Teknikträning

Jag är nöjd med gårdagens kvällspass. 90 minuters teknikträning i Karlslund med en tränare från Karlslunds IF. Lyckades locka dit 6 st arbetskamrater från jobbet. Bra uppslutning och väldigt nöjda medarbetare. En lärorik kväll. Vi fick testa diagonalåkning med och utan stavar, stakning och stakning med frånskjut. Flera bra tips.
Avslutade tre och tre i ca 1,5 km med växelvis spurter. När passet var slut tyckte jag vi skulle köra ur oss lite. Avslutade med 3 km-spåret. Körde halva utan stavar med enbart diagonalteknik och sista halva enbart med stakning. Tänkte hela tiden på tekniken.
Jag har lite svårt att lägga hela tyngden på ena benet, balanserar lite för mycket på båda benen. Kände att diagonalåkningen utan stavar är väldigt nyttig för att lära mig att skjuta ifrån mer. Väldigt jobbigt för låren men riktigt bra träning. 

Vila

Söndagen blev vilodag. En välförtjänt vila efter åtta träningsdagar. Skönt att ibland bara köra på. Känna att kroppen får jobba lite. Får dock ta det lite lungt efter en hård vecka. Känner att mina hälsenor inte mår helt bra av så mycket träning och då framförallt efter skidåkningen.
Ikväll laddar jag dock för skidåkning men det kommer inte bli nåt hårt pass utan mer teknikträning. Jag har bokat en tränare från Karlslunds IF som ska lära oss på jobbet att åka längdskidor. Det ska bli riktigt kul.
Efter det är det inplanerat vila även på tisdagen. Viktigt att låta kroppen vila och lyssna på signalerna. Känner att en massage skulle sitta väl på plats. Känner mig stel i ryggen och nacken efter skidåkningen. Fick precis mail om att tid är inbokad på jobbet nästa fredag, härligt. Det gäller att ta hand om sig själv.

Inne i ett stim

Förutom att hela livet är så bra just nu är även träningen riktigt bra. Kommit in i ett bra flyt. Måste till och med planera in vilodagar så det inte blir träning varje dag. Åtta dagars träning i rad är planerad. Nästa vilodag är söndag. Det är viktigt att planera in variation i träningen och inte bara köra på. Koncentrationen är såklart på skidor men måste variera lite för att min kropp ska orka med och inte bli skadad.
Det går inte att bara köra på hårt varje dag om kroppen ska orka. Därför har jag lagt in lite lågintensiv träning,
ett simpass i måndags och ett lågintensivt Spinpass i onsdags.

Spin Medel i onsdags. Låg på en medelpuls på 139 slag. Skönt tempo. Var inställd på lågintensiv träning så det gick bra. Instruktören var lugn och perfekt för ett lågintensivt pass. Skönt att röra på sig ibland och inte bara köra på hårt. Det kan vara riktigt svårt men kände att det gick riktigt bra.
Efter det lugna Spinpasset var jag riktigt taggad för ett intensivpass igår. Enorm skillnad på pass. Här kunde man inte hålla emot alls, vilket jag inte heller planerat att göra. Medelpulsen på detta pass blev 159 slag. 20 slag högre än Medelpasset dagen innan. Det är jag nöjd med.

Lycka över 2010

Jag sitter och läser Sofy´s inlägg om att vara nöjd och tillfreds. Precis så jag känner. Känner en stor lycka och en så himla bra känsla över 2010.

Så himla glad efter helgen i Orsa, som Sofy säger inte bara bloggvänner utan något mer. Fantastiskt sätt att träffa nya likasinnade vänner. Har inte skrivit så mycket om helgen som varit, inte hunnit ladda över korten till min dator ännu. Känslan finns dock kvar, en härlig känsla över att få röra på sig, vistas ute i naturen, umgås med en bunt härliga tjejer.

Igår kväll var det också en mycket härlig känsla, som alla kvällar nuförtiden. Mycket kärlek, närhet och ömhet. Jag svävar just nu på rosa moln vilket är helt underbart. Hann även med en mysig tur på skidor, få svettas lite, känna naturen och samtidigt känna kärleken nära. 
Jag kommer snart få ny tjänst på jobbet. Idag fick jag respons från några medarbetare att de tyckte det skulle bli tråkigt att jag skulle försvinna från arbetsplatsen jag är på nu. En bekräftelse på att de tycker jag är bra. 

Å vad jag älskar livet!

Skidläger i Orsa

Skidläger i Orsa med nio grymma bloggtjejer. 30 km avklarade. Kändes riktigt bra!
Nu är jag på gång gällande träningen inför Halvvasan, skönt!


Träning inför Halvvasan

Känner att jag är lite sent ute med skidträningen inför Halvvasan. Nu är iallafall första passet avklarat och helgen som kommer är inplanerad för skidåkning i Orsa med ett gäng bloggtjejer.
Hög tid att sätta lite mål för träningen inför Halvvasan som går av stapeln vecka 9.
Kollade in min träning förra säsongen inför Stafettvasan då jag körde sista sträckan på 19 km. 10 pass skidåkning innan loppet hann jag med. Nu när jag ska köra 45 km känner jag att jag borde få till några fler pass.

Sätter upp detta som ett mål:
v.2      3 pass
v.3      2 pass
v.4      2 pass
v.5      2 pass
v.6      3 pass
v.7      3 pass
v.8      3 pass

Summa: 18 pass. Då måste hälften av passen vara av lite längre karaktär, minst 15 km. Bara att hoppas på att snön ligger kvar.


Skidåkning

Äntligen en tur ute i skidspåret. En härligt skön kväll. -10 grader, vilket kändes riktigt varmt och skönt efter det kalla vädret som varit.
Lungt och fint tempo. Jag undrar om man inte borde åka skidor snabbare än man springer? Inte jag iallafall.
Saknar kanske den rätta tekniken. Kändes att det var ett tag sedan. Fick inte in den riktiga snitsen, men efter helgens tur till Orsa ska nog tekniken förhoppningsvis sitta. Skönt iallafall att provåka skidorna lite innan helgens skidäventyr.


Box

Oj då, fortfarande inte skrivit ihop några mål för 2010. Går just nu i ett rus och kan inte riktigt tänka klart :)
Ett mål som jag har tänkt ut är att försöka få in lite nya pass i min träning. Inte för ofta och inte heller så regelbundet nödvändigtvis. Mer som en motivationshöjare, att prova nåt nytt, få lite extra energi från något annat. Lätt annars att man kör in sig på sina favoritpass och bara kör på.

I måndags provade jag och en kompis KI Box på Friskis. Lite svårt först att komma in i rörelserna men löste sig snabbt. Roligt att träna ihop med någon. Peppa varandra. Är nog bra om man har aggressioner i kroppen :) Tyckte dock det var ett kul pass ändå trots att jag inte har en enda sur min i kroppen min.

Diplomeringspass

Nu när jag äntligen är frisk och redo för skidåkning är det alldeles för kallt. 20-25 minusgrader ute är inte kul. Speciellt inte efter en långdragen förkylning. Då är det bäst att tänka på hälsan och inte inandas en massa kall luft. Funderade ett bra tag i lördags om vi skulle ta en skidtur men vi beslöt oss för att åka till Friskis istället.
Just nu är det full fart där och många nyårslöften har tydligen tagits gällande träning. Alla pass är överfulla så vi fick ligga i under dagen för att få plats på passen. Vi fick till slut platser på de båda Spin-passen som var på lördageftermiddagen. Snurriga och tankarna upp i det blå lyckades vi dessutom ta fel på tiden. Var där en timme för tidigt, så fick bli lite rodd och gym innan de dubbla Spinpassen. En riktigt träningslördag blev det. Härligt!

Ett flertal diplomeringspass har det varit på schemat under veckan som varit. Flera nya ledare för terminen. Vi testade två nya Spinledare i lördags. Riktigt bra och riktigt bra musik.
Blev nästan lite nervös själv när jag satt där inne och väntade på att passet skulle börja. Tankarna for iväg att till nästa diplomering till hösten kommer jag sitta där framme i ledarcykeln. Nervöst men framförallt spännande!

2009 - statistik

Antal pass: 313 st       Antal träningsminutrar: 20 364 min = 339,4 h

Snitt träning per månad: 20 364 min / 12 = 1697 min

Cykel/Spin: 27%
Golf: 27%
Lågintesivt (Promenader, yoga): 19%
Löpning: 8%
Övrig träning: 6,7%
Styrka: 6%
Skidor: 5%
Simning: 1,3%

Inte helt förvånad att cyklingen hamnade på topp. Dock ser jag hur mycket tid det går åt golf trots att jag inte tycker jag spelar så mycket. Med tanke på att den säsongen är rätt kort dessutom.Tyst

Mina planerade mål för 2010 har inte publiserats ännu, inte ens kommit på pränt för mig själv.
Jag har inte önskat er Gott nytt år. Jag har varit frånvarande. Tyst och tomt på bloggen.
Vila och utebliven träning är en orsak. Dock finns det en annan orsak till dålig uppdatering och kommentarer inne hos er andra. Just nu är fokus nån helt annanstans. På nåt riktigt trevligt må jag säga. Jag lovar dock att återkomma och bli flitigare, men inte just nu. Så ni vet =)
RSS 2.0