Bubblan på väg att spricka

Idag smygstartar jag och Bianca vår mamma-dotter-ledighet tillsammans. Vår lilla familjebubbla som vi varit i sedan 1 oktober då vår lilla tjej föddes luckras upp en aning då Peter smygstartar lite lätt med att åka till jobbet några timmar idag. På måndag börjar allvaret igen för honom, och allvaret för mig att vara mammaledig på heltid. Något nytt och väldigt annorlunda.
 
Dessa 2,5 veckorna har flugit förbi och det har känts som vi haft semester. Haft besök nästan varje dag av nära och kära (så är det när man har en stor familj spridda åt flera håll), men det har bara varit mysigt. Vi har hunnit vila och myst en massa bara vi tre.
Det har varit mycket tid i soffan men försökt oss på några korta promenader i det härliga höstvädret och även gjort några utflykter till Kilsbergen och stan.
 
Tyvärr har jag inte varit helt rörlig då jag haft ont "där nere" efter förlossningen så har bara blivit enstaka promenader. Får skynda långsamt. Börjar kännas lite bättre så hoppas på att kunna ta en förmiddagspromenad varje dag och därefter träna bäckenbotten och hitta de inre magmusklerna. Smygstartade idag med 1,6 km då jag timade promenaden lite dåligt med matning/sovtid så lilla damen var inte helt nöjd. Dags även att påbörja en ny vana att inte fika varje dag med en massa gott fikabröd (vilket det blivit med gäster varje dag). Gravidkilona ska bort och formen skall hittas så småningom.
 
Gick upp 18 kilo under min graviditet och 10 kilo har försvunnit hittills, så 8 kilo kvar att arbeta med.
 
 
 


Kommentarer
ola

Men Peter har säkert inget emot att fika varje dag?? :-) O inte syns det väl på honom heller?
Livet e orättvist!

Svar: Nä det har han inget emot ;) Visst är det orättvist!! Men lär bli fler fikadagar, alla har inte varit här ännu. Vill gärna bjuda er på fika nån dag ;)
Mrs Malinski

2013-10-18 @ 19:24:47
URL: http://www.cykelola.blogg.se
Andréa

Vilket fint namn hon fått!

Ni kommer säkert få det jättebra i er lilla mamma-barn bubbla :)

2013-10-18 @ 19:33:26
URL: http://lopningolivet.blogspot.ccom
Karin

Roligt med en uppdatering! Fortsätt njuta av tiden och hoppas det går bra när pappan börjar jobbat!

2013-10-19 @ 04:41:22
URL: http://Karinolofsson.se
Jonna

tråkigt att du har lite ont, men ta det lugnt, känn ingen press att snabbt vara ute på superlånga promenader... det tror jag man har igen sen... inte stressa kroppen. jag räknar med mkt stillasittande-hemmavarande i början ;) och ni kommer säkert få det toppenbra på dagarna när pappa jobbar och sen mysa massor när han kommit hem!

2013-10-19 @ 22:13:49
URL: http://www.fartfylld.blogspot.com
Guldmulten

Säger som föregående, ta det lugnt, en förlossning frestar på kroppen mer än något annat. Den behöver få vila upp sig efter, tar ju 6 veckor ca innan livmodern har dragit ihop sig igen så det händer en del i kroppen ett tag efter innan man är "normal" igen
Skynda långsamt som du säger låter bra! Finns många dagar framåt att vara aktiv på :)
Ska bli kul att ses snart!!

2013-10-20 @ 09:43:26
URL: http://guldmulten.blogg.se
Anki

Vad kul med en uppdatering.
Mys ordentligt och njut av varje stund nu!Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0