Skidåkning Första...

0-19710d0f26f59b41865a653273ded343.png

Skidåkning Första passet avklarat. Jobbigt men kul! Nu är det lunch sen teknikträning med Tobias Fredriksson.

Redo för skidåkning

Idag har det varit lite kallare i Örebro. Vintern känns inte lika avlägsen. Ändå känns det lite overkligt att jag ska åka iväg imorgon och åka skidor. Håller på att packa för fullt inför helgen. Var tvungen att prova mina skidkläder för att se om de kändes bra. Nu känner jag mig riktigt taggad inför skidåkning och Torsby tunneln. Det ska bli riktigt skoj! Det ska bli roligt att träna (jag som vilat nu i en och en halv vecka vilket känns som en evighet), det ska bli roligt att åka skidor, det ska bli roligt att åka iväg och det ska bli väldans roligt att träffa Anna, Annika, Jonas och Erika igen!!!! Fyra härliga personer som jag aldrig hade känt om det inte vore för bloggen.
Torsby here I come :)



Vallning pågår

Vasaloppskväll

Igår var jag på Vasaloppskväll på Lindells. Tyckte inte jag handlade något direkt, mest lite småplock, ändå blev det dyrt. Nästan 1000 kr. Det är dyrt att sporta. Visst jag fick en Craft sportbh med vindstopper, ett par skidhandskar, två glidvallor, en fästvalla och ett rengöringskit för skidorna.

Nu är jag riktigt sugen på att åka skidor. Tur att det snart är helg och då ska jag ju till Torsby och åka skidor.
Det enda jobbiga innan är vallningen av skidorna. Tycker verkligen det är så tråkigt. Det kanske beror på att jag inte äger nåt vallaställ utan får stå hemma på köksgolvet. Jag borde nog köpa mig ett ställ också. Sen skulle jag behöva köpa ett vindtätt underställ. Alltid något som måste inhandlas. Med tanke på hur mycket pengar som det kostar måste jag se till att träna mycket, åka mycket skidor i vinter.

Träffade på en riktigt dryg försäljare från Craft igår. Han sa att om jag ska ha mitt ställ som jag fick i födelsedagspresent måste jag åka Vasaloppet på 4 timmar (jag känner pressen att träna hårt och mycket  =)) Annars kommer jag frysa. Försökte förklara att jag ville ha ett tjockare underställ med vindstopper under som han i butiken föreslagit mig men han lyssnade inte. Det gick verkligen inte alls att resonera med karln. Vill egentligen bojkotta Craft bara för att han var så otrevlig och dum. Synd bara att de gör bra och snygga grejer.


Mina inhandlade skidhandskar från Skigo. Samma som Virpi Kuitunen använder. Undrar om jag kommer åka lite fort? ;)

Juniorträning

Jag kan inte annat än känna avundsjuka på de som tränat en massa i helgen. Flera som varit i Göteborg och kört spinning för Rosa Bandet. Några som varit på invigningen på Sportlife i Stockholm och tränat. Ett par som varit på Åland och sprungit en Halvmara. Sedan Anna som jag skulle ha en heldag med träning här hemma i Örebro.
Själv har denna vecka varit allt annat än träning för mig. Feber och förkyld. Så nu är jag toksugen på att träna.

Var tvungen att röra på mig och få lite frisk luft idag så det blev några korta promenader. Dessutom blev det mer rörelse än planerat. Som vanligt på söndagar har jag mitt värdpass i receptionen på Friskis & Svettis. Denna söndag blev lite svettigare än vanligt. Tog en promenad dit och kom iväg lite väl sent så fick springa sista biten. Sen efter ett par timmar i receptionen fick jag frågan om jag kunde rycka in som Juniorvärd eftersom de inte hade någon. Tvekade lite men sa samtidigt ja i nästan samma ögonblick utan att veta vad jag gav mig in på. Man måste vara två vuxna vid Juniorpassen (Juniorjympa för barn mellan 7-10 år), en ledare och en värd. Så jag fick hjälpa till och hoppa och skutta runt, köra skottkärra med ledaren, leka under Hökens alla vingar och andra övningar. Blev riktigt svettig. Det var riktigt roligt. Fick förfrågan efteråt om jag inte kunde tänka mig att vara värd på alla Juniorpassen på söndagar. Jag tror nog att det kan jag allt tänka mig.

Läskig?

Tänker på er Spinnare just nu som cyklar för en bra gärning. Själv ska jag försöka bli läskig men misslyckas totalt :)  Kanske den snällaste djävulen någonsin. Vet att jag borde haft rött smink och smetat in i ansiktet för att bli mer lik en djävul. Tyvärr är jag för dålig när det gäller maskerad. Minns när jag och en kompis som däremot är en mästarinna på utklädnad var på Halloweenfest utklädda till indianer. Vi talar om det än och fattar inte vad vi fick den usla idén ifrån. Som vanligt blir jag den söta istället för den läskiga.
Nu är det dags för party. Kanske det läskigaste någonsin :)



Lika med noll

Efter en dusch och en lunch fylld med vitaminer känns det genast mycket bättre. Jag har duschat bort svettningarna från febern och tillsatt kroppen energi. Nu ska det bytas sängkläder för nu ska febern puts väck bort.

Denna vecka blir träningen lika med noll. Minns inte när det hände senast. Känns iallfall ok. Det är långt kvar till nästa tävling. Jag hinner. Jag vilar upp mig. Jag skaffar mig mer energi. Jag njuter av tillvaron och lugnet. Jag bara är. Det kan verkligen behövas. Stanna upp. Vila. Tänka efter.

Det har blivit sisådär med maten i veckan. Det blir lätt att jag tappar sugen när jag känner mig hängig. Ändå är det ju så enkelt att äta gott och nyttigt. Som idag. Ett äpple, en kiwi, en clementin, ett halvt granatäpple och en halv burk keso med äpple, päron och vanilj toppat med lite kanel. Mumma.


Rosa Bandet träning

I helgen går 24 timmars-spinningen till förmån för Cancerfondens Rosa Bandet i Göteborg av stapeln.
Eftersom jag inte har möjlighet att delta hade jag och Anna tänkt göra vår egen variant på lördag.

Vi hade tänkt oss en heldag med träning tillsammans med detta upplägg:
10.00-10.45 Spin Bas
11.00-11.55 Spin Medel
12.00-13.20 Yoga 2
13.30-15.50 Spin Medel

Jag såg verkligen fram emot lördagen. Nu blir den inte av, iallafall inte för min del då jag ligger hemma i feber. Även om jag hinner bli frisk till lördagen tror jag inte det är så bra att köra en heldag med träning. Jag bör nog vila. Jag får istället heja på Anna som är duktig och genomför detta alldeles själv.
Självklart sätter jag in pengar ändå och ger ett bidrag till Rosa Bandet.




                               

Vit planering i sängen

Kände mig som sagt småhängig både måndag och tisdag. Avbokade träningen i måndags och hoppades på att det skulle gå över så jag kunde köra ett dubbelpass med Spinning och därefter Skivstång. Kände mig lite sämre på onsdagen så fick även avboka det men inspirerade iallafall Anna att köra båda passen, alltid något :) Gick och lade mig hyfsat på kvällen och när klockan ringde 05.30 imorse kände jag mig allt annat än bra. Kroppen var varm och halsen ömmade. Jag kände direkt att det inte var någon idé att tänka på jobb idag. Sov vidare till klockan 12.30. Sedan dess har jag legat i sägen, varvat med att läsa tidningar, sova och surfa.

Jag får inse fakta att det inte kommer bli någon "Rosa Bandet träning" för mig på lördag. Annas och min planerade Spinning/Yoga-dag blir inställd för min del. Det känns verkligen jättetråkigt. Hoppas att vi kan genomföra en liknade dag någon annan lördag framöver!!

Istället för att arbeta och träna på kvällen får jag ligga i sängen och vila och planera lite istället. Jag har precis anmält mig till Halvvasan. Sista loppet i Halvklassikern. Sedan läste jag den glädjande nyheten att Konstsnöspåret i Ånnaboda är räddat. Det kommer visserligen bara bli 3 km men inte fy skam det. Skidträningen i vinter är säkrad!




Veckans träning - v.42

Nöjd med förra veckans träning förutom att jag hade velat haft något eller ett par ytterligare Spinningpass.
Kände att jag var på G igen och att flytet började komma. Vad händer då? Jo känner nåt i kroppen som inte borde vara där. Jag känner mig varm så fort jag rör på mig. Nåt i näsan som inte borde vara där.
Efter två vilodagar måndag och tisdag tänkte jag att jag skulle vara pigg och laddad inför kvällens Spin och Skivstångspass. Inte. Jag har fått avboka kvällens träning. Vaknade varm och tjock i halsen :(
Börjar bli orolig för lördagens bravader. Måste verkligen bli frisk!



Avslappning eller hård träning?

Jag är bokad på ett Spin Puls pass ikväll. Jag vill, jag vill, jag vill köra det. Frågan är om jag orkar eller borde?
Jag känner mig lite varm och småhängig. Hoppas på att det går över. Alternativet blir att köra lite yoga hemmavid.

Jag fick en yogamatta i present av min far och fru i lördags. Har sedan tidigare boken "Energiyoga - av Louise Malmros Manfrinato" där det finns olika övningar som lätt kan göras hemma. Min tanke är att försöka köra ett yogapass i veckan hemma istället för på Friskis, för att spara tid.


Racingtjej

Nu måste jag åka fort. Jag ska susa ner för backarna och spurta uppför. Som han sa i sportbutiken idag att jag är en racingtjej i detta ställ.
Jag fick en längdskidställ i födelsedagspresent från Craft. (Se bild fast det orange är grått på mitt ställ). Ett supertunt tävlingsställ med maximal rörlighet. Jag kände mig orolig att det är för tunt och att jag kommer frysa i det så jag åkte till Lindells för att kolla om de hade något tjockare som jag kunde byta till. Provade ett par stormy tights och en jacka från Craft. Tightsen satt inte bra och jackan kändes stram. Han i affären tyckte att jag skulle behålla det jag fått och istället satsa på ett tjockare underställ med vindskydd på framsidan och en fodrad sportbh och en väst att dra över när det är kallare. Så nu är jag ägare till ett riktigt tävlingsställ. Nu är det bara att se till att bli en hejare på att åka skidor så jag matchar min klädsel :)

Tur att en helg till Torsby skidtunnel redan är bokad. Annika och Anna kommer följa med.
Vi hade sån tur att Axa sportsclub kommer ha en träningshelg i Torsby just den helgen.


Schemat för lördagen:

08.00-09.00 Frukost i gemensamma köket + frukosttips från AXAs dietist

09.00-10.00 Info om utrustning och vallning

10.00-14.00 Egen tid för träning, dusch och lunch etc.

14.00-15.00 Teknikträning i tunneln med Thobias Fredriksson och ledare

15.00-19.00 Tid för träning i tunneln för att slipa på nya tekniken, dusch, vila, middag

19.00-20.00 Kostföreläsning med dietist från AXA Sports Club



Min dag

Idag är det min alldeles egna dag. Idag får jag göra som jag vill trots att det är en vanlig vardag.
Idag får jag äta en tårtbit till kaffet på jobbet. Idag får jag äta en god middag och dricka ett (eller ett par) glas vin. För det är bara en gång om året jag fyller år.

Jag blev glatt överraskad när jag satte mig i min bil imorse när jag skulle åka till jobbet. Den var nystädad och nytvättad. Jag som varit stressad länge över att jag inte dammsugit eller tvättat den på länge. En väldigt fin födelsedagspresent.
I helgen när min syster kom och firade mig fick jag lite träningsprylar. En snygg träningstop från Etirel och ett par snygga dri-fit sockor från Nike. Fick även gummiband så jag kan träna armarna inför Halvvasan.
Har såklart provtränat mina nya kläder.





Chokladsug

Måndagen gick bra. Tisdagen gick hyfsat, åt relativt bra mat. Det enda var att sötsuget fanns där. Att jag blev så sötsugen var nog att det dröjde lång tid innan jag fick middag efter träningen igår. Dessutom blev det för lite mat. Så efter maten knaprade jag nötter. Måste nog dra ner på mängden nötter. Visst är det nyttigt och bra fett, men bara för det är det ju inte speciellt nyttigt att äta för mycket. Det blir lätt att jag tar till det när jag slarvat med maten. Det blir dessutom inte lättare då jag upptäcker flera nyheter hos Marabou. Det verkligen vattnas i min mun. Choklad är en stor last hos mig. Ibland slår chokladsuget till rejält och jag måste genast åka och köpa mig en chokladkaka. Nu är jag riktigt sugen på att testa dessa nyheter:

Marabou Vinter - Limited edition. Kardemumma, nejlika, peppar, ingefära, kanel och vanilj.
Marabou Toffee Walnut - fylld med mjuk kola och lättrostade valnötter.
Marabou Yoghurt Raspberry - fylld med len yoghurt och friska hallon

Hoppas dock att dessa inte är så goda som de verkar. När jag skulle prova Marabou sommar blev jag riktigt besviken. Den var inte alls så god som jag trott.
Nu ska jag ju egentligen inte äta sånt här, så att göra ett sånt här inlägg är ju hur dumt som helst. Jag blir ju bara frestad...




Ett sundare liv

Jag känner mig extra peppad att äta bättre och nyttigare nu när jag är med i utmaningen We´re in charge
När jag tänker efter har jag nog redan börjat tänka mycket nyttigare sista halvåret ungefär. Jag väljer ofta nyttigare alternativ då jag tycker att det är godare. Ska dock inte sticka under stolen att jag älskar kaffebröd, godis, chips och annat onyttigt. I matväg väljer jag dock hellre den fräscha salladen, pastan eller ett vegetariskt alternativ istället för tex en köttbit, pommes och bernaisesås. Jag tycker det är godare även om jag inte har något alls emot just pommes och bearnaise.

Igår kväll fanns det ingen tid till att laga mat. Kom hem från jobbet fem minuter innan träningen. Sedan var jag hemma vid 20.30. Då skulle jag duscha, slänga i mig nåt att äta, prata i telefonen, byta lakan m.m.
Jag fick leta i frysen efter något att ta med till jobbet att äta till lunch. Det blev ugnspannkaka.
För ett år sedan hade jag nog tagit med en burk jordgubbssylt till. Idag blev det istället lingonsylt, skinka, paprika och fikon till. Betydligt mer mättande och nyttigare.






Ny vecka och nya tag

Trots flera dagars vila hade jag inte alls den energin igår kväll när jag skulle träna som jag trodde jag skulle ha. Förmodligen beror det på att jag var jättetrött och jättestressad. Kände en spänning i nacken och ner på ena sidan av kroppen och huvudvärk. Dessutom tror jag att jag är lite segstartat. På pass nummer två hade jag mycket mer energi.

Gårdagens träning blev:
Pass 1 - Spinning Medel 55 min
Pass 2 - Cirkelgym 60 min
Var inte så taggad på spinningen som jag brukar. Var ändå skönt att få svettas lite. Sista låtarna kom dock energin och jag kunde trycka på lite mer.
Riktigt skönt att få en riktig genomkörare av kroppen på Cirkelgympasset. Alla kroppsdelar får jobba, både med hög puls och styrka. Min kropp behöver definitivt mer styrketräning.

Första dagen utan något sött gick väldigt bra. Det bästa för min del är att ha fullbokat schema för då tänker jag inte på mat. Riktigt nöjd med måndagens matintag och träning.

Min nya rutin efter semestern att äta havregrynsgröt på frukosten på jobbet känns riktigt bra. Jag har inte tröttnat på den trots att jag inte varierat den utan det blir samma visa varje dag:
1,5 portion fiberhavregryn + ½ äpple i bitar + kanel + russin + solroskärnor + lättmjölk.




We´re in charge

Anna har startat en bloggutmaning - att få ett stopp på sockerintaget.
Jag har känt länge att jag måste ta tag i min kost. Jag kan inte påstå att jag äter speciellt onyttigt oftast, inte heller äter jag massvis med godis eller annat. Dock har jag slarvat en del med matlagningen på vardagkvällarna pga oinspiration och tidsbrist. Detta bidrar ofta till ett sötsug och att det slinker ner ett och annat onödigt. Det känns som om jag är konstant hungrig och sugen på nåt. Tankarna kretsar alltför oftast på mat.

Har inte riktigt satt upp måttstocken för hur jag ska lägga upp mitt mål. Ett mål är att kunna använda alla mina byxor som jag kunde använda i våras men som jag inte får på mig nu. Ett annat mål är att försöka äta ordentligt med mat på kvällen och inte slarva med hårda mackor, nötter och annat småkrafs. Jag ska dessutom dra ner på godis och kaffebröd.
Jag har redan för några veckor sedan slutat att köpa hem bröd. Blir endast mackor om jag är hemma hos någon eller om jag är på café.

Frågan är bara hur jag ska lägga upp detta för att få det mätbart eller straffbart om jag inte sköter mig.
Ett är ju att bestämma hur mycket sötsaker jag kan äta per vecka, och funderar på om två tillfällen per vecka kan vara rimligt (och då i rimlig mängd, inte hetsäta).

Veckans träning - v.41

Nu tror jag att jag borde kunna plocka bort sista raderna, blir nog inget mer golfspelande i år känns det som. Relativt nöjd med veckan som gått. Saknade dock ett löppass denna vecka och träning i helgen. Känns som om jag mest bara latat mig i helgen, fast ändå har det varit fullt upp med olika aktiviteter. Dock inte så rörliga aktiviteter, om inte dans i lördagskväll räknas? ;)


Försöker knåpa ihop träningen för denna vecka vilket inte är så lätt. Många andra aktiviteter som händer och svårt att få tid till träning. Man måste vara bra på att planera och pussla helt enkelt.



Fest med Friskis & Svettis

Har mest bara latat mig idag. Bakat och städat har jag visst gjort, men sen har det blivit lång fika. Snart är det dags för fest.

Ikväll blir det fest med Friskis & Svettis, med tema Italien. Pris till bäst utklädda. Själv är jag inte så mycket för att klä ut mig, men vill gärna ändå köra lite temaklädsel. Det bli kläder i Italiens färger, vitt, rött och grönt.

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!


Vätternrundan 2010 here I come

Nu är jag anmäld!

Jag ska cykla runt Vättern tillsammans med ett grymt gäng, Annika, Anna och Lina och Team Ride of Hope.
För några år sen tyckte jag att de som cyklade 30 mil runt Vättern var helt galna, nu är jag lika galen jag =)
Det känns jättekul! Nu är jag riktigt taggad att träna hårt.

Vätternrundan 2010 here I come! =)




Sötbegär

Jag vet att man får bort sitt sötbegär genom att sluta stoppa i sig sötsaker. Det har jag läst många skrivit om, det har jag hört många sagt. Ändå så kan jag inte bara bestämma mig att sluta. Eller bestämma mig att sluta det är jag bra på, men sen att genomföra det är en annan sak. Det är så svårt.
Inte för att jag äter massor med sötsaker, men sötbegäret finns där och skulle jag ha godis hemma skulle jag nog äta det varje dag. Som tur är finns det aldrig godis hemma hos mig, för när det gör det äter jag upp det direkt. Jag kan inte spara på godis, jag kanske tror att det blir gammalt över nattten? :)


Igår vad det en sån kväll som sötbegäret slog till något grymt. Det går bara inte att hejda, eller så är jag helt enkelt för svag för att stå emot. Fick norpa några av kakorna jag bakat till min födelsedag. Sedan när det inte räckte stoppade jag i mig en bar med choklad och mintsmak.





Foto: mrsmalinski

Presenter

Snart är det dags för mig att fylla år, precis som Anna skriver fast jag är några år äldre ;)
Jag fyller visst 28 år igen (för 7:e året i rad :).

Det är alltid samma visa. När jag väl ska önska mig något står det helt still. Vanligtvis finns det hur mycket som helst som jag vill ha, det är bara att jag inte kommer på just för stunden vad det jag behöver eller vill ha.
Några saker jag iallafall kommer på att jag vill ha i träningsväg förutom en massa nya snygga träningskläder är en yogamatta och ett gummiband.
Vad önskar ni er?



Foto: www.stadium.se

Min müsli

Nu kan du komponera din egen ekologiska müsli från Saltå Kvarn på nätet.
Välj först en bas, välj mellan fyrkorn, grov, quinoa, frö och dinkel.
Välj sedan fritt mellan 60-tal olika ekologiska ingredienser.

Själv brukar jag alltid göra min egen müsli eftersom jag tycker det blir godast eftersom jag kan välja fritt vad jag vill ha i den. Det fanns mycket goda tillbehör att beställa till sin müsli på nätet så blev lite sugen på att testa att beställa, annars väljer jag nog helst att göra min egen.



            

Spin x 2

Jag fullkomligt älskar Spinning, ja cykling överhuvudtaget!
Igår bestämde jag mig för att köra dubbla spinningpass. Fick så mycket energi från helgen så efter måndagens vilodag var jag sugen på att köra ett ordentligt pass.

Pass 1 - Spin Medel 70 - Ingen riktig GO i passet. Det var inte ett dåligt pass, men inte heller speciellt bra. Det liksom bara var, inget pass att lägga på minnet, inget pass där den extra energin fanns. Passade mig dock ganska bra eftersom jag skulle köra ett pass direkt efter. Blev ett pass på låg medelnivå.
Pass 2 - Spin Puls - Nu kan jag däremot snacka bra pass. Ordentligt tryck i pedalerna, fartfylld musik och en peppande instruktör. Oj vad svetten sprutade och det var härligt.

Planeringen är i full gång. Det kommer bli mycket spinning i vinter kan jag lova. Det kan behövas inför kommande plan. Inget spikat ännu, men inte långt ifrån ;) Livet är härligt! :)

Summering September

September har varit lite sisådär. Förkylningar mest hela tiden. Dessutom en hel del vila innan Lidingöloppet har gjort att det inte blivit så mycket träning. Det har blivit en hel del golf vilket jag är nöjd med. Nu tror jag att klubborna får vila till nästa säsong. Nu är det grundträning som gäller inför våren.


Veckans träning - v.40

Jag är nöjd med förra veckans träning. Nu känns det som om jag är på gång. Det är härligt! Grymt skönt att  känna sig starkare. Helgens träningsläger inspirerade mig ännu mer att träna mer och hårdare. Det är en underbar känsla att känna sig stark och vältränad.
Nu är det bara att hålla i och hålla tummarna att jag håller mig skadefri och frisk.


Goodiebag

Suveräna Milla hade ordnat varsin goodiebag åt oss. Mycket uppskattat!

Huvudsponsorn Röhnisch hade bidragit med en snygg påse och matchande vattenflaska. Passande ceriserosa till mig som älskar rosa. Även matchande flaskor till övriga deltagare.
Två par gudomligt sköna trosor och en träningstop bidrog de generöst med.





Goodiebagen innehöll även:
Fyra bars, två från Allevo med smakerna Red Berries och Blueberry och två från nupo med smakerna Tranbär och Blåbär.
Tvål från Bliw, antingen i dofterna Blåbär eller Skogshallon. Luktar underbart gott!
Deoderant Bats, effektiv och parfymfri deoderant.
Schampo & Balsam 2in1 från Just Glow.
Lotion från hth. Massor med vitamindryck i flera smaker från Vitamin Well



Bloggträningshelg i Eskilstuna

8.30 gick bilen hemifrån i lördags. Drygt en timme senare var jag framme vid Vilsta frilutftsområde i Eskilstuna.
På parkeringen mötte jag upp Sofia, Milla, Jane och Frida som hade anlänt redan på fredagen och i en bil söderifrån kom Annika och Erika. Det var inte många plusgrader och blåste kallt. Vi började med en kopp te i restaurangen innan vi skulle starta vårt första pass.



Lördag - Pass 1 - Crossfitpass med inriktning på puls
Ett pass där syftet var att hålla pulsen uppe under hela passet. Uppvärmning med jogg, indianhopp m.m. Passet innehöll höga knän på stället, idioten, upphopp, tricepspress, plankan och avslutades med 7st 20sek intervaller med 10sek gåvila.



Lördag - Pass 2 - Crossfitpass med inriktning på styrka
Eftermiddagspasset med inriktning på styrka var tänkt att köra utomhus. Men när regnet strilade ner och inte ville ge sig så kom Sofia på den excellenta idén att åka till Munktellarenan - en friidrottsarena. 8st stationer med olika övningar. Flera övningar gjordes parvis vilket bidrog till ytterligare kämparglöd.



Söndag - Pass 1 - Yoga
Direkt på morgonen innan frukost körde vi ett yogapass som Erika höll i. Temat på passet var det "Stora Flödet", och visst flödade det (av svett). Riktigt jobbigt pass. Det kändes lite här och var i kroppen att det stretade efter gårdagens övningar. Härligt skön träningsvärk i många delar av kroppen.

Söndag - Pass 2 - Skogspromenad
Efter frukosten ska Sofia ut med sina söta hundar på en promenad. Annika och jag tar sällskap. Underbart härligt med en skogspromenad. Bra både för kropp och själ. Bra sätt att väcka kroppen lite.


Söndag - Pass 3 - Backintervaller
Sista passet på samma ställe som vi började lördagen, Vilsta. Joggade 2km som uppvärmning. Därefter blev det backintervaller. 3 olika avstånd 2 av varje upprepades 2ggr. Så totalt blev det 12 backintervaller. Lagom när vi skulle börja med intervallerna öppnade himlen sig. Vi skulle härdas. Avslutade intervallerna med en härlig mjölksyreövning, sidoförflyttningar med hand ner i marken vid varje vändning.

Nöjd & Glad

Nyss hemkommen från en härlig träningshelg med härliga tjejer i Eskilstuna. Känner mig väldigt nöjd och glad.
Är både utvilad och trött. Utvilad och full av energi pga bra sömn, vila, skogsluft och trevliga samtal. Trött i kroppen, ont både här och där pga backintervaller, grodhopp och andra härliga övningar.
Mellanlandade på hemvägen hos bror min vars sambo fyllde år så har fått min kanelbulle på Kanelbullens dag.
Nu ska jag packa upp väskorna och sen vidare. Utförligare rapport om helgen kommer.



Två pass...

160006b654d46b5c05193a7bef3dce09.png

Kolla varifrån!

Två pass avklarade Nöjd med dagen. Nu väntar vi på mat. Hungrig.

Träningshelg stundar

Spelade golf idag efter jobbet. Det blev endast 9 hål. Kände mig alldeles för trött. En vecka med tidiga mornar,  jobb och träning känns på fredagen. Restaurangen var dessutom stängd på golfbanan så vi kunde inte köpa något att äta på efter 9 hål. Hade nog inte orkat 9 hål till. Istället åkte vi till Mariebergs Köpcentrum och åt och fikade istället =) Tror det är bra att vila lite inför träningshelgen som stundar.

Imorgon bitti åker jag till Eskilstuna där jag möter upp bla Sofy, Annika, Milla, Jane och Frida. Vi ska träna och umgås i två dagar. Det ska bli underbart kul!
Håller just nu på att packa väskan full med kläder. Vädret ser lite oroväckande ut för helgen så det lär bli många ombyten. Tur att jag har en hel bil som jag kan fylla :)


Core Bosu

Igår testade jag ett nytt pass, Core Bosu. Jag brukar försöka gå på Core hyfsat regelbundet då jag tycker det är viktigt att stärka upp bålstabiliteten. Så nu när de infört ett ny variant av Core var jag såklart tvungen att testa.
Jag kan meddela att det var jobbigt. Träningsvärken från tisdagens skivstångspass gjorde sig till känna när vi låg på balansbollen och gjorde diverse övningar för armar, ben och mage. Ajaj, men det känns skönt!

Bosubollen ser ut som en halv fitnessboll och används som ett träningsredskap för att träna balans och bålstabilitet. Bollen kan användas på båda sidorna - (Both sides up - Bosu) - antingen med plattan nedåt eller som en stor balansplatta.

Idag vilar jag genom att spela en golfrunda (kanske blir det årets sista?) Idag var det -2 grader när jag åkte till jobbet...brrr.


RSS 2.0