Mot formen

Jag har påbörjat min resa att komma i form igen. 9 månader till sommaren. 9 månaders graviditet och 9 månader tillbaka för att hitta formen. Känns som ett rimligt mål. Det gäller att skynda långsamt, speciellt i början.
 
Första veckorna har jag varit rätt orörlig pga att underlivet inte riktigt varit med mig. Nu verkar stygnen ha läkt bra och har inte samma tyngdkänsla där nere som veckorna efter förlossningen. Jag har senaste veckan kunnat promenera dagligen med små ökningar för varje dag. Är nu uppe och snuddar på 4 km gränsen. Dagliga promenader och Mammamage-appen med extra bäckenbottenövningar är det som står just nu på mitt träningsschema. Plus lite yoga och rörlighetsövningar.
 
Mot formen sommaren-2014.
  

Bubblan på väg att spricka

Idag smygstartar jag och Bianca vår mamma-dotter-ledighet tillsammans. Vår lilla familjebubbla som vi varit i sedan 1 oktober då vår lilla tjej föddes luckras upp en aning då Peter smygstartar lite lätt med att åka till jobbet några timmar idag. På måndag börjar allvaret igen för honom, och allvaret för mig att vara mammaledig på heltid. Något nytt och väldigt annorlunda.
 
Dessa 2,5 veckorna har flugit förbi och det har känts som vi haft semester. Haft besök nästan varje dag av nära och kära (så är det när man har en stor familj spridda åt flera håll), men det har bara varit mysigt. Vi har hunnit vila och myst en massa bara vi tre.
Det har varit mycket tid i soffan men försökt oss på några korta promenader i det härliga höstvädret och även gjort några utflykter till Kilsbergen och stan.
 
Tyvärr har jag inte varit helt rörlig då jag haft ont "där nere" efter förlossningen så har bara blivit enstaka promenader. Får skynda långsamt. Börjar kännas lite bättre så hoppas på att kunna ta en förmiddagspromenad varje dag och därefter träna bäckenbotten och hitta de inre magmusklerna. Smygstartade idag med 1,6 km då jag timade promenaden lite dåligt med matning/sovtid så lilla damen var inte helt nöjd. Dags även att påbörja en ny vana att inte fika varje dag med en massa gott fikabröd (vilket det blivit med gäster varje dag). Gravidkilona ska bort och formen skall hittas så småningom.
 
Gick upp 18 kilo under min graviditet och 10 kilo har försvunnit hittills, så 8 kilo kvar att arbeta med.
 
 
 

In i bubblan 131001

Jag hann vara hemma i tre dagar. Sen ville du ut :) Värkarna började lite smått i måndags kväll vid 19. Kl.10 åkte vi till förlossningen på tisdagen. 16.12 kom världens underbaraste flicka till världen.
Nu njuter vi i vår bubbla.
 


RSS 2.0