Raw

Jag faller för trenden och grupptrycket. Jag vill också baka och äta nyttigt. Raw- trenden är ett faktum. Tyvärr hänger inte riktigt vår mataffär med. Blir bara sur när jag måste jaga råvaror runt halva stan. Så istället gjorde jag en beställning på nätet. Väldigt smidigt :) Nu ska här bakas! Ja inte på stört. Ikväll är det 8-årskalas i Nora, så jag ska enbart fika.
Bakningen får vänta till helgen när tid finnes.
Någon som har sitt bästa raw-tips?

Energi?

Börjar energin komma tillbaka? Hoppas hoppas!!
Har varit sjukt trött hela veckan och gått och lagt mig redan vid 21 på kvällarna. Igår var jag dock vaken ända till 22 :) :) Vaknade vid 5 imorse och var pigg och kunde inte sova. Så det var bara att gå upp. Vad passar inte bättre än att baka lite på morgonkvisten? Har gjort en plåt med fröknäcke. Nu tror jag att jag ska baka lite scones till Peter vaknar.
Härliga sköna lördagmorgon!

Mot ljusare tider

Jag har vunnit en fin rosa reflexväst från Röhnisch.
Perfekt att susa förbi i mörkret och samtidigt vara snygg. Drömmer mig bort ut på ett skönt långpass. En dag utan vind, lagom temperatur och fjäderlätta ben. Matar på mil efter mil utan att bli trött. Just nu ett önsketänkande. Hostar fortfarande. Cyklade till jobbet igår och trodde att jag skulle hosta sönder lungorna så fort jag ansträngde mig det lilla. Idag fick det bli bilen till jobbet igen. Känner att jag har brist på syre och energi. Måste få komma ut på en liten promenad efter jobbet. Känna den friska luften vina och bli lite väderbiten i kinderna. Mår inte bra av att vistas inomhus hela tiden.
 
Jag får bara se till att bli helt frisk snart så att jag kan använda min nya fina väst. Det börjar nämligen gå åt ljusare tider. Ljust på morgonen och ljust på kvällen. Helt underbart!
 
 
 
 
 
 
                                                                           Bild lånad från Röhnisch

Energi och veckans planering

Energin börjar komma lite smått. Fortfarande lite hängig och med en irriterande hosta.
Hoppade ur mysbyxorna en stund igår för att gå på konsert med Petra Marklund. Grym tjej med en grym röst. Vi hade riktigt bra platser på Conventum, blir så mycket närmare och mer närvaro när artisten står endast ett par meter framför där man sitter. Blev lite tagen och var nära att gråta ett tag. Texterna berör och musik kan verkligen sätta igång känslorna.
 
Nya tag inför en ny vecka. Hoppas på att kunna gå till jobbet imorgon och att energin är på väg tillbaka. Börjar bli lite less på soffan. Har blivit mycket skidor på tv senaste dagarna.
Vill få ordning på maten nästa vecka så gjorde en matplanering för veckan som kommer. Denna vecka har varit lite si och så med mat och matlust. Levt på smoothie, hämtmat och rester.
Nu är det bara att hoppas att energin kommer tillbaka snart.
 
 
 
 

Dagens boost

Dagens vitaminboost består av banan, apelsin, ananas och mango.

Sambon gjorde iordning varm nyponsoppa till sin skidfärd. Det blev en skvätt över som han tyckte jag skulle dricka till min skidfärd (ja den i soffan med skidåkning på tv). Har dock börjat snöa in mig mer i det här med vad man bör äta och inte. Nyponsoppan innehåller i stort sett bara socker. Nej tack jag gjorde mig en smoothie istället.

Jag kan tycka att det är svårt med kosten. Har kanske inte engagerat mig tillräckligt. Inte tillräckligt drivande hemma. Vi har lite olika syn på mat hemma. Sambon äter gärna saker med socker och onyttigheter varje dag och gärna snabbmat. Jag ska inte sticka under stolen och säga att jag inte gillar godis och bakverk. Det gör jag, men till viss måtta. Men blir det för mycket mår jag inte bra. Känner mer och mer att jag vill äta mer naturligt, mer ekologiskt och mer bra mat. Bort med allt socker i överflöd och tomma kalorier. Nu äter vi ändå relativt bra mat hemma (de dagar jag hunnit med att planera och handla) men så fort planeringen fallit och jag inte har haft tid fallerar det. 

Jag måste nog bara bestämma mig och visa det tydligare. Tror det kan bli en liten kamp hemma :)

 

Inte bitter

Nej då inte alls bitter (inte ett dugg ironisk heller ;)

Peter hade bestämt att ta sig en ledig dag, en sportlovsdag idag.
Han har precis åkt iväg med bilen upp till Ånnaboda. Planen är längdskidor från Ånnaboda-Digerberget. Bli hämtad av sin far i Digerberget och få lunch i Nora. Sen bli skjutsad tillbaka och skida vidare till Ånnaboda. Riktigt härlig tur. Som sagt jag är inte ett dugg avis ;) Själv ligger jag febrig och hostig i soffan och tycker lite synd om mig. 

Försöker dock tänka positivt ändå. Vad är en liten förkylning? Ingenting i det stora hela. Passar på att ligga och läsa och bara vara. Något som inte blir alltför ofta. Njuta av allt annat positivt som händer i livet. Reflektera, fundera och planera lite. 

 

Alla hjärtans dag i ryggläge

Ja nu är det inte så snuskigt som det skulle kunna tolkas :) Jag ligger hemma i feber. Fick åka hem från jobbet vid lunch-tid igår. Totalt däckad och sov i stort sett resten av dagen. Idag har jag lyckats kravla mig ner till soffan. Tröstar mig med lite skidåkning på tv.

Kan vara svårt att få i sig energi när man är sjuk. Orkar inte laga mat, inte så sugen på att äta men samtidigt hungrig och kroppen behöver energi. Vad äter ni när ni är hemma och sjuka? Jag åt precis en hård macka, äggröra och en smoothie på blåbär och banan. Lagom lätt men ändå en del protein och vitaminer.

Blir inget direkt firande ikväll. Inte direkt i form för det. Kanske orkar med en film i soffan. Vi firade dock i måndags på fin italiensk restaurang. Förutseende ;) Två-rätters på Amano. Gorgonzolafyllda pastakuddar till förrätt och vildsvinstubbe och potatiskaka till huvudrätt.

Ha en mysig Alla Hjärtans Dag!




Är tre gånger en vana?

Själv kan jag känna mig lite stel ibland. Peter är ännu stelare. Kom på häromveckan att vi borde gå på yoga för att bli lite mjukare och rörligare. Peter har aldrig varit på yoga och jag var nog lite skeptisk till att han skulle nappa på min idé. Men han är inte den som direkt bangar så självklart sa han ja.
 
Nu har vi gått iväg tre gånger så nu börjar det väl bli en vana? En härlig avslutning på helgen då passet är på söndagkvällar. Jag är sjukt imponerad av ledaren som viker ihop sig eller sträcker ut kroppen som om hon vore en gummidocka. Själv känner jag mig jättestel och ibland sneglar jag på Peter och han är ännu stelare :) Helt säker på att det är en bra medicin för hans stela löparkropp.
 
Har haft svårt att hitta tid till yogan men passar ypperligt på söndagkvällen. Tar inte anspråk på någon annan tid. Ja isåfall skulle det vara tv-tid på söndagkvällen men det känns som det kvittar.
Början till en god vana?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya kläder

Hämtade våra nya klubbkläder ikväll. Ett multisportlinne, multisporttights och en väst. Supersnygga och sköna proffskläder från Fusion. Hämtade även ett paket med en ny baddräkt. Nu är jag fullutrustad för triathlon. Nu är det bara träningen som saknas.

Lyxade även till måndagen med två-rätters på restaurangen Amano tillsammans med älsklingen. En riktigt härlig måndag.

Löpning

Äntligen dags för löpning och intervaller. Haft ett litet uppehåll pga diverse olika saker. Men idag var det dags att plocka fram löparskorna. Kändes lite ovant men skönt på nåt sätt.

Det blev ett pass bestående av löpskola, intervaller 4x1000m och avslutande bålstabilitet. Snart dags för granntjejmys. Härliga tisdag!



En helg i solens tecken

Lördagmorgon sedvanligt långpass för sambon. Själv tog jag en lång promenad i solskenet istället innan vi tog bilen österut, mot Västerås.
Checkade in på Elite stadshotell och åt en mycket god lunch när vi anlände. Ett par timmars shopping hann vi med. Köpte varsin ny skidjacka på rea och lite andra kläder. Till kvällen tog vi en enklare middag på Bishops, fish & ships & en kall öl. Därefter blev det en soft kväll på hotellrummet till melodifestivalen. En påse godis, lite chips och cider som tilltugg till festivalen. Efter det mådde jag sådär. Pallar inte att äta både fett till middag och godis, chips och dricka efter det. Oj vad sugen jag var på sallad när jag vaknade :)
 
Avslutade dock den goda hotellfrukosten med en våffla. Efter det tog vi en tur till IKEA och köpcentrumet där
innan vi begav oss till Friskis & Svettis i Västerås. Gästledde ett CoreSpin-pass.
 
Som tur var kom vi dit i god tid. Det gick inte att ansluta med usb till musikanläggningen i Spinsalen. så det blev att leta reda på någon som hade en annan spelare men den blandade alla låtar huller om buller :) Så vi fick gå på jakt efter en dator. Lyckades få iordning på allt precis i tid. Iallafall nästan, började passet två minuter efter tiden. Lagom bra start på min ledaruppföljning. Var lite småskakis men försökte samla mig.
Glömde bort någon övning och fick impovisera lite men i det stora hela gick det bra. När det var dags att gå in i Spinsalen kändes allt helt lungt. Som min ledaruppföljare sa: -Det kändes som du kom till mammas gata när du kom in i Spinsalen.
Nöjd efter mitt samtal efter passet. Fick några tankar och tips på saker jag kan tänka på. Men i det stora hela var det riktigt bra. Ett genomtänkt och superbra pass! var betyget jag fick.
.
.
  

Lördagspromenad

Solig, kall och frisk lördagmorgon. Vad passar inte bättre än att få en nypa frisk luft. Blev 70 minuters promenad vid Oset. Underbara sol som värmer och ger energi.
Efter det lite sving och annat med kettlebellsen. Nu dusch och snart avfärd mot helgens äventyr.

Ha en solig och fin lördag!





Kilsbergen

I söndags åkte vi upp till Kilsbergen några mil från Örebro. Vi har varit usla på att åka skidor hemikring trots att vi haft snö, så det var verkligen på tiden. En helt underbar dag fick vi. Något grått men otroligt fint och vackert som alltid uppe i "Närkefjällen". Fina spår och härlig miljö.
Vi var inte ensamma där uppe, utan det var folk överallt. Glad att det utnyttjas!
 
Min plan var ett lungt och fint pass. Peter ville köra lite längre och hårdare. Så vi bestämde att vi skulle köra var och en för sig och sammanstråla i värmestugan med en avslutande fika. Vi parkerade bilen i Blankhult och 2,5 km från parkeringen ligger Kilsbergsstugan som drivs av några scouter. Öppet varje söndag med servering eller för medhavd matsäck. Helt perfekt! Vi sa att det här borde vi göra varje söndag.
Frågan är nu om det finns någon snö kvar? Här nere har det varit plusgrader och regn i veckan vilket tagit hårt mot snön.
 
Nu på söndag blir det dock inga skidor utan vi åker till Västerås för att jag skall bli ledaruppföljd. Så på söndag eftermiddag kommer jag leda CoreSpin i Västerås. Nya lokaler, nya motionärer och dessutom en annan ledare som skall sitta och bedömma mig. Det blir spännande, nervöst men kul.
 
Trevlig helg!
                                                         -
RSS 2.0