Löpning?

Löpning eller snarare jogg i korta sekvenser. Premiär för de första trevande stegen i lördags. Har inte känt mig tillräckligt stark i bäckenbotten för att börja löpträna. Min tanke var att börja 4 månader efter förlossningen. Jag testade lite lätt en vecka innan.

Värmde upp med en promenad på 8 min därefter jogg i 1 min. Promenad i 4 min sen jogg igen 1 min. Ökade sedan jogg till 2 min. Så väldigt väldigt lätt, men jag skyndar långsamt. Satsar på 2 cykelpass per vecka (där sparar jag inte på krafterna lika bra ;). 1 mammacore och lite lätt styrka 1 ggn/vecka.
Kommer trappa upp löpningen successivt men långsamt. Ska öka styrkan lite och köra på med mina två cykelpass. Känns som en bra balans just nu. Jag tar en månad i taget.

Köpte för ett tag sedan hem en burk med lakritsrotspulver. Har bara använt det en gång i paleochokladbollar men tyckte det smakade sådär. Efter tips att blanda i pulver i hallonsmoothien, var jag tvungen att testa. Mycket gott måste jag säga.
Jag blandade kvarg, mjölk, halvtinade hallon och ett par tsk lakritspulver.Rea och premiär

Nytt liv och nya intressen fast ändå samma. Gillar fortfarande träning och shopping. 

Tanken häromdagen var att kolla på rean om det fanns nåt snyggt till mig, men vad kommer jag hem med? Några små plagg från Polarn & Pyret. Det går ju inte att motstå :)


Idag blev det premiär på två plan. Sen träning och trainer. Det är inte ofta jag tränar sent men med en liten får man strukturera om lite. Gäller bara att bestämma sig. Så klockan 20 var Peter påklädd för en löprunda och jag för ett trainerpass. Premiär för mig på länge så blev ett kortare pass, 34 min.
Testade att cykla en av Sufferfest's program. Cyklade ungefär hälften av Angels och blev:
6,5 min uppvärmning
10 min 1min intervaller over/unders
3 min raksträcka
8 min klättring
6,5 min nedcykling
Träningsvärk deluxe och premiär

Igår och idag känns det. Vad? Sviterna efter mitt premiärpass i onsdags plus tung snöpromenad. 

Tidigare när jag tränat har jag tagit bilen till gymmet för att det varit så smidigt med Bianca i bilstolen. Har lagom somnat på vägen dit och sovit nästan hela passet. Nu fungerar det inte så längre. Hon somnar inte på den korta biten och har hon inte sovit nåt innan passet är hon lagom trött och grinig. Kände att det inte var läge för en trött och onöjd tjej på premiären av mammacore. Så det fick bli en promenad till Friskis i barnvagn. Perfekt avstånd för att hinna somna och sova en liten stund. 
Det jag inte hade i planen var en dag då det snöade ymnigt en hel dag. Oplogade vägar och massor med snö. Jag blev lagom svett på den 35 min långa promenaden (där jag fick småjogga bitvis för att inte komma för sent :) 

Passet gick helt ok. Kände mig lite ringrostig men lär nog mjukna upp efter några gånger. Bianca skötte sig exemplariskt och sov hela passet.

Amma lite och prata med lite motionärer , ett stopp på Willys för lite matinköp innan snöpulsande hem igen. Energinivån låg på minus lagom hemma. Snabbt få i mig lite mat och vila lite. Kändes rejält i magmusklerna. 45 min coreträning plus 70 min tung barnvagnspromenad i snömodd.

Igår blev det vila, besök hos sjukgymnast och fika hos mammaledig granne. 
Idag är jag dock sugen på lite fredagsfys innan fredagsmys. Planen är en lunchpromenad till mataffären och ett spinpass när mannen kommit hem från jobbet. Står just nu som 7:e reserv, så hoppas på plats.

Ha en underbar fredag med massa mys!  Tipsar dock om att köra fredagsfys innan fredagsmys = dubbel glädje.

Vit som snö

Bianca betyder vit på italienska. Vi har haft en vit vecka (nu syftar jag inte på vit  som i avsaknad av alkohol, även om jag knappt druckit en droppe förutom ett glas mellanöl). Vi har haft en vit vecka full med snö. 

Vi har varit uppe till vår lägenhet i Tänndalen och haft ett långt härligt vinterlov. En dag i pisten och övriga på längdskidorna eller ute på promenad.
En helt annan skidsemester med en liten. Mindre skidor men desto mer promenader och mys (iallafall för mig, Peter körde lika hårt som vanligt). Passade mig dock bra med en post-gravid kropp. Fick iallafall ihop fem pass på längdskidorna. Långsamma och inte speciellt långa pass, men helt underbara! Skrapade iallafall ihop 45 km skidor under veckan och är lycklig över det.

Nu har det dessutom kommit snö här hemma så kanske går att skida även på närkeslätten? Först har vi bara ett stort tvättberg att ta hand om, en gran som skall slängas ut och andra julsaker som skall packas ner. Imorgon är det slut på jullovet och vardagen är här igen.
Nästa vecka blir det fullt fokus på mamma-core. Premiär på onsdag.Dagen efter

Skidåkningen tog mer på min kropp än vad jag trodde. Kände mig stark igår i spåret. Idag har kroppen inte varit lika stark. Trött och träningsvärk. Ömma ljumskar och lår. Dessutom lite småtrött efter en natt med mindre sömn än normalt. Sover vanligtvis väldigt bra med ett vaket tillfälle per natt för amning. Inatt däremot vaknade jag ett flertal gånger pga en grymtande tjej och av en törstig löpare :)

Så tog ett tidigt beslut att ta det lugnt idag. Fick bli endast en promenad, medan Peter sprang intervaller. Ingen vila för Asics marathonlöparen.
Efter det hade vi bestämt träff med Anki och Jon (http://metrobloggen.se/vagenmottjejklassikern/) på Hamra skilodge för en lunch. Mycket trevligt! Bloggvärlden är inte så dum ibland med nya bekantskaper. (Glömde tyvärr ta ett kort, hade för trevligt för att tänka på sådant ;)


Nytt år och nya möjligheter

Denna vinter kan vi inte skryta med mycket snö och skidåkning. Som tur är har vi en lägenhet i fjällen så idag blev det skidpremiär på längden. Ingen rekordfart men kände inte så stor skillnad mot sist. Tog en eftermiddagstur på 12,5 km. Ren njutning under hela passet. Perfekt träning för mig nu. Hela kroppen får jobba och det går att få rejäl puls utan en massa hopp och stötar. 

Bianca har redan hunnit bli 3 månader. Vår lilla tjej växer så det knakar. Dock lite för liten för att åka skidpulka. Den väntar vi med till påsk.
Min kropp blir starkare och starkare. Känner mig dock fortfarande lite svag i bäckenbotten. Kändes lite när jag åkte i några branta nerförsbackar under turen idag när jag plogade. 
Stärker upp kroppen men mammamage-övningar och kör genom mina mammacore-övningar varje dag.
Fortfarande en degklump på magen och 3-4 kg kvar till ursprunglig vikt.


Nu kan kroppen bara bli bättre och bättre. Stark kropp 2014 är målet.RSS 2.0