte har några krav i, uan bara utövar för att det är skoj. Synd att snön försvunnit hemma så det inte går att åka :(  Om nu inte det finns kvar uppe i Kilsbergen. Lite sugen på att åka mer.
 
Veckan var helt underbar. Känner mig så grymt laddad med energi och avslappnad. Hade gärna stannat en vecka till. Inte alls sugen på jobb imorgon men så är livet och får försöka spara energin från fjällveckan i några veckor framöver.
 

Träningssummering 2012

Siffernörd som jag är loggar jag all min träning och vardagsmotion. Nu när 2012 är slut är det dags att summera året som gått. Få ett kvitto på hur min träning egentligen varit. Hur många timmar jag tränat och vilka pass jag fokuserat mest på.
 
2012 var ett lite ofokuserat år. Inga klara och tydliga mål. Visste inte riktigt åt vilket håll jag ville åt.
Tidigare var det fokus på landsvägscykling och Vättern. 2012 fick cyklingen kliva lite åt sidan. Cyklade Halvvättern som inte krävde lika mycket fokus som hela Vätternrundan. Cykelvasan till hösten blev lite ofokuserad men genomfördes med ett bra resultat. Har satsat lite mer på löpningen och börjat tänka mer styrka.
 
Mitt dilemma är att jag gillar att göra så mycket olika saker. Svårt att bli riktigt bra på något. Fördelen är att jag inte blir lika lätt skadad och inte heller uttråkad. Ser fram emot alla träningspass och tröttnar aldrig.
Skulle vilja bli bättre på så mycket men det kan vara svårt att få till all träningstid som krävs.
Syns tydligt på min fördelning under 2012 att jag gärna utövar mycket varierad typ av träning.
 
 
 
 
Har sammanställt min träning under 2012 och delat in i tre kategorier:
- Konditionsträning
- Styrketräning
- Vardagsmotion (ej träning men rörelse)
 
Summa antal träningstimmar 2012:
Kondition - 11546 min (14859 år 2011)
Styrka - 2383 min (1335 år 2011)
Vardagsmotion - 11321 min (7580 år 2011)
 
Antal träningstimmar 2012: 232 h = 4,46 h/vecka
Antal timmar, vardagsmotion 2012: 189 h = ca 30 min/dag
 
Fördelat på följande:
 
 

Årets första dag

Nytt år och nya möjligheter.
Avslutade 2012 med 4-rätters på restaurang med sambon. Suveränt god mat.

Startade nya året med sovmorgon och en tur på längdskidorna. Vi fick ihop 25 km med en kort kaffepaus. Underbart vackert landskap och härlig skidåkning. Riktigt nöjd med en sådan start på nya året.

Vi fick med oss ett överlevnadskit från våra vänner med kanelgifflar, kexchoklad, och nötter. Ypperligt att ha med sig på skidturen :)

God fortsättning på er och hopp om ett bra 2013.










RSS 2.0