Cykelsäsong

Cykelsäsongen närmar sig med stormsteg. Ni såg ju på fotot i föregående inlägg att cyklarna hemma längtar efter att få lufta sig. Fick mail från Vätternrundan och loggar in på Mina sidor och hittar ett träningsprogram från
Cykla.se som startar 1 April där man ska cykla 100 mil innan Vätternrundan. 100 mil känns som minimum. Innan cyklarna får lufta sig är det dags för lite skidsemester. Imorgon drar vi till Funäsdalen, jag och PT´n. Innan dess måste det packas och så ska vi gå på KENT-konsert ikväll på Conventum i Örebro.
Glöm inte att tävla om presentkort på Löplabbet innan jag drar till fjälls.Mitt i kaoset

Kartonger och grejer överallt. Kläder är framplockade inför påskresan. Minst sagt rörigt i lägenheten. Istället för att vara hemma och greja ger jag mig ut och springer en runda på 8,24 km. Alla saker är på plats i en lägenhet och nu finns ingen press att hinna i tid, förutom att jag avskyr oreda och vill få allt på plats. Nu måste dock träningen prioriteras.

Mitt i kaoset står våra fina pärlor och väntar på att få komma ut och lufta sig. Cykelsäsongen närmar sig med stormsteg.


0-7cd932971393080ef84b573d52c9796d.png

 

Utbildning

Mitt i flyttkaoset har det varit 35-årsfest, träningshelg och utbildning.
Eftersom det varit sådär med träningen sista veckorna slog jag och PT´n till med dubbla Spinpass i fredags, ett medelpass och ett med löpklubben. Skönt!
Idag har jag varit på utbildningen nästan hela dagen. BASK-utbildning med Friskis & Svettis på brandstationen.
BASK står för Brand-Akut-Skada/Sjukdom-Kris. En mycket bra utbildning som leddes av en brandman, två sjuksköterskor och en präst. En viktig del var HLR (Hjärt och lungräddning), som vi lära oss och utföra praktiskt på dockorna på bilden nedan.
24ad697c13567586eccb8d5d1fbce3d9.png

 

Tävling - LöplabbetImorgon, torsdag 25:e mars öppnar Löplabbet en butik i Örebro, i gallerian Träffpunkt.
Detta vill jag fira genom att lotta ut presentkort på Löplabbet till ett värde av 500 kr som gäller i alla Löplabbets butiker.


För att ha en chans att vinna måste du skicka in ditt bästa löpminne till mig senast 31 Mars.
Maila på: mrsmalinski@hotmail.comLöplabbet säljer inte enbart löparskor, utan ger även gratis rådgivning för att underlätta för kunden att göra bästa möjliga val av sko. Konceptet är att använda spegellåda och löpband för personlig utprovning och alla som jobbar på Löplabbet är sanna löparentusiaster. Löplabbet grundades 1984 och har idag runt 20 butiker runt om i landet.
Läs mer på www.loplabbet.se

 

Eftermiddagsfika

Det är inte bara träningen som fått stryka på foten på sista tiden. Även kosten. Det blir en hel del snabbmat då det inte hinns med att stå vid spisen och laga mat. Försöker kompensera kvällsmaten med lite nyttigheter under dagen. Har varit riktigt duktig att ta med mig frukt till jobbet. Inte bara ett äpple eller en banan. Utan flera olika sorter som jag kan göra en liten fruktsallad av. Idag blev det ett halvt äpple, en halv kiwi, en halv banan och lite vindruvor. Till det en kopp med kanel/russinthé, mumma.Kartonger hit och dit

Tyst på bloggen och ganska låg aktivitet i träningskalendern vilket brukar gå hand i hand.
Förra veckan och denna var planerad att ta det lungt gällande träningen. Inte stressa upp för att träningsminutrarna inte tickar i träningsbanken. Fokusera på nåt annat. Fokusera på att rensa, packa och bära kartonger. Bära kartoner ner för trappor och uppför trappor är ju en viss del av träning det med. Svettigt och träningsvärk i armarna. Längtar dock till att få svettas på riktigt och länge. Snart så. Ser fram emot påskens resa. Inte en massa måsten, njuta av lugnet, mysa, hinna umgås, träna, roa oss på skidorna och bara vara med min underbare sambo.

Njutning

Det finns många sätt att njuta. Imorse njöt jag. Konstigt tycker nog många, förmodligen de flesta. Imorse kl.06.15 blev det en morgonjogg på 5,85 km. Ljust ute och solen började titta fram. Fortfarande rätt lungt. Lite trött första kilometern, men eftersom det blev ett lungt 06.17-tempo kändes det aldrig jobbigt. Ren och skär njutning. Underbar start på morgonen.

Något helt annat som också är njutning är en kopp kaffe med en godsak, tillsammans med någon man tycker om. I helgen bjöds det bla på egengjorda Cupcakes hemma hos mig och PT´n (ja vi kan nog säga att vi blivit sambos eftersom halva min lägenhet nu finns hemma hos honom och stora flytten sker mycket snart). Vi hade en mycket lyckad förlovningsbjudning hemma med mat och kaffe för våra föräldrar och syskon med respektive.Tacksamhet

Måste försöka ta till vara på alla bra stunder i livet. Försöka att inte stressa upp och hänga upp sig på småsaker.
Livet är för kort för att inte leva i nuet och göra det bästa av allt.

Så glad över blommorna och chokladen jag fick igår av min älskade PT för att jag klarat av Klassikerhalvan. Tack!


Morgonträning

Kände mig pigg igår efter träningen, så det fanns inga ursäkter. Bara att ta tag i morgonträningen.
Klockan ringde 06.00 som varje dag. På med löparkläderna och ge sig ut. Jag lånade min PT´s broddar, kändes riktigt bra att springa med nu när det är halt.

Jag som vanligtvis är väldigt segstartad funderade på hur det skulle kännas att springa på morgonen. Min tanke var att ta det väldigt lungt. Ligga på en låg puls och känna ett behagligt tempo. Gick lungt första biten och började jogga lite lätt. Försökte få igång min Garmin men den hängde upp sig och ville inte riktigt vara med förrens efter drygt 0,6 km. Dessutom ville den inte visa hastighet så jag hade ingen aning om hur fort jag sprang. Kollade dock på pulsen och försökte hitta en bra känsla. Kändes aldrig jobbigt. Var väldigt lungt.

Hamnade på ett snittempo på 6.21 och medelpulsen låg på ca 75% under hela passet.
Summering Februari

Februari känns som en hattig månad. Känt mig konstig i kroppen och vilat några dagar och sen kört på igen. Varit en hel del annat att tänka på och planera och vila för. Så några veckor har varit riktigt bra i träningssynpunkt och andra mindre.

Nu är skidåkningen och Klassikerhalvan avklarad. Nu kommer nästa mål som är Göteborgsvarvet och Vätternrundan. PT´n min sa igår att nu måste du sluta snora och börja springa. Ska se hur jag mår imorgon om det går att morgonjogga lite lätt. Planerna var att sätta igång med lite morgonträning denna vecka. Blev iallafall en promenad på 20 min imorse och cykel till jobbet på 20 min. Fast det lär jag ju inte få nån vidare kondition av så jag kan pressa några tider på Göteborgsvarvet eller Vätternrundan :)


Jämförelse under året (Snitt/vecka):

Januari: Lätt träning: 87min Träning: 265min

Klassikerhalvan

Jag har knappt hunnit landa. Har haft en fantastisk sportlovsvecka.
Mån-ons i Sälen och Halvvasan med min underbare PT. Hemma igen på onsdagförmiddag. Åka och jobba några timmar, sen hem och packa om väskan och sen avfärd på onsdagkväll till Lillsved, Värmdö och Steg 1-utbildning med Friskis & Svettis. Kom hem igår kväll.


Inte hunnit rapportera om Halvvasan. Inte heller hunnit rapportera från Steg 1-utbildningen. Några korta inlägg på mms har jag hunnit med. Mitt i allt kom jag helt plötsligt på att nu har jag klarat av Klassikerhalvan. Var tvungen att gå in och registrera den direkt. Diplom är på väg hem per post. Känns inte så stort. Var inte så märkvärdigt egentligen, men ändå stora bedrifter. Måste även tänka på vad varje lopp gett mig i stort.
Halvvättern - I och med att jag anmälde mig till detta lopp behövde jag en ny cykel. Jag inhandlade min nya racer som tog mig till cykelhimlen. Frälst av cykling blev jag genom min nya cykel och genom loppet.
Halvlidingö - Löpningen är min svaga sida och blev inte som jag tänkt mig. Inte alls så tränad som jag ville vara. Tufft för kroppen. En trevlig dag iallafall med goda vänner.
Halvsimmet - Ett lopp som jag inte alls fokuserat på. En trevlig dag tillsammans med syster upp till Vansbro och hem igen och lite simning däremellan.
Halvvasan - Blev en liten minisemester tillsammans med min PT. Ett väldigt trevligt avslut på Klassikerhalvan. Soligt och fint väder och härlig skidåkning.

Dags att fira lite och börja fokusera på nästa mål.


Rörlighetspass

-6c35b96e5138458e099b0c4506daa0e.png

Idag handlar det om styrka och rörlighet. Här sitter vi och inväntar ett rörlighetspass.

schema

0-1eb2fad79cf3c955203fc30f074a263a.png

schema

Steg 1 - Spinledarutbildning

7543894cd24bde2023a70a4260cac49b.png

 

Avfärd från Sälen igår morse kl.05.30. Hem och lasta ur bilen. Iväg till jobbet på möte. Sen hem och packa ur väskorna och packa nya väskor. Avfärd mot Lillsved, Värmdö. Steg 1-utbildning till Spinledare.

Mycket teori och träning i dagarna fyra. På bilden är vi ute på ett pulspass i snöyran.
Inte mycket tid till vila inte. Full fart.

Nöjd och...

638d7bbf32f4e276ac4df19de866081c.png

Nöjd och glad efter en fantastiskt fin dag i spåret. 45 km på tiden 4.12. PT'n på tiden 3.25. Stolt. Bra jobbat!

På väg...

0-260bd3e019edba3391fe5806e5c412e1.png

På väg till starten. 9-9.30 börjar resan mot Mora. Tror det kommer bli en fantastisk dag, vädergudarna verkar vara med oss. Håll tummarna för mig och min PT!

Precis anlänt...

0-30f60ab9924240a8e6eed5afa558bf9b.png

Precis anlänt till Sälen. Startbevis hämtade och nu blir det kaffe i stugan.

RSS 2.0